עזרה בבחירת כרטיס קול למשחב HTPC
שלום לכולם ,
כרגע סיימתי התקנת מערכת קולנוע ביתי וכעת בונה מחשב HTPC ומחבר אותו לרסיבר DENON AVR 1508 , מגבר שתומך רוב הפרומטים , יש לי 5.1 רמקולים + הסאב , המחשב ישומש לכל דבר כגון מוזיקה וגם סרטים שאני מוריד מטורנטים ומשתמש בתוכנת K-LITE CODES PACK האחרון , סרטים שמוריד 720P ּּ+ 1080P , בעבר היה לי כרטיס ASUS XONAR D1 שהייתי מחבר לרסיבר בסיב אופטי SPDIF , היום אני מחפש כרטיס ברמה מאוד גבוהה שיתמוך בDTS ו DOLBY DIGITAL , TRU-HD THX , אז מתלבט מאוד ואיך זה משפיע על התמונה , מליון תודה לעונים .
כרגע סיימתי התקנת מערכת קולנוע ביתי וכעת בונה מחשב HTPC ומחבר אותו לרסיבר DENON AVR 1508 , מגבר שתומך רוב הפרומטים , יש לי 5.1 רמקולים + הסאב , המחשב ישומש לכל דבר כגון מוזיקה וגם סרטים שאני מוריד מטורנטים ומשתמש בתוכנת K-LITE CODES PACK האחרון , סרטים שמוריד 720P ּּ+ 1080P , בעבר היה לי כרטיס ASUS XONAR D1 שהייתי מחבר לרסיבר בסיב אופטי SPDIF , היום אני מחפש כרטיס ברמה מאוד גבוהה שיתמוך בDTS ו DOLBY DIGITAL , TRU-HD THX , אז מתלבט מאוד ואיך זה משפיע על התמונה , מליון תודה לעונים .
-
- מערכת הקולנוע הביתי
-
- המגבר
-
- סיב אופטי להעברת האודיו הדיגיטלי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
אין ממש טעם בתמיכה ב-Dolby TrueHD, כי חיבור אופטי לא תומך בו (וגם הרסיבר שלך לא), אלא רק ב-DTS ו-Dolby Digital.
לכן, לך פשוט על לוח אם שיש לו יציאה אופטית. מי שאחראי על ההמרה של הסיגנל הדיגיטלי לאנלוגי וההגברה זה הרסיבר בלבד, ולכן אין צורך לרכוש כרטיס קול חיצוני. האיכות זהה לחלוטין.
בראש פורום HTPC באתר תוכל למצוא המלצות למפרטי HTPC, הכוללות גם לוחות אם עם יציאה אופטית.
אין ממש טעם בתמיכה ב-Dolby TrueHD, כי חיבור אופטי לא תומך בו (וגם הרסיבר שלך לא), אלא רק ב-DTS ו-Dolby Digital.
לכן, לך פשוט על לוח אם שיש לו יציאה אופטית. מי שאחראי על ההמרה של הסיגנל הדיגיטלי לאנלוגי וההגברה זה הרסיבר בלבד, ולכן אין צורך לרכוש כרטיס קול חיצוני. האיכות זהה לחלוטין.
בראש פורום HTPC באתר תוכל למצוא המלצות למפרטי HTPC, הכוללות גם לוחות אם עם יציאה אופטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה לתגובות אמת אני מופתע מאוד שכן הקהילה פה עוזרת גם ההנהלה , לפי מה שהבנתי שאם במידה אני קונה כרטיס קול חצוני איכותי כגון ASUS XONAR ומחבר אותו ל SPDIF בין המחשב - כרטיס הקול לרסיבר לא יתמוך בפורמטים חדשים , ז''א אין צורך בהשקעה ! אבל כפי שאני יודע כרטיס קול מובנה זה לא אותו איכות שמספק כרטיס קול חצוני לא און בורד ! אבל השאלה פה ומאוד מעניין ""חיבור אופטי לא תומך??? למה ואיזה מחבר שכן תומך ??!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בחיבור אנלוגי אכן יש הבדל, וכרטיס קול חיצוני איכותי עשוי לתת תוצאות טובות יותר מכרטיס קול מובנה לוח אם.
