Ecm - Rocket
אני בכיוון של החלפת הסילביה שלי במכונה מדרגה גבוהה יותר.
לאחר בדיקות, שאלות וקריאות מאמרים אני מתכוונן לכיון של הרוקט שנראית לי כמכונה טובה ומשובחת לשנים רבות קדימה.
למיטב הבנתי:
הרוקט היא בת של חברת ECM
בין הדגמים הקיימים במסגרת הזאת יש את ה"צ'ליני" וה"ג'יוטו" שההבדל העיקרי בינהן הוא בצורה (צורת הדופן הצדדית) וכמו כן בדגמים אלו יש את הפרימיום ואת האבולוציונה כשבאחרונה יש את האפשרות לכניסת מים ישירה וכניסת מים באמצעות מיכל. לי מתאימה האופציה של כניסת מים באמצעות מיכל ואחר כך לעבור לכניסת מים ישירה ולכן אני חושב על האבלוציונה.
עדיין יש לי חורים במידע ושאלות:
ראיתי שבדגמים אלה יש כאלה עם שעון אחד ועם שני שעונים (למה, מה מטרת כל שעון והאם חוסר באחד מהם משמעותי)?
האם יש בדגמים אלו PID?
למה האבולוציונה לא מיובאת ארצה והאם זה משמעותי מבחינת האחריות והתיקונים?
האם דייקתי במה שכתבתי למעלה ואשמח לקבל תשובות וחווד דעת נוספות על מכונות אלו והאם יש החושבים כי אחרת טובה יותר.
רוב תודות מראש דני
לאחר בדיקות, שאלות וקריאות מאמרים אני מתכוונן לכיון של הרוקט שנראית לי כמכונה טובה ומשובחת לשנים רבות קדימה.
למיטב הבנתי:
הרוקט היא בת של חברת ECM
בין הדגמים הקיימים במסגרת הזאת יש את ה"צ'ליני" וה"ג'יוטו" שההבדל העיקרי בינהן הוא בצורה (צורת הדופן הצדדית) וכמו כן בדגמים אלו יש את הפרימיום ואת האבולוציונה כשבאחרונה יש את האפשרות לכניסת מים ישירה וכניסת מים באמצעות מיכל. לי מתאימה האופציה של כניסת מים באמצעות מיכל ואחר כך לעבור לכניסת מים ישירה ולכן אני חושב על האבלוציונה.
עדיין יש לי חורים במידע ושאלות:
ראיתי שבדגמים אלה יש כאלה עם שעון אחד ועם שני שעונים (למה, מה מטרת כל שעון והאם חוסר באחד מהם משמעותי)?
האם יש בדגמים אלו PID?
למה האבולוציונה לא מיובאת ארצה והאם זה משמעותי מבחינת האחריות והתיקונים?
האם דייקתי במה שכתבתי למעלה ואשמח לקבל תשובות וחווד דעת נוספות על מכונות אלו והאם יש החושבים כי אחרת טובה יותר.
רוב תודות מראש דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
רוקט היום לא בדיוק חברת בת של ECM. רוקט בעבר היתה גם ECM שיצרה ברישיון את דגמי ECM. לאחר זמן מה נפרדו דרכיהם והשם שונה לרוקט.
רוקט עדיין מייצרת על בסיס התכנון הישן, עם שיפורים כאלו ואחרים. ל-ECM יש דגמים חדשים שגם ניתן לרכוש.
לאבולוציונה אין PID, ואכן אין יבוא מסודר שלה ארצה למיטב ידיעתי. אפשר לבקש מהיבואן להביא במיוחד, אני חושב שחבר פורום כלשהו עשה או ניסה לעשות זאת בעבר. בכלאופן, לתקן אותן בד"כ לא מסובך, הרכיבים הרבה פעמים משותפים, ניתן להתקין גם תחליפיים וגם להזמין מהאינטרנט.
רוקט עדיין מייצרת על בסיס התכנון הישן, עם שיפורים כאלו ואחרים. ל-ECM יש דגמים חדשים שגם ניתן לרכוש.
לאבולוציונה אין PID, ואכן אין יבוא מסודר שלה ארצה למיטב ידיעתי. אפשר לבקש מהיבואן להביא במיוחד, אני חושב שחבר פורום כלשהו עשה או ניסה לעשות זאת בעבר. בכלאופן, לתקן אותן בד"כ לא מסובך, הרכיבים הרבה פעמים משותפים, ניתן להתקין גם תחליפיים וגם להזמין מהאינטרנט.
למנהל הפורום...
בטעות הכנסתי שרשור זה ל"בית קפה"...
