עזרה בבחירת SAMSUNG LED
כבר החלטתי לקנות את UA32F5500 של סמסונג. בעיקר בגלל שיש 3 כניסות HDMI.
ואז נתקלתי ב 2 דגמים נוספים שבלבלו אותי:
32H5500
ES5600
אשמח לשמוע אם יש למישהו מושג מה ההבדל ולקבל המלצת קנייה.
מה חושב לי:
- רזולוציה גבוהה
- 3 או יותר כניסות HDMI
- יציאת אודיו כך שאוכל לחבר לאוזניות
תודה
יגאל
ואז נתקלתי ב 2 דגמים נוספים שבלבלו אותי:
32H5500
ES5600
אשמח לשמוע אם יש למישהו מושג מה ההבדל ולקבל המלצת קנייה.
מה חושב לי:
- רזולוציה גבוהה
- 3 או יותר כניסות HDMI
- יציאת אודיו כך שאוכל לחבר לאוזניות
תודה
יגאל
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
ההבדלים הם בשנתון, בגדול
סדרה H היא הדגמים של 2014 בעוד שסדרה F מציינת דגמים מ-2013. למיטב ידיעתי ההבדלים בין 2013 ל-2014 די זניחים מבחינת יכולות. אולי מבחינת גרסת התוכנה יש הבדל גדול יותר, אבל שוב, יכולות הטלוויזיה לא ממש מתשנות.
סדרה ES קדומה יותר ואמורה להיות דגמי 2012. באופן כללי אם המחיר דומה עדיף לקנות את F ולא את ES. בהנחה שלכולם יש את כמות הכניסות שאתה צריך ואת יציאת ה-AUDIO - זה לא כ"כ משנה מה תבחר. ממליץ על F או H, תבדוק בעיניים אם יש הבדל.
סדרה ES קדומה יותר ואמורה להיות דגמי 2012. באופן כללי אם המחיר דומה עדיף לקנות את F ולא את ES. בהנחה שלכולם יש את כמות הכניסות שאתה צריך ואת יציאת ה-AUDIO - זה לא כ"כ משנה מה תבחר. ממליץ על F או H, תבדוק בעיניים אם יש הבדל.
Re: ההבדלים הם בשנתון, בגדול
תודה - התשובה מדויקת.voguemaster כתב:סדרה H היא הדגמים של 2014 בעוד שסדרה F מציינת דגמים מ-2013. למיטב ידיעתי ההבדלים בין 2013 ל-2014 די זניחים מבחינת יכולות. אולי מבחינת גרסת התוכנה יש הבדל גדול יותר, אבל שוב, יכולות הטלוויזיה לא ממש מתשנות.
סדרה ES קדומה יותר ואמורה להיות דגמי 2012. באופן כללי אם המחיר דומה עדיף לקנות את F ולא את ES. בהנחה שלכולם יש את כמות הכניסות שאתה צריך ואת יציאת ה-AUDIO - זה לא כ"כ משנה מה תבחר. ממליץ על F או H, תבדוק בעיניים אם יש הבדל....
למדתי עוד שהמעבד בסידרה H הוא חזק יותר בגלל שיש לו 4 ליבות (בניגוד ל 2 ליבות ב F). מאחר וטלויזיות מחזיקות אצלי שנים רבות אלך על הסידרה החדשה. עכשיו נשאר למצוא מחיר טוב ולקנות. אולי כדאי לחכות כי עכשיו זה זמן ההשקה, ומן הסתם המחירים גבוהים.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

מעבד טוב יותר
זה מתבטא בעיקר בתגובה טובה יותר בסמארט ואולי במנגנון החלקת תמונה טוב יותר. לכל השאר זה כמעט לא מהותי.
המעבד שמדברים עליו לא משפיע כהוא זה על איכות התמונה כי זה מעבד נפרד שאחראי עליו.
לדעתי אם ההפרש לא גדול - סבבה, לך על H. אני רק אגיד שחיפשתי F6400 של סמסונג, היא עולה בערך 7300 או 7500 עם אחריות רשמית, בעוד שדגם ה-H עולה 1000 ש"ח יותר. אישית, אם הייתי יכול להשיג F6400 הייתי קונה אותה ולא את ה-H6400. לדעתי ההפרש לא מוצדק. זו רק דעתי כמובן...
