שאלה בנוגע לרמקולים לקולנוע ביתי
-
TamirBidani
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: Tamir Bidani
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קניתי רסיבר של פיוניר לשדרג את המערכת קולנוע ביתי, אך מאחר והרמקולים והסאב שברשותי הם 4 אום והרסיבר הוא מ6 אום עד 8 אז אני נאלץ להחליף את כל המערכת.
אני ממש לא בקיא בתחום ולא מכיר דגמים ורמות מלבד שפיוניר JBL סוני סמסונג וכאלה אחרים נחשבים לחברות טובות + בעוד שיש את השמות הלא מוכרים שהם ליגה מעל.
אני רוצה מערכת ברמה שתענה לציפיות שלי אך גם לא להשתגע יותר מידי.
מחפש רמקולים וסאב בעלות תקציב של עד 1000 ש"ח. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ או שמעוניין למכור ויוכל לעזור.
אגב, החברות PEERLESS // alpha technology // Rottweiler נחשבות מעל כל הסוני סמסונג פיוניר ואלה? רמה כאילו?
תודה רבה חברים
אני ממש לא בקיא בתחום ולא מכיר דגמים ורמות מלבד שפיוניר JBL סוני סמסונג וכאלה אחרים נחשבים לחברות טובות + בעוד שיש את השמות הלא מוכרים שהם ליגה מעל.
אני רוצה מערכת ברמה שתענה לציפיות שלי אך גם לא להשתגע יותר מידי.
מחפש רמקולים וסאב בעלות תקציב של עד 1000 ש"ח. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ או שמעוניין למכור ויוכל לעזור.
אגב, החברות PEERLESS // alpha technology // Rottweiler נחשבות מעל כל הסוני סמסונג פיוניר ואלה? רמה כאילו?
תודה רבה חברים
החלטת להחליף הכל עוד לפני שבכלל חיברת את הרמקולים לרסיבר? קודם כל תחבר ותאזין, אם הרסיבר לא מתכבה כשאתה מאזין בעוצמות גבוהות ואתה אוהב את התוצאה, אז אין שום צורך להחליף או לשדרג. בנוסף, סאבוופר אמור לכלול הגברה פנימית משלו, ולכן העכבה שלו אינה רלוונטית.אך מאחר והרמקולים והסאב שברשותי הם 4 אום והרסיבר הוא מ6 אום עד 8 אז אני נאלץ להחליף את כל המערכת....
תתחיל לחסוך מכיון שהתקציב הזה מאד בעייתי, אפילו ביד שניה.מחפש רמקולים וסאב בעלות תקציב של עד 1000 ש"ח....
אלו רמקולים סינים שהיבואנים הצמידו להם את השמות האלו. טובים או לא? כל אחד צריך להחליט בעצמו.אגב, החברות PEERLESS // alpha technology // Rottweiler נחשבות מעל כל הסוני סמסונג פיוניר ואלה? רמה כאילו?...
-
TamirBidani
- חבר שרק התחיל

רגע רגע! אתה אומר בעצם שאני יכול לחבר רסיבר של 6 אום עד 8 אום עם רמקולים של 4 אום? על פי מה שהבנתי מהמוכר בחנות זה ישרוף את הרמקולים.
אגב התקציב הוא ל2 רמקולים אחוריים, סנטר וסאב...ראיתי ביד 2 שפע של אנשים שמוכרים אותם במחירים של 400 עד 1000 שוב אני לא בקיא בנושא ולכן לא יודע מה עומד מאחורי המחירים הללו
אגב התקציב הוא ל2 רמקולים אחוריים, סנטר וסאב...ראיתי ביד 2 שפע של אנשים שמוכרים אותם במחירים של 400 עד 1000 שוב אני לא בקיא בנושא ולכן לא יודע מה עומד מאחורי המחירים הללו
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אפשר לחבר רמקולים של 4 אוהם לרסיבר של 8 אוהם. הבעיה היא שבווליום גבוה מאוד הרסיבר יתחמם עד כדי כיבוי אוטומטי כדי למנוע נזק לרסיבר ו/או לרמקולים.
אם אתה לא שומע בעוצמות גבוהות מאוד לפרקי זמן ארוכים, לא צריכה להיות שום בעיה.
אם אתה לא שומע בעוצמות גבוהות מאוד לפרקי זמן ארוכים, לא צריכה להיות שום בעיה.
-
TamirBidani
- חבר שרק התחיל

וואלה?? איזה חדשות טובות אני לא מאמין!
אז בגדול זה לא יכול להרוס לי את הרסיבר נכון?רק לגרום לכך שהוא יכבה במידה והווליום גבוה מאוד, אם הווליום ברמה גבוהה אך לא מידי ולאורך זמן אין כל סכנה לרסיבר או לרמקולים?
אז בגדול זה לא יכול להרוס לי את הרסיבר נכון?רק לגרום לכך שהוא יכבה במידה והווליום גבוה מאוד, אם הווליום ברמה גבוהה אך לא מידי ולאורך זמן אין כל סכנה לרסיבר או לרמקולים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
1. לא כדאי לבדוק מה גבול היכולת של הרסיבר.
ממליץ לך לשמוע בעוצמה נורמאלית, ולא בעוצמה של מסיבות.
2. שים את הרסיבר במקום מאוורר, לא בתוך מקום סגור, כדי שתהיה אפשרות לפזר את החום הנוצר ברסיבר (כל רסיבר מתחמם, אם הוא מתאמץ יותר - הוא מתחמם יותר)
3. כשאתה מסיים לראות סרט בפעם פעמיים הראשונות, בווליום הרצוי לך, שים יד על מכסה הרסיבר.
אם אתה יכול להשאיר את היד ולא מרגיש לך רותח, לרמה שאתה חייב להזיז את היד מהחום, אין שום בעיה, ואתה יכול להיות רגוע.
ממליץ לך לשמוע בעוצמה נורמאלית, ולא בעוצמה של מסיבות.
2. שים את הרסיבר במקום מאוורר, לא בתוך מקום סגור, כדי שתהיה אפשרות לפזר את החום הנוצר ברסיבר (כל רסיבר מתחמם, אם הוא מתאמץ יותר - הוא מתחמם יותר)
3. כשאתה מסיים לראות סרט בפעם פעמיים הראשונות, בווליום הרצוי לך, שים יד על מכסה הרסיבר.
אם אתה יכול להשאיר את היד ולא מרגיש לך רותח, לרמה שאתה חייב להזיז את היד מהחום, אין שום בעיה, ואתה יכול להיות רגוע.
אמנם רשום על הרסיבר 6-8 ועל הרמקולים 4, אבל בפועל הדברים אינם תמיד כך וישנם רמקולים שרשום עליהם 8 והם יותר קשים להנעה מרמקולים שרשום עליהם 4, כאשר מגברים שרשום עליהם 6 יכולים בפועל להתמודד עם רמקולים של 4.רגע רגע! אתה אומר בעצם שאני יכול לחבר רסיבר של 6 אום עד 8 אום עם רמקולים של 4 אום? על פי מה שהבנתי מהמוכר בחנות זה ישרוף את הרמקולים....
זה שישנן מכירות בסכומים האלו לא אומר שמדובר במוצרים טובים.אגב התקציב הוא ל2 רמקולים אחוריים, סנטר וסאב...ראיתי ביד 2 שפע של אנשים שמוכרים אותם במחירים של 400 עד 1000 שוב אני לא בקיא בנושא ולכן לא יודע מה עומד מאחורי המחירים הללו...
-
TamirBidani
- חבר שרק התחיל

תודה רבה רבה חברים! עזרתם לי מאוד!