מידע בנוגע לתפעול Raspberry Pi בעזרת השלט החכם של LG
כתבתי בהודעה נפרדת מכיוון שלדעתי כדאי שהמידע יהיה זמין לכולם, לאור ניסיונות הבירור שביצעתי.
ה Simplink עובד, אני מצליח לשלוט עם השלט החכם של המסך LG 60 LA621Y
על ה Raspberry Pi ולתפעל את ה XBMC, אבל, וזה אבל חשוב וטיפ ששוה זהב (או לפחות חוסך כאב ראש) שכתב idon889,
יש כנראה קשר כלשהו לכבל ה HDMI!
(למרות שלהבנתי זה בסך הכל אות דיגיטלי שעובר בתוכו, לא אנלוגי, אולי יש עניין של סיכוך לטובת ביטול השראה מגנטית, אבל לא נשמע לי מהותי)
עם כבל ה HDMI שהשתמשתי, לא הצלחתי לתפעל את המכשיר עם השלט, אבל כשהחלפתי לכבל אחר, זה עבד!
הכבל הראשון שהשתמשתי הוא כבל 3 מטר פשוט שרכשתי ב 50 ש"ח בחנות מחשבים, שכאמור לא עבד
הכבל השני שהשתמשתי הוא כבל 3 מטר שהביא איתו מתקין המסך שדרכו רכשתי את המסך, שנראה יותר עבה/מסוכך/איכותי, וכאמור - עבד.
1. עדכונכם, כדאי שהמידע יהיה נגיש לכל.
2. אם למישהו יש הסבר מדוע הכבל משנה משהו, אשמח לשמוע.
3. אני זקוק לכבל נוסף כמו הכבל שעובד, מישהו יודע מהיכן לרכוש כבל שנחשב איכותי, ואיך לבחור אותו?
ה Simplink עובד, אני מצליח לשלוט עם השלט החכם של המסך LG 60 LA621Y
על ה Raspberry Pi ולתפעל את ה XBMC, אבל, וזה אבל חשוב וטיפ ששוה זהב (או לפחות חוסך כאב ראש) שכתב idon889,
יש כנראה קשר כלשהו לכבל ה HDMI!
(למרות שלהבנתי זה בסך הכל אות דיגיטלי שעובר בתוכו, לא אנלוגי, אולי יש עניין של סיכוך לטובת ביטול השראה מגנטית, אבל לא נשמע לי מהותי)
עם כבל ה HDMI שהשתמשתי, לא הצלחתי לתפעל את המכשיר עם השלט, אבל כשהחלפתי לכבל אחר, זה עבד!
הכבל הראשון שהשתמשתי הוא כבל 3 מטר פשוט שרכשתי ב 50 ש"ח בחנות מחשבים, שכאמור לא עבד
הכבל השני שהשתמשתי הוא כבל 3 מטר שהביא איתו מתקין המסך שדרכו רכשתי את המסך, שנראה יותר עבה/מסוכך/איכותי, וכאמור - עבד.
1. עדכונכם, כדאי שהמידע יהיה נגיש לכל.
2. אם למישהו יש הסבר מדוע הכבל משנה משהו, אשמח לשמוע.
3. אני זקוק לכבל נוסף כמו הכבל שעובד, מישהו יודע מהיכן לרכוש כבל שנחשב איכותי, ואיך לבחור אותו?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כתבתי כמה פעמים בפורום שזה עובד, וכמה משתמשים פה בחרו לכתוב שלא... אז מעולה שאצלך זה עובד.
לגבי הכבל - אכן בעיה נפוצה היא כבל שלא מעביר CEC, אין לזה חוקיות, פשוט למי שלא עובד הCEC - שיחליף כבל וינסה...
היום 99% מהכבלים הם 1.4 והם חד משמעתית תומכים בCEC
לגבי הכבל - אכן בעיה נפוצה היא כבל שלא מעביר CEC, אין לזה חוקיות, פשוט למי שלא עובד הCEC - שיחליף כבל וינסה...
היום 99% מהכבלים הם 1.4 והם חד משמעתית תומכים בCEC
1. אי אפשר לדעת מראש איזה כבל יעביר CEC? הכבל שרכשתי הוא 1.4 אבל מסתבר שלא מעביר, האם יש חברה של כבלים שכדאי לרכוש ממנה?
2. הכבל שהיה מחבר את הממיר של הוט לטלויזיה הוא זה שכן מעביר את ה CEC (קיבלתי אותו מהחברה שרכשתי דרכה את המסך, לא מהוט חלילה),
ולכן העברתי אותו ל Pi, ואת הכבל של ה Pi העברתי לממיר של הוט, האם יתכן שבגלל הכבל שכעת מחובר לממיר, התמונה תהיה פחות טובה?
תודה רבה!!
2. הכבל שהיה מחבר את הממיר של הוט לטלויזיה הוא זה שכן מעביר את ה CEC (קיבלתי אותו מהחברה שרכשתי דרכה את המסך, לא מהוט חלילה),
ולכן העברתי אותו ל Pi, ואת הכבל של ה Pi העברתי לממיר של הוט, האם יתכן שבגלל הכבל שכעת מחובר לממיר, התמונה תהיה פחות טובה?
תודה רבה!!
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
1. כל כבל אמור להעביר CEC בטח בתקן 1.3\1.4 , תסתכל על הכבל טוב אתה תראה בכיתוב עליו את גירסת הכבל HDMI v1.4 וכו'
לכן כבל שלא מעביר זה סה"כ מקרה פרטי, אין חוקיות.. להחליף אותו וזהו...
2. אין פגיעה באיכות התמונה - או שיש תמונה - או שאין. אל תקנה כבלים יקרים זה חארטה שיווקית
לכן כבל שלא מעביר זה סה"כ מקרה פרטי, אין חוקיות.. להחליף אותו וזהו...
2. אין פגיעה באיכות התמונה - או שיש תמונה - או שאין. אל תקנה כבלים יקרים זה חארטה שיווקית
1. אכן מעולם לא הבנתי את נושא האיכויות השונות של כבל HDMI,
הרי זה בסך הכל אות דיגיטלי שעובר בתוכו, לא אנלוגי, אולי יש עניין של סיכוך לטובת ביטול השראה מגנטית, אבל לא נשמע לי מהותי,
כלומר, אם שיש תמונה או שיש תמונה, אבל אין אופציה של תמונה יותר/פחות טובה, לא?
2. מה זה בעצם היכולת להעביר CEC על גבי הכבל? עוד גיד או משהו פיזי שעובר בתוך הכבל?
הרי זה בסך הכל אות דיגיטלי שעובר בתוכו, לא אנלוגי, אולי יש עניין של סיכוך לטובת ביטול השראה מגנטית, אבל לא נשמע לי מהותי,
כלומר, אם שיש תמונה או שיש תמונה, אבל אין אופציה של תמונה יותר/פחות טובה, לא?
2. מה זה בעצם היכולת להעביר CEC על גבי הכבל? עוד גיד או משהו פיזי שעובר בתוך הכבל?