שאלות לגבי סטנדים ל L65A
ה L -65A שלי חזרו סוף סוף משיפוץ ארוך (תיקוני הלחמות בקרוס, Refoaming הכרחי לשני הוופרים, רשתות חדשות, קצת תיקוני צבע). עכשיו הזמן למקם אותם על סטנדים, שייוצרו בהזמנה. נראה לי שיהיו בצורה של האות "כ" במבט מהצד, בגובה של כ - 30 ס"מ ובהטיה קלה לאחור.
השאלה - מה לדעתכם צריכה להיות זווית ההטיה לאחור? חשבתי על 10 מעלות. הגיוני?
נ.ב.
איזה רמקולים, יא וואראדי... אתמול סוף סוף ישבתי איתם כמו שצריך.
מי שנתקל בכאלה ביד2 ויש לו את המקום - לחטוף.
השאלה - מה לדעתכם צריכה להיות זווית ההטיה לאחור? חשבתי על 10 מעלות. הגיוני?
נ.ב.
איזה רמקולים, יא וואראדי... אתמול סוף סוף ישבתי איתם כמו שצריך.
מי שנתקל בכאלה ביד2 ויש לו את המקום - לחטוף.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ידוע.Roy_LF כתב:איזה רמקולים, יא וואראדי... אתמול סוף סוף ישבתי איתם כמו שצריך.
מי שנתקל בכאלה ביד2 ויש לו את המקום - לחטוף....
ניסיתי כבר להציע בפורום דו-ערוצי. היה זוג למכירה ב-5,500 ש"ח. צחקו עלי בנימוס.
לדעתי הזווית הנכונה היא 5 מעלות. פעם רכשתי את הסטנדים בתמונות מאחד החברים כאן. לא יצא לי להשתמש בהם (עברתי) אבל 'שיכפלתי' אותם והשארתי את המקוריים למישהו שמאוד מרוצה מהם. לדעתי הגובה והזווית שלהם אידאלי ל-L-65 כמו גם ל-L-100 ושאר ירקות מבית JBL:
[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-o-_q ... S_SIDE.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-BDYn ... S_BACK.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-otNw ... _FRONT.jpg[/imgbig]
טוב, ביקשתי בסוף 30 ס"מ והטיה של 10 מעלות, ש"יסתכלו" טיפה יותר למעלה. מקווה שייצא אסתטי כמו שאני מדמיין.
אגב, ההאזנה לרמקול המעולה הזה מביאה אותי לתהיה שאני לא ממש בטוח מה התשובה לה - למה כמעט לא עושים יותר כאלה?
ואני לא מתכוון במובן הנוסטלגי בסגנון "הולך ופוחת הדור". להיפך, אני חושב שיודעים היום לעצב ולייצר רמקולים מעולים מאי פעם (המחיר שלהם זה סיפור אחר).
אני מתכוון למדוע לא עושים כמעט רמקולים עם אלמנטים גדולים - 10 אינץ' ויותר. ואני לא חושב שזה עניין של עיצוב.
לא חסרים רמקולים מגושמים במראה, קופסתיים ואפילו די גדולים של ימינו שבבירור לא נועדו להתחבב על מעצבים או על הצד הנשי בבית - שעשויים בהחלט להסתפק באלמנט מיד/באס בודד של 6.5 אינץ' (וגם יעלו הרבה מאוד). כמובן שישנם רמקולים גדולים יותר עם יותר אלמנטים, אבל אפילו שם נדיר שעוברים את ה - 7 אינץ', ועושה רושם שהאיכותיים שבהם מאוד יקרים ודי במיעוט.
אגב, אני סבור גם כיום שרצפתי 2Way שש-וחצי כמקובל בימינו הוא פשרה טובה מאוד שנותנת אחלה של סאונד - תוך ויתור על הבאס הבשרני הזה שמרגישים ולא רק שומעים. אבל מה הבעיה לחרוג הרבה מעבר לכך? האם אלמנטים של 10-12 ו - 15 אינץ' לא מספק לינאריים בסטנדרטים של היום? או שמתקמצנים על תיבות מתאימות (שכמובן צריכות להיות גדולות, כבדות ומדופנות בהתאם)?