המעבד שמדברים עליו לא משפיע כהוא זה על איכות התמונה כי זה מעבד נפרד שאחראי עליו.
לדעתי אם ההפרש לא גדול - סבבה, לך על H. אני רק אגיד שחיפשתי F6400 של סמסונג, היא עולה בערך 7300 או 7500 עם אחריות רשמית, בעוד שדגם ה-H עולה 1000 ש"ח יותר. אישית, אם הייתי יכול להשיג F6400 הייתי קונה אותה ולא את ה-H6400. לדעתי ההפרש לא מוצדק. זו רק דעתי כמובן...
Re: מעבד טוב יותר
@voguemaster
·נכון: זה משפיע רק בסמרט, ואני מניח שבגלל זה לא הוציאו דגם מקביל ללא-סמרט (5000) - כי אין שום הבדל.
האבסורד הוא שהתחלתי לחפש ללא סמרט, כי יש לי סטרימר. אבל האבסורד שבדגם הללא סמרט יש רק 2 כניסות HDMI ואני צריך 3.
דגם הסמרט כולל 3 כניסות, והוא דווקא חוסך לי את הצורך בסטרימר. הייתי מצפה שהדגם ללא הסמרט יכיל יותר כניסות, אבל זה לא כך.
אבל מאחר ואני נאלץ לקנות סמרט, אני מעדיף את המעבד החזק, כי כמו בעולם המחשבים (וזה מחשב לכל דבר), הצרכים רק יגדלו עם השנים.
אם הייתי יכול הייתי מגדיל לו גם את ה DRAM .......
·נכון: זה משפיע רק בסמרט, ואני מניח שבגלל זה לא הוציאו דגם מקביל ללא-סמרט (5000) - כי אין שום הבדל.
האבסורד הוא שהתחלתי לחפש ללא סמרט, כי יש לי סטרימר. אבל האבסורד שבדגם הללא סמרט יש רק 2 כניסות HDMI ואני צריך 3.
דגם הסמרט כולל 3 כניסות, והוא דווקא חוסך לי את הצורך בסטרימר. הייתי מצפה שהדגם ללא הסמרט יכיל יותר כניסות, אבל זה לא כך.
אבל מאחר ואני נאלץ לקנות סמרט, אני מעדיף את המעבד החזק, כי כמו בעולם המחשבים (וזה מחשב לכל דבר), הצרכים רק יגדלו עם השנים.
אם הייתי יכול הייתי מגדיל לו גם את ה DRAM .......
- voguemaster
-
- חבר ותיק

תראה
שום דבר לדעתי לא מחליף סטרימר טוב או מדיה סנטר. לא הסטרימר של הטלוויזיה ובטח לא הסמארט שלה (שזה בתכלס אפליקציות).
אני משתמש ב-XBMC עם RPI ואני ממש לא זקוק לסטרימר המובנה של הטלוויזיה (כרגע אין לי בכלל מסך עם סטרימר).
לדעתי גם טלוויזיה עם סטרימר מובנה לא חוסכת סטרימר אמיתי כמו HTPC שיש עליו תוכנת מדיה סנטר כלשהי.
לדעתי זה הדבר הכי טוב. למי שאין פיתרון סטרימרי בכלל אולי זה טוב.
אם נדבר רגע על סמארט - ברור לך שדונגל אנדרויד יהיה טוב יותר כמעט בכל דבר, כן? כלומר, סמארט זה מגניב והכל וזה נחמד והכל אבל זה רק NICE TO HAVE, לא מעבר לכך.
תכלס, אם כ"כ חשובה לך כמות כניסות ה-HDMI וזה הדבר היחיד שמפיל את הדגם ה"טיפש" אז תקנה HDMI SWITCH ותסגור עניין. יש להם גם בד"כ יכולת לנהל עדיפויות למקורות.
