האם טופ אודיו מנסים להתנער מתיקון עתידי באמתלה של גורם חיצוני?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בבוקר יום בהיר לפני כשבועיים שבק הסאונד לחלוטין מהרסיבר (בן שנתיים פלוס).
לאחר שמיציתי את כל מה שיכולתי לבדוק, לקחתי את המכשיר לתיקון במסגרת האחריות.
המכשיר תוקן ולאחר שהגעתי לאסוף אותו בטופס סיכום התקלה הופיעה הערה ברוח זו (אין לי הציטוט המדוייק):
נקבע שסיבת התקלה ממקור חיצוני של ממיר יס\הוט, תקלה ממקור חיצוני שמחובר לכניסת HDMI ואינה מכוסה במסגרת האחריות ולכן לא תתוקן פעם נוספת.

כששאלתי לפרטי התקלה נאמר שהתקלה הייתה ברכיב ה-DSP, שאלתי אם כך איך קשור העניין למקור חיצוני שמחובר ל-HDMI והתשובה הייתה ששניהם יושבים על אותו כרטיס.
שמעתי לאחרונה שהיו ממירים של הוט ששרפו טלויזיות ונראה לי שתופסים על זה טרמפ.

במקרה שלי לא רק שאין לי כלל ממיר הוט\יס (מה שהם לא טרחו לברר) גם אופי התקלה היה כזה שמבחינת תמונה הרסיבר תיפקד באופן מלא, משמע שתמונה מכל המקורות כולל HDMI שלכאורה נשרפו ממקור חיצוני עבדו למעט סאונד. אני מוצא את הטענה לגבי מיקום ה-DSP שלטעמי הוא רכיב חשוב על אותו כרטיס עם כניסות שמראש מועדים לבעיות תמוהה גם היא.

ונניח שאכן נשרפו כניסות, האם לא סביר לצפות שברסיבר שעלה כ-7000 ש"ח וחלק מייעודו הוא מיתוג התקנים חיצוניים יהיה מוגן כראוי בכניסות ובטח שלא יתנערו מאחריות אם בכל זאת זה קרה.

חוץ מהעובדה שאחרי כמעט שבועיים עם הרמקולים של הטלויזה אני מעריך הרבה יותר את הרסיבר ואפילו די בטוח שעכשיו הוא נשמע יותר טוב...אני די מאוכזב מהנסיון הזה ובעיקר מעורער מבחינת האמינות של מעבדה שהיא מעבדת יבואן.

מה דעתכם?

barco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

נראה שזאת תקלה מאוד נפוצה שממירים שורפים רסיברים.
במקרה כזה אפשר לקבל (לעיתים אחרי מאמץ מסויים) תיקון על חשבון הוט.
בכל מקרה לעיתים כשיש תקלה בכרטיס hdmi או בשבב ה dsp שנמצא עליו עדיין תהייה תמונה,
אבל הסאונד ישבוק.
אני לא רואה סיבה שטופאודיו יתקנו על חשבונם תקלות שנגרמו בגלל מכשירים של חברת הוט.
בכל מקרה אם אין לך ממיר, העניין לא רלוונטי לגביך.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@barco
אם יש הוכחה סבירה שממיר מסויים שרף את הרסיבר ייתכן שזה מוצדק לבוא בטענות להוט. עדיין צריך הוכחה כלשהי, כמו סימנים שמעידים על פגיעה ממתח גבוה, רכיבים שרופים. העניין הוא שהמעבדה לא סיפקה הוכחה ממשית כזו ובלי לברר אם בכלל יש לי ממיר כזה החליטו שזו הבעיה.
מאחר והתקלה במכשיר שלהם חובת ההוכחה עליהם להצביע על מקור חיצוני במיוחד אם אותו המקור החיצוני תקין בעצמו. מישהו באמת חושב שהוט הייתה מממנת תיקון על סמך אותה חוות דעת של המעבדה שהיא מוטה? אני במקום הוט בוודאי לא הייתי משלם.

זה נשמע לי בהחלט סביר שממיר כלשהו של 300 שקל לא ישרוף רסיבר של 7000 שקל וישאר תקין בעצמו. זה לא רק אומר שהם מתנערים מאחריות אלא שהרסיבר עצמו בנוי מרכיבים באיכות ירודה.

"לעיתים כשיש תקלה בכרטיס hdmi או בשבב ה dsp שנמצא עליו עדיין תהייה תמונה,
אבל הסאונד ישבוק."
האם אתה יודע כעובדה שיש שבב DSP על כרטיס ה-HDMI או שפשוט הנחת לפי דבריהם?

אני אהיה בוטה עכשיו ואגיד שלי זה נשמע כמו תירוץ מצוץ מהאצבע רק שבשביל שחלילה בתקלה הבאה הם יוכלו להגיד שגם היא כתוצאה ממקור חיצוני ולנסות לקחת כסף על התיקון, הרי בשביל לסתור את טענתם הלקוח יאלץ למצוא מעבדה אחרת שתתן חוות דעת נגדית ורוב האנשים כנראה לא יטרחו. זה ניצול ציני של חוסר אונים של הלקוחות בצירוף המקרים שקרו עם ממירי הוט.

זה אכן לא רלוונטי לי אבל מכעיס בגלל שרף הציפיות מהם כמעבדת יבואן ולא טכנאי חאפר או מעבדה סוג ז' קצת יותר גבוה.

barco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

באונקיו (לפחות בדגמים מסויימים) צ'יפ ה dsp נמצא על כרטיס ה hdmi

http://www.avsforum.com/forum/90-receiv ... st23846324

יש שם גם תמונה של הכרטיס.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@barco
תודה על הקישור, קראתי קצת על הנושא ומסתבר שגם בדגם שלי (809) הבעיה נפוצה. ממה שאנשים מספרים זה פשוט מתקלקל מעצמו ויש עוד אנשים שחושבים שמדובר בכרטיס שלא תוכנן טוב.

ההבדל הגדול הוא שבחו"ל החברה לוקחת אחריות ומתקנת להרבה אנשים אפילו אחרי תקופת האחריות ובארץ מנסים להפיל את הבעיה על גורם אחר על חשבון הלקוחות.
המסקנה מבחינתי שברסיבר הבא כנראה אעבור למותג אחר שאולי יש לו שירות יותר טוב או לפחות בניה קצת יותר איכותית מבחינת רכיבים.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”