איזה מסך מחשב הייתם בוחרים?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אתה יכול לרכוש מוניטור או שאתה יכול לרכוש טלוויזיה. אלו שני דברים שונים.
מוניטור - לא מבצע עיבוד תמונה בעצמו. הוא מציג את האות שמגיע מהמחשב כמעט בלי להתערב בו. יש אפשרויות שליטה של בהירות, קונטרסט וכאלה אבל שום החלקת תנועה, שום ANTI ALIASING ושום מנגנון שאמור להעלים ARTIFACTS של דחיסת וידאו. לכן מוניטורים פחות מתאימים לתצוגת סרטים - הם לא מעבדים את התמונה שמגיעה מהמחשב.
זו הסיבה שהרבה פעמים יפה יותר לראות על מסך טלוויזיה מאשר על מסך מחשב.
טלוויזיה - יש לה יכולות חכמות יותר כמו העלמת ARTIFACTS של דחיסת מידע, החלקת תמונה, SCALING טוב יותר וכד'.
הכי טוב לראות סרטים על מסך כזה כי הוא מותאם לזה. בניגוד לזה - הוא ממש לא מותאם לעבודה עם ה-DESKTOP והוא יגרום לו להיות פחות חד.
באופן עקרוני ב-PC, אם אתה משחק אז המשחק אחראי לכל ה-POST PROCESSING מתוך הנחה שהמסך לא עושה כלום. בין אם זה ANTI ALIASING או MOTION BLUR או מה שלא יהיה.
אם אתה עובד בסביבת ה-DESKTOP אז לחלונות לדוגמא יש גם POST PROCESSING שהיא עושה בכל מיני מצבים (כמו החלקת פונטים על המסך וכד'). אפשר כמובן לשחק עם האפשרויות האלה.
כתבת שאתה רוצה למשחקים ולסרטים. לדעתי האישית בלבד - רק מוניטור. אם המחשב חזק הוא יכול לבצע POST PROCESSING בעצמו דרך הנגן ולקבל איכות דומה לשל טלוויזיה. אם המחשב לא חזק - זה משהו אחר.
בכל מקרה, אם תקנה מסך טלוויזיה אמיתי למחשב ה-DESKTOP לא ייראה לך טוב אלא אם כן לטלוויזיה הזו יש מוד PC שמיוחד לזה.
ולמשחקים אתה מעדיף כמה שפחות LAG אז גם פה טלוויזיה נופלת - היא לא מתחרה במוניטור שזמן התגובה שלו הוא בערך 3 מילישניות או משהו מגוחך כזה.
מוניטור - לא מבצע עיבוד תמונה בעצמו. הוא מציג את האות שמגיע מהמחשב כמעט בלי להתערב בו. יש אפשרויות שליטה של בהירות, קונטרסט וכאלה אבל שום החלקת תנועה, שום ANTI ALIASING ושום מנגנון שאמור להעלים ARTIFACTS של דחיסת וידאו. לכן מוניטורים פחות מתאימים לתצוגת סרטים - הם לא מעבדים את התמונה שמגיעה מהמחשב.
זו הסיבה שהרבה פעמים יפה יותר לראות על מסך טלוויזיה מאשר על מסך מחשב.
טלוויזיה - יש לה יכולות חכמות יותר כמו העלמת ARTIFACTS של דחיסת מידע, החלקת תמונה, SCALING טוב יותר וכד'.
הכי טוב לראות סרטים על מסך כזה כי הוא מותאם לזה. בניגוד לזה - הוא ממש לא מותאם לעבודה עם ה-DESKTOP והוא יגרום לו להיות פחות חד.
באופן עקרוני ב-PC, אם אתה משחק אז המשחק אחראי לכל ה-POST PROCESSING מתוך הנחה שהמסך לא עושה כלום. בין אם זה ANTI ALIASING או MOTION BLUR או מה שלא יהיה.
אם אתה עובד בסביבת ה-DESKTOP אז לחלונות לדוגמא יש גם POST PROCESSING שהיא עושה בכל מיני מצבים (כמו החלקת פונטים על המסך וכד'). אפשר כמובן לשחק עם האפשרויות האלה.
כתבת שאתה רוצה למשחקים ולסרטים. לדעתי האישית בלבד - רק מוניטור. אם המחשב חזק הוא יכול לבצע POST PROCESSING בעצמו דרך הנגן ולקבל איכות דומה לשל טלוויזיה. אם המחשב לא חזק - זה משהו אחר.
בכל מקרה, אם תקנה מסך טלוויזיה אמיתי למחשב ה-DESKTOP לא ייראה לך טוב אלא אם כן לטלוויזיה הזו יש מוד PC שמיוחד לזה.
ולמשחקים אתה מעדיף כמה שפחות LAG אז גם פה טלוויזיה נופלת - היא לא מתחרה במוניטור שזמן התגובה שלו הוא בערך 3 מילישניות או משהו מגוחך כזה.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