אבל בחיבור SPDIF, המצב שונה לגמרי. תחשוב על החיבור על זה שהוא כמו חיבור רשת. ה-SPDIF מעביר אותות בינאריים של 0 ו-1, כלומר סיגנל דיגיטלי.
גם כרטיס קול חיצוני וגם כרטיס קול מובנה לוח אם יעבירו בדיוק את אותם 0-ים ו-1-ים אל הרסיבר, ולכן לא יהיה שום הבדל.
כלומר - מי שהוא כאן האחראי ה"בלעדי" על האיכות הוא הרסיבר, כי הוא זה שעושה המרה מדיגיטלי לאנלוגי ומגביר את הסיגנל האנלוגי לכיוון הרמקולים.
לכן, רכישת כרטיס קול חיצוני היא בזבוז מיותר של כסף.
אבל בחיבור SPDIF, המצב שונה לגמרי. תחשוב על החיבור על זה שהוא כמו חיבור רשת. ה-SPDIF מעביר אותות בינאריים של 0 ו-1, כלומר סיגנל דיגיטלי.
גם כרטיס קול חיצוני וגם כרטיס קול מובנה לוח אם יעבירו בדיוק את אותם 0-ים ו-1-ים אל הרסיבר, ולכן לא יהיה שום הבדל.
כלומר - מי שהוא כאן האחראי ה"בלעדי" על האיכות הוא הרסיבר, כי הוא זה שעושה המרה מדיגיטלי לאנלוגי ומגביר את הסיגנל האנלוגי לכיוון הרמקולים.
לכן, רכישת כרטיס קול חיצוני היא בזבוז מיותר של כסף.
Dj-Ben-P =====> תודה רבה לך על ההצעה להחליף את המקודדים מ- K-LITE FREE CODES ל- sharkcodecs007 כי זה פשוט יותר ונוח יותר בבחירה ולסיטינגס אמת תודה רבה שוב עזרת לי , עוד לא קבלתי תושבה עבור השאלה מקודם חברה עזרה בבקשה ותודה רבה .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי שאלתך על הפורמטים - חיבור SPDIF תומך ב-DTS ו-Dolby Digital בלבד.
חיבור HDMI תומך גם ב-DTS HD/MA וב-Dolby TrueHD.
חיבור HDMI תומך גם ב-DTS HD/MA וב-Dolby TrueHD.
אוקי אז זה הזמן לרשום מפרט המחשב הסלוני ; Gigabyte G41 , 6 GB DDR3 , INTEL Q9650 , GTX550TI WITH HDMI OUT , 128GB SSD + 1TB BlueRay drive , זה המחשב אבל במידה ואם אני מחבר מיציאת ה HDMI מכרטיס המסך שיירות לאחד הכניסות במגבר זה יעביר אודיו ? אבל איפה בא תור כרטיס הקול שנמצא במחשב כיוון האודיו שמועבר מכרטיס המסך יהיה מ הכרטיס ולא מכרטיס הקול ה ASUS XONAR D1 .. אז לקנות כרטיס קול שיש לו יצאת HDMI לאודיו או מה ? פה אני מבולבל ???!!!
אל תתבלבל . חבר פשוט את כרטיס המסך לרסיבר עם כבל HDMI , ואל תשכח גם להתקין או להגדיר העברת האות הספרתי דרך התוכנה , יש פה מדריכים שמפרטים איך לעשות את זה . אני אישית משתמש בקודק CCCP ונגן MPC-HC , ופורמטי הקול החדשים (ישנים בקרוב) עוברים לרסיבר ללא בעיה.