האם ניתן להעבירו ל "מכונות קפה ידניות"???
סליחה

דני
האם ניתן להעבירו ל "מכונות קפה ידניות"???
סליחה
דני
דני ברק = barakdan
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
העברתי את השרשור לפורום הנכון. תודה ששמת לב 
לדעתי שני השעונים חשובים ולא הייתי מוותר על אחד מהם.
השעון הראשון מראה את לחץ הדוד. אנחנו לא צריכים אותו באופן שוטף, אבל הוא עוזר לנו לעקוב ולוודא שהלחץ טוב לנו. אפשר, דרכו, להבין שאולי אפשר להקטין קצת את הלחץ. הנקודה החשובה היא שהלחץ בדוד עומד ביחס ישר לטמפ' המים שבתוכו. כלומר, אם נעלה את הלחץ, גם טמפ' המים תעלה. הורדת הלחץ מאפשרת, למשל, לעשות COOLING FLUSH קצר יותר, וזה נוח ביומיום.
השעון השני הוא הרבה יותר חשוב. הוא מראה את לחץ החליטה בידית - הלחץ שמופעל על הקפה. המכונות מגיעות מבית החרושת מכוונות ללחץ די משוגע (לפעמים מעל 12 באר!) - כשאחנו רוצים לכוון ל-9 באר או אפילו מעט מתחת לזה. בנוסף לכך, עם הזמן הלחץ משתנה, ואפשר לעקוב דרך המד כדי להבין מתי צריך לכייל את הלחץ מחדש (תהליך קצר שאפשר לעשות לבד).
מעבר לכך, הלחץ גם מראה לנו מה קורה עם החליטה. למשל, אם אני חולט ורואה שהלחץ היה 8 באר, אז כנראה שהחליטה היתה לא טובה.
השעון השני הוא היותר חשוב, אבל למרבה הקריזה במכונות שיש בהן רק שעון אחד, הוא כמעט תמיד דווקא השעון הראשון - הלחץ בדוד, שהוא פחות חשוב ביומיום.
לכן, אני מאוד ממליץ לקנות מכונה שיש לה את שני השעונים.
לדעתי שני השעונים חשובים ולא הייתי מוותר על אחד מהם.
השעון הראשון מראה את לחץ הדוד. אנחנו לא צריכים אותו באופן שוטף, אבל הוא עוזר לנו לעקוב ולוודא שהלחץ טוב לנו. אפשר, דרכו, להבין שאולי אפשר להקטין קצת את הלחץ. הנקודה החשובה היא שהלחץ בדוד עומד ביחס ישר לטמפ' המים שבתוכו. כלומר, אם נעלה את הלחץ, גם טמפ' המים תעלה. הורדת הלחץ מאפשרת, למשל, לעשות COOLING FLUSH קצר יותר, וזה נוח ביומיום.
השעון השני הוא הרבה יותר חשוב. הוא מראה את לחץ החליטה בידית - הלחץ שמופעל על הקפה. המכונות מגיעות מבית החרושת מכוונות ללחץ די משוגע (לפעמים מעל 12 באר!) - כשאחנו רוצים לכוון ל-9 באר או אפילו מעט מתחת לזה. בנוסף לכך, עם הזמן הלחץ משתנה, ואפשר לעקוב דרך המד כדי להבין מתי צריך לכייל את הלחץ מחדש (תהליך קצר שאפשר לעשות לבד).
מעבר לכך, הלחץ גם מראה לנו מה קורה עם החליטה. למשל, אם אני חולט ורואה שהלחץ היה 8 באר, אז כנראה שהחליטה היתה לא טובה.
השעון השני הוא היותר חשוב, אבל למרבה הקריזה במכונות שיש בהן רק שעון אחד, הוא כמעט תמיד דווקא השעון הראשון - הלחץ בדוד, שהוא פחות חשוב ביומיום.
לכן, אני מאוד ממליץ לקנות מכונה שיש לה את שני השעונים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
לא כל המכונות באות עם עודף לחץ
הרוקט צליני שלי הגיעה עם לחץ מכויל ל9 באר
ואם יש צורך לכוון אז פשוט מסובבים בורג בתחתית המכונה בלי לפרק כלום
מאוד פשוט
מאוד פשוט
ההיסטוריה של רוקט מתוך האתר שלהם:
Rocket Espresso History
Ready to revolutionize the espresso world after resigning from one of Italy's major espresso machine manufacturers in the early 1980's, Ennio Berti believed he could create a domestic espresso machine made entirely of commercial machine components. Teaming with Fredrich Berenbruch, the duo created Espresso Company Milano (ECM). In the late 1990's, ECM met New Zealanders Jeff Kennedy and Andrew Meo. Shortly thereafter, New Zealand was introduced to the E61 Rocket; a pioneering step in home espresso. In 2007, ECM decided to concentrate on commercial machines, and left Kennedy to focus on perfecting the household espresso machine. Rocket Espresso Milano was then formed. The current Rocket combines the history of Italian espresso engineering with passion provided by a couple of Kiwis.
