לא מצליח לחבר דיסק קשיח חיצוני לטלוויזיית SAMSUNG ושישמעו דרך הרסיבר החדש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shairad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מחבר את הדיסק הקשיח החיצוני שלי ל- USB של טלוויזיית ה- Samsung שלי דגם LA40C630K1R, אבל אני לא מצליח לשמוע דרך הרסיבר והמערכת קולנוע ביתי (רק דרך הרמקולים של הטלוויזיה וזה ממש לא כוונת המשורר).
הרסיבר החדש שקניתי הוא Pioneer VSX-423 , חיברתי את הממיר כבלים HOT HD שלי לרסיבר ל- HDMI IN SAT, והטלוויזיה מחוברת לרסיבר מה- HDMI OUT.
איך אני גורם לכך שאוכל לראות סרטים באיכות HD שיש על הדיסק הקשיח עם סאונד דרך הרסיבר?
צריך לחבר כבל נוסף כלשהו בין הטלוויזיה לרסיבר ? לחזור אחורה לימי הכבל האופטי ?
או שניתן לשנות את זה איפשהו בהגדרות של הטלוויזיה והרסיבר ? בינתיים חפרתי הרבה בכל ההגדרות שלהן ולא מצאתי...:?

כל עזרה תתקבל בברכה,
תודה
שי

avishay33
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
שם מלא: avishay33
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אם הבנתי נכון חיברת אותו ישירות לטלויזה אשר מחוברת ליציאה של הרסיבר
בשביל לשמוע את הסאונד דרך הרסיבר אתה לפני הרסיבר באחת מהכניסות (בין אם יש לו חיבור USB - לא יודע אם יש דבר כזה או דרך סטרימר או מחשב לסוגיו)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

ניסית לחבר את כבל ה HDMI שיוצר מהרסיבר לכניסה אחרת במסך?

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

avishay33 כתב:אם הבנתי נכון חיברת אותו ישירות לטלויזה אשר מחוברת ליציאה של הרסיבר
בשביל לשמוע את הסאונד דרך הרסיבר אתה לפני הרסיבר באחת מהכניסות
...
בהחלט (Y)
אתה צריך לחבר יציאת סאונד של הטלוויזיה לאחת הכניסות של הרסיבר. בשביל זה תצטרך כבל נוסף. למיטב זכרוני, לרוב המסכים של סמסונג יש יציאות סאונד אופטיות שזו הבחירה העדיפה. (אצלי מחובר מהיציאת אזניות בטלויזיה לרסיבר)

אלא אם! הרסיבר והטלוויזיה שלך שניהם תומכים במה שנקרא ARC. זו תכונה שמאפשרת להשאיר את הטלויזיה מחוברת לOUT מהרסיבר אבל עדיין סאונד יכול לעבור מהטלויזיה בחזרה לרסיבר ולרמקולים, ואז אין צורך בכבל נוסף. לפי מה שתיארת זה לא המצב אצלך, אז פשוט כבל נוסף מיציאה של הטלוויזיה חזרה אל הרסיבר.

בהצלחה!
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #5 

כפי שציינו, אם אין לטלוויזיה שלך ARC אז רק כבל אופטי יעזור לך (וזה בהנחה שיש יציאה כזאת - לסמסונג לרוב יש). המסך שלך הוא דגם 2010 ואני לא סגור על זה אם יש לו ARC. הדרך הפשוטה זה לבדוק במפרט שלו או פשוט להביט בכניסות HDMI שלו ולבדוק אם ליד אחת מהן כתוב ARC. ברסיבר שלך יש ARC. לא משנה אם תשתמש ב-ARC ע"ג כבל ה-HDMI שחיברת או בכבל האופטי, עדין אתה צריך להגדיר במסך שיש לו רמקול חיצוני כדי שידע לשדר לרסיבר את הסאונד וישתיק את הרמקולים שלו.

shairad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

תודה,
אני יודע שאני יכול לחבר ע"י כבל אופטי, רציתי לדעת אם מישהו יודע אם אחת מיציאות ה- hdmi של הטלוויזיה (סמסונג שנת 2010) תומכת ב- arc ?
קיוויתי כן להשתמש ב - hdmi.
לא ממש ברור מהמדריך המאוד מפורט של סמסונג אם ה- hdmi של הטלוויזיה כן תומכת ב- arc או לא?