חיבור HDMI מעביר אודיו ווידאו יחד כאות סיפרתי. במצב זה שבו כרטיס המסך מחובר אין משמעות לכרטיס קול , אתה גם לא צריך שיהיה לך אחד כזה בכלל , אלא אם אתה מחבר רמקולים למחשב .
חיבור HDMI רק מעביר את האות הלאה לרסיבר שם מתבצעות פעולות ההמרה וההגברה , ולכן יש משמעות לאיכות רכיבים רק בהקשר לרסיבר.
אל תשקיע שקל ואל תקנה שום דבר נוסף ממה שיש לך כרגע פרט לכבל HDMI איכותי . היה לי כזה ב-40 שקל והיו לו נפילות בסיגנל , החלפתי אותו בדגם איכותי יותר ב-100 שקל והכל עובד חלק.
חיבור HDMI מעביר אודיו ווידאו יחד כאות סיפרתי. במצב זה שבו כרטיס המסך מחובר אין משמעות לכרטיס קול , אתה גם לא צריך שיהיה לך אחד כזה בכלל , אלא אם אתה מחבר רמקולים למחשב .
חיבור HDMI רק מעביר את האות הלאה לרסיבר שם מתבצעות פעולות ההמרה וההגברה , ולכן יש משמעות לאיכות רכיבים רק בהקשר לרסיבר.
אל תשקיע שקל ואל תקנה שום דבר נוסף ממה שיש לך כרגע פרט לכבל HDMI איכותי . היה לי כזה ב-40 שקל והיו לו נפילות בסיגנל , החלפתי אותו בדגם איכותי יותר ב-100 שקל והכל עובד חלק.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
clip99 ֹֹֹֹֹ-----> תודה רבה לך על העזרה , יש כמה שאלות במידה ואני מוריד סרט DTS או 5.1 DD זה אמור לעבוד ? כי הסרט מנוגן באיכות שכן משוייך , דבר לגבי כרטיס המסך כן יש לי NVIDIA GTX550TI נפח של 1GB , אז כפי שהבנתי משמעות הכרטיס חשובה וגם במידה ומעביר למגבר הוא עושה תעבודה , לגבי המקודדים כבר הורדתי במחשב sharkcodecs007 כפי ש - Dj-Ben-P המליץ וזה אכן עובד סבבה - כרגע אני מוריד הכל לצורך נסוי על הנייד ' פשוט אני נוב בדברים האלה כי מזמן כן הייתי מתעסק וכבר עבר שנים מאז , גם הורדתי תוכנת ; xbmc תוכנה מעולה וגם הורדתי תוכנת media center master 2.11 בכדי לאתר קבצי אנפו גם תמונות ותרגום ' אבל מעדיף להוריד במצב רגיל ולא אוטומטי ' אז בקיצר העניין יפתר אחרי קניית כבל HDMI איכותי ולעשות כפי שהצעת אז מחר אני יקנה ויעדכן בהמשך , בכל זאת תודה רבה לכל מי שעזר , שיהיה לכם לילה טוב ושבוע שקט .
HDMI מעביר גם DTS ו-DD רגילים.
לנתוני הכרטיס מסך אין שום משמעות כלל בכל הקשור להעברת אות לרסיבר.
הנתונים שציינת באים לידי ביטוי במשחקי מחשב וכל יישום העושה שימוש בכוח העיבוד הגרפי של הכרטיס .
בעת העברת אות A/V לרסיבר הכרטיס אינו עושה שום עיבוד גרפי ולכן אין שום שימוש במשאבי החומרה של הכרטיס.
לי יש במחשב כרטיס עלוב שעולה 100 שקל היום , ATI 5450HD . וזה מספיק , לא תראה שום הבדל באיכות.
לנתוני הכרטיס מסך אין שום משמעות כלל בכל הקשור להעברת אות לרסיבר.
הