קניה מכונת קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מתכוון לקנות מכונת אספרסו עם סטימר בתקציב של 4000 עד 7000 ש״ח, אשמח אם תעזרו לי להבין מה מתאים לצרכים שלי, כי אני לא מבין בזה ברמה של כמה מהחבר׳ה פה.

הייתי רוצה שתהיה מקצועית, כדי שלי יהיו חיים קלים יותר, עם כל הפיצ׳רים שהופכים אותה קלה לשימוש...

אין לי מקום למיכל מיםץ, אבל יש לי צינור דק שמחובר לברז מים, זה מיועד לתמי 4 וכאלה, אפשר להשתמש בזה למכונה? צריך פילטר או מרכך מים בשביל זה?

לא בא לי להתעסק עם יבוא אישי, יש חנות בארץ שאפשר לקנות ממנה במחיר שפוי?

על איזה מכונות אתם ממליצים במסגרת התנאים האלה?

תודה!

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי הולך בתקציב שלך על מכונת מחליף חום יד שנייה בת עד 3 שנים שקיבלה מיים רכים ואיכותיים , מעבר לזה תשאיר בתוך התקציב סכום של 1500-2000 ש"ח למטחנה טובה ,דבר קריטי לקבלת קפה איכותי .

מטחנה יכולה להיות K3 או משהוא דומה , מטחנה יכולה להיות גם יד שנייה במידה וייש זו קנייה דיי בטוחה , מטחנה היא דבר אמין ופשוט , הכי רחוק זה החלפת סכינים . . .

במכונה האפשריות הם רבות , אבל מכל מכונת מחליף חום טובה תקבל תוצאה די דומה .

הנה אפשרות שניראת טובה ועמוק בתוך התקציב שלך . . . (למרות שעדיף חיבור ישיר עם משאבה סיבובית)

יש כזו בלוח יד שניה כאן בפורום . . .

http://www.htcafe.co.il/vt210553.למכירה ... scaso.html

http://coffeegeek.com/proreviews/firstlook/juniordeluxe

בהצלחה !

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

קבעת תקציב נאה מצד שני כנראה שלא הכנסת מטחנה לתקציב. שנם לב שציוד ידני ידרוש ממך התעסקות ולמידה בתמורה תקבל קפה ברמה הגבוהה ביותר. ממליץ על מטחנת K3 ומכונת מחליף חום כמו בבתי קפה
what's next?

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

למטחנה יש תקציב נפרד, אבל על זה נדבר אח״כ. :)

כרגע חשוב לי להסגר על דגם טוב של מכונת קפה עם דגש על כניסת מים, שכרגע זה המגבלה היחידה שיש לי.

האם יש מכונה שאפשר לחבר אליה צינור מים? האם יש בעיה עם זה שהוא דק?
איפה קונים מרכך מים, באותה חנות?

יש חנות בארץ שאפשר לקנות ממנה חדש במחיר טוב?

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ממה שאני קורא, אני מבין ש Bezzera Giulia MN ו-Compak K-3 Touch הם בחירות טובות.

באינטרנט אני רואה את המכונה הזאת רק בקדמה, מישהו יודע על חנות אחרת שעדיף שם לקנות אותה?

אני מניח שאפשר לבקש עליה הנחה, לכמה לדעתכם אפשר להוריד את המחיר?

תודה!

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בהמשך לדו-שיח עם עצמי, אני מבין שהרבה יותר כיף להזמין מחו״ל, למשל מהאתר הזה, צריך לבקש שיכתוב על החשבונית שהמכונה היא תוצרת איטליה ושישלחו דרך חברת שילוח טובה, כמו פד-אקס.

אז רק בנושא כניסת המים, כדאי לקנות מרכך 8 ליטר שישב מתחת לכיור וממנו ממשיך הצינור אל המכונה.

רק נותרה שאלה איך אני מחבר את הצינור הדק הזה למכונה (קוטר 8 מ״מ), אבל אני מניח שעם זה כבר אפשר להסתדר כשיגיע.

יש עוד דגשים שפספסתי? איזה טיפים?

Moyish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

ממליץ לך בחום לשקול לייבא אישית מחול. החיסרון המובהק הוא כמובן נושא האחריות, אך מעבר לכל אתה עשוי לחסוך כ 2000 שקלים.
החנויות באיטליה (בעיקר אלה שמצויינות לרוב בפורום) כבר מתורגלות השליחה לארץ ומסםקות לבד את כל המסמכים הנדרשים.
המחירים בארץ שערורייתים ו מגוון המכונות נמוך ומדגמים ישנים יותר. כך לדוגמא, מכל הדגמים של רוקט מביאים לארץ רק את הדגם הכי בסיסי.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #8 

כאחד שבדיוק עכשיו בתהליך שחרור מכונה מהמכס ביבוא מאיטליה, אוסיף על מה שכתב Moish.

* החסכון הכספי ביבוא, יקנה לך מטחנת K3 ומרכך, ככה שההפרש ניכר. על המחיר שאתה רואה באתר ניתן לקבל הנחה נוספת אם תיצור קשר עם בעל החנות.

* לא כל הדגמים בארץ נמצאים במלאי, יש כאן בפורום מספיק סיפורים על הזמנה מחנויות בארץ והספקה לאחר שלושה חודשים ויותר.
למה להשתמש במתווך כשאתה יכול להזמין לבד ולקבל את המכונה עד הבית תוך שבוע?
אני מזמין כמעט כל דבר מחו"ל וכמעט תמיד מקבל את המוצר בזמן. לפעמים אני רוכש מהארץ וכמעט תמיד מצטער על כך, אחרי שפתאום אתה מגלה
שהמוצר לא במלאי, היו עיכובים וכל מיני סיפורי סבתא.

