תכנון שקעי חשמל ותקשורת בריכוז מדיה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ספוק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

בשעה טובה קניתי דירה (יותר נכון, בור באדמה שיהיה דירה מתישהו), ואני עומד להגיש לקבלן את תכניות השינויים. הדירה אמורה להיות מוכנה עוד שנתיים בערך.
בנקודת הריכוז של המדיה אצלי, שאני נאלץ למקם במזנון בסלון (משיקולי מיקום), ספרתי שהולכים להיות בין 7 לעשרה מכשירים שכולם צריכים חשמל, ורובם צריכים תקשורת באיכות גבוהה (סטרימינג וכו'). המכשירים שיש לי היום הם:
  • טלויזיה (יתכן שחכמה, עוד לא ברור)
  • רסיבר קולנוע ביתי (עם יכולות רשת)
  • קונסולת משחקים
  • HTPC
  • ממיר של הוט/יס
  • כרוםקאסט
  • דיסק חיצוני (מחובר למחשב)
בדירה המדוברת מאוד יכול להיות שבמקום דיסק חיצוני אני אשים NAS במקום אחר בדירה, ולא ברור אם הכרוםקאסט ישרוד או לא. מאידך, מאוד סביר שיתוסף עוד מגבר ששולט על אזורים נוספים, קונסולה נוספת, וכו'.
בנוסף, אני ארצה שחלק מהמכשירים האלה יהיו מוגנים מנחשולי מתח וברקים.

השאלות שלי הן:
  • האם עדיף לבקש שקע תקשורת לפי כמות המכשירים? או להניח מראש שאני אשים סוויצ' ולבקש שקע אחד?
  • שאלה דומה לגבי שקעי החשמל - הקבלן מאפשר לי לבקש אביזר 10 מקום, למשל, בשביל שקעים / תקשורת (או כמה כאלה). אבל האם יש ערך בלבקש עשרה שקעים בקיר, או שעדיף להניח שאני אשתמש במפצל? אם השקעים בקיר, האם יש דרך להגן עליהם מנחשולי מתח?
  • שמעתי שכדאי לשדרג את השקעים למוליכים בחתך 2.5 ממ"ר שיכולים לתמוך ב 16A. האם משהו צריך להשתנות בהחלטה מעלה לגבי שקעים אם אני עושה את זה?
תודה!

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

מה הכונה 10 מקום? זה בתשלום נוסף?אם אותו מחיר כמו שקע ל3 מקומות אז כן.
-אני השתמשתי בדירה במזנון עבור הרסיבר/טלויזיה וציוד מדיה
במקום בשישיה שהקבלן הכין במפצל שמיניה עם מתג, ענין של נוחות ונגישות.
גם בסופו של דבר העדפתי מתג שמיניה לרשת הביתית במקום שקעי אינטרנט מובנה.
זה פשוט ענין של מקום,המתג דק וחיווט ישיר של פלאגים אמין יותר ופחות עמוס.
לגבי חתך 2.5 זה מיועד למכשירים עם הספקים גבוהים(תנור אפיה,דוד,מ.כביסה,מייבש,מדיח,מזגןמעל 2.5HP)
לאלקטרוניקה בידורית מוליך 1.5.
היתרון במפצל רב שקע זה שבמקרה של חימום או היתוך זה מוחלף ונזרק לפח,ואין צורך בחשמלאי להחלפת כל פס מודול השקעים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”