יש לי מזה מספר חודשים את אחיו החלש יותר, ה ts420 יש לו מעבד חלש יותר ופחות זכרון וכתוצאה מכך הוא קורא וכותב יותר לאט.
אבל וזה אבל גדול יש לו את אותו הממשק בדיוק עם אותן האפליקציות והוא עולה הרבה פחות כסף. שילמתי הרבה פחות מהסכום הנקוב כולל 4 כונני סיגייט ברקודה בני 3TB כל אחד.
עדין, לשימוש ביתי הכולל גיבויים, הזרמת וידאו ומוסיקה (בין השאר הותקנה עליו תוכנת שרת SQUEEZEBOX) הוא בהחלט מספק ואני ממליץ עליו בחום.
אמנם הוא לא יפה במיוחד, אך מדובר בקופסה בסדר גודל של 20X20X20 ס"מ.
ה NAS חרישי וכמעט שאינו נשמע.
@udif
·
מאחר ומערכת ההפעלה מבוססת לינוקס, סביבתה הטיבעית היא ext3/4.
לא כל כך הבנתי את השאלה השנייה,
אך אנסה בכל זאת -
ישנם שיתופי פעולה עם שירותי ענן לגיבוי ושיחזור, בינהם crashplan שהוזכר כאן בפורומים מספר פעמים.
כמו כן, ישנה אפשרות שלגיבוי מהירבלחיצת כפתור בחיבור לusb של המכשיר, ישנו גיבוי תקופתי ועוד (אפשר למצוא באתר החברה ובוויקי של החברה מידע מקיף)
@ufffnick
השאלה היתה פשוטה והתשובה שלך מספיקה.
כמו של-NTFS יש כלי recovery לשחזור קבצים מחוקים או סתם אם ה-file system התרסק, כך גם ל-ext3/4.
רציתי לוודא של qnap אין file system פרטי משלהם.
מעבר לזה אני מבין שיש נטייה לעבור בסופו של דבר אצל חלק ממערכות הלינוקס ל-BTRFS.
@BlkBrd
·
קח בחשבון שרק כרטיס רשת 10GbE, עם כניסה כפולה עולה כ$500
וכן כרטיס רשת 1GbE כניסה כפולה עולה סביב $150, עבור 4 כניסות סביב $300.
המחירים לפי אמזון.
חשוב לציין,
המחיר בכתבה אינו כולל את כרטיס ה10GbE.
יש ברשותי TS420 עם כוננים בנפח 4TB כ"א במערך RAID5, אמנם מכשיר יותר חלש, אך בשימוש ביתי רגיל (כולל streaming ע"ג הרשת הביתית האלחוטית) אינו מורגש למעט ב-2 נקודות:
1. הזמן שלוקח לבנות את ספריית המולטימדיה ויצירת thumbnails לתמונות הוא ממושך מאד ואיטי
2. הזמן שלוקח "לבנות את המערכת" לאחר כיבוי בלתי מסודר גם הוא ממושך. (כמובן שאפשר לחבר את המערכת לאל-פסק, ואז היא יכולה לבצע כיבוי מוסדר).
@moranhoresh
·
1. לגבי בניית ספריות מדיה - בדקתי בעיקר סרטים וזה בסך הכל די מהיר, לקח לו כשעה (הערכה גסה) לסרוק כ- 2TB של סרטים וסדרות.
2. באופן כללי, גם בכיבוי מסודר, משך העלייה שלו הרגיש נצח. באחת המדידות שביצעתי הגיע ליותר מ5 דקות. העלה לי זיכרונות רעים מXP. מצד שני, המשתמש אמור לכבות אותו במקרים ממש חריגים, כך שלאתחל אותו בתדירות שזמן העלאה מציק למשתמש זה קצת לחטוא לייעוד המרכזי שלו (זמינות 24/7).
העובדה כי ניתן לקנות שרת של HP במחיר יותר נמוך נכונה, וכן העובדה כי ניתן להרכיב לבד NAS של לינוקס בחצי מחיר נכונה,
אבל, אתן מספר סיבות למה אנשים קונים NAS כזה:
1. לא לכולם הידע הטכני לבנות מכשיר עצמאי, ובטח שלא להתמודד עם התקלות שלו או קונפיגורציות שלו
2. לא לכולם יש את הזמן להתעסק בבניית NAS, ולהתעסק עם הקונפיגורציה שלו והתקלות שלו
3. הממשק הגרפי מאד נח לשימוש
4. המוצר מגיע עם אחריות
5. שדרוג תוכנה
6. אפליקציות לאנדרויד ו-IOS
7. שרת אמנם יותר חזק ועם יותר אפשרויות, אבל לפעמים כל מה שרוצים זה מחסן נתונים ותו לא. בשביל לסוע לסופר מספיק מאזדה, לפרארי אין יתרון בפקקים, למעט המבטים.
יתכן והייתי מצליח להרכיב NAS יותר טוב בחצי מחיר, אבל רק לחשוב על כאב הראש והזמן שהייתי צריך לבזבז על ההתקנה הראשונית ועל כל תקלה או בעיה, כל אלו, בהחלט לא שווים סכום זניח של 2500 ש"ח (וגם לא 5000 ש"ח).