* המבחר בחו"ל גדול בהרבה, הדגמים חדשים מסדרת יצור אחרונה. את הדגם שהזמנתי - Rocket Giotto Evoluzione לא מוכרים בכלל בארץ.

* ברכישה מחו"ל אכן אין אחריות, אבל האחריות שנותנים בארץ היא ברוב המקרים לשנה אחת בלבד. הסיכוי שיתקלקל משהוא בשנה הראשונה הוא אפסי, כך שהאחריות היא לא שיקול משמעותי. בכל מקרה, גם אם תצטרך תיקון בשנה הראשונה, החסכון ברכישה יכסה את עלות התיקון לפחות 4 פעמים.

* תהליך הקניה מחו"ל הוא פשוט בדיוק כמו קניה באתר בארץ. מזמינים, משלמים, משלמים ל UPS על שחרור מהמכס ומקבלים את המכונה עד הבית.

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

הבנתי, תודה.

שווה להוסיף להזמנה גם מטחנה, או שאת זה כבר עדיף בארץ בנפרד?

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

זה נראה נחמד וגם מחיר טוב יחסית לארץ -
https://www.espressocoffeeshop.com/inde ... uct_id=156

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #11 

@קוף
·
היתה לי את המטחנה הזאת, הקומפק K3 טובה ונוחה בהרבה לעבודה. ההבדל במחיר ביבוא עצמי לא גדול לעומת ה K3, שלא לדבר על כך שה K3 ניראית הרבה יותר טוב.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #12 

מרכך אתה יכול ליקנות באברהמי למשל או בגסטרוליין , גם צינור 6 מ"מ יעשה את העבודה עבור המכונה , הספיקות שהמכונה זקוקה להם הם נמוכות מאוד , רק הלחץ צריך להיות לפחות 2 בר (ולעיניין הלחץ אין קשר כלל לעובי הצינור ) עבור משאבה סיבובית , ככה שאין כלל בעיה גם עם צינור 6 מ"מ .

אם המצב הוא יבוא אישי הייתי בוחן רק מכונות בחיבור ישיר ועם משאבה סיבובית (רוטרית) בילבד !

אני באופן אישי מעדיף דאבל בוילר , אבל זו כמובן העדפה אישית שלי , כל מכונת מחליף חום תיתן לך תוצאה מעולה גם רק ההקפדה על התהליך הנידרש בהכנה תהייה גדולה יותר !

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה שמוליק_טל וגונן,

הזמנתי את ה-Bezzera Giulia מהחנות אספרסוחנותקפה.קום, קניתי מקפה רות Compak K3 ומרכך 8 ל׳ מאברהמי.

באמת לא הייתי בטוח לגבי הצינור, אמרו לי שם שה-8 מ״מ שמותקן אצלי לא יספק מספיק זרם למכונה, משהו שבאינטואיציה שלי לא נשמע הגיוני כי זה מגיע מהקיר ויש לחץ טוב, אז הייתי חושב שההשפעה של הקוטר תהיה זניחה. גם יש מתווך (buffer) של 4 ליטרים במיכל של המכונה, בטח יהיו לי שלוש חליטות לפחות לפני שלא יהיו מספיק מים?

לא הצלחתי להבין מהאתר אם המשאבה היא רוטורית, כתוב שם בדף שני דגמים S ו-R, שלחתי שאלה למוכר.

איך דאבל בוילר עוזר בתהליך?

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #14 

אם הזמנת את המכונה שהעלות שלה לפני קיזוז המס הוא 1410.56 אירו אז זה הדגם R עם משאבה רוטורית.
עד כמה שאני יודע לדגם הזה אין מיכל מים פנימי.

קוף פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

היום הגיעה הג׳יוליה!

אלה היו 12 ימים קשים, אין לי ציפורניים אבל לפחות היה מספיק זמן כדי לעבור הכשרה, מעולם לא הכנתי אספרסו והאמת שאני בכלל לא שותה אספרסו נטו (כנראה שאצלי הטעם עוד לא נרכש) אלא רק קפוצ׳ינו.

השירות אצל קרלו היה מצויין, הרבה יותר אינפורמטיבי ואדיב מאשר שקיבלתי ב- lagondola.it.

ל-TNT לקח 5 ימים מהקבלה ועד שהחבילה היתה אצלי, כמובן עשיתי refresh לסטטוס כל 5 דקות והתקשרתי אליהם מיד כשזה הגיע למכס, אז זה התעכב שם רק חצי יום.

שרפתי שעה וחצי קילו של פולים עד שהגעתי לשוט סביר מבחינת זרימה, מראה וטעם (היה נמר), יש עוד הרבה להשתפר.

תודה לכולם על העזרה והמידע!

עלויות
----------------------------------
1156 אירו - בזרה ג׳יוליה
135 אירו - משלוח TNT
-46 אירו - הנחה
---------------------------------

5731 ₪ - סה״כ מכונה + משלוח
1043 ₪ - מע״מ
290 ₪ - עמיל מכס של TNT
78 ₪ - אגרת רשומון
83 ₪ - אגרת אכסנה במכס (כנראה ממ״ן)