2.8 מטרים מקיר לקיר - האם זו בכלל אופציה לחדר הקרנה?
אני מאוד מעוניין במקרן ומסך קבוע, אך לצערי החדר היחיד שבו אני יכול לשים אותם הוא הממ״ד שבו יש לי כאמור רק 2.8 מטר בין הקירות הרלוונטיים לכך (קיר ישר בלי דלת, גומחה או חלון).
השאלה האם בכלל שווה להשקיע? המחשבה הראשונית שלי היא למה לא בעצם, אבל אולי למישהו יש טיפ מניסיונו.
תודה.
השאלה האם בכלל שווה להשקיע? המחשבה הראשונית שלי היא למה לא בעצם, אבל אולי למישהו יש טיפ מניסיונו.
תודה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
היה אצלי אותו המצב, הייתי עם מקרן 76 אינץ ונהניתי מכל רגע
לא רואה למה לא....
לא רואה למה לא....
מנסיוני במרחק ישיבה של שלושה וחצי מטר גודל הקרנה טוב הוא כ 90 אינץ אכסון מכאן אני מסיק שגודל ההקרנה המקסימאלי עבורך הוא פחות מ 80 אינץ.
משמע בהחלט יש מקום למקרן בהנחה שאתה יכל להקרין 80 אינץ ולהבנתך זה יתרון על 60 אינץ.
אם אתה מסתפק ב 60 אינץ תרוויח התקנה פשוטה, מחיר זול יותר וצפיה נוחה לכל אורך היממה.
אם תוספת ה 20 אינץ לערך (לכל היותר) אינה שווה את הטירחה אז רד מזה.
זכור שבמצב שתארת חשוב יהי לבחור מקרן שיתן לך מפתח תמונה מתאים מהמרחק הזה, לא כולם יתאימו לך.
כמו כן חשיבות למקרן שקט שכן יהיה מעל לראושך.
אני בנתונים הללו היתי קונה את הסוני 60 אינץ מהסדרות החדשות, לי יש את ה 47 אינץ והיא מדהימה.
משמע בהחלט יש מקום למקרן בהנחה שאתה יכל להקרין 80 אינץ ולהבנתך זה יתרון על 60 אינץ.
אם אתה מסתפק ב 60 אינץ תרוויח התקנה פשוטה, מחיר זול יותר וצפיה נוחה לכל אורך היממה.
אם תוספת ה 20 אינץ לערך (לכל היותר) אינה שווה את הטירחה אז רד מזה.
זכור שבמצב שתארת חשוב יהי לבחור מקרן שיתן לך מפתח תמונה מתאים מהמרחק הזה, לא כולם יתאימו לך.
כמו כן חשיבות למקרן שקט שכן יהיה מעל לראושך.
אני בנתונים הללו היתי קונה את הסוני 60 אינץ מהסדרות החדשות, לי יש את ה 47 אינץ והיא מדהימה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תשאל את חבר פורום ניר.
יש לו בדיוק אותו דבר
http://www.hometheater.co.il/vp2090768#2090768
http://www.hometheater.co.il/vp2094450#2094450
יש לו בדיוק אותו דבר
http://www.hometheater.co.il/vp2090768#2090768
http://www.hometheater.co.il/vp2094450#2094450
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לדעתי זה תלוי.
על מסך בפרומט 16:9 בגודל של פחות מ-92 אינץ' לא הייתי הולך בכל מקרה.
אם אתה רגיל לתמונה של מקרנים איכותיים (אפסון 9200, סוני 55 ודומיהם) אז יש בעיה כי במרחק כזה גם מסך 16:9 בגודל של 80 אינץ' לא תוכל להתקין.
אם אין לך את הבעיה הזו (זו הסיבה היחידה שעד היום לא ארגנתי לעצמי חדר יעודי) אז בהחלט אפשרי ואם יש אפשרות למסך קבוע הייתי הולך על מסך בפורמט סינמסקופ של 100-106" אינץ'.
מוזר מאוד בעיני איך אפסון / סוני לא מוציאים מקרן באיכות דומה ל9200 / 55 בהתאמה עם אפשרות פתיחת תמונה ברוחב זהה למרחק ההקרנה.
