איך אתם מעבירים את השרטוט שלכם למתכת?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
BigBobco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות.

הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup.
התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים.
אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית.

בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לגודל של דף אותו אני מנסה להגדיר.

אני אשמח לשמוע עצות או דרך פעולה אחרת
*אני יודע שאפשר ליצור דף בתוכנה כמו פוטושופ ולהעביר את השרטוט לשם, אבל אין דרך יותר פשוט?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את התוכנה, אבל זה עוזר?
http://help.sketchup.com/en/article/114462

BigBobco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

sketchup-תוכנת CAD סופ אינטואיטיבית, 40 דקות של סרטוני אינטרנט ואפשר להתחיל למדל.

אני שרפתי הרבה יותר זמן על יצוא השרטוטים מאשר לימוד השימוש בתוכנה עצמה :)
יש פתרון לבעיה. בשביל לעשות את מה שרציתי יש צורך בגרסת ה-PRO(יש 14 יום נסיון).
ביחד עם הגרסה מגיעה תוכנה נפרדת בשם LayOut התוכנה מיועדת בעיקר להגשה של שרטוטים ב-2D.
אפשר להגדיר ברמה של מילימטרים את גודל הדף ואז להדביק לשם את השרטוט מ-sketchup(כאשר הוא וקטורי). לאחר ההדבקה מגדירים את ה-Scale שלו ל- 1:1 ומזיזים אותו על הדף שמוגדר.

לאחר מכן יש אופציה של יצוא כקובץ PDF, לאחר מכן כל בית דפוס שיש לו מדפסת בגדול המתאים יוכל לעשות את העבודה.

קיימת דרך אחרת(אותה הכרתי לפני פתיחת האשכול) אותה אני ממש לא אוהב. שמעבירה את השרטוט כתמונה(פיקסלים ולא וקטורים) לדף בגודל שבוחרים בפוטושופ(גם שם גודל הדף בפיקסלים)....

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

זה באמת איך שתוכנות מקצועיות עובדות,
שאתה מעביר את קבצי ה- layout לייצור.

BigBobco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אומנם לא יצא לי להעביר דברים ליצור שנעשה על ידי מכונה.
אבל לפי מה שאני יודע ל-CNC יש תוכנת תיווך שיודעת להעביר את הוקטורים בשרטוט ה-CAD לפקודות עבור המכונה שתעבוד ב-3D

מה שאניי הייתי צריך זה להעביר את השרטוט למכונה הרבה יותר טיפשה, המדפסת שעובדת ב-2D ושהתנועות שלה לא מוגבלות על ידי המימד השלישי.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”