SL1300 יד שניה מפרסום בפורום, מה דעתכם?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

הי שוב חברים,

ראיתי את הפרסום הזה כאן: http://www.hometheater.co.il/vt215037.% ... D7%94.html

בדקתי וקראתי ואני מבין שזה דגם לא כ"כ נדרש, האח הפחות אהוד לבית טכניקס :)
כפי שאתם רואים במודעה, המחיר הנדרש הוא 1000 ש"ח + 400 לשלה והראש.

אני מתוכנן להיות בארה"ב בעוד חודש ויכול להשיג פטפון זהה מ-EBAY ב-$170 כולל משלוח בתוך ארה"ב. לא אשלם מיסים כי המחיר נמוך מ-$200.

מספר שאלות:
- האם המחיר שהבחור דורש במודעה סביר? יש לי תחושה שהוא מופרז
- האם השלה אינה חלק אינטגרלי מהפטפון? סביר לבקש עליה תוספת כסף?
- מה דעתכם על הראש? שווה את המחיר שהבחור דורש? ב-400 ש"ח אני יכול להשיג ראש מצוין ב-EBAY.

האם לדעתכם זו עסקה סבירה?
הייתם רוכשים את הפטפון הזה?

תודה
מוטי
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

המחיר במודעה מוגזם מעט. לא מדובר רק בגירסה אוטומטית של ה-SL-1200 אלא בפטפון שונה. אין שם יכולת כיוון VTA כמו ב-1200 והכוח של המנוע (Torque) חלש יותר. הוא לא 'סתם' פחות מבוקש. הרעיון ב-SL'ים המבוקשים הוא שהם נטולי מכניזם אוט' שהופך את הדגם המבוקש קל יותר לשדרוג. המכניזם האוט' גורם לזה שבתחתית הזרוע יש חיבורי פינים חשמליים שמקשים על שדרוג של הזרוע. בקרת המהירות מסוג servo שבדגם המוצע כאן למכירה שופרה מעט לנעילת quartz בדגמים המבוקשים יותר כמו ה-SL-1210 ואילך ולכן המחיר שציינת ב-eBay מייצג ביתר דיוק את השווי של ה-SL-1300.

השלה היא חלק גנרי מכל פטפון של טכניקס. היא חלק מהגאומטריה של הזרוע. אפשר בעקרון להחליף אותה במשהו דומה - אבל עדיף שתהיה המקורית. טכניקס מאוד קפדניים על מרווחים מילימטריים (52מ"מ) שקשורים בכיוון ה-overhang בפטפונים שלהם והם תמיד מתייחסים לשלה המקורית. תמוה מאוד כל הסיפור הזה של השלה החסרה.

ראש מסוג M75 של Shure אפשר למצוא ב-eBay מידי פעם במחירים מצחיקים. לא מזמן קבלתי אחד כזה 'פרו-בונו' עם שלה שרכשתי במכרז לאחר שהמוכר לא טרח להסיר אותו בכלל. באופן אישי אני לא מת על ראשים של Shure אבל ה-M75 במיוחד לא מצדיק מחיר של 400 ש"ח. ה-M95ed המבוקש יותר - גם הוא נמכר באזור ה-$40 במכרזים. המחטים לראשים האלה לא מיוצרות כבר שנים והן מהוות את עקב האכילס בראשי הוינטאז' של Shure. מחט חלופית טובה נעה בין $130 ל-$160 וההתעסקות עם הראשים האלה היא חרב פיפיות. ראש זול - מחט יקרה. רק בשביל להכניס קצת פרופורציה לעניין, ה'אוונגליון' העכשווי של Shure ה-M97xe שהוא ארבעה דורות מתקדם יותר מה-M75 נמכר עתה באמזון ב-$75 עם מחט.

