השחלת כבל רשת בתעלות קיימות
שלום,
דירה שעברה שיפוץ לפני כ-12 שנים. אין תשתית קיימת לרשת אבל יש תעלות טלפוניה פרוסות ברחבי הדירה.
מעוניין להעביר כבל רשת מנקודה אחת לנקודה אחרת בשביל למקום נתב נוסף על מנת לשפר את טיב הכיסוי האל-חוטי.
צרפתי תמונה של ארון התקשורת הדירתי. לי זה נראה כמו ברדק, אבל ת'כלס, זה נראה די מסודר.
בנקודה ממנה אני רוצה להוציא את כבל הרשת יש כבל קוואקס של הוט (בעבר הייתי לקוח תשתית אינטרנט) שמגיע לארון התקשורת, כך שלא יהיה קשה לאתר את התעלה המתאימה.
אינני יודע מהי התעלה השניה בה אצטרך להשחיל את הכבל.
ארון התקשורת ממוקם במסדרון בין שני החדרים בהם נמצאות הנקודות בהן אני מעוניין לשים שקע rj45.
אין לי צורך ביותר מ-15 מטר, ליתר בטחון, 20.
אבל - אין לי ניסיון בהשחלת כבלים או בלחיצת הגידים לשקע (זו פחות בעיה, אפשר למצוא סרטונים ביוטיוב).
כל העסק לא בהול לי מהיום למחר, אין לי בעיה להזמין את הציוד הנדרש מאיביי.
אשמח להכוונה מה לרכוש ומהיכן וכן כיצד להשחיל את הכבלים בתעלות.
אני חושב שאין טעם בCat6 ובוודאי לא ב-cat7. להבנתי, CAT7 הוא כבל עבה יותר. אם הקוטר של Cat6 ו-CAT5E הוא אותו קוטר, אולי אלך על ה-6. אם יש הבדל בקוטר, אבחר בצר יותר [איזה אחד?].
אצטרך כמובן שקעים (לא משהו גרדיוזי ומעוצב, הכי פשוט שיש). האם יש צורך בכלים נוספים לחשיפת הגידים וכו'?
אין לי בעיה שהכבל יהיה בחתיכה אחת. כלומר, ישירות מנקודה לנקודה דרך ארון התקשורת. אין צורך בכבל מנקודה A לארון התקשורת ומנקודה B לארון התקשורת ואז לחבר את שני הכבלים. זה אפילו יחסוך בשני תקעים ושקע דו-צדדי. אם, בעתיד, יעלה צורך כזה, תמיד אפשר לחתוך את הכבל בארון התקשורת ולסדר את זה.
קראתי מעט על העסק, אבל אני עדיין מגשש באפילה. סליחה מראש אם הדברים נראים מעט מבולבלים.
תודה!
דירה שעברה שיפוץ לפני כ-12 שנים. אין תשתית קיימת לרשת אבל יש תעלות טלפוניה פרוסות ברחבי הדירה.
מעוניין להעביר כבל רשת מנקודה אחת לנקודה אחרת בשביל למקום נתב נוסף על מנת לשפר את טיב הכיסוי האל-חוטי.
צרפתי תמונה של ארון התקשורת הדירתי. לי זה נראה כמו ברדק, אבל ת'כלס, זה נראה די מסודר.
בנקודה ממנה אני רוצה להוציא את כבל הרשת יש כבל קוואקס של הוט (בעבר הייתי לקוח תשתית אינטרנט) שמגיע לארון התקשורת, כך שלא יהיה קשה לאתר את התעלה המתאימה.
אינני יודע מהי התעלה השניה בה אצטרך להשחיל את הכבל.
ארון התקשורת ממוקם במסדרון בין שני החדרים בהם נמצאות הנקודות בהן אני מעוניין לשים שקע rj45.
אין לי צורך ביותר מ-15 מטר, ליתר בטחון, 20.
אבל - אין לי ניסיון בהשחלת כבלים או בלחיצת הגידים לשקע (זו פחות בעיה, אפשר למצוא סרטונים ביוטיוב).
כל העסק לא בהול לי מהיום למחר, אין לי בעיה להזמין את הציוד הנדרש מאיביי.
אשמח להכוונה מה לרכוש ומהיכן וכן כיצד להשחיל את הכבלים בתעלות.