כבר שיניתי את הגרדות הטלוויזיה שיש לו רמקול חיצוני, ואכן הוא השתיק את הרמקולים של הטלוויזיה, אבל הוא לא השמיע לי את הרמקולים של המערכת.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #7 

כמו שכתבו לך - אם לא כתוב על אחת מכניסות ה HDMI במסך ARC אז סימן שהיא לא תומכת

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #8 

זה לא משנה אם הטלוויזיה תומכת או לא, כי הרסיבר עצמו לא תומך... זה אחד ההבדלים בין רסיבר של 1500₪ לרסיברים יקרים יותר.
..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7406
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #9 

אני יגיד לך איך זה אצלי ותעשה ככה כי אני ברגע שמדליק את הטלויזיה ושם על רמקול חיצוני המגבר נדלק והכול עובד . את הכבל תשים מהטלויזיה למגבר בטלויזיה שים בארק ובמגבר ביציאה היחידה שלך. והכונן החיצוני מחובר לטלויזיה . אם אין לך אחד מאלה שים אופטי לא יקרה לך כלום . ראיתי בזאפ את המגבר שלך בתמונה מאחורה יש לך יציאה אחת וארבע כניסות למכשירים אחרים
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #10 

shairad כתב:תודה,
לא ממש ברור מהמדריך המאוד מפורט של סמסונג אם ה- hdmi של הטלוויזיה כן תומכת ב- arc או לא?
...
·

דווקא ברור מאוד.
לא כתוב שיש ARC - אז אין.
גם לא כתוב שהיא 4K, והיא באמת לא.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

ZiggyMan כתב:זה לא משנה אם הטלוויזיה תומכת או לא, כי הרסיבר עצמו לא תומך... זה אחד ההבדלים בין רסיבר של 1500₪ לרסיברים יקרים יותר.
...
·אם המטרה הייתה לכתוב שטויות ולהטעות אז עושה רושם שהצלחת. כבר לפחות שנתיים-שלוש יש arc בדגמים הכי בסיסיים. גם ברסיבר שצוין יש.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לפי מה שראיתי ברשת זה די וודאי שאין לך arc בטלוויזיה. כבל אופטי זו ברירתך היחידה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #13 

ZiggyMan כתב:זה לא משנה אם הטלוויזיה תומכת או לא, כי הרסיבר עצמו לא תומך... זה אחד ההבדלים בין רסיבר של 1500₪ לרסיברים יקרים יותר.
...
·
למה להטעות בלי לבדוק?
הנה ה- מפרט

חפש audio return channel
יש גם יש

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #14 

Alon_Solo כתב:·אם המטרה הייתה לכתוב שטויות ולהטעות אז עושה רושם שהצלחת. כבר לפחות שנתיים-שלוש יש arc בדגמים הכי בסיסיים. גם ברסיבר שצוין יש.
...
·
Amir64 כתב: למה להטעות בלי לבדוק?הנה ה- מפרטחפש audio return channel
יש גם יש
...
·
סליחה, לא כתבתי את זה נכון; הפונקצייה קיימת, אך לא פועלת. כלומר יש אולי את הפונקציה ברסיבר 423, אבל כדי להפעיל אותה, צריך לבצע את האקרובטיקה הבאה בכל פעם: (מתוך המדריך למשתמש של 423)
תמונה

הו, לא כל כך קשה? נכון. בכלל לא. עכשיו מה שנותר זה להסתכל בפסקה הבאה:
תמונה
ולמי שקשה עם האנגלית אני אסכם: "למרות שכל התנאים האמורים למעלה מתקיימים, פונקציית הARC עלולה לא לפעול". משעשע.
אני לא יודע מה הנסיון שלך עם 423, אבל הניסיון שלי לא הצליח להפעיל את הפונקציה הזו ברסיבר הזה מעולם, וכן, הטלוויזיה תמכה, ותומכת, ואף עובדת היטב עם VSX 923, שהפלא ופלא - אף מלה מכל הקשקוש שנכתב לגבי ה323/423 לא מופיע במדריך למשתמש שלה. אתה מוזמן לבדוק.
..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”