שאלה על אוסקר,

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
retrofit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן שידרגתי מסילביה לאוסקר. חייב לציין שהעבודה באוסקר קלה פי כמה מאשר בסילביה, בוודאי למי ששותה הפוך ובמיוחד כשמכינים יותר מ2 כוסות הפוך.

אני צריך כמה כללי אצבע לגבי המכונה כדי שאדע שאני עובד נכון.

1. בסילביה הייתי מדליק את המכונה למשך 25 דקות כדי להגיע למצב שכל המערכת מוכנה, מה הזמן הדרוש לכך באוסקר?
2. בסילביה לאחר 25 דקות של חימום, הייתי מבצע גלישת טמפ' כדי לחלוט בטמפ' הנכונה על הסינוס, האם דרוש גם באוסקר? ואם כן, מהו התהליך והזמנים הנכונים?
3. אני מקציף עם טרמומטר. בסילביה הייתה לי שליטה מצויינת והתהליך לקח 20-25 שניות עבור 250 מיל חלב והפיק לי קצף מעולה ללאטה ארט. באוסקר אותה כמות לוקחת לי בערך 7-8 שניות לכל היותר והקצף או דליל מדי או סמיך מדי, תלוי כמובן בהנחה של הפיה, אבל זה כ"כ מהיר שאני לא מספיק לנווט את עצמי ולשלוט בתהליך כדי להגיע לרמה (המעולה) שהגעתי אליה בסילביה. האם יש דרך מסויימת להאט את הקצב המטורף של האוסקר כדי שאצליח לשלוט בהקצפה, או שאולי אני עושה משהו לא נכון וישנה דרך מסויימת להקציף עם האוסקר למרות הזמן הקצר?

תודה רבה לעוזרים!

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

תתחדש,
לגבי ההקצפה ישנם שתי אפשריות, אחד זה להקציף כמות גדול יותר של חלב, ואפשרות שניה, זה להחליף את הפיה של הסטימר, לפי עם פחות חוקים וחורים קטנים יותר. בנוסף אתה יכול לפתוח את הפיה ולדחוף שם קיסמים בחלק מהחורים על מנת לסתום חלק מהם, ודבר נוסף שים את הכד עם החלב לדקה בפריזר לפני ההקצפה זה יקנה לך כמה שניות נוספות.

לגבי זמן ההדלקה, אני חושב שחצי שעה זה מספיק, פשוט תריץ קצת מיים אחרי חצי שעה, עד אשר המיים "נרגעים" אז תעשה את כל התהליך של הטחינה וההידוק, ותבצע את החליטה, תראה איך יוצא לך, תנסה בהם אחת להריץ מיים קצת יותר זמן לפני החליטה, ופעם אחת קצת פחות זמן, תראה איך יוצא לך קפה טעים יותר.

בנוסף לכל זה לאוסקר אין שובר ווקום, משמע אתה צריך להדליק אותה כאשר הסטימר פתוח, ולסגור אותו רק לאחר שיוצא כל האויר מהדוד.
שיהיה בהצלחה!
יום דבש

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #3 

לא ממליץ על השיטה של סתימה עם קיסמים. זה גורם להצטברות של לכלוך.
ניסיתי פעם ואחרי שראיתי כמה גועל נפש מצטבר בתוך הפיה, התקנתי פיה עם שני חורים ועכשיו ההקצפה נשלטת.

retrofit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

שמוליק_טל כתב:לא ממליץ על השיטה של סתימה עם קיסמים. זה גורם להצטברות של לכלוך.
ניסיתי פעם ואחרי שראיתי כמה גועל נפש מצטבר בתוך הפיה, התקנתי פיה עם שני חורים ועכשיו ההקצפה נשלטת.
...
·

תודה לכם, תוכל להפנות אותי לפיה שרכשת?

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #5 

קניתי אצל היבואן של המכונה שלי, ריסטרטו באיזור התעשיה פולג.

retrofit פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ריכוך....

שליחה #6 

שמוליק_טל כתב:קניתי אצל היבואן של המכונה שלי, ריסטרטו באיזור התעשיה פולג.
...
תודה, אני אחפש.

אני צריך עוד עזרה לגבי ריכוך המים. בעבר הייתה לי את השקית עם חומר הריכוך שהכנסתי למיכל של הסילביה. לתוך האוסקר היא לא נכנסת מאחר והפיה של המים קטנה מדי.

מה הפתרון הזול ביותר עבור זה, במידה ואני לא רוצה להשתמש עם קנקן בריטה (אין מקום לזה על השיש).
האם יש פילטרים לכניסת מים שמותאמים לאוסקר איכשהו?

אגב, השקית עלתה כ50 ש"ח ומומלצת להחלפה כל שנה, לכן אני מחפש משהו באותו סדר גודל של מחיר.

תודה לעוזרים.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #7 

ממליץ בחום על מרכך 8 ליטר עם צינור בקצה.
אם אין מקום מתחת לכיור אז תמיד אפשר לתקוע אותו ליד המכונת כביסה ולמלא בקבוק כשצריך.
מבחינת עלות לאורך זמן ונוחות עבודה אין תחליף לזה.

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

ozeltzex כתב:ממליץ בחום על מרכך 8 ליטר עם צינור בקצה.
אם אין מקום מתחת לכיור אז תמיד אפשר לתקוע אותו ליד המכונת כביסה ולמלא בקבוק כשצריך.
מבחינת עלות לאורך זמן ונוחות עבודה אין תחליף לזה.
...
·

תוכל לתת קישור, אני גם מתעניין, תודה.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #9 

shiko