אגב, ההאזנה לרמקול המעולה הזה מביאה אותי לתהיה שאני לא ממש בטוח מה התשובה לה - למה כמעט לא עושים יותר כאלה?
ואני לא מתכוון במובן הנוסטלגי בסגנון "הולך ופוחת הדור". להיפך, אני חושב שיודעים היום לעצב ולייצר רמקולים מעולים מאי פעם (המחיר שלהם זה סיפור אחר).
אני מתכוון למדוע לא עושים כמעט רמקולים עם אלמנטים גדולים - 10 אינץ' ויותר. ואני לא חושב שזה עניין של עיצוב.
לא חסרים רמקולים מגושמים במראה, קופסתיים ואפילו די גדולים של ימינו שבבירור לא נועדו להתחבב על מעצבים או על הצד הנשי בבית - שעשויים בהחלט להסתפק באלמנט מיד/באס בודד של 6.5 אינץ' (וגם יעלו הרבה מאוד). כמובן שישנם רמקולים גדולים יותר עם יותר אלמנטים, אבל אפילו שם נדיר שעוברים את ה - 7 אינץ', ועושה רושם שהאיכותיים שבהם מאוד יקרים ודי במיעוט.
אגב, אני סבור גם כיום שרצפתי 2Way שש-וחצי כמקובל בימינו הוא פשרה טובה מאוד שנותנת אחלה של סאונד - תוך ויתור על הבאס הבשרני הזה שמרגישים ולא רק שומעים. אבל מה הבעיה לחרוג הרבה מעבר לכך? האם אלמנטים של 10-12 ו - 15 אינץ' לא מספק לינאריים בסטנדרטים של היום? או שמתקמצנים על תיבות מתאימות (שכמובן צריכות להיות גדולות, כבדות ומדופנות בהתאם)?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

שאלה מעניינת! מעניינת מאוד. בסופו של דבר, לדעתי, אי-אפשר להתעלם מנושא העלויות שכרוחות בייצור של רמקול תיבתי גדול עם אלמנטים איכותיים. הרגילו את כולנו שמוצרים מחזיקים שלוש שנים ואחר-כך הם מתקלקלים ומחליפים אותם. קשה לשנות הרגלים...Roy_LF כתב:למה כמעט לא עושים יותר כאלה?...
יצרנים גילו שבמבוזלינג של קהלים ע"י שיווק של סידרת 'רפרנס' אחת וסדרות רבות של ציוד ממוצע ברמת כניסה, היא שיטה כלכלית משתלמת בהרבה מייצור סדיר של מוצרים איכותיים. חברות כמו Bose ו-Pro-Ject עושות מזה קריירה ומשקיעות ב-PR - בעיקר.
גם ההנחה שהידע קיים... אינה מדוייקת לדעתי. כן. הוא בוודאי קיים בחלקו, איפשהו, אבל הידע של המהנדסים שפרשו לגימלאות לפני עידן המחשוב... כנראה שאבד לנצח. הידע המצוי הוא ידע תעשייתי כלכלי. לא כל מה ש'יודעים' משתלם לייצר. הידע בכללותו מצוי, אני מניח, באינטרנט. זה לא שהוא הלך לאיבוד, אבל הוא לא מצוי יותר בתרבות האירגונית של היצרנים הגדולים. אני די בטוח שהטיעון של יצרנים רבים הוא שהיום ניתן להשיג עם וופר קטן יחסית - ביצועים שבעבר אפשר היה לקבל רק עם וופר גדול.
השאלה שלך מעניינת אבל ביחס ל-L-65A היא לא ממש מפליאה. כאלה רמקולים באמת קשה לייצר. למרות שה-L-65A רמקולים ותיקים מאוד - גם בזמנם הם היו נדירים. הם היו יקרים מאוד ולא כל יום יכולת לפגוש בזוג להאזנת מבחן. הטוויטרים שלהם מאוד מיוחדים ויקרים לייצור (ויקרים גם היום כמשומשים) והם היו משהו חריג ביותר בנוף של סוף שנות ה-70'.
