המלצה לרמקולים - מדפיים, תקציב - 1,500 ש''ח

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
KlaymanInc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכם. אני מעוניין בזוג רמקולים שיחוברו למחשב, אשר דרכו אני שומע המון מוזיקה. בעיקר רוק, אבל גם אלקטרוני, קצת מטאל ומוזיקה ישראלית לסוגיה.

כרגע אין לי מגבר, אז אני מבין שיש רמקולים מוגברים וכאלה שדורשים מגבר - משאיר זאת למומחים כאן. התקציב שבידי הוא 1,500 ש''ח, עם נגיד מרווח תמרון ל1,800 ש''ח. כפי שציינתי לעיל, על הרמקולים להיות מדפיים ולא רצפתיים/נתלים על קיר.

תודה רבה מראש, ואם צריך פרטים נוספים, אשמח לספקם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

הכיוון בהחלט צריך להיות רמקולים אקטיביים לעניות דעתי, כדי למקסם את התקציב.
כדאי גם לשקול יד 2 כי שם תקבל הרבה יותר תמורה לכסף בכל נקודת תקציב, ועל אחת כמה וכמה בתקציב נמוך יחסית (כמו שלך).

מוניטורים אקטיביים מומלצים:
  • אודיואנג'ין +A2
  • רולנד ROLAND CUBE Monitor CM-220 - מערכת 2.1 הכוללת סאב ושני רמקולים מדפיים קטנים יחסית, אבל ברמה אולפנית ולא סתם עוד רמקולים למחשב..!
  • PreSonus Eris E5
  • אייקון SX-6A
  • RCF Ayra 5
  • BEHRINGER TRUTH B2030P

KlaymanInc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

שלום epony! ראשית ברצוני להודות לך על ההודעה המפורטת עם ההמלצות!

שנית - האם ההמלצות מסודרות בסדר מסויים? ואם לא, האם יש תעדוף כלשהו ביניהן?

שלישית - ראיתי שלרבים מהרמקולים מתייחסים כ''מוניטורי אולפן'' - האם הדבר ייצור בעיה לחיבור למחשב? האם צריך חיבור מיוחד ברמקולים עצמם?

רביעית ואחרונה - בנוגע ליד 2 - האם לא מלחיץ לקנות רמקולים מבעלות קודמת? נראה לי קצת חבל להשקיע סכום כסף רציני למוצר ללא אחריות, לא?

תודה רבה על תשומת הלב! :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

אין סדר להמלצות - כדאי שתשמע במו אוזניך כמה שיותר המדגמים הנ"ל ותגלה במו אוזניך מה אתה מעדיף.
מוניטור אולפני נקרא כך מכיוון שהוא כולל מגבר מובנה, וניתן כמעט בכל המקרים לחבר אותו למחשב ללא שום צורך בכבל מיוחד, מתאם או ציוד נוסף.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

יד שניה

שליחה #5 

יש בלוחות מספר רמקולים מדפיים ביד שניה.
לדוגמא קנטון L102 (גילוי נאות יש לי כאלו בבית) במחיר של 1200 ש"ח, הרמקולים יכולים להתאים לחדר גדול ואפילו סלון.
הרמקולים לא מוגברים, תצטרך למצא מגבר סטראו או מגבר כוח, בתקציב של 600 ש"ח להגברה יהיה קשה למצא משהוא איכותי אבל מי יודע, יש מציאות. חפש גם רסיבר קולנוע ביתי ביד שניה המחירים ליד שניה מאוד אטרקטיביים. עבור סטראו אתה לא צריך משהוא בומבסטי עם שכלולים מכאן ועד להודעה חדשה, אפשר למצא גם רסיבר בן עשור ומעלה שיתפקד מעולה.
עוד פתרון זה מגבר וינטאג' (כזה אנלוגי לגמרי) משנות השמונים ומטה.

KlaymanInc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ההבדל בין הPreSonus E5 ל E4.5 גדול מאוד? כי ההבדל במחיר משמעותי! וראיתי ביקורות די טובות על ה4.5 ברשת. משתלם להשקיע בהפרש?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

כן, ההבדל גדול... ה-5 עדיף מכיוון שהוא יורד הרבה יותר נמוך מה-4.5, שהלכה למעשה אין לו כלל באסים.
מעבר לזה, המגבר המובנה בו כמעט פי 2 יותר חזק, ויש בו אפשרות להגברה גם של הגבוהים וגם של הנמוכים, בעוד שב-4.5 יש הגברה רק לנמוכים.

KlaymanInc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אוקיי תודה! הוצאתי את ה4.5 מהמשוואה. יש הצעה היכן ניתן לשמוע את הרמקולים המומלצים?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

דיאז בראשון לציון זו אופציה טובה, ואולי גם כלי זמר בדיזנגוף סנטר וחלילית בכיכר השעון ביפו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”