שימוש בערוץ אודיו חוזר בטלויזיה SONY W805
שלום,
לא ידעתי כל כך לאיזה פורום זה הכי קשור והחלטתי בסופו של דבר לרשום פה.
המצב הוא כזה , יש ברשותי את המכשירים הבאים:
1. SONY W805
2. MINIX 8 עם HD נייד
3. רסיבר של פיוניר דיוטי פרי 200$
4. ממיר הוט HD
נכון לעכשיו המצב הוא כזה, הממיר והMINIX מחוברים ל2 מתוך 4 הכניסות של הרסיבר ומהרסיבר יוצא כבל HDMI למסך.
מה שקורה שעל מנת לראות טלויזיה אני מוכרח להדליק את הרסיבר ובכל מצב אני מתשמש במערכת קולנוע.
הבעיותיות בעניין שאני לא מעוניין להפעיל את המערכת קולנוע ביתי בכל פעם שאני רואה טלוזיה (לדגומא סתם חדשות וערוצים רגילים). הסיבה לכך שאני פחות מעוניין להפעיל את הרסיבר שנמצא בתוך מזנון סגור (עם הממיר והסטרימר) וכל הארון שם מתחמם מאוד ולדעתי קיימת סכנה שהמכשירים יהרסו עם יעבדו זמן ממושך.
מקווה שהבעיה ברורה.
איך אני יכול להשתמש בערוץ אודיו חוזר (שלפי מה שאנ יודע קיים בטלויזיה) ולשמוע במערכת קולנוע ביתית רק במקרים שארצה ולא כל הזמן?
האם באמת קיימת סכנה למכשירים שנמצאים בארון בגודל של בערך 40X80X40?
תודה רבה
לא ידעתי כל כך לאיזה פורום זה הכי קשור והחלטתי בסופו של דבר לרשום פה.
המצב הוא כזה , יש ברשותי את המכשירים הבאים:
1. SONY W805
2. MINIX 8 עם HD נייד
3. רסיבר של פיוניר דיוטי פרי 200$
4. ממיר הוט HD
נכון לעכשיו המצב הוא כזה, הממיר והMINIX מחוברים ל2 מתוך 4 הכניסות של הרסיבר ומהרסיבר יוצא כבל HDMI למסך.
מה שקורה שעל מנת לראות טלויזיה אני מוכרח להדליק את הרסיבר ובכל מצב אני מתשמש במערכת קולנוע.
הבעיותיות בעניין שאני לא מעוניין להפעיל את המערכת קולנוע ביתי בכל פעם שאני רואה טלוזיה (לדגומא סתם חדשות וערוצים רגילים). הסיבה לכך שאני פחות מעוניין להפעיל את הרסיבר שנמצא בתוך מזנון סגור (עם הממיר והסטרימר) וכל הארון שם מתחמם מאוד ולדעתי קיימת סכנה שהמכשירים יהרסו עם יעבדו זמן ממושך.
מקווה שהבעיה ברורה.
איך אני יכול להשתמש בערוץ אודיו חוזר (שלפי מה שאנ יודע קיים בטלויזיה) ולשמוע במערכת קולנוע ביתית רק במקרים שארצה ולא כל הזמן?
האם באמת קיימת סכנה למכשירים שנמצאים בארון בגודל של בערך 40X80X40?
תודה רבה
המצב אצלי מאוד דומה.
אתה צריך לחבר את כבל ה-HDMI מהרסיבר לכניסה שתומכת ב-ARC (אצלי זה HDMI-2 ורשום על הכיסה ARC)
גם אצלי כל הציוד בתוך מזנון סגור, אך דאגתי להתקין 2 מאווררים שמוצאים את האוויר החוצה. הטמפ" בתא לא עלתה על 40 מעלות (יש לציין שעדיין לא עשיתי שימוש "כבד" במערכת - היא עדיין בתהליכי כיול)
אתה צריך לחבר את כבל ה-HDMI מהרסיבר לכניסה שתומכת ב-ARC (אצלי זה HDMI-2 ורשום על הכיסה ARC)
גם אצלי כל הציוד בתוך מזנון סגור, אך דאגתי להתקין 2 מאווררים שמוצאים את האוויר החוצה. הטמפ" בתא לא עלתה על 40 מעלות (יש לציין שעדיין לא עשיתי שימוש "כבד" במערכת - היא עדיין בתהליכי כיול)
·תודה על התגובה .drorhh כתב:המצב אצלי מאוד דומה.