בשורה התחתונה - זה יכול להיות פטפון נחמד מאוד. לא במחיר הנוכחי.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #3 

ביד 2 מסתובבים טורנס 145 ב1200 , טורנס166 ב1600 ולנקו 78 נדמה לי ב1200
לא יודע אם נמכרו
ה166 עם מכסה
לאחד הטורנסים,לא זוכר כרגע לאיזה, יש ראש של שור M91
לפני כשבועיים היה SL1200 עם ראש סטנטון 881 במחיר מצחיק ,נראה לי נחטף,אני יכול רק לנחש עי מי....
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ה-SL-1200 המדובר תפס גם את תשומת ליבי. הודעות פרטיות הועברו למי שצריך. אני מקווה שעשו עימן משהו... רק ה-881S שווה חלק הגון מהמחיר המבוקש. מי אמר שאין מציאות?

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

ה-145 עדיף על ה-1300?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

moti_r כתב:ה-145 עדיף על ה-1300?
...
בכל יום, כל שעה, גם בסביבה שברווזים נדירים בה. :?
(רק צריך לוודא תקינות).

אם הייתי יודע שזה בתקציב שלך... גם אתה היית מקבל פרטית על ה-SL-1200 עם ה-881S... (f)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

:D
תודה!
המחיר שלו אכן מעבר לתקציב שלי, אבל אנסה לשוחח עם הבחור במקביל למודעה על ה-1300.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

במיקרה אני הוא המוכר.

הפטיפון במצב יפה מאוד ועבר שרות אצל דודו לפני כ3 שנים

לא חסרה שלה פשוט יש לי גם SL 1210 שאני שוקל לשמור את השלה עבורו

השלה היא סנטנדרטית לגמרי וכל שלה של פטיפון DJ מתאימה לפטיפון הזה

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... NIX&_rdc=1

יש גם ראשים כמו אורטופן נייט קלאב עם שלה מובנת מתאימים

http://www.ebay.com/itm/Ortofon-Concord ... 3f396b4395

עם הפטיפון מגיעים גם כמות יפה של 20 תקליטים שווים ולא תקליטי שקל וכל זה לא ציינתה וצויין במכירה

מחיר הפטיפון במצב סביר ב EBAY
מעל 1000

http://www.ebay.com/itm/Technics-SL-130 ... 1c42d51fb6\

http://www.ebay.com/itm/Technics-SL-130 ... 418067f7e2

ומחיר ראש SHURE 75 חדש לא כולל שלה מעל 350 ובמודעה שלי ציינתי ראש חדש לחלוטין כולל קופסא ונילווים

http://www.ebay.com/itm/Shure-Stylus-N7 ... 20e95e6bb7

http://www.ebay.com/itm/SHURE-ME75ED-TE ... 20e8a17cec
הפטיפון אוטמטי לחלוטין כולל אפשרות קביעת גודל התקליט ומיספר הפעמים שינוגן
וכמובן אפשרות להפוך אותו לידני.
המנוע זהה ל ל SL 1210 מהדור הראשון

שלי 220 וולט ארופאי מקורי

בארצות הברית צריך שנאי ל 110 וולט ויתכן שגם שנאי שיודע לשנות את תדר הרשת גם...

יהודי יקר

אתה צודק

תקנה בארצות הברית

ותשלם מכס ומס קניה על פטיפון 110 וולט 60 הרץ במצב לא ידוע

ותקלקל שנים של הנאה לקונה ישראלי כי אתה נהנה לקלקל מכירות

בבקשה אל תתקשר אלי כי לא אמכור לך ואני מצטער ששלחתי לך את הטלפון שלי

אני חבר באתר למעלה מעשור והידע שלי לא מועט בכל תחום האלקטרוניקה והמחשבים

ואני חש כי בחרתה בשיטה לא נעימה כדי להשיג את הפטיפון והתקליטים במחיר לא ראלי תוך פגיע בשמי הטוב על ידי יצירת דיון ציבורי עם

פתיח שמתאר את המכירה לא באמת כפי שהיא
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

פותח השרשור סיפק קישורית להודעת המכירה המקורית. הוא לא הציג שום דבר בצורה לא נכונה. אם כבר יש משהו לא נכון זה שכל מיני הזויים מאתר יד 2, שבדרך כלל אין להם פנים, השתחלו לכאן, עושים שימוש חינם בלוחות, מבלבלים את המוח, מתחצפים לקונים עם דרישות מקן הקוקייה ועוד יש להם תלונות על מי ששואל שאלות. אם פירסמת כאן - אתה חשוף לביקורת. אין ארוחות חינם ובחיים לא תמכור בצורה כזו.