אני משתמש ב-XBMC עם RPI ואני ממש לא זקוק לסטרימר המובנה של הטלוויזיה (כרגע אין לי בכלל מסך עם סטרימר).
לדעתי גם טלוויזיה עם סטרימר מובנה לא חוסכת סטרימר אמיתי כמו HTPC שיש עליו תוכנת מדיה סנטר כלשהי.
לדעתי זה הדבר הכי טוב. למי שאין פיתרון סטרימרי בכלל אולי זה טוב.
אם נדבר רגע על סמארט - ברור לך שדונגל אנדרויד יהיה טוב יותר כמעט בכל דבר, כן? כלומר, סמארט זה מגניב והכל וזה נחמד והכל אבל זה רק NICE TO HAVE, לא מעבר לכך.
תכלס, אם כ"כ חשובה לך כמות כניסות ה-HDMI וזה הדבר היחיד שמפיל את הדגם ה"טיפש" אז תקנה HDMI SWITCH ותסגור עניין. יש להם גם בד"כ יכולת לנהל עדיפויות למקורות.
Re: תראה
@voguemaster
·HDMI SWITCH עונה על נושא הכניסות אבל פוגע בנוחות - מכריח להחזיק עוד שלט רחוק אחד.
ברור לי שסטרימר טוב יותר, בגלל זה אני זקוק ל 3 כניסות.
היום יש לי xtreamer ישן ואני רוצה לשדרג אותו, כנראה ל WD TV - או אנדרואיד כלשהוא.
שקלתי את ROKU אבל הוא דורש כרטיס אשראי וקניית תכנים אמריקאיים.
·HDMI SWITCH עונה על נושא הכניסות אבל פוגע בנוחות - מכריח להחזיק עוד שלט רחוק אחד.
היום יש לי xtreamer ישן ואני רוצה לשדרג אותו, כנראה ל WD TV - או אנדרואיד כלשהוא.
שקלתי את ROKU אבל הוא דורש כרטיס אשראי וקניית תכנים אמריקאיים.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

·Yigalb כתב:@voguemaster
שקלתי את ROKU אבל הוא דורש כרטיס אשראי וקניית תכנים אמריקאיים....
א. לא בהכרח צריך שלט אחר. יש שלטים חכמים היום, או אם יש לך סמארטפון מספיק חדש אז הטלפון יכול באותה מידה.
ב. אני לא רואה שום יתרון ב-WDTV או ROKU על פני קופסאות XBMC טובות.
יש לך מגוון גדול - RPI או ZOTAC (אם תמצא) ב-LOW END, יש את ה-NUC שהוא ממש אחלה, יש עוד כל מיני קופסאות MINI PC אחרות שיכולות להוות אחלה פיתרון. יש את ה-AMLOGIC MX2 ובתחום האנדרויד יש את אלו שיש להם האצת חומרה ב-XBMC כמו MINIX X7 או X8-H (עם או בלי H).
הכל תלוי בדרישות ובתכנים. אישית אני לא מחליף את XBMC. פשוט נהדר.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

·Yigalb כתב:@voguemaster
·תודה - לא מכיר את קופסאות ה XBMC - כנראה שנתקעתי מחשבתית עם הסטרימרים המסורתיים.
אלמד את הנושא.
אם היית צריך לבחור קופסא כזו לעצמך: מה היית לוקח?...
תראה, כרגע בזמן הנוכחי אני משתמש ב-raspberry pi לצרכים שלי והוא עומד בהם בכבוד ויפה. למי שצריך לנגן סרטי HD ולהסטרים סרטים מהרשת מתוספים - זה בין הכי טובים שתוכל למצוא. כרגע אין לי צורך אבל אם הייתי צריך לקנות קופסא חדשה הייתי כנראה הולך על NUC אבל ממש לא הגעתי להחלטה מבוססת בעניין. זה רק ממה שאני יודע על מצב החומרות השונות כרגע.
שוב, מכיוון שאין לי צורך בפורמטי אודיו משוכללים וכל מיני דברים אחרים שרק HTPCים נורמליים מאפשרים - ה-PI מספיק לי בהחלט.