גם אצלי כל הציוד בתוך מזנון סגור, אך דאגתי להתקין 2 מאווררים שמוצאים את האוויר החוצה. הטמפ" בתא לא עלתה על 40 מעלות (יש לציין שעדיין לא עשיתי שימוש "כבד" במערכת - היא עדיין בתהליכי כיול)...
לא ברור לי על איזה מהכבלים עליי לחבר ליציאת הARC?
אל תשכח שהדרישה היא ביום יום לראות מהממיר HOT ללא מערכת קולנוע ביתית ולפעמים (שרוצים לראות סרט באחד מערוצי הסרטים) אז כן לראות דרך המערכת קולנוע ביתית.
לגבי המאוורים חשבתי על זה גם.
איזה מאווררים הוספת? אני שקלתי לקנות מאווררים של מארז מחשב שיתחברו למקור מתח כמו כבל USB. יש לך רעיון אחר?
תודה
הכבל שיוצא למסך מהרסיבר אמור להיכנס לכניסת HDMI בטלוויזיה שתומכת ב-ARC - לא כל הכניסות תומכות בתכונה זו (כפי שאמרתי - אצלי יש כניסה אחת שתומכת ב-ARC והיא כניסת HDMI2).
לגבי המאוורר - אני רכשתי סט מאווררים שקטים עם טרמוסטט דיגיטלי מהאתר הזה: http://www.coolerguys.com/
לגבי המאוורר - אני רכשתי סט מאווררים שקטים עם טרמוסטט דיגיטלי מהאתר הזה: http://www.coolerguys.com/
·ולהיכן מחובר הכבל HDMI שיוצא מהממיר? לטלויזיה או לרסיבר?drorhh כתב:הכבל שיוצא למסך מהרסיבר אמור להיכנס לכניסת HDMI בטלוויזיה שתומכת ב-ARC - לא כל הכניסות תומכות בתכונה זו (כפי שאמרתי - אצלי יש כניסה אחת שתומכת ב-ARC והיא כניסת HDMI2).
לגבי המאוורר - אני רכשתי סט מאווררים שקטים עם טרמוסטט דיגיטלי מהאתר הזה: http://www.coolerguys.com/...
·המצב שאתה מתאר הוא המצב הנוכחי כפי שציינתי בהתחלה.drorhh כתב:הכל נכנס לרסיבר - כבל אחד יוצא לטלוויזיה.
נ.ב תבדוק שאכן היציאה מהרסיבר תומכרת ב-ARC (אני מניח שכן ולכן השאלה..)...
הממיר מחובר לIN ברסיבר.
הטלויזיה מחוברת לOUT של הרסיבר.
מפרט הטלויזיה ( מצויין של ARC)
http://www.lastprice.co.il/product.asp?auctionid=10699
מפרט הרסיבר (מצויין שם ARC)
http://www.pioneerisrael.co.il/index.ph ... ifications
ובכל זאת על מנת לראות ממיר אני חייב לפתוח את הרסיבר.
כניראה יש קצר ביננו בתקשורת :\
http://www.hifivision.com/home-theater/ ... akers.html
נראה שאין לו את התכונה של HDMI PASSTHROUGH כך שאם אתה רוצה לעבוד בקונפיגורציה של ARC תצטרך להדליק את הרסיבר
נראה שאין לו את התכונה של HDMI PASSTHROUGH כך שאם אתה רוצה לעבוד בקונפיגורציה של ARC תצטרך להדליק את הרסיבר
לפי מה שמצויין בקישור שהוספתי תומך 4K Pass through.cobraf כתב:כן אלא אם כן הרסיבר תומך בPASSTHROUGH, הכוונה להעברה של האות לטלוויזיה בזמן שהרסיבר כבוי,תבדוק בספר של הרסיבר,לרוב זה יהיה רשום גם במפרטים אונליין...