כל הקישורים שסיפקת - הזויים בדיוק כמו ההודעה שלך. אף אחד מהם לא כולל מחיר ראלי. זה שאנשים מבקשים מחיר על סחורה - לא אומר שהם יקבלו אותו ולא אומר שזה מה שהסחורה שווה. רק חמור חושב כך והגיע הזמן להבהיר זאת פעם אחת ולתמיד. ציוד אודיו שווה רק מה שמוכנים לשלם בעבורו, ולא מה שדורשים בעדו. זה מה שהסחורה שווה. וזה מחיר ראלי.

את אף אחד לא מעניין שהחלטת למכור תקליטים וקבעת לרוכשים הפוטנציאליים מה אמור להיות הטעם המוזיקלי שלהם. 'ללא אפשרות בחירה' :מבולבל: מה זו השריטה הזו? אני לא מבין? אולי תוסיף גם סריג חורף, זוג תחתונים ומאפרה, גם כן בלי אפשרות בחירה. מה דעתך?

הפטפון הנמכר לא דומה בכלל ל-SL-1210. יש לטכניקס וחוביביהם הררכיה ברורה. הפטפון הזה נמצא באיזור התחתית שלה. זה ידוע לכולם - וזה גם ידוע לך, אחרת לא היית מוכר ומספר סיפורי אלף לילה ולילה.

ה-M75 הוא ראש מיושן, צובע, עם מחט אליפטית 7 * 4 מיל' משנות ה-60'. יש לי כאלה שקיבלתי חינם. העברתי הלאה. פחות מנסבל לדעתי. אפשר למצוא כאלה בלי סוף ב-eBay עם או בלי הקופסה המקורית. זה שאתה מתעקש למכור אותו עם הפטפון במחיר של פי ארבע מהשווי שלו זו בעייה שלך - לא של אף אחד אחר.
יהודי יקר אתה צודק. תקנה בארצות הברית ותשלם מכס ומס קניה על פטיפון 110 וולט 60 הרץ במצב לא ידוע ותקלקל שנים של הנאה לקונה ישראלי כי אתה נהנה לקלקל מכירות בבקשה אל תתקשר אלי כי לא אמכור לך ואני מצטער ששלחתי לך את הטלפון שלי אני חבר באתר למעלה מעשור והידע שלי לא מועט בכל תחום האלקטרוניקה והמחשבים ואני חש כי בחרתה בשיטה לא נעימה כדי להשיג את הפטיפון והתקליטים במחיר לא ראלי תוך פגיע בשמי הטוב על ידי יצירת דיון ציבורי עם פתיח שמתאר את המכירה לא באמת כפי שהיא
...
'שמך הטוב'? יש מישהו שמסוגל לפגוע בו יותר מהגול העצמי הזה? האמת היא שכל המכירה הזו נראית יותר כמו איזה אונס מאשר כמו מכירה כיפית של ציוד אנלוגי. ואת זה אני אומר 'בלי אפשרות בחירה'. טפל בעצמך. קח את התרופות הנכונות ושחרר את כולנו מהודעות כאלה.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

[behave] נערך על די עפר: נגד חוקי האתר [/behave]

שור 75 נישמע שונה לגמרי מ שור 97.
מחיר EBAY הוא אומדן דיי ראלי קל וחומר לעומת מיסים בישראל
אף אחד לא מינה אותך לשמאות והערכת מצב קל וחומר תרם ראיית המימכר אן לך שום זכות לחרוץ דעה בנושא
קל וחומר מול חבר תורם ופעיל באתר משנת 2005 עם פרופיל מאומת
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

tascam כתב:...
...
אז רגע אחד... מישהו חולק על המחיר שקבעת, על האטרקטיביות של ההצעה שלך ומגיב להודעת מכירה הזויה שפרסמת בפורום פתוח לדיונים והוא מיד ל'טובת אויבינו' ו-'פוגעים בעמינו'?

