ראוטר אם אנטנות 5dbi ובמחשב זה 3dbi

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Internet פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום יש לי שאלה אם יש לי מחשב נייד אם כרטיס רשת שהאנטנות שלו 3dbi ויש לי ראוטר אם אנטנות של 5dbi

אז אני ירגיש קליטה יותר רחבה לעומת ראוטר שיש לו 3dbi? אני מקווה שהבנתם

השאלה היא במחשב יש 3dbi והיה לי ראוטר אם 3dbi ואם יש לי בנוסף ראוטר של 5dbi אני יקבל את הקליטה היותר רחבה

בזכות 5dbi או שזה מחייב שגם במחשב יהיה כרטיס רשת שתומך ב 5dbi?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מבחינתך, כמשתמש, אין חשיבות לערך ה-dBi של האנטנות והוא יכול להיות שונה בין הנתב לבין כרטיס הרשת. לערכים אלה יש משמעות טכנית הקשורה במאזן העוצמה של ערוצי השידור והקליטה אבל למשתמש מן שורה זה די חסר משמעות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Internet פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

NetCHEIF כתב:מבחינתך, כמשתמש, אין חשיבות לערך ה-dBi של האנטנות והוא יכול להיות שונה בין הנתב לבין כרטיס הרשת. לערכים אלה יש משמעות טכנית הקשורה במאזן העוצמה של ערוצי השידור והקליטה אבל למשתמש מן שורה זה די חסר משמעות.
...
·אני לא חושב שהבנת אותי תראה זה מאוד פשוט יש לי מחשב נייד אם כרטיס רשת שיש לו 3dbi ויש לי ראוטר שהוא 5dbi עכשיו

האם אני יקבל את ה5dbi מבחינת האיכות או שאני יקבל את ה 3dbi? כאילו אם היה לי כרטיס רשת 3di וראוטר 3dbi ואז הייתי

עובר ל 5dbi בראוטר אז זה ייתן לי 5dbi? זה שאלה פשוטה אבל זה גם מסובך (זה הדרך שאני מסביר) תנסה להבין אבל זה כמו

שאני ידבר על תקן n ואז תקן ac אתה מבין? אז בשביל יהיה לי קליטה של 5dbi אני חייב שיהיה לי כרטיס רשת שתומך ב 5dbi? או שמספיק

שבראוטר יהיה 5dbi זה יספק קליטה יותר רחוקה? (נכון שאי אפשר להשתמש בתקן ac אם הכרטיס רשת לא תומך נכון? אז זה בדיוק אותו

הדבר שאני מתכוון פה)

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 664
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

תראה ה DBI מדבר בעיקר על עוצמת שידור וקליטה וכפועל יוצא מזה על חוזק הקשר האלחוטי בטווח

סתם לצורך העניין ברמה תיאורטית בלבד ובהנחה שאתה בשטח פתוח לחלוטין ללא קירות והפרעות ובקו ישיר מהראוטר (אני שם מספרים להגדמה בלבד)

הראוטר עם ה 5 DBI ייצור מסביב לראוטר טווח קליטה ושידור אלחוטיים של 5 מטר

המחשב עם האנטנה של ה 3 DBI תיצור מסביב לנייד טווח קליטה ושידור של 3 מטר

משמעות הדבר שאם תעמוד 7 מטר מהראוטר בקו ישר הטווחים של שני המקלטים/משדרים יחפוף ותהיה לך קליטה טובה.

אם תעמוד 10 מטר הם לא יחפפו ואולי אפילו לא יראו אחד את השני

התקנים השונים והמהירויות מדברים על מהירות העברת נתונים

זה במונחים הכי פשוטים שיש בתנאים אופטימליים

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

draco כתב:תראה ה DBI מדבר בעיקר על עוצמת שידור וקליטה וכפועל יוצא מזה על חוזק הקשר האלחוטי בטווח

סתם לצורך העניין ברמה תיאורטית בלבד ובהנחה שאתה בשטח פתוח לחלוטין ללא קירות והפרעות ובקו ישיר מהראוטר (אני שם מספרים להגדמה בלבד)

הראוטר עם ה 5 DBI ייצור מסביב לראוטר טווח קליטה ושידור אלחוטיים של 5 מטר

המחשב עם האנטנה של ה 3 DBI תיצור מסביב לנייד טווח קליטה ושידור של 3 מטר

משמעות הדבר שאם תעמוד 7 מטר מהראוטר בקו ישר הטווחים של שני המקלטים/משדרים יחפוף ותהיה לך קליטה טובה.

