בקרוב סטודנט ומתלבט מה לעשות. אשמח לעזרה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
matankzr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
בעוד כחודשיים אני אתחיל ללמוד לימודי תואר ראשון. כמו מספר גבוה מהסטודנטים גם אני אשכיר דירה, וכדי לחסוך בהוצאות שונות (וגם בשביל האתגר העצמי שלי) החלטתי לא להתחבר ל-HOT או ל- YES והתחלתי לחשוב על דרכים חלופיות.

לאחר מחשבה וקצת חיפוש שאינטרנט הבנתי שבעזרת:
מחשב סלוני / סטרימר / משהו אחר שאולי אני לא יודע עליו
XBMC או תוכנה חלופית בסגנון
תוספים שונים (ערוצים, סדרות, סרטים וכו'...)
אני אהיה מסודר.

הבעיה היא שאני לא יודע מאיפה להתחיל.

אני יודע שהשימושים העיקריים שלי יהיו מוזיקה (דרך Rdio), אם יהיה לי זמן אז אולי גם משחק פה ושם, ואני מאוד אשמח אם יהיו לי הסדרות שאני אוהב וסרטים חדשים ומעודכנים מסודרים בצורה יפה וללא חיפושים של קישורים ותרגומים ברשת. יש לי בבית כמעט 900GB של סרטי HD שאני אשמח להעביר איתי לשם ולסדר ולקטלג אותם באופן מסודר, ולא במיליון תיקיות בערך כמו עכשיו.

יש לנו בבית (אצל ההורים) מחשב סלוני שמשמש בעיקר להורדת סרטי HD, מדי פעם משחקים, שיחות סקייפ עם משפחה בחו"ל, הפעלת סרטים לילדים ו... זה הכל בעיקר. כשקנינו את המחשב לפני כמה שנים טובות ניסיתי להפוך אותו למערכת מולטימדיה משוכללת עם XBMC אבל באותה התקופה התמיכה בעברית והכל היה מעט מבולגן אז זנחתי את הרעיון ונשארנו עם מחשב רגיל שמחובר לטלויזיה.

בשביל להיות ממוקד יותר אני אנסה לכתוב את כל השאלות שיש לי באופן מסודר, בתקווה שאני אקבל תשובה (מפורטת ובשפה בסיסית ככל האפשר, אני לא מבין בנושא, אבל לומד מהר :] )

1- כמו שהזכרתי לפני. אני לא אהיה מחובר לא ל-HOT ולא ל-YES. הטלויזיה תהיה מחוברת 100 אחוז מהזמן אך ורק למערכת המולטימדיה שאני מתכוון לעשות. ה- SOLO 8C כבר מחכים בדירה ;P.
אני לא יודע במה לבחור. האם לבנות מפרט של מחשב סלוני עם מארז קומפקטי, כמו שיש לנו בסלון, להתקין עליו את כל התוכנות, ADDONS וכו'... ופה נגמר הסיפור?
או שכדאי לי בכלל לקנות סטרימר מסויים? APPLE TV? יש כל מני DOKים שמתחברים לטלויזיות עם אנדרואיד וכו'... ?
בכלל היום במהלך החיפושים והשיטוטים ברשת נודע לי שיש עוגת פטל (Raspberry Pi). מה זה? מחשב? משהו אחר? ולמה כולם עפים על זה?
בקיצור, אני מבולבל לגמרי ואשמח למישהו שיעשה לי קצת סדר בראש לגבי האפשרויות ומה היתרונות והחסרונות של כל אחת.

2- מה לדעתם מהירות האינטרנט המומלצת למצב כזה? אני יכול להתחבר לאינטרנט 100 מגה ספק+ תשתית בזק ב130 שקלים לחודש. או לאינטרנט 40 מגה ספק+ תשתית בזק ב 100 שקלים. נכון, ההפרש לא כל כך משמעותי, אבל האם באמת אני אשים לב להבדל מבחינת ביצועים?