שכחתי הערה לגבי כרטיס המסך
כרטיס המסך יכול ומבצע עיבוד תמונה אבל הוא מבצע עיבודים *שאומרים לו*. הוא מבצע עיבוד שהוא חלק מה-PIPELINE של רינדור הפריים לפני שהוא יוצא אל המסך. בד"כ אותם עיבודים נכתבים ע"י מפתחי המשחק (אם מדובר במשחק), או שאם מדובר ב-DESKTOP אז הם נכתבו ע"י מיקרוסופט.
כרטיס המסך לא מבצע שום עיבוד על דעת עצמו. הכל מוכתב לו ע"י מע' ההפעלה או האפליקציה שרצה ומציגה תוכן.
כרטיס המסך לא מבצע שום עיבוד על דעת עצמו. הכל מוכתב לו ע"י מע' ההפעלה או האפליקציה שרצה ומציגה תוכן.
voguemaster
תודה על ההסבר.
אבל ברור לי שלא לכל סרט, תוכנית, סידרה, אני אשתמש בטלוויזיה.
הדגש הוא על איכות תמונה במסך המחשב, כנראה שאם יראו תמונה טובה במשחקים אז אין סיבה שגם הסרטים לא יראו טוב.
קניתי לבסוף את המסך של LG 24EB23PY הוא יגיע רק שבוע הבא.
המוניטור יהיה מחובר אל הרסיבר והטלוויזיה.
תודה על ההסבר.
הדגש הוא על איכות תמונה במסך המחשב, כנראה שאם יראו תמונה טובה במשחקים אז אין סיבה שגם הסרטים לא יראו טוב.
המוניטור יהיה מחובר אל הרסיבר והטלוויזיה.
Re: משה, מה שאני מנסה להגיד הוא פשוט
·voguemaster כתב:ולמשחקים אתה מעדיף כמה שפחות LAG אז גם פה טלוויזיה נופלת - היא לא מתחרה במוניטור שזמן התגובה שלו הוא בערך 3 מילישניות או משהו מגוחך כזה....
input lag הוא פרמטר נפרד מזמן התגובה של הפיקסלים (שגם בו 3ms הוא נתון מפוקפק).
למרות שרוב הסיכויים הם שמסך מחשב יהיה מהיר ממסך טלוויזיה, זה לא תמיד המצב. יש מסכי המחשב, אפילו כאלה טובים משאר הבחינות, עם input lag גבוה ממסכי טלוויזיה מהירים (בעיקר סוני). למשל, ASUS PB278Q:
http://www.displaylag.com/display-database/
- voguemaster
-
- חבר ותיק

·Moshe_L כתב:voguemaster
תודה על ההסבר.
המוניטור יהיה מחובר אל הרסיבר והטלוויזיה....
אם התמונה תיראה טוב במשחקים זה בטח כי המשחקים הפעילו FILTERים כלשהם לשיפור התמונה. בסרטים זה התפקיד של הנגן עצמו כך שאתה צריך להפעיל כאלה.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

Re: משה, מה שאני מנסה להגיד הוא פשוט
·jtk כתב:·......
input lag הוא פרמטר נפרד מזמן התגובה של הפיקסלים (שגם בו 3ms הוא נתון מפוקפק).
למרות שרוב הסיכויים הם שמסך מחשב יהיה מהיר ממסך טלוויזיה, זה לא תמיד המצב. יש מסכי המחשב, אפילו כאלה טובים משאר הבחינות, עם input lag גבוה ממסכי טלוויזיה מהירים (בעיקר סוני). למשל, ASUS PB278Q:
http://www.displaylag.com/display-database/...
נכון, אלו שני פרמטרים נפרדים אבל קח בחשבון שהם מצטברים. כלומר, הזמן שלוקח למסך לבצע עיבוד לפריים + הזמן שלוקח לפיקסלים להציג את הפריים = סה"כ ה-LAG.
עכשיו, בכל הביקורות נהוג לציין INPUT LAG ואני מניח שהמדידה שלהם היא לסה"כ המצטבר, כלומר - תוצאה סופית למשתמש.
דע לך שאם היית פונה לDELL בנושא יכול להיות שהיו מטפלים בך, יש להם שירות נהדר, אני הייתי ממליץ על U2412M.Moshe_L כתב: זה לא הדגם העדכני כי הם לא באותה רזולוציה.
המסך הקודם שלי היה Dell U2311H ונהרס ממש לפני יומיים אחרי 3 שנים
פתאום צץ סימן של כתם מים לכל אורך הפינה של המסך ואחרי שניתקתי וחיברתי לחשמל
זה הראה סימן גרפי של ניפוץ זכוכית, זרקתי אותו לפח.
המסך עצמו היה סביר מבחינת איכות תמונה אבל לא כל כך התלהבתי....
http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shi ... mpaign=zap
shapin
כדי שיטפלו בי, קודם צריך למצוא את המספר הסידורי בתחתית המסך
משימה לא פשוטה בכלל בתנאי הסביבה שהיו אצלי, אם הייתי אוהב את המסך הייתי עושה הכל כדי לנסות להציל אותו.
הימרתי על LG, אבל הימור מושכל עם יתרון ברור לטובת LG.
מה בדיוק היתרון של Dell דיוק בצבעים? משעמם לחלוטין, אני מחפש קצת תעוזה חוצפה פלפל וכו'. (מי שמכיר את המסכים של פיליפס מהסדרות הטובות יודע על מה אני מדבר)
אגב, מישהו מכיר את החנות http://www.startpc.co.il ?
כדי שיטפלו בי, קודם צריך למצוא את המספר הסידורי בתחתית המסך
משימה לא פשוטה בכלל בתנאי הסביבה שהיו אצלי, אם הייתי אוהב את המסך הייתי עושה הכל כדי לנסות להציל אותו.
הימרתי על LG, אבל הימור מושכל עם יתרון ברור לטובת LG.
מה בדיוק היתרון של Dell דיוק בצבעים? משעמם לחלוטין, אני מחפש קצת תעוזה חוצפה פלפל וכו'. (מי שמכיר את המסכים של פיליפס מהסדרות הטובות יודע על מה אני מדבר)
אגב, מישהו מכיר את החנות http://www.startpc.co.il ?