אגב... הצצת ברכיבים של ה-XO - מזהה את כולם? יש שם איזה שנאי שאני לא בטוח עד היום מה תפקידו וכל העסק נראה שופרא דשופרא. לא פלא ש-JBL וגם Klipsche לא מצליחים לשחזר את ההצלחה של הוינטאז'ים שלהם בסדרות ה-comeback החדשות. ידע? מחיר? כנראה שילוב של השניים.
אני מתכוון כמובן ליצרני אודיו רציניים, לא לג'אנק ההמוני. יש הרבה יצרנים שמייצרים רמקולים טובים באמת, לא כאלה שמחליפים כל 3 שנים (חוץ מחולים בראש כמונו), וגם לא כל 10. אני ממש לא מדבר על Bose ו - Project, יותר בכיוון של Dynaudio ,PMC, Audio Physic, Proac ועוד המון שקצרה היריעה מלפרט (סתם הדוגמאות הראשונו שקפצו לי לראש).
גם קשה לי להאמין שהידע הולך לאיבוד. היום יש דרכי תכנון רמקולים שבשנות ה - 70 וה -80 לא חלמו עליהן. כמו כן, אין שום בעיה עקרונית ליצרן להשיג זוג L65 או L300 או וואטאבר, לפרק לגורמים ולתכנן מחדש תוך יישום הידע - זה לא מחשב קוואנטי אחרי הכל.
אגב, לעניין הטענה שהבאת לגבי הוופרים - יש בה משהו. אין שום ספק שאלמנט של 6 אינץ' לא יזיז בחיים אויר בצורה שמדגדגת מה שיכול אלמנט של 12 לעשות, אבל בהחלט יותר מאלמנט בגודל דומה של פעם. יש היום אלמנטים עם מגנטים חזקים מאוד, ועם מהלך ארוך שנותנים ביצועים מפתיעים (שוב, תוך הבנה שאין תחליף אמיתי לשטח פנים גדול).
לעניין הקרוס - אין לי מושג כי לא אני עשיתי את השיפוץ. שיפצתי שניים שלושה רמקולים בעבר, ופשוט לא היה לי כוח להתעסק עם זה הפעם, מה גם שהפעם אלו רמקולים שהיה לי חשוב מאוד שיצאו "פיקס". אז נתתי אותם למישהו שאשכרה יודע מה הוא עושה.
גם קשה לי להאמין שהידע הולך לאיבוד. היום יש דרכי תכנון רמקולים שבשנות ה - 70 וה -80 לא חלמו עליהן. כמו כן, אין שום בעיה עקרונית ליצרן להשיג זוג L65 או L300 או וואטאבר, לפרק לגורמים ולתכנן מחדש תוך יישום הידע - זה לא מחשב קוואנטי אחרי הכל.
אגב, לעניין הטענה שהבאת לגבי הוופרים - יש בה משהו. אין שום ספק שאלמנט של 6 אינץ' לא יזיז בחיים אויר בצורה שמדגדגת מה שיכול אלמנט של 12 לעשות, אבל בהחלט יותר מאלמנט בגודל דומה של פעם. יש היום אלמנטים עם מגנטים חזקים מאוד, ועם מהלך ארוך שנותנים ביצועים מפתיעים (שוב, תוך הבנה שאין תחליף אמיתי לשטח פנים גדול).