התקשרתי לשירות של פיוניר והם אמרו לי שהוא לא תומך.
הוא אמר לי לחבר את הממיר ישירות לטלויזיה ובנוסף מיציאת הסאונד בממיר לחבר לרסיבר.
אם אני אעשה כמו שהוא אומר איכות הסאונד תשאר זהה (כולל סראונד DTS וכו')?
מה אתה אומר על הפתרון?
**יש מצב שהאשכול גלש לפורום מערכות קולנוע אז אם זה מפריע אולי אפשר להעביר
4K PASSTHROUGH זה משהו אחר
בגדול אם לא מפריע לך שהרסיבר יהיה דלוק כשאתה צופה בטלוויזיה אתה יכול להשתמש בARC, לחבר את כל המקורות לרסיבר ומהרסיבר לחבר לטלוויזיה בכניסה המתאימה
אם אתה חייב לשמוע את הHOT/YES דרך הרסיבר אתה יכול לחבר את הממיר לטלוויזיה ומהטלוויזיה לחבר עם כבל אופטי לרסיבר (מצריך הגדרה בטלוויזיה למקור היציאה)
אצלי הטלוויזיה לא תומכת בARC וגם הרסיבר לא תומך בPASSTHROUGH אז אצלי הממיר מחובר לטלוויזיה ועם כבל אופטי הסאונד יוצא לרסיבר,כלשאר הדברים החשובים,סטרימר,מחשב וכו מחוברים ישירות לרסיבר
החיבר הישיר לרסיבר חשוב רק במידה ואתה מנגן סרטים עם סאונד בפורמטים החדשים כמו DTS-MA כי הם עוברים רק בHDMI
מקווה שסידרתי לך קצת את הבלאגן בראש
בגדול אם לא מפריע לך שהרסיבר יהיה דלוק כשאתה צופה בטלוויזיה אתה יכול להשתמש בARC, לחבר את כל המקורות לרסיבר ומהרסיבר לחבר לטלוויזיה בכניסה המתאימה
אם אתה חייב לשמוע את הHOT/YES דרך הרסיבר אתה יכול לחבר את הממיר לטלוויזיה ומהטלוויזיה לחבר עם כבל אופטי לרסיבר (מצריך הגדרה בטלוויזיה למקור היציאה)
אצלי הטלוויזיה לא תומכת בARC וגם הרסיבר לא תומך בPASSTHROUGH אז אצלי הממיר מחובר לטלוויזיה ועם כבל אופטי הסאונד יוצא לרסיבר,כלשאר הדברים החשובים,סטרימר,מחשב וכו מחוברים ישירות לרסיבר
החיבר הישיר לרסיבר חשוב רק במידה ואתה מנגן סרטים עם סאונד בפורמטים החדשים כמו DTS-MA כי הם עוברים רק בHDMI
תודה, אכן עשית לי סדר.cobraf כתב:4K PASSTHROUGH זה משהו אחר
...
שאלה אחרונה, במידה ואפעל כמוך ואחבר את הממיר ישירות לטלויזיה עם HDMI ואת הטלויזיה לכבל האופטי.
איך ניתן לוודא שבהגדרות הטלויזיה הסאונד יהיה גם מהרמקולים שלה וגם מהרסיבסר (ובמידת הצורך פשוט אשתיק את הרמקולים שלה ואדליק את הרסיבר).
לפני שאני קונה את הכבלים ומתחיל את החיבורים אני פשוט רוצה וודא שלא יהיה מצב שכל פעם שאני רואה טלויזיה צריך להכנס להגדרות הסאונד.
תודה רבה
·
זה מאוד תלוי בטלוויזיה, אצלי זה באופן קבוע מוציא לרסיבר,אתה צריך לבדוק בטלוויזיה עצמה איזה אופציות יש
יש טלוויזיות שיודעות להוציא באופן עצמאי גם וגם או רק לפה ורק לשם
לרוב תצטרך להגדיר באופן ידני,שוב תלוי בטלוויזיה עצמה
יש טלוויזיות שיודעות להוציא באופן עצמאי גם וגם או רק לפה ורק לשם
לרוב תצטרך להגדיר באופן ידני,שוב תלוי בטלוויזיה עצמה