דבר ראשון - אני מתנצל אם אני רושם את השרשור בפורום הלא נכון. אם יש בעיה תעבירו אותי
אז ככה :
שמתי לב בשנה האחרונה כשמתי שאני הולך לבתי קולנוע ורואה סרט בתלת מימד אני חווה מריחה וטישוט נוראי שממש לא מאפשרות לי לצפות בסרט - הדבר הזה נגרם לי רק כאשר אני רואה סרט בתלת רגיל עם משקפי תלת מימד חד פעמיות אשר נרכשות בקניית כרטיס בבתי הקולנוע.
כאשר אני צופה בסרט באולם איימקס בתלת אני רואה מצוין (כמובן שאם מריחה טיפה אבל בסדר גודל קטן כיאה לכל תלת)
משקפי האיימקס הם משקפיים הרבה יותר גדולות ממשקף התלת החד פעמי.
רציתי לדעת משהו ואם תוכלו לעשות לי סדר בדברים - אז ככה :
1.אני קצר ראייה ואני רוב הזמן עם עדשות מגע אופטיות - לפי שמתמצא מעט - יש לי מינוס 4 וגם צילנדר ב2 העיינים קרוב ל100
מכיוון שאני מעדיף לשים עדשות מגע מאשר משקפי ראייה - האופציה היחידה שלי (בגלל הצילנדר הגבוה) היא ללכת עם עדשות מגע ללא צלינדר,משום שצילנדר גבוה בעדשות מגע מבלבל את הראייה לגמרי,ככה כל אופטיקאי יגיד לכם.
אז רציתי לדעת דבר ראשון האם יש קשר לבעיית הראייה שלי - אני יציין שאין לי שום בעיה בצפייה של טלויזיה או סרט אחר דו ממדי
2.איך ייתכן ומה הן הסיבות שבזכותן דווקא באולמות איימקס עם המשקפיים הגדולים אני רואה בסדר גמור
- האם זה המקרן ?
- האם זה המשקף הגדול שמכסה חלק גדול יותר של העין ?
- האם זו איזו שיטת שידור שונה ?
3. עשיתי מחקר קטן ברשת ועליתי על זה שיש בעצם 3 סוגי משקפי תלת בבתי הקולנוע :
- RealD 3D
- IMAX 3D
- Dolby 3D
לצערי לא הבנתי אם מדובר גם בשיטת הקרנה שונה בכל אחד מהם - אשמח אם תסבירו לי
השאלה שלי היא כזו - לפי הרשת אומרים שמשקפי הDolby 3D הם הטובות ביותר לצפייה בתלת בבתי הקולנוע (צבעים נכונים,יותר בהירות וכמעט ואין מריחה)
אני בעצם רוצה להשקיע טיפה וקנות לי משקפי תלת קבועות שישמשו אותי לצפייה בסרטי תלת בבתי הקולנוע - האם זה אפשרי לעשות זאת עם משקפי Dolby 3D או איימקס לדוגמא ?
האם האפקט של המריחה והחוסר פוקוס הנוראיים שאני חווה עם משקפי תלת רגילות תעלם או האם שיטת ההקרנה היא הבעיה ובעצם המשקף לא ישנה לי הרבה
תודה רבה - אשמח מאוד אם תעזרו לי לשפוך קצת אור על הדברים