עזרה:שיתוף תיקייה ברשת עם סיסמא
שלום לכולם, ככתוב בכותרת אני למעשה מנסה הרבה זמן להגדיר תיקיית רשת אשר מוגנת באמצעות סיסמא\לערוך הרשאות רק למחשב ספציפי שיוכל לגשת לתיקייה הנ"ל ברשת.
ניסיתי כל מיני מדריכים וכל הניסיונות עלו בתוהו, יש למישהו מושג או ניסיון איך לבצע זאת עם WINDOWS 7 ?
תוגה רבה מראש ויום טוב
ניסיתי כל מיני מדריכים וכל הניסיונות עלו בתוהו, יש למישהו מושג או ניסיון איך לבצע זאת עם WINDOWS 7 ?
תוגה רבה מראש ויום טוב
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אתה צריך ליצור משתמש עם סיסמה על המחשב שמשתף את התיקייה ולהגדיר שרק לו יהיו הרשאות לשיתוף.
אם אתה לא רואה אפשרות כזאת תבטל את Simple File Sharing / Sharing Wizard
אם אתה לא רואה אפשרות כזאת תבטל את Simple File Sharing / Sharing Wizard
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה עובד בצורה כזאת - קודם כל אם אין למשתמש שלך סיסמה (על המחשב שמשתף את התיקיה) אז אתה צריך ליצור לו סיסמה. מסיבות של אבטחה אם למשתמש אין סיסמה אז הוא לא יוכל לגשת למחשב מהרשת בכלל. שים-לב שהתוצאה היא שתצטרך להכניס את הסיסמה הזאת גם כדי להיכנס למחשב עצמו.
כדי להגדיר סיסמה תיכנס ללוח הבקרה, תבחר ב-User Accounts, תלחץ על המשתמש שלך ותחבר באפשרות Create a password.
אחר-כך תלחץ כפתור ימני על התיקיה שאתה רוצה לשתף, סמן את האפשרות Share with ותבחר Specific people. תוסיף את המשתמש שלך אם הוא לא נמצא שם ותוריד את כל מי שלא אמור להיות.
וזהו פחות או יותר, מאותו רגע כדי לגשת לתיקיה הזאת תהיה חייב להתחבר עם המשתמש והסיסמה שלך.
כדי להגדיר סיסמה תיכנס ללוח הבקרה, תבחר ב-User Accounts, תלחץ על המשתמש שלך ותחבר באפשרות Create a password.
אחר-כך תלחץ כפתור ימני על התיקיה שאתה רוצה לשתף, סמן את האפשרות Share with ותבחר Specific people. תוסיף את המשתמש שלך אם הוא לא נמצא שם ותוריד את כל מי שלא אמור להיות.
וזהו פחות או יותר, מאותו רגע כדי לגשת לתיקיה הזאת תהיה חייב להתחבר עם המשתמש והסיסמה שלך.
מצטער על הדילאיי אבל רק ביומיים האחרונים יצא לי להתעסק עם זה שוב, אז ככה:
NegativeIQ : מה שכתבת זה נכון ומצויין אבל זה מתייחס לשיתוף תיקייה עם סיסמא על אותו המחשב ולא ברשת!
הבעיה העקרית שלי כרגע היא שכאשר אני לוחץ קליק ימני על התיקייה שאני רוצה לשתף(במחשב המשתף לא הניגש)
ואז שיתוף -> שיתוף מתקדם -> נפתח חלון -> מקיש הרשאות - ואז החלון הזה ->
שורש הבעיה טמון בזה שבלשונים מיקומים מופיע לי רק המחשב שאני נמצא עליו(המשתף) וכאשני מנסה לשנות אין אפשרות לשנות למחשב אחר ברשת!
מישהו יודע איך ניתן להוסיף מיקומים כאשר אני רוצה לשתף ? או לחילופין לעשות את זה בצורה אחרת ?
תודה מראש לעוזרים!
NegativeIQ : מה שכתבת זה נכון ומצויין אבל זה מתייחס לשיתוף תיקייה עם סיסמא על אותו המחשב ולא ברשת!
