XBMC על אייפון

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
האם יש פה מישהו שהתקין XBMC על האייפון שלו ויכול להגיד לי יתרונות\חסרונות וכו'?

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #2 

אין מה להגיד. זה בדיוק כמו בכל מקום אחר. כמובן שלא נוח לנווט עם המסך הקטן .. לדעתי אלא אם כן מחברים את האייפון למסך חיצוני זה מיותר ויש פתרונות אחרים לצפייה במדיה מהאייפון, כי זה לא נוח לנווט ככה.

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

למה מיותר...? אם אני רוצה להשתמש באייפון שלי בעצם כמחשב קולנוע ביתי, שכל פעם שאני רוצה להשתמש בXBMC מחבר אותו לLCD בHDMI, למה זה לא נוח? זה חוסך לסחוב לשם את הלפטופ... זה יעבוד טוב? הוא יודע להוציא 5.1 ערוצי סאונד? האיכות היא 1080P? ויש עוד דברים לא נוחים בזה?

תודה!

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

לאייפון אין רזולוציה של 1080P

שליחה #4 

ולכן הוא לא יוציא כזו רזולוציה. הוא יודע להוציא בדיוק את הרזולוציה של ה-DESKTOP שלו. כך גם אנדרויד, אגב.
פשוט במקרה לטלפוני האנדרויד החדשים יש רזולוציה שמתאימה - 1920 על 1080.
(מלבד ה-LG G3 החדש, בגדול.. חחח)

ד"א - בלי קשר זה יעבוד לא רע, שלא תבין לא נכון. הבעיה הגדולה אם כבר תהיה העובדה שאתה מצד אחד משתמש במסך מגע ומצד שני התוצאה משתקפת בטלוויזיה (לפעמים צריך לראות איפה לשים את האצבע על המסך, לא? :-))

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

וואלה לא חשבתי על זה... זה באמת בעיה, אז אפשר להוסיף מקלדת ועכבר בלוטות' לא?
או שיש לכם פתרונות אחרים? רעיונות... אשמח לשמוע...
תודה!

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

לא יודע לגבי איכות הסאונד

שליחה #6 

אבל קח בחשבון שכמובן יש עוד חסרונות לשימוש במכשיר כמו אייפון או טאבלט - סוללה. מה לעשות, הם מוגבלים בכוח וצריכים להיות מחוברים להטענה תוך כדי עבודה (שזה לא בריא לסוללה, בלי קשר ל-HTPC :-)). ואם כבר מחברים אז עדיף מכשיר ייעודי למטרה הזו.

1. RPI.
2. דונגל/קופסת אנדרויד טובה. צריך לבדוק איזו כדי לא ליפול ושתהיה תמיכה טובה בהאצת חומרה.
3. מחשב מיני כלשהו, HTPC.
4. לפטופ ייעודי למטרה הזו - אבל גם זה לא להיט מאותה סיבה וגם בגלל שזה לא פיתרון "יפה".

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

yuvalg85 כתב:למה מיותר...? אם אני רוצה להשתמש באייפון שלי בעצם כמחשב קולנוע ביתי, שכל פעם שאני רוצה להשתמש בXBMC מחבר אותו לLCD בHDMI, למה זה לא נוח? זה חוסך לסחוב לשם את הלפטופ... זה יעבוד טוב? הוא יודע להוציא 5.1 ערוצי סאונד? האיכות היא 1080P? ויש עוד דברים לא נוחים בזה?

תודה!
...
·
כיום האייפון הוא לא 1080P (למרות שלדעתי האייפון 6 יהיה לפחות בFHD) ככה שמהבחינה הזו זה לא מתאים לטלוויזיה.
אבל מה שכן אייפד 2 ומעלה באיכות FHD לפחות, אתה יכול לחפש בגוגל רזולוציה של הדגמים החדשים יותר (אייפד 2 1920x1080, אייפד 3 2560x1440).
ככה שאם יש לך כבר אייפד זה רעיון מצויין-אתה מתקין את האפליקצייה של שלט xbmc באייפד וכל פעם שאתה רוצה אתה מחבר וזה מצויין כן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #8 

נאמרו פה הרבה דברים שהם פשוט לא נכונים וצריך לתקן.

ראשית צריך להגיד הרעיון לכשלעצמו לא להיט, יש פתרונות כאלה ואחרים טובים בהרבה כפי שכבר אמרו לך.

שנית האייפון בוודאי יכול להוציא full hd לטלוויזיה, גם באמצעות AirPlay לאפל טיוי וגם ישירות באמצעות מתאם לHDMI.

דווקא האייפד (עד דור 4) לא יכול לעשות זאת ומוגבל ל-720p. האייפד אייר/ מיני 2 עושים זאת בלי בעיה.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

קרמריקה כתב:נאמרו פה הרבה דברים שהם פשוט לא נכונים וצריך לתקן.

ראשית צריך להגיד הרעיון לכשלעצמו לא להיט, יש פתרונות כאלה ואחרים טובים בהרבה כפי שכבר אמרו לך.

שנית האייפון בוודאי יכול להוציא full hd לטלוויזיה, גם באמצעות AirPlay לאפל טיוי וגם ישירות באמצעות מתאם לHDMI.

דווקא האייפד (עד דור 4) לא יכול לעשות זאת ומוגבל ל-720p. האייפד אייר/ מיני 2 עושים זאת בלי בעיה.
...
·
האייפד 3 שלי מוציא בFHD עם הכבל HDMI לטלוויזיה אני בטוח ב99%. לגבי AirPlay זה לא אופציה לעבוד ככה כי זה Mirror של המסך אז אלא אם כן הראוטר צמוד לatv זה לא יהיה חלק

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

tomer1749 כתב:
...
...
·
האייפד 3 שלי מוציא בFHD עם הכבל HDMI לטלוויזיה אני בטוח ב99%. לגבי AirPlay זה לא אופציה לעבוד ככה כי זה Mirror של המסך אז אלא אם כן הראוטר צמוד לatv זה לא יהיה חלק
...
·

אתה צודק באייפד.משום מה למרות ש-2 ו4 יודעים להוציא רק 720p, דווקא 3 יודע להוציא 1080p.