אני חושב שאין טעם בCat6 ובוודאי לא ב-cat7. להבנתי, CAT7 הוא כבל עבה יותר. אם הקוטר של Cat6 ו-CAT5E הוא אותו קוטר, אולי אלך על ה-6. אם יש הבדל בקוטר, אבחר בצר יותר [איזה אחד?].
אצטרך כמובן שקעים (לא משהו גרדיוזי ומעוצב, הכי פשוט שיש). האם יש צורך בכלים נוספים לחשיפת הגידים וכו'?
אין לי בעיה שהכבל יהיה בחתיכה אחת. כלומר, ישירות מנקודה לנקודה דרך ארון התקשורת. אין צורך בכבל מנקודה A לארון התקשורת ומנקודה B לארון התקשורת ואז לחבר את שני הכבלים. זה אפילו יחסוך בשני תקעים ושקע דו-צדדי. אם, בעתיד, יעלה צורך כזה, תמיד אפשר לחתוך את הכבל בארון התקשורת ולסדר את זה.
קראתי מעט על העסק, אבל אני עדיין מגשש באפילה. סליחה מראש אם הדברים נראים מעט מבולבלים.
תודה!
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
לדעתי כדאי להשחיל cat6. עבור 20-30 מטר ההבדל במחיר זניח.
תקנה לפחות 5 מטר יותר ממה שאתה חושב. לפעמים התעלות עושות סיבובים בקירות שאין לך סיכוי לדעת.
קודם משחילים סטלבנד (כבל שמיועד לביצוע השחלות). איתו גם תוכל לאתר את התעלות.
אח"כ קושרים את הכבל רשת לסטלבנד ומושכים מצד שני. צריך שני אנשים אחד שידחוף את הכבל גם.
מומלץ לקנות ג'ל להשחלות ולמרוח על הכבל בנקודת הכניסה בתעלה, לפי הצורך.
אני ממליץ על שקעים של חברת 3M ל CAT6 שאותם תרכיב בשני הצדדים. הם עולים עוד כמה שקלים אבל מאוד איכותיים ממתכת ולא ישברו לך והם מתאימים לגוויס.
כבלי רשת קצרים מהנקודות בקיר אל הראוטר/מחשב תרכוש מוכנים.
חוץ מקטר רגיל וסכין יפנית, אין צורך בכלי עבודה נוספים.
לא צריכה להיות בעיה לבצע את ההשחלה כמו שרצית, בלי לחתוך את הכבל.
אני חושב שכדאי להתחיל מנק A את כל הכבל, ולא לדחוף מהארון תקשורת כבל לשתי נקודות.
בת"א יש חנות אנטנות רצון , יש לו כל מה שתצטרך.
תקנה לפחות 5 מטר יותר ממה שאתה חושב. לפעמים התעלות עושות סיבובים בקירות שאין לך סיכוי לדעת.
קודם משחילים סטלבנד (כבל שמיועד לביצוע השחלות). איתו גם תוכל לאתר את התעלות.
אח"כ קושרים את הכבל רשת לסטלבנד ומושכים מצד שני. צריך שני אנשים אחד שידחוף את הכבל גם.
מומלץ לקנות ג'ל להשחלות ולמרוח על הכבל בנקודת הכניסה בתעלה, לפי הצורך.
אני ממליץ על שקעים של חברת 3M ל CAT6 שאותם תרכיב בשני הצדדים. הם עולים עוד כמה שקלים אבל מאוד איכותיים ממתכת ולא ישברו לך והם מתאימים לגוויס.
כבלי רשת קצרים מהנקודות בקיר אל הראוטר/מחשב תרכוש מוכנים.
חוץ מקטר רגיל וסכין יפנית, אין צורך בכלי עבודה נוספים.
לא צריכה להיות בעיה לבצע את ההשחלה כמו שרצית, בלי לחתוך את הכבל.
אני חושב שכדאי להתחיל מנק A את כל הכבל, ולא לדחוף מהארון תקשורת כבל לשתי נקודות.
בת"א יש חנות אנטנות רצון , יש לו כל מה שתצטרך.
תודה רבה!
אתמול שאלתי משכן סטלבנד, השחלתי בתעלה מחדר A לארון התקשורת. 10-11 מטר.