הבעיה העקרית שלי כרגע היא שכאשר אני לוחץ קליק ימני על התיקייה שאני רוצה לשתף(במחשב המשתף לא הניגש)
ואז שיתוף -> שיתוף מתקדם -> נפתח חלון -> מקיש הרשאות - ואז החלון הזה ->
שורש הבעיה טמון בזה שבלשונים מיקומים מופיע לי רק המחשב שאני נמצא עליו(המשתף) וכאשני מנסה לשנות אין אפשרות לשנות למחשב אחר ברשת!
מישהו יודע איך ניתן להוסיף מיקומים כאשר אני רוצה לשתף ? או לחילופין לעשות את זה בצורה אחרת ?
תודה מראש לעוזרים!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מודל ההרשאות ב-Windows הוא שכשאתה ניגש לתיקייה משותפת על מחשב אחר, אתה צריך להזדהות באמצעות משתמש וסיסמה *של המחשב המשתף*.
במילים אחרות אתה ניגש ממחשב א' לתיקייה משותפת על מחשב ב', אתה צריך להקליד במחשב א' את שם המשתמש והסיסמה שלך ממחשב ב'.
אין בעיה במה שרשמת, זה עובד בדיוק כמו שזה צריך.
במילים אחרות אתה ניגש ממחשב א' לתיקייה משותפת על מחשב ב', אתה צריך להקליד במחשב א' את שם המשתמש והסיסמה שלך ממחשב ב'.
אין בעיה במה שרשמת, זה עובד בדיוק כמו שזה צריך.
איך בדיוק זה עובד כמו שאמרתי ? כשאני מאפשר שיתוף רק למשתמשים על אותו מחשב , אז כשאני ניגש ממחשב אחר אני לא מצליח להכנס !
כלומר לא נפתח לי החלון שמאפשר לי להזמין שם וסמסא, אלא רק נפתח חלון שאומר שאין לי הרשאות ויש לפנות למנהל
כלומר לא נפתח לי החלון שמאפשר לי להזמין שם וסמסא, אלא רק נפתח חלון שאומר שאין לי הרשאות ויש לפנות למנהל
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אז תפנה למנהל... סתם
יכולות להיות לזה כמה סיבות, קודם כל אם במקרה במחשב שאתה מנסה לגשת ממנו אתה מחובר עם משתמש וסיסמה שזהים למשתמש וסיסמה שמוגדרים על המחשב שעליו נמצא השיתוף, אז Windows ינסה אוטומטית לגשת עם המזהים האלה (בלי להציג חלון), ואז אם למשתמש הזה אין הרשאות לאותו שיתוף אז באמת תקבל את ההודעה הזאת. עדיף שלא יהיו במקרה כזה משתמשים עם שם זהה בשני המחשבים. אם בכל אופן זה ככה אז אפשר לעקוף את זה ידנית באמצעות הכנסת הפקודה הבאה על המחשב שאתה רוצה להיכנס ממנו לשיתוף:
כש-<username> זה שם המשתמש הרצוי (כפי שמוגדר על המחשב המשתף) ו-<computer> זה שם המחשב המשתף. אם כבר ניסית לגשת לשיתוף קודם יכול להיות שתצטרך לעשות logoff לפני שזה יעבוד.
אפשרות שניה היא שביטלת את האפשרות "password protected sharing". היא נמצאת במרכז הרשת והשיתוף תחת Advanced sharing settings. אם היא כבויה אז Windows ינסה אוטומטית להיכנס בתור המשתמש Guest, והוא לא יצליח לגשת לשיתוף שלא מורשה לו. תפעיל את האפשרות הזאת ורצוי שתבטל (disable) את המשתמש Guest אם הוא מופעל (אבל אל תמחק אותו לגמרי!). אח"כ תעשה logoff ונסה שוב.
אם יש על אותו מחשב תיקיות משותפות שאתה דווקא לא רוצה שיהיה צורך בסיסמה כדי לגשת אליהן תצטרך להשתמש בפקודה שרשומה למעלה.
אפשרות שלישית - בנוסף להרשאות שיש לשיתוף תוודא שלאותו משתמש יש גם הרשאות לתיקייה עצמה (נמצא ב-Properties של התיקיה תחת Security).