אם תעמוד 10 מטר הם לא יחפפו ואולי אפילו לא יראו אחד את השני

התקנים השונים והמהירויות מדברים על מהירות העברת נתונים

זה במונחים הכי פשוטים שיש בתנאים אופטימליים
...
אני אנסה להיות עדין: זה פשוט לא נכון מה שכתבת.

לשואל השאלה: בחישוב מאזן ערוץ לוקחים בחשבון את שבח האנטנה של שני הצדדים. כלומר: לוקחים בחשבון גם את שבח האנטנה של הראוטר וגם את שבח האנטנה של המחשב. ביחד הם מוסיפים 8dBi למאזן הערוץ - מה שכמובן יתן לך טווחים גדולים יותר מאשר ראוטר שיש לו אנטנה בעלת שבח של 3dBi (ביחד עם המחשב זה יהיה 6dBi בלבד).

אם אני מחליף את האנטנה בצד אחד בלבד של הערוץ (למשל רק בראוטר) - אני מגדיל את הטווח האפקטיבי בלי שאצטרך לבצע שום שינוי בצד הלקוח (למשל: הלפטופ).
דוגמא: לראוטר עם אנטנה בעלת שבח של 3dBi יאפשר ללפטופ להתחבר מטווח X. החלפה של האנטנה בראוטר לאנטנה של 9dBi תאפשר לאותו לפטופ להתחבר באותה איכות/ מהירות/ אפנון מטווח של 2X. כלומר: הכפלנו את הטווח בלי לגעת בכלל בלפטופ.
·
You are never fully dressed without a smile

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 664
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #6 

אוי נו ראיתי שהבן אדם לא סגור על עצמו אז נתתי דוגמא ברמת הפשטות של הבלוק

Internet פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Shed כתב:
...
...
אני אנסה להיות עדין: זה פשוט לא נכון מה שכתבת.

לשואל השאלה: בחישוב מאזן ערוץ לוקחים בחשבון את שבח האנטנה של שני הצדדים. כלומר: לוקחים בחשבון גם את שבח האנטנה של הראוטר וגם את שבח האנטנה של המחשב. ביחד הם מוסיפים 8dBi למאזן הערוץ - מה שכמובן יתן לך טווחים גדולים יותר מאשר ראוטר שיש לו אנטנה בעלת שבח של 3dBi (ביחד עם המחשב זה יהיה 6dBi בלבד).

אם אני מחליף את האנטנה בצד אחד בלבד של הערוץ (למשל רק בראוטר) - אני מגדיל את הטווח האפקטיבי בלי שאצטרך לבצע שום שינוי בצד הלקוח (למשל: הלפטופ).
דוגמא: לראוטר עם אנטנה בעלת שבח של 3dBi יאפשר ללפטופ להתחבר מטווח X. החלפה של האנטנה בראוטר לאנטנה של 9dBi תאפשר לאותו לפטופ להתחבר באותה איכות/ מהירות/ אפנון מטווח של 2X. כלומר: הכפלנו את הטווח בלי לגעת בכלל בלפטופ.
·
...
·האא הבנתי מחשבים את ה dbi שיש במחשב ואת ה dbi שיש בראוטר ואז לוקחים את הסך הכל וזה ה dbi שיש לי? שזה 8dbi

זה אומר שגם אם המחשב שלי תומך רק ב3 והראוטר ב5 אז זה לא שזה ייתן לי רק 3dbi בגלל שהמחשב הנייד לא תומך ב5dbi נכון?

זה פשוט מחשבים את הסך הכל של dbi וזה כמות ה dbi?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”