כשמשכתי את הסטלבנד החוצה, השחלתי חוט פשוט כך שיש לי חוט משיכה בתוך התעלה (הסטלבד כבר חזר לשכן).
יש טיפים איך לקשור את כבל הרשת לחוט המשיכה בלי שישתחרר במהלך ההשחלה?
התכנון במקור היה להעביר מארון התקשורת לחדר B, אבל הגישה לתעלה בחדר B לא פשוטה כמו שחשבתי ואין לי רצון לפרק שני ארונות... אסתפק למקם את הנתב סמוך לארון התקשורת.
הגיע השלב של רכישת הציוד.
מעדיף להשתמש ב-Cat5e בגלל שהקוטר שלו קטן יותר. בתעלה יש כבר כבל RG59 + כבל טלפון עם 6 או 8 גידים. להוסיף לשם עוד כבל רשת... מעדיף כמה שיותר צר.
העניין לא דחוף לי מהיום למחר ופער המחירים לרכוש את הציוד מסין או פה בארץ מגיע לפער של למעלה מ-100% [נכון, מדובר ב"כסף קטן", אבל באחוזים זה משמעותי] והרבה יותר נח להזמין מסין מאשר למצוא חנות באזור בו אני גר. רכישה מאנטנות רצון / מידה גלקסי וכו', צריך גם להוסיף עלות משלוח שזה מוסיף עלות נוספת.
כבל רשת - http://www.ebay.com/itm/261400264491
שקע - http://www.ebay.com/itm/400670883634
או השקע - http://www.ebay.com/itm/371014499502 (בכותרת כתוב cat5 אבל בתיאור המוצר כתוב cat5e וגם בתמונות מוטבע על הפלסטיק cat5e)
מה ההבדל בין שני השקעים? לראשון אין "מכסה פלסטיק". האם המכסה השני חוסך את הצורך בלוחץ קרונות?
לוחץ קרונות - http://www.ebay.com/itm/390831661204
במגירה יש לי די והותר כבלי רשת קצרים (1 או 3 מטר) כך שאין צורך לרכוש.
בארון התקשורת אין לי בעיה ששקע הרשת יהיה "חופשי" אבל בחדר A הייתי שמח אם אפשר למצוא שקע שמצמידים לקיר. לא מצאתי אחד כזה באיביי וגם לא בטוח מה אמורה להיות מילת החיפוש.
מלבד אסטטיקה, יש בעיה כלשהי שבחדר A שקע הרשת יהיה "חופשי" ולא מקובע?
אני מאמין שיש מספיק מידע ברשת על כבילת הגידים לתוך שקע הרשת.
תודה רבה!
אתמול שאלתי משכן סטלבנד, השחלתי בתעלה מחדר A לארון התקשורת. 10-11 מטר.
כשמשכתי את הסטלבנד החוצה, השחלתי חוט פשוט כך שיש לי חוט משיכה בתוך התעלה (הסטלבד כבר חזר לשכן).
יש טיפים איך לקשור את כבל הרשת לחוט המשיכה בלי שישתחרר במהלך ההשחלה?
התכנון במקור היה להעביר מארון התקשורת לחדר B, אבל הגישה לתעלה בחדר B לא פשוטה כמו שחשבתי ואין לי רצון לפרק שני ארונות... אסתפק למקם את הנתב סמוך לארון התקשורת.
הגיע השלב של רכישת הציוד.
מעדיף להשתמש ב-Cat5e בגלל שהקוטר שלו קטן יותר. בתעלה יש כבר כבל RG59 + כבל טלפון עם 6 או 8 גידים. להוסיף לשם עוד כבל רשת... מעדיף כמה שיותר צר.
העניין לא דחוף לי מהיום למחר ופער המחירים לרכוש את הציוד מסין או פה בארץ מגיע לפער של למעלה מ-100% [נכון, מדובר ב"כסף קטן", אבל באחוזים זה משמעותי] והרבה יותר נח להזמין מסין מאשר למצוא חנות באזור בו אני גר. רכישה מאנטנות רצון / מידה גלקסי וכו', צריך גם להוסיף עלות משלוח שזה מוסיף עלות נוספת.