לעשות מירור של המסך לא יתן בחיים 1080p, צריך לשדר את הסרט באיירפליי ישירות לא באמצעות מירור, ואין שום סיבה בעולם שזה לא יהיה חלק לחלוטין. אני משדר 1080p כששני המכשירים רחוקים מהראוטר בלי שום בעיה. כמובן שצריך ראוטר סביר בשביל זה.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

קרמריקה כתב:
...
...
·

אתה צודק באייפד.משום מה למרות ש-2 ו4 יודעים להוציא רק 720p, דווקא 3 יודע להוציא 1080p.

לעשות מירור של המסך לא יתן בחיים 1080p, צריך לשדר את הסרט באיירפליי ישירות לא באמצעות מירור, ואין שום סיבה בעולם שזה לא יהיה חלק לחלוטין. אני משדר 1080p כששני המכשירים רחוקים מהראוטר בלי שום בעיה. כמובן שצריך ראוטר סביר בשביל זה.
...
·
ייתן אבל לא בשביל דברים כמו xbmc. נכון זה יהיה חלק אבל אתה לא יכול לעשות את זה בxbmc כי הוא לא מנגן סרטים נגן של האייפון ולכן אתה לא יכול לעשות airplay לסרט עצמו.
לשדר סרטים ולעשות mirroring זה שונה..

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אני לא רוצה לבנות על airplay משתי סיבות:
1. מעביר מקסימום סטריאו לא יודע להעביר סראונד
2. אני בונה על תוספי בסטרימינג בxbmc, אז לא נראה לי שאני יכול לעשות airplay ובו זמנית בסטרימינג של 1080 .. נראה לי קצת בעייתי הן לאנטנה פיזית והן רוחב פס..

בכל אופן, אני מנסה פשוט למצוא את הפתרון הכי נוח וזול שיש.. אייפון כבר יש לי, אייפד לא..
הדונגלים למיניהם יש בעיות תמיכה ואני מחפש משהו יציב... אז חשבתי להשתמש איכשהו באייפון

אגב, תודה לכולם כמובן!

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

AIRPLAY לא מתאים, כאמור

שליחה #13 

אלא אם כן משתמשים בו ב-MIRRORING אבל אז זה לא יעבוד חלק כמו במכשיר ייעודי שמחובר ב-HDMI.

ולדעתי האייפון לא מוציא 1080P. וגם אם הוא כן - זה SCALING של הרזולוציה הטבעית שלו כי סביבת ה-DESKTOP מתרנדרת (עוברת RENDERING) ברזולוציה X. אין חריגות. כל דבר מעבר הוא SCALING.

בהקשר הזה זו לא חוכמה - גם ה-XBOX 360 מוציא 1080P לטלוויזיה אבל במקור ה-UI שלו מרונדר ב-720P ואח"כ עובר SCALING כשמוציאים אות דרך ה-HDMI.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

לא לא.. זה ממש לא המקרה פה.
האייפון בהחלט יודע להוציא 1080p אמיתי לחלוטין גם עם כבל וגם עם אייר פליי.
כמובן שלא במצב של מירורינג, בדיוק מהסיבה שציינת. אבל ניתן בהחלט לנגן באמצעותו סרט ברזולוציית 1080p מלאה על גבי הטלוויזיה, ללא סקיילינג משום סוג

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #15 

אצלי זה עובד על ipad2 - העניין היחידי שלא יעבוד xbmctorrent
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

קרמריקה כתב:לא לא.. זה ממש לא המקרה פה.
האייפון בהחלט יודע להוציא 1080p אמיתי לחלוטין גם עם כבל וגם עם אייר פליי.
כמובן שלא במצב של מירורינג, בדיוק מהסיבה שציינת. אבל ניתן בהחלט לנגן באמצעותו סרט ברזולוציית 1080p מלאה על גבי הטלוויזיה, ללא סקיילינג משום סוג
...
·
נכון אבל רק לסרטונים, וכשxbmc מנגן וידאו האייפון לא רואה אותו כ״סרטון״ רגיל לכל דבר שניתן לעשות לו airplay-ככה שהאייפון לא יכול להוציא את xbmc או את התוכן של xbmc ב1080p

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #17 

ולכן לא צריך לעבוד עם XBMC באייפון...

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

למה שלא יעבוד?

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

yuvalg85 כתב:למה שלא יעבוד?
...
·
תקרא מה אנחנו כותבים. אנחנו לא כותבים לכיף. עובד אבל האייפון הנוכחי הוא לא ב1080p וסרטונים שמתנגנים בxbmc מתנגנים בתוכו ולא כסרטון אייפון רגיל ולכן האייפון לא יכול להוציא לא את xbmc ולא את המדיה שלו ב1080p.

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

tomer1749 כתב:
...
...
·
תקרא מה אנחנו כותבים. אנחנו לא כותבים לכיף. עובד אבל האייפון הנוכחי הוא לא ב1080p וסרטונים שמתנגנים בxbmc מתנגנים בתוכו ולא כסרטון אייפון רגיל ולכן האייפון לא יכול להוציא לא את xbmc ולא את המדיה שלו ב1080p.
...
·
ההודעה משום מה נשלחה בדיליי רציני!
מישהו רשם שxbmctorrent לא יעבוד על אייפון, על זה הייתה השאלה ״למה שלא יעבוד?״

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”