Rocket Espresso History
Ready to revolutionize the espresso world after resigning from one of Italy's major espresso machine manufacturers in the early 1980's, Ennio Berti believed he could create a domestic espresso machine made entirely of commercial machine components. Teaming with Fredrich Berenbruch, the duo created Espresso Company Milano (ECM). In the late 1990's, ECM met New Zealanders Jeff Kennedy and Andrew Meo. Shortly thereafter, New Zealand was introduced to the E61 Rocket; a pioneering step in home espresso. In 2007, ECM decided to concentrate on commercial machines, and left Kennedy to focus on perfecting the household espresso machine. Rocket Espresso Milano was then formed. The current Rocket combines the history of Italian espresso engineering with passion provided by a couple of Kiwis.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מני, נקודה מאוד חשובה ומעניינת! לא חשבתי על זה.
איכשהו הנחתי תמיד שהלחץ שאני רואה בשעון הוא הלחץ בראש, אבל אני מבין שזה לא כך.
אז בעצם, עכשיו כשאני מכוון על רבע ל-9, אני אולי בעצם באיזור ה-8 באר בכלל...
מעניין מאוד. תודה
איכשהו הנחתי תמיד שהלחץ שאני רואה בשעון הוא הלחץ בראש, אבל אני מבין שזה לא כך.
אז בעצם, עכשיו כשאני מכוון על רבע ל-9, אני אולי בעצם באיזור ה-8 באר בכלל...
מעניין מאוד. תודה
·היכן הכפתור הזה? גם לי יש רוקט צ׳ליני ואני רואה כפתור בתחתית המכונה. האם אתה מתכוון לכפתור בתוך גוף המכונה שכדי להגיע אליו יש צורך לפרק את הגוף החיצוני?docfeelgood כתב:לא כל המכונות באות עם עודף לחץ
מאוד פשוט...
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
בסרטון הזה ב 6:10 נראה הבורג הזה בבירור
בהצלחה
@moti_r
·
מוטי כבר דובר על זה בעבר לדעתי.
אני כיליתי את הלחץ לאטמוספרה אחת מעל.אצלי יושב בשעון על 10.
איך פספסת?!
יש מצב שאתה הולך לשדרג לעצמך את האספרסו בכנוס באופן משמעותי?
ספר מה יצא.
·
מוטי כבר דובר על זה בעבר לדעתי.
אני כיליתי את הלחץ לאטמוספרה אחת מעל.אצלי יושב בשעון על 10.
איך פספסת?!
יש מצב שאתה הולך לשדרג לעצמך את האספרסו בכנוס באופן משמעותי?
ספר מה יצא.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
·barakdan כתב:היכן באזור המרכז אני יכול לראות מכונות של רוקט ומי היבואן שלהן?
דני...
קופי אקספרס היבואן למיטב ידיעתי.
אצלהם תוכל לראות, אבל אני מאמין שחוות דעת אמיתית יותר תקבל מחברי הפורום הרבים שרכשו לאחרונה וישמחו לארח אותך (אני מניח, לא מנדב אף אחד)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

·nimitzg כתב: ש מצב שאתה הולך לשדרג לעצמך את האספרסו בכנוס באופן משמעותי?
ספר מה יצא....
וואלה, יתכן וראיתי ואני לא זוכר.
האמת שגיליתי ממש שלשום שהמכונה שלי היתה על 8 בר, לא יודע איך לא שמתי לב לזה.
העליתי את הלחץ לרבע לתשע והקפה נחלט טוב יותר, אפילו משמעותית.
אני אשחק עם זה בהזדמנות, אעלה לכיוון ה-10 ואטעם.
מעניין יהיה לנסות. אדווח.
הכפתור שבפנים זה לחץ הדודMiroda כתב:·היכן הכפתור הזה? גם לי יש רוקט צ׳ליני ואני רואה כפתור בתחתית המכונה. האם אתה מתכוון לכפתור בתוך גוף המכונה שכדי להגיע אליו יש צורך לפרק את הגוף החיצוני?.........
הכפתור שבחוץ זה לחץ המשאבה