אם היה יוצא מקרן כזה (במיוחד עם תוספת של זיכרון עדשה) לדעתי הוא היה נמכר בכמות לא קטנה גם אם המחיר שלו היה סביב 25,000 ש"ח (אני הייתי הקונה הראשון).
על מסך בפרומט 16:9 בגודל של פחות מ-92 אינץ' לא הייתי הולך בכל מקרה.
אם אתה רגיל לתמונה של מקרנים איכותיים (אפסון 9200, סוני 55 ודומיהם) אז יש בעיה כי במרחק כזה גם מסך 16:9 בגודל של 80 אינץ' לא תוכל להתקין.
אם אין לך את הבעיה הזו (זו הסיבה היחידה שעד היום לא ארגנתי לעצמי חדר יעודי) אז בהחלט אפשרי ואם יש אפשרות למסך קבוע הייתי הולך על מסך בפורמט סינמסקופ של 100-106" אינץ'.
מוזר מאוד בעיני איך אפסון / סוני לא מוציאים מקרן באיכות דומה ל9200 / 55 בהתאמה עם אפשרות פתיחת תמונה ברוחב זהה למרחק ההקרנה.
אם היה יוצא מקרן כזה (במיוחד עם תוספת של זיכרון עדשה) לדעתי הוא היה נמכר בכמות לא קטנה גם אם המחיר שלו היה סביב 25,000 ש"ח (אני הייתי הקונה הראשון).
לא הבנתי אם הכוונה היא ל-2.8מ' לרוחב או לאורך.
אם הבעיה היא מרחק ההקרנה, יש היום מקרנים שמאפשרים לפתוח תמונה גדולה גם ממרחק קצר, כמו לדוגמה BENQ W1080ST.
אם הכוונה היא רוחב תמונה מירבי של 2.8מ', אני לא רואה היכן הבעיה, מדובר על למעלה מ-120"
אם הבעיה היא מרחק ההקרנה, יש היום מקרנים שמאפשרים לפתוח תמונה גדולה גם ממרחק קצר, כמו לדוגמה BENQ W1080ST.
אם הכוונה היא רוחב תמונה מירבי של 2.8מ', אני לא רואה היכן הבעיה, מדובר על למעלה מ-120"
·אלעד 100 אינץ למרחק כזה רואים טוב?barco כתב:גם אם יש חלון באחד הקירות האחרים אפשר בקלות לשים עליו מסך קבוע (אם זה חדר ייעודי כמובן)
אצלי רוחב החדר הוא 315 ס"מ ויש לי מסך 100" (ב 16:9)
(מאחורי המסך שבתמונה יש חלון)...
או היית שם 106 אם היתה לך אפשרות?
אני בדיוק בהתלבטות קשה לפני קנייה..
40 שנה לך תיזכור..
תודה לכולם, שוכנעתי לחיוב.
הוזמן מקרן BENQ W1070 שאמור להתמודד מהמרחק הזה עם מסכים עד 100 אינץ' ללא בעיה, אני כנראה אלך על 92".
ועכשיו להתקנה. אני צריך מסך, מתקן תלייה, הכנות חשמל וכו'.. יש המלצה על מקום או על מתקין שידעו לספק את הכל וגם להרכיב?
הוזמן מקרן BENQ W1070 שאמור להתמודד מהמרחק הזה עם מסכים עד 100 אינץ' ללא בעיה, אני כנראה אלך על 92".
ועכשיו להתקנה. אני צריך מסך, מתקן תלייה, הכנות חשמל וכו'.. יש המלצה על מקום או על מתקין שידעו לספק את הכל וגם להרכיב?
קרמריקה (מלשון קרמריקה אינדסטריס של קרמר)...
אכן, התקנה עצמית דורשת זמן ושתי ידיים טובות. אלו שלושה דברים שאין לי. גם לא רצון להפוך את הממ״ד לאוסף של כבלים ואלתורים, צריך שהמראה הסופי יהיה עדין ככל שניתן.
אני גר בבאר שבע,
תודה רבה!
אכן, התקנה עצמית דורשת זמן ושתי ידיים טובות. אלו שלושה דברים שאין לי. גם לא רצון להפוך את הממ״ד לאוסף של כבלים ואלתורים, צריך שהמראה הסופי יהיה עדין ככל שניתן.
אני גר בבאר שבע,
תודה רבה!