כבל רשת - http://www.ebay.com/itm/261400264491
שקע - http://www.ebay.com/itm/400670883634
או השקע - http://www.ebay.com/itm/371014499502 (בכותרת כתוב cat5 אבל בתיאור המוצר כתוב cat5e וגם בתמונות מוטבע על הפלסטיק cat5e)
מה ההבדל בין שני השקעים? לראשון אין "מכסה פלסטיק". האם המכסה השני חוסך את הצורך בלוחץ קרונות?
לוחץ קרונות - http://www.ebay.com/itm/390831661204
במגירה יש לי די והותר כבלי רשת קצרים (1 או 3 מטר) כך שאין צורך לרכוש.
בארון התקשורת אין לי בעיה ששקע הרשת יהיה "חופשי" אבל בחדר A הייתי שמח אם אפשר למצוא שקע שמצמידים לקיר. לא מצאתי אחד כזה באיביי וגם לא בטוח מה אמורה להיות מילת החיפוש.
מלבד אסטטיקה, יש בעיה כלשהי שבחדר A שקע הרשת יהיה "חופשי" ולא מקובע?
אני מאמין שיש מספיק מידע ברשת על כבילת הגידים לתוך שקע הרשת.
תודה רבה!
תודה על ההצעה שלך, אבל בשביל משהו שעולה 1$ לא נראה לי שזה שווה את הטרחה.
אני צריך רק לוחץ קרונות.
בודק כבלים? כשהכבל יגיע אוודא שהוא תקין, אשחיל, אחבר את השקעים ואקווה לטוב. מה מיוחד במכשיר "בודק כבלים"? אם משהו לא תקין הוא ייתן חיווי מה לא תקין?
אשמח אם תוכל לעזור לי בקישורים ששמתי בתגובה הקודמת, האם אלו הדברים שאני צריך לרכוש וכו'.
פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה ואשמח לאור ירוק ממישהו שיש לו ניסיון לפני שאני מזמין את הדברים.
תוהה לגבי ההבדל בין השקעים שבשני הקישורים.
האם לוחץ הקרונות - הוא מתאים?
ובנוגע לאסטטיקה / שקע קיר וכו'.
תודה
אני צריך רק לוחץ קרונות.
בודק כבלים? כשהכבל יגיע אוודא שהוא תקין, אשחיל, אחבר את השקעים ואקווה לטוב. מה מיוחד במכשיר "בודק כבלים"? אם משהו לא תקין הוא ייתן חיווי מה לא תקין?
אשמח אם תוכל לעזור לי בקישורים ששמתי בתגובה הקודמת, האם אלו הדברים שאני צריך לרכוש וכו'.
פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה ואשמח לאור ירוק ממישהו שיש לו ניסיון לפני שאני מזמין את הדברים.
תוהה לגבי ההבדל בין השקעים שבשני הקישורים.
האם לוחץ הקרונות - הוא מתאים?
ובנוגע לאסטטיקה / שקע קיר וכו'.
תודה
אתה צריך כבל להשחלות- CAT5E FTP
הבודק כבלים מראה אם יש גידים מנותקים.
בנוגע לשקעים אני לא יודע להגיד לך
הלוחץ קורונה הזה מתאים.
הבודק כבלים מראה אם יש גידים מנותקים.
בנוגע לשקעים אני לא יודע להגיד לך
הלוחץ קורונה הזה מתאים.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
תודה רבה!
התייעצי עם מהנדס חשמל שהוא גם חשמלאי אם צריך FTP או UTP, הוא אמר ש-UTP יעשה את העבודה.
בנוגע לגידים מנותקים - אחבר מחשב נייד ואם יש רשת של 1GB (הנתב תומך) אז אני מניח שמשמעות הדבר שכל הגידים מחוברים.
הזמנתי את הדברים, תודה רבה!
מקווה שיגיעו תוך שלושה שבועות.
התייעצי עם מהנדס חשמל שהוא גם חשמלאי אם צריך FTP או UTP, הוא אמר ש-UTP יעשה את העבודה.
בנוגע לגידים מנותקים - אחבר מחשב נייד ואם יש רשת של 1GB (הנתב תומך) אז אני מניח שמשמעות הדבר שכל הגידים מחוברים.
הזמנתי את הדברים, תודה רבה!
מקווה שיגיעו תוך שלושה שבועות.