איכויות של קבצי מוסיקה
שלום לכולם.
ניסיתי היום לקחת שיר מ CD ולבצע ריפ לשני קבצים
הראשון flac באיכות 44k והשני aiff באיכות 192k.
הראשון יצא בגודל 38 מגה והשני יצא בערך בגודל 180 מגה.
מלבד הגודל אני לא בטוח שהצלחתי לשמוע הבדל באיכות
אני משתמש בנגן X3 ואוזניות סנהייזר E80.
האם האוזניים שלי לא מספיק רגישות להבדל או שכל אוזן לא תרגיש בהבדל ?
מישהו עשה ניסוי דומה וכן הרגיש בהבדל ?
ניסיתי היום לקחת שיר מ CD ולבצע ריפ לשני קבצים
הראשון flac באיכות 44k והשני aiff באיכות 192k.
הראשון יצא בגודל 38 מגה והשני יצא בערך בגודל 180 מגה.
מלבד הגודל אני לא בטוח שהצלחתי לשמוע הבדל באיכות
אני משתמש בנגן X3 ואוזניות סנהייזר E80.
האם האוזניים שלי לא מספיק רגישות להבדל או שכל אוזן לא תרגיש בהבדל ?
מישהו עשה ניסוי דומה וכן הרגיש בהבדל ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בתנאי הניסוי שביצעת, כל אוזן לא תרגיש בהבדל: http://xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html 
אני ממליץ לכל מי שרוצה לעשות ניסוי דומה להשתמש ב-foobar2000 ולהתקין לו כתוסף את ה-ABX Comparator, כדי לבצע מבחן עיוור בשיטת ABX (שומעים את קובץ A, שומעים את קובץ B, ואז שומעים 10 פעמים את קובץ X ומנחשים אם זה A או B - בסוף מקבלים דו"ח מסכם עם התוצאות ומגלים אם באמת התבצע זיהוי אותנטי של ההבדלים לכאורה בין הקבצים A ו-B...)
אני ממליץ לכל מי שרוצה לעשות ניסוי דומה להשתמש ב-foobar2000 ולהתקין לו כתוסף את ה-ABX Comparator, כדי לבצע מבחן עיוור בשיטת ABX (שומעים את קובץ A, שומעים את קובץ B, ואז שומעים 10 פעמים את קובץ X ומנחשים אם זה A או B - בסוף מקבלים דו"ח מסכם עם התוצאות ומגלים אם באמת התבצע זיהוי אותנטי של ההבדלים לכאורה בין הקבצים A ו-B...)
יש להבדיל בין תדר דגימה של 192 קה"ץ לקצב זרימת נתונים של 192 קילוביט לשניה.
במקרה המתואר אתה מדבר על הראשון, כנראה.
קומפקט דיסק הוא בתדר דגימה של 44.1 קה"ץ. הגדלת תדר הדגימה ל- 192 קה"ץ אינה יוצרת יש-מאין ואינה מוסיפה כל אינפורמציה אלא רק יתירות. על כן היא מיותרת.
זה כמו לקחת תמונה ברזולוציה נמוכה, ולסרוק אותה בסורק ברזולוציה גבוהה מאוד. אם התמונה המקורית הייתה גרועה מלכתחילה, לא ייתגלו פרטים חדשים בתוצר הסריקה.
הפיכת הרצועה ל- flac שומרת על האינפורמציה כמו שהיא - זוהי דחיסה Lossless (דחיסה ללא איבוד מידע), ולכן התוצר יהיה זהה למקור.
השורה התחתונה היא ששמירה ב-FLAC היא הדרך הקומפקטית ביותר לאחסן את האינפורמציה מה-CD וגם לשמור עליה שלמה. המרות אחרות סתם יינפחו את הקבצים או ייאבדו מהאיכות.
במקרה המתואר אתה מדבר על הראשון, כנראה.
קומפקט דיסק הוא בתדר דגימה של 44.1 קה"ץ. הגדלת תדר הדגימה ל- 192 קה"ץ אינה יוצרת יש-מאין ואינה מוסיפה כל אינפורמציה אלא רק יתירות. על כן היא מיותרת.
זה כמו לקחת תמונה ברזולוציה נמוכה, ולסרוק אותה בסורק ברזולוציה גבוהה מאוד. אם התמונה המקורית הייתה גרועה מלכתחילה, לא ייתגלו פרטים חדשים בתוצר הסריקה.
הפיכת הרצועה ל- flac שומרת על האינפורמציה כמו שהיא - זוהי דחיסה Lossless (דחיסה ללא איבוד מידע), ולכן התוצר יהיה זהה למקור.
השורה התחתונה היא ששמירה ב-FLAC היא הדרך הקומפקטית ביותר לאחסן את האינפורמציה מה-CD וגם לשמור עליה שלמה. המרות אחרות סתם יינפחו את הקבצים או ייאבדו מהאיכות.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 01/08/2014 22:06, נערך 4 פעמים בסך הכל.