100hz vs 200hz וכו'

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

היי

האם ההבדלים במסך 100hz לעומת האחרים 200 ויותר הם משמעותיים?
האם כדאי לשים על הנושא הזה דגש רציני ברכישת המסך ?
ההבדלים במחירים מגיעים לעשרות אחוזים.

תודה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

בין 100 ל200 לא נראה לי הבדל אבל בין 100 ל800 אולי תרגיש משהו אנחנו לא סטיב אוסטין . מי שידע לענות הכי טוב נראה לי עופר שמתעסק בזה אם מדידות וכול מה שצריך.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

יש פה כמה אלמנטים שצריך לשקול (או לא).
1. קצב הרענון הטבעי של הפאנל: מה זה אומר? זה כמו זמן תגובה במוניטורים למחשב. 100 הרץ זה 10 מילי שניות ו 200 זה 5 מילי שניות, לדוגמא. לצערנו, זמן תגובה כבר לא בשימוש כי הפכו את הפרמטר הזה למשהו לא ברור עם הגדרת "אפור לאפור" ולכן אנחנו מסתפקים בנתון ההרצים. יש פאנלים של 50, 100 ו 200 הרץ. לא הייתי ממליץ על 50 הרץ (בד"כ משתמשים בהם בסדרות הנמוכות יותר כשמנגנון החלקת התמונה שם הוא 200 הרץ). ההבדלים בין 100 ל 200 לא משמעותיים במיוחד במבחן המציאות.
2. החלקת תמונה: כלומר אינטרפולציה של פריימים בין הפריימים המקוריים. רוב האנשים (אנוכי בינהם) לא משתמשים בזה. אם אתה מסנכרן את אות המוצא ל FPS של הסרט שאתה רואה מתקבלת תמונה חלקה ו"קולנועית". אני משתמש בהחלקת תמונה רק בצפייה ב 3D.
יש יצרנים שיש להם מצב מיוחד לכניסת 24FPS (סמסונג ופנסוניק, נדמה לי) ויש כאלה שעושים את זה טוב בלי פיצ'ר מיוחד (סוני ופיליפס).
להערכתי, מעל ל 400 הרץ זה כבר לא מעניין. למה? כי למי שיש יותר מ 400 (לי יש 700), שם את זה לכל היותר על מצב ביניים ולא על המקסימום של הפיצ'ר.

בקיצור, הדבר שיש לשים עליו חשיבות הוא התמודדות עם תנועה מהירה ללא החלקת תמונה ועיבוד תמונה באופן כללי (הרבה פעמים ההפרשים הם בגלל מעבד תמונה אחר או פיצ'רים אחרים בעיבוד תמונה שפתוחים בדגמים יקרים יותר).
מבחינת החלקת תמונה, זה nice to have אם זה עובד טוב ועם כמה שפחות ארטיפקטים ואז זה שימושי בעיקר ב 3D או בסרטי אקשן מהירים אם זה לא מפריע לצופים (ויש רבים שזה מעצבן אותם, ה"אפקט אופרת סבון" שזה מייצר).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78864
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 787 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #4 

100 הרץ לרוב זה החלקת תנועה. ב-200 הרץ במרבית המקרים פשוט מוסיפים black frame או black bar, מה שמשפר את החדות של התנועה ומשפר זמני תגובה (מריחה).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

אבל, צריך לעשות הבדל בין 100Hz אמיתי ל- 100Hz של מנגנון החלקת תמונה. (עם תדר בסיס 50Hz טבעי)
אני בכל אופן, לא יודע למה פותח הדיון התכוון בשאלתו - לתדרים אמיתיים וטבעיים של מסכים או של מנגנוני החלקת תמונה. (שם יש אם אני זוכר נכון עד אזור ה- 2000Hz מלאכותיים)

לגבי מנגנוני החלקת תמונה - לטעמי מנגנון 100Hz הוא לא שימושי והוא סתם גימיק. היה לי כזה בסמסנוג הקודמת שלי וזה פשוט היה נראה רע ולא הפעלתי את זה מעולם. ב- LG הנוכחית שלי אני דווקא מאד אוהב את מנגנון ה- 600Hz והוא בהחלט נחמד לשימוש בהרבה מאד תכנים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”