3- אם הטלויזיה (SAMSUNG 40F5500) היא טלויזיה חכמה. זה מקל או משנה באיזה שהוא אופן את העניין ואת ביצוע המשימה?
4- לטלויזיה יש אפשרות של קליטת ערוצים, האם זה יכול להשתלב בתוך התוכנה (כמו XBMC) ואם אני ארצה לצפות בחדשות לדוגמה אני לא אצטרך להעביר מ-HDMI ל -AV או משהו.

5- האם ההיצא מבחינת תכנים, סדרות (עם תרגום), סרטים (עם תרגום) מתחדש אוטומטית באופן יום יומי או שאני אצטרך לעשות כל פעם עדכון של תכנים באופן ידני? מהי רמת התכנים (שאלה מאוד כללית אבל רק כדי לתת לי איניקציה להאם זהו תחליף ראוי)

לרגע זה אני חושב שזה הכל.
תודה רבה מראש

iChrist
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, חכה לעוד תגובות מעבר לתגובה שלי לגבי סעיפים 1-4
אני די חובבני בתחום החומרה (אבל ממש לא חובבני בתחום התוכנה)

1.לפי דעתי עדיף ללכת על מכשיר שאתה בונה ויכול להגדיר אותו במיוחד בשבילך (צבע, דציבלים, קולט שלטים RF ועוד)
2.לא תרגיש הבדל בין 40 ל100 עם שניהם תוכל לצפות בסרטים בFHD או ב3D ללא טעינות.
3.לא מבין בזה אבל לא שידוע לי על איזה שהוא הקלה אם אתה משתמש בטלוויזיה חכמה, מה שכן היא יותר נוחה.
4.לא יודע אך לא נראלי.
5.כל עוד אתה יודע אנגלית ברמה טובה אין לך מה לדאוג, התכנים בתוכנה הם אינסופיים.
תוכל לצפות בסרטים לפני שהגיעו לDVD באיכות CAM/TS או לחכות לרגע שזה יגיע לDVD או ל BR וזה כבר יהיה אצלך בXBMC בHD
לגבי סדרות, גם אם היית בYES לXBMC יש ייתרון מבחינת מהירות..
הפרק מגיע באותו יום לXBMC באיכות גבוהה (720P / 1080P)
הבעייה (שמבחינתי היא לא בעייה, האנגלית שלי מעולה) זה שאין כתוביות בתחילה.
אך בדרך כלל עד שזה מגיע ל YES הכתוביות מגיעות גם לסדרה (תלוי בפופולריות שלה)
בקיצור, מבחינת תכנים אין לך בכלל מה לדאוג בXBMC יש ה-כ-ל!
בחיים לא יצא לי לחפש סדרה ולא למצוא אותה, מקסימום עוברים לתוסף אחר!
אם תרצה עזרה ברמה גבוהה יותר (בחירת תוספים/הגדרות מערכת/עיצוב התוכנה) תפתח שרשור חדש.
מקווה שעזרתי לך ומקווה שתעבור כמוני וכמו המון אחרים בפורום מYES/HOT לעולם העתידני :D

matankzr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

שלום ותודה רבה על התגובה:)

1. אני גם נוטה לכיוון הזה. HTPC בהרכבה עצמית יהיה הכי נוח. פשוט מכיוון שאני לא מעודכן כלל בזמן האחרון חשבתי אולי הגיע משהו חדש שמצי תחלופה ראויה.

2. אוקיי. אני גם חושב ש-40 יספיקו. במקרה הנורא ביותר אפשר לשדרג.
3.אני מבין, תודה:)
4. אשמח לקבל תשובה נוספת ממישהו שיודע אם זה אפשרי או לא

תודה רבה על התשובה
לגבי התכנים, האם הם מתעדכנים באופן אוטומטי או שכל תוסף דורש עדכון ידני?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”