זו התלהמות. גרוע מכך - זו הסתה. זה לא רק מנוגד לחוקי הפורום, זה מנוגד לחוקי מדינת ישראל שבשטחה הריבוני פועל אתר hometheater. אני מאוד מקווה שתחסם - למרות שאתה לדעתי צריך גם להעצר, להחקר ולהשלח להסתכלות. מאז ששבת אלינו מ-dtown לפני חודשיים אתה מדרדר כל שרשור שאתה מופיע בו. יש לך כאן 11 הבעות תודה מאז 2005 כך שאני לא בטוח למי ומה אתה תורם בדיוק. אותי אתה מעצבן. השיח שלך עילג, נלעג ואלים. מהפרטיות שאני מקבל - מסתבר שגם אחרים חושבים כך. אני מפנה כרגע לאן שצריך. אני מאוד מקווה שלא נפגש כאן יותר.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #12 

פותח השרשור פנה לחברי הפורום כדי לברר כדאיות של עסקה,הוא קיבל תשובות בצורת דעות של חברים והם,מה לעשות... לא מחמיאים ל''כלה'' וגם נראה שהקונה הבין מול מה הוא עומד , אז המוכר תוקף אותם ואת דעתם בפורום שאיננו לוח מכירה ואסור אפילו לפרסם בו הודעות מכירה??
גם לכאן זה הגיע
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

tascam, זה בסדר, אני לא אתקשר. חבל, כי קלקלת לעצמך את המכירה, לא רק מולי, לדעתי.

היות ואני לא האחראי על הפורום הזה, אשאיר למנהלים כאן לטפל בהודעה שלך ובמשתמש שלך, כפי שימצאו לנכון.

השרשור פה הוא *בדיוק* המטרה שלשמה הוקם האתר. הפורום כאן התברך באנשים עם אינסוף ידע ונכונות לעזור. הדיוט כמוני, שלא מבין בתחום, מוצא כאן זהב של אנשים שעוזרים לי מכל הלב וכולי תודה להם. כל ניסיון לתקוף אותם בצורה נמוכה כזו, ולא לגופו של עניין, מוזיל את ההתדיינות לרמה לא מקובלת, לדעתי.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לא טוב לך תתפלל מאחל לך שפע של בריאות והצלחה
המכירה שלי כללה ביחד עם הפטיפון גם 20 תקליטים ללא בחירה
דבר שלא ציינתה.. וכך סלפתה את לשון המכירה וכך חיבלתה במאמצי המכירה ולכן התגובה לא אחרה לבוא
דרך אגב בן התקליטים :
תיסלם באנגלית הדפסה הולנדית
THE MISISION
THE CURE
THE NEON JUJMENT ועוד...
מלחמת העולמות
ועוד מבוקשים
רב סרן-רועי קליין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #15 

הגזמתם לגמרי.

הסרתי את ההתלהמות. נא להמנע מזה בעתיד.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #16 

לפי איך שאני שופט את זה מחיר של 1000 ש"ח זה לא בגדר של גניבה לפטיפון כזה .

רק דן היה עדיף לתת שלה עם המכירה .