לעניין הקרוס - אין לי מושג כי לא אני עשיתי את השיפוץ. שיפצתי שניים שלושה רמקולים בעבר, ופשוט לא היה לי כוח להתעסק עם זה הפעם, מה גם שהפעם אלו רמקולים שהיה לי חשוב מאוד שיצאו "פיקס". אז נתתי אותם למישהו שאשכרה יודע מה הוא עושה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה נכון. זה לא מדע קוונטי ואני מניח שלא קשה לעשות רוורס-אנג'ינירינג ל-L-300. א-ב-ל... אני התכוונתי שזה לא קל לייצר. אם לוקחים בחשבון את כל הפרטים הקטנים, החל ממגנטי האלניקו הענקיים וכלה בעבודות העץ, כנראה שזה קצת יותר מסובך בקנה מידה תעשייתי כשאתה נאלץ לייצר אלפי זוגות כדי לכסות את הוצאות הייצור עצמו. לא כל מה שיודעים איך הוא בנוי - קל לשחזר בקנה מידה תעשייתי ואני מניח גם שמבחינת קווי ייצור - גודל הוא חסרון. פעם התעשייה הזו הייתה עתירת ידיים. היום היא עתירת אוטומציה. כנראה קל יותר לנייד, לתמרן, ולהרכיב יחידה מהרבה רכיבים קטנים - מאשר גדולים. אני גם לגמרי לא פוסל את עניין האפנה ומוטיב ה-WAF. זהו לא שיקול שאפשר לזלזל בו ולהשאר בעסקים לאורך זמן. כנראה שוופרים קטנים יחסית הם נוסחת win/win בטוחה מכל הכיוונים היום. היצרנים מעכלים זאת יותר טוב והצרכנים מקבלים זאת בקלות. היחידים ש'מתלוננים' אלה הם אנחנו אל מול תהילת העבר 
מקבל את מרבית דבריך - רק שאני לא בטוח ספציפית לגבי ה WAF. הנה דוגמה עדכנית:
[img2=415x300]http://fineaudio.co.kr/spec_images/d30_5.jpg[/img2]
לדעתי, הם יפים מאוד. קלאסי, ביתי, משדר חמימות.
לדעת 99% מהאוכלוסיה הקובעת את העיצוב בבית (מניסיון רב) - שום סיכוי שכזה דבר נכנס הביתה.
אף אחד מהם לא קומפקטי במיוחד וכולם יבלטו כפריטים מרכזיים מאוד בסלון.
ובכ"ז שלושה מתוך הארבעה הם Six + One ואחד Double Six + One (ועולה חבילות של כסף).
אני סבור לפיכך שהסיבות האחרות שתיארת משמעותיות יותר, וכעת נזכרתי בעוד דבר. יבואן רמקולים ותיק ומנוסה, שייבא רמקולים מאז ועד היום, אמר לי פעם בתשובה לתהיה דומה שהיתה לי, שלדעתו היום "אנשים לא מחפשים באס". הוא סבר שזה בתחתית סדר העדיפויות כיום (בהתייחס לאודיופילים, לא ל"סתם" רוכשי רמקולים). לא יודע אם הוא צודק, אבל אם כן, מעניין מדוע.
[img2=415x300]http://fineaudio.co.kr/spec_images/d30_5.jpg[/img2]
לדעתי, הם יפים מאוד. קלאסי, ביתי, משדר חמימות.
לדעת 99% מהאוכלוסיה הקובעת את העיצוב בבית (מניסיון רב) - שום סיכוי שכזה דבר נכנס הביתה.
אף אחד מהם לא קומפקטי במיוחד וכולם יבלטו כפריטים מרכזיים מאוד בסלון.
ובכ"ז שלושה מתוך הארבעה הם Six + One ואחד Double Six + One (ועולה חבילות של כסף).
אני סבור לפיכך שהסיבות האחרות שתיארת משמעותיות יותר, וכעת נזכרתי בעוד דבר. יבואן רמקולים ותיק ומנוסה, שייבא רמקולים מאז ועד היום, אמר לי פעם בתשובה לתהיה דומה שהיתה לי, שלדעתו היום "אנשים לא מחפשים באס". הוא סבר שזה בתחתית סדר העדיפויות כיום (בהתייחס לאודיופילים, לא ל"סתם" רוכשי רמקולים). לא יודע אם הוא צודק, אבל אם כן, מעניין מדוע.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

גם אני לא בטוח לגבי WAF. זה סתם מונח שוביניסטי. למעשה, קל לנו ללגלג על הטעם הנשי כאשר המציאות היא שהטעם שלנו שנוי במחלוקת. הנה, לדוגמה, אתה מחבב את ה-D של Proac ולי קשה 'לסבול' בעין רמקולים גבוהים וצרים. גם אם הוופר שלהם היה משהו קצת יותר רחב מ-"6.5, הקונפיגורציה הזו לא קולעת לטעמי. אני למשל לא מוכן לקבל רמקול שאני לא רואה את צידו העליון בישיבה נוחה מולו. עכשיו - אפשר ללגלג על טעם הרעיות... בינינו - זה קצת מגוחך. ההתיימרות הזו של מעצבים 'לקלוע' לטעם אנושי גלובלי של אחד המינים היא לדעתי יותר מיתוס מאשר מציאות.
לגבי זה שאנשים לא מחפשים באסים... לא יודע! סברה מעניינת. אולי שווה סקר. ייתכן שהכוונה היתה שזה פחות חשוב עקב הפופולאריות של סאבים? מי יודע. אגב, אני חייב גילוי נאות. אני מתעב את המונח 'אודיופיל'. פשוט שונא את הטרמינולוגיה הזו בערך כמו כל המונחים האחרים שנגמרים ב'פיל'. אני אוהב מוזיקה. אוהב לשמוע מוזיקה - ואני פחות דקדקן אם היא מושמעת עם 0.03% או 0.05% של עיוות THD. אני לא חושב שזה מעניין בני תמותה רגילים. אני מוכן לקבל חווית שמיעה - גם אם היא לא נאמנה למקור. אני טוען שוופר גדול "12 ואליך, בוודאי "15 פשוט מספקים חוויה אחרת - מרשימה יותר. החוויה הזו, משום מה, נפגמת לדעתי בצורה קריטית כשמדובר בסאב. יש בכך משהו מלאכותי - למרות שתאורטית לא אמור להיות. זו לא אופציה בשבילי. עבורי - אין תחליף לוופרים הגדולים.
לגבי זה שאנשים לא מחפשים באסים... לא יודע! סברה מעניינת. אולי שווה סקר. ייתכן שהכוונה היתה שזה פחות חשוב עקב הפופולאריות של סאבים? מי יודע. אגב, אני חייב גילוי נאות. אני מתעב את המונח 'אודיופיל'. פשוט שונא את הטרמינולוגיה הזו בערך כמו כל המונחים האחרים שנגמרים ב'פיל'. אני אוהב מוזיקה. אוהב לשמוע מוזיקה - ואני פחות דקדקן אם היא מושמעת עם 0.03% או 0.05% של עיוות THD. אני לא חושב שזה מעניין בני תמותה רגילים. אני מוכן לקבל חווית שמיעה - גם אם היא לא נאמנה למקור. אני טוען שוופר גדול "12 ואליך, בוודאי "15 פשוט מספקים חוויה אחרת - מרשימה יותר. החוויה הזו, משום מה, נפגמת לדעתי בצורה קריטית כשמדובר בסאב. יש בכך משהו מלאכותי - למרות שתאורטית לא אמור להיות. זו לא אופציה בשבילי. עבורי - אין תחליף לוופרים הגדולים.
זה לא עקב הפופולריות של סאבים. אודיופיל טיפוסי (קבל את התנצלותי על המונח וגם על ההכללה) לא יכניס סאב למערכת. הכרתי מספיק אנשים שיושבים מול שני מדפיים של 5.25 אינץ' ומתמוגגים (גם לי היתה תקופה כזו, אם כי אצלי המינימום היה בד"כ מדפי עם 6.5''). זכור לי במיוחד אדם שישב אצלי (בתקופה שעבדתי בזה) מול זוג של כאלה: http://www.6moons.com/audioreviews/sonusfaber/1.html והתמוגג, במיוחד מהבאס (!) שהפתיע אותו לחלוטין לטובה.
לגבי שילוב של סאב, אני מסכים לגמרי. אני בטוח שאפשר לשלב סאב היטב במערכת בצורה טבעית ושתהיה תפורה כחלק "אורגני" שלה, אבל אני סבור שהדרך לשם חורגת הרבה מעבר למה שרוב בוני המערכות יעשו - שזה לשחק הרבה עם מיקום, להשתמש ב - RC, ובמיוחד - לשדך סאב רק לרמקולים גדולים למדי ומעלה (שאז לא בטוח שצריך סאב ממילא), או שבור התדרים בין הסאב לרמקולים לא יהיה ניתן לגישור ולא משנה מה. סתם למקם סאב, לחבר ל -Pre out ולשחק עם הווליום שלו ידנית לא יעבוד. ניסיתי את זה אישית איזו תקופה, ותמיד שמעתי מהיכן מגיע הבאס ובמנותק מהרמקולים.
אין ספק שהרבה יותר פשוט ויותר סביר שיעבוד לקחת זוג רמקולים שתוכנן לעבוד עם וופרים גדולים בצורה אינהרנטית (אם כי כמובן שגם לזה יש חסרונות מסויימים).
לגבי שילוב של סאב, אני מסכים לגמרי. אני בטוח שאפשר לשלב סאב היטב במערכת בצורה טבעית ושתהיה תפורה כחלק "אורגני" שלה, אבל אני סבור שהדרך לשם חורגת הרבה מעבר למה שרוב בוני המערכות יעשו - שזה לשחק הרבה עם מיקום, להשתמש ב - RC, ובמיוחד - לשדך סאב רק לרמקולים גדולים למדי ומעלה (שאז לא בטוח שצריך סאב ממילא), או שבור התדרים בין הסאב לרמקולים לא יהיה ניתן לגישור ולא משנה מה. סתם למקם סאב, לחבר ל -Pre out ולשחק עם הווליום שלו ידנית לא יעבוד. ניסיתי את זה אישית איזו תקופה, ותמיד שמעתי מהיכן מגיע הבאס ובמנותק מהרמקולים.
אין ספק שהרבה יותר פשוט ויותר סביר שיעבוד לקחת זוג רמקולים שתוכנן לעבוד עם וופרים גדולים בצורה אינהרנטית (אם כי כמובן שגם לזה יש חסרונות מסויימים).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

פה קבור הכלב! פה גם קבור חלק גדול מאוד של האופי והפסיכולוגיה האנושית. אתה יכול להיות מרוצה ומסופק מחלקך עלי אדמות - עד... שאתה רואה את חלקו של האחר.Roy_LF כתב:זכור לי במיוחד אדם שישב אצלי (בתקופה שעבדתי בזה) מול זוג של כאלה: http://www.6moons.com/audioreviews/sonusfaber/1.html והתמוגג, במיוחד מהבאס (!) שהפתיע אותו לחלוטין לטובה....
אגב, זה מזכיר לי את המיסקונספציה לפיה אם תיקח רמקולים מדפיים קטנים, תשים אותם על סטנדים ששוקלים עשרות קג"מ ותחבר אותם לתחנת כוח - תקבל באסים של רמקול גדול. הכרתי כמה מערכות כאלה שאפילו נשמעו טוב, חוץ מהתחום התחתון כמובן...
הבנתי אותך. בכל אופן, נראה לי שהגעתי לשלב בו יהיה לי קשה לחיות עם רמקולים קטנים, ובטח עם קטנים מאוד כמו הרוג'רס בתמונת האילוסטרציה.
יש להם את הקסם שלהם, אבל נכון להיום זה כבר ממש לא מספיק לי - לפחות לא בסלון (להבדיל מחדר ייעודי קטן בו הייתי יושב פעם, שם גם מדפי של 5.25 היה מספיק).
יש להם את הקסם שלהם, אבל נכון להיום זה כבר ממש לא מספיק לי - לפחות לא בסלון (להבדיל מחדר ייעודי קטן בו הייתי יושב פעם, שם גם מדפי של 5.25 היה מספיק).
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
התקעים הבריטים מסגירים את מקום הימצאות הציודOmri617 כתב:חתיכת ציוד יש לך שם! ואוו!...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הגזמת. overkill רציני יש בסטאפ הזה בשביל זוג פיצי כזה - מכובד ככל שיהיה. זו הרי היתה כל הפואנטה בתמונה הזו מלכתחילה. לא?