בהירות המסך
חברים שאלה קטנה על בהירות המסך.
הבנתי שאחד מהנתונים החשובים שיש לשים לב אליו (כאשר מדובר על חדר מואר) הוא הבהירות במסך כאשר עדיף שיהיה כמה שיותר גבוה במקרה זה.
אולי שאלה מוזרה -אבל משהו לא מובן לי כל כך על העניין של הבהירות הגבוהה , מה גבוה מבין שתי הדוגמאות:
העדיפות למסך LCD בעל בהירות של cd/m 500
או מסך LCD בעל בהירות של 350 cd/m .
תודה.
הבנתי שאחד מהנתונים החשובים שיש לשים לב אליו (כאשר מדובר על חדר מואר) הוא הבהירות במסך כאשר עדיף שיהיה כמה שיותר גבוה במקרה זה.
אולי שאלה מוזרה -אבל משהו לא מובן לי כל כך על העניין של הבהירות הגבוהה , מה גבוה מבין שתי הדוגמאות:
העדיפות למסך LCD בעל בהירות של cd/m 500
או מסך LCD בעל בהירות של 350 cd/m .
תודה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מן הסתם הערך הגבוה יותר מסמן עוצמת אור גבוהה יותר.
למען האמת, לדעתי לפחות, לא חושב שהייתי מחפש מסך בהסתמך על הנתון הזה. לא נתקלתי במסך לד מודרני שהרגשתי שחסר לו קצת עוצמת הארה, גם באור יום. אצלי למשל עוצמת התאורה האחורית מכוונת על 50% בלבד וזה מספיק גם בחדר מואר יחסית.
במסכי פלזמה זה אכן נתון חשוב יותר מפני ששם מדברים על ערכים נמוכים בהרבה וזה יכול להוות הבדל בין מסך שמיש ולא שמיש בחדר מואר.
למען האמת, לדעתי לפחות, לא חושב שהייתי מחפש מסך בהסתמך על הנתון הזה. לא נתקלתי במסך לד מודרני שהרגשתי שחסר לו קצת עוצמת הארה, גם באור יום. אצלי למשל עוצמת התאורה האחורית מכוונת על 50% בלבד וזה מספיק גם בחדר מואר יחסית.
במסכי פלזמה זה אכן נתון חשוב יותר מפני ששם מדברים על ערכים נמוכים בהרבה וזה יכול להוות הבדל בין מסך שמיש ולא שמיש בחדר מואר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
מה ששמתי לב אליו
במסך של ההורים שלי, ה-F5000, יש הגדרה של עוצמת תאורה אחורית ויש הגדרה של בהירות.
למה שתי הגדרות למשהו שהוא לכאורה אותו הדבר?
למה שתי הגדרות למשהו שהוא לכאורה אותו הדבר?
פשוט אני מעוניין להשתדרג בטלוויזיה, יש לי עכשיו מסך 32 אינצ' LCD (תאורה אחורית פלורסנטית) הכיוון על רכישת מסך LCD (עם תאורת לד)
העניין שהחדר מואר עם שני חלונות ובמסך שלי הבהירות גבוהה.
ממה שהבנתי (אולי מידע לא נכון) שיש השתקפות מהמסך לד בעיקר ,בגלל הזכוכית המגנה על המסך עצמו (לא קשור לבהירות המסך).
ודבר נוסף שיש לחפש מסך עם בהירות גבוהה בגלל שהחדר מואר.
חברים קצת עזרה (בעיקר למי שיש לו מסך LCD בתאורת לד בחדר מואר) בנוגע לעניין עם מסכי הלד ,הבהירות וההשתקפות אני מאוד מבולבל מהנושא
.
תודה מראש לעונים.
העניין שהחדר מואר עם שני חלונות ובמסך שלי הבהירות גבוהה.
ממה שהבנתי (אולי מידע לא נכון) שיש השתקפות מהמסך לד בעיקר ,בגלל הזכוכית המגנה על המסך עצמו (לא קשור לבהירות המסך).
ודבר נוסף שיש לחפש מסך עם בהירות גבוהה בגלל שהחדר מואר.
חברים קצת עזרה (בעיקר למי שיש לו מסך LCD בתאורת לד בחדר מואר) בנוגע לעניין עם מסכי הלד ,הבהירות וההשתקפות אני מאוד מבולבל מהנושא
תודה מראש לעונים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
500cd/m2 זה חזק למדי. זה מתאים לחדר מאוד מואר.
למעט מסך אחד סופר חזק (של טושיבה) שמדדתי בו 1000cd/m2, הכי הרבה שראיתי במסך לא מסחרי זה בסביבות 600cd/m2 וזה היה בהיר בטירוף...
אגב, דולבי מנסים להכניס תקן שיגיע עד 20,000cd/m2...
למעט מסך אחד סופר חזק (של טושיבה) שמדדתי בו 1000cd/m2, הכי הרבה שראיתי במסך לא מסחרי זה בסביבות 600cd/m2 וזה היה בהיר בטירוף...
אגב, דולבי מנסים להכניס תקן שיגיע עד 20,000cd/m2...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
voguemaster , זה לא אותו דבר.
הגדרת בהירות היא הגדרה של "השחורים" במסך. למעשה אתה מכייל מהו הערך הנכון של השחור, האפס.
מערך זה כל "גירוי" עם ערך גבוה יותר מוצג כבר כאפור יותר ויותר בהיר.
עוצמת התאורה האחורית מווסתת את בדיוק את זה - את עוצמת התאורה האחורית. היינו, עוצמת תאורת הלדים, הפלורסנט, או התא (תלוי בטכנולוגיה)
*מתנצל על המאה עריכות שעשיתי, היה כאן בלבול מסויים
הגדרת בהירות היא הגדרה של "השחורים" במסך. למעשה אתה מכייל מהו הערך הנכון של השחור, האפס.
מערך זה כל "גירוי" עם ערך גבוה יותר מוצג כבר כאפור יותר ויותר בהיר.
עוצמת התאורה האחורית מווסתת את בדיוק את זה - את עוצמת התאורה האחורית. היינו, עוצמת תאורת הלדים, הפלורסנט, או התא (תלוי בטכנולוגיה)
*מתנצל על המאה עריכות שעשיתי, היה כאן בלבול מסויים
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 31/07/2014 11:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".