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

רק שווי 20 התקליטים היה גבוהה מהמכשיר
ברשותי אוסף של כ 2000 תקליטים רובם נקיים לחלוטין משריטות ורובם אף נדירים לרבות מלכת האבטיה...ינשוף של יובל בנאי, אבי בלילי, מוסקבה, אביב גפן שדרים, שדרים של שיא הרגש משינה, של ירח ארצי, כרמלה גרוס וגנר, הקברט של מירנדה, טאטו, החברים של נטשה ועוד...
הוצאתי כמה תקליטים לתת עם הפטיפון שאומנם שווים פחות מ 500 לאחד אבל שווים אבל מהר מאוד הבנתי שחבל לתת אגוזים למי שאן שיניים וחמדן כמו דג הזהב ויעשה הכל לנסות להוריד את מחיר המחירה....
אז מעתה התקליטים שימסרו עם המכשיר יהיו כאלה ששווים פחות הרבה פחות
כניראה שהשריטה אצל חלק מחובבי האנלוג היא לא רק בתקליטים
רב סרן-רועי קליין.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

למה לריב? למה בכוח? את מי אתה 'דופק' בהגיון הזה? זה נשמע כמו אוסף יפה מאוד של תקליטים. מדוע לערבב דבר בדבר? מדוע שפשוט לא תקזז את המחיר שאתה מצפה לקבל ממכירת התקליטים ממחיר הפטפון לרמה סבירה, שכבר נטען כאן שהיא לא רחוקה מהמחיר שקבעת - ואת התקליטים תמכור בנפרד?

המחיר הנמוך ביותר של תקליט 'שווה' שאפשר למצוא היום בישראל הוא 30 ש"ח. נניח שיש לך 20 שאתה באמת מוכן להפרד מהם... זה כבר יוצא 600 ש"ח. את הפטפון תמכור ב-600 (בקלות רבה יותר) ואת התקליטים ב-600 (בקלי קלות) והנה הרווחת 1200 ש"ח במקום ה-1000 שרצית בהתחלה.

אם תתאמץ עם התקליטים והם באמת נחשבים ותהיה סבלני במכירתם, תוכל גם להרוויח יותר. זה גם הוגן, גם אלגנטי, וגם כולם מרוויחים מהעיסקה. אני לא חושב שלהצהיר בפומבי על סגירת חשבונות עם רוכשים פוטנציאליים עתידיים ע"י שנמוך נקמני של איכות הסחורה המוצעת באותה עיסקה, היא אסטרטגיה שיווקית מוצלחת.

חייב לשאול: למה דג זהב? מה הקשר?
חייב לתקן: רס"ן רועי קליין ז"ל היה סמג"ד 51 (לא מג"ד). הקרב היה ביולי 2006 בבינת ג'בייל, בדיוק לפני 8 שנים. קליין לא נהרג מיד כתוצאה מחסימת פיצוץ הרימון בגופו, אלא נפצע אנושות. הוא ניסה להעביר דיווח על מצבו ואת קריאת 'שמע ישראל' קרא בקשר בטרם העביר את המכשיר והפיקוד על הכוח לסרן איתמר כץ. אביו ואלמנתו של קליין קיבלו בשמו את עיטור העוז ב-2007.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אם נדייק, הוא לא בדיוק זינק ממצב עמידה, אלא הוא היה באמצע ניסיון להוציא פצוע קשה
מתוך התופת שם, הוא היה במצב כריעה עם אלונקה בידיים, ואז הוא זיהה רימון לידו, הוא נשכב
עליו וספג את ההדף וקרא בקול גדול קריאת שמע, הספיק לומר עוד כמה משפטים וגם להעביר את
מכשיר הקשר המוצפן שהיה לו בכיס למישהו כדי שזה לא ייפול לידי האויב וכל זאת לפני מותו
רב סרן-רועי קליין.

Ron1999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
שם מלא: Ron1999
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #20 

וברשותכם, בחזרה לנושא השרשור המקורי-
אז התקליטים של הקברט וטאטו וערן צור ואבי בללי וכל השאר באמת מוצעים למכירה כחבילה של 30 תקליטים ב600 שקל?

אם כן שלח לי ה"פ.

את שלמה ארצי אתה מוזמן לשמור, אני אסתפק גם ב29 תקליטים (עניין של טעם )

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”