יכולות להיות לזה כמה סיבות, קודם כל אם במקרה במחשב שאתה מנסה לגשת ממנו אתה מחובר עם משתמש וסיסמה שזהים למשתמש וסיסמה שמוגדרים על המחשב שעליו נמצא השיתוף, אז Windows ינסה אוטומטית לגשת עם המזהים האלה (בלי להציג חלון), ואז אם למשתמש הזה אין הרשאות לאותו שיתוף אז באמת תקבל את ההודעה הזאת. עדיף שלא יהיו במקרה כזה משתמשים עם שם זהה בשני המחשבים. אם בכל אופן זה ככה אז אפשר לעקוף את זה ידנית באמצעות הכנסת הפקודה הבאה על המחשב שאתה רוצה להיכנס ממנו לשיתוף:
קוד: בחירת הכל
net use /user:<username> \\<computer>אפשרות שניה היא שביטלת את האפשרות "password protected sharing". היא נמצאת במרכז הרשת והשיתוף תחת Advanced sharing settings. אם היא כבויה אז Windows ינסה אוטומטית להיכנס בתור המשתמש Guest, והוא לא יצליח לגשת לשיתוף שלא מורשה לו. תפעיל את האפשרות הזאת ורצוי שתבטל (disable) את המשתמש Guest אם הוא מופעל (אבל אל תמחק אותו לגמרי!). אח"כ תעשה logoff ונסה שוב.
אם יש על אותו מחשב תיקיות משותפות שאתה דווקא לא רוצה שיהיה צורך בסיסמה כדי לגשת אליהן תצטרך להשתמש בפקודה שרשומה למעלה.
אפשרות שלישית - בנוסף להרשאות שיש לשיתוף תוודא שלאותו משתמש יש גם הרשאות לתיקייה עצמה (נמצא ב-Properties של התיקיה תחת Security).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בשאר התיקיות תגדיר שלשני המשתמשים יש גישה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בהתאם לתוכנה שרצה עליהם, גם להם אמורה להיות אפשרות להכנסת משתמש וסיסמה לשיתוף.
אם משום מה אין, אז תצטרך לבטל את האפשרות password protected sharing ואז כדי לגשת לתיקיה שאתה רוצה בשבילה סיסמה תהיה חייב להשתמש בפקודה net use שרשמתי למעלה.
אם משום מה אין, אז תצטרך לבטל את האפשרות password protected sharing ואז כדי לגשת לתיקיה שאתה רוצה בשבילה סיסמה תהיה חייב להשתמש בפקודה net use שרשמתי למעלה.
אם התכנים הם על מחשב עם ווינדוס 7 כמו שרשמת בהתחלה, הגדרת האבטחה של תיקיה נעשית משם, מווינדוס.
תפתח משתמש חדש במחשב, שים בו סיסמה. אחרי היצירה, גש למחשב ותשתף את התיקיה הספיציפית עם השם משתמש הזה.
בהגדרות שיתוף ואבטחה של ווינדוס 7 יש בצד ימין אפשרויות שיתוף מתקדמות. אתה צריך לגשת לשם ולאפשר במקום הנכון (תלוי איך אתה מחובר, רשת פרטית או ציבורית וכדומה) ולאפשר שם שיתוף באמצעות סיסמה.
ההתקן שעליו דיברת לא יצא לי להכיר אותו אבל כשתרצה דרכו להכנס לתיקיה המסויימת תחת שם המחשב שלך ברשת הוא יבקש סיסמה ומשתמש.
תפתח משתמש חדש במחשב, שים בו סיסמה. אחרי היצירה, גש למחשב ותשתף את התיקיה הספיציפית עם השם משתמש הזה.
בהגדרות שיתוף ואבטחה של ווינדוס 7 יש בצד ימין אפשרויות שיתוף מתקדמות. אתה צריך לגשת לשם ולאפשר במקום הנכון (תלוי איך אתה מחובר, רשת פרטית או ציבורית וכדומה) ולאפשר שם שיתוף באמצעות סיסמה.
ההתקן שעליו דיברת לא יצא לי להכיר אותו אבל כשתרצה דרכו להכנס לתיקיה המסויימת תחת שם המחשב שלך ברשת הוא יבקש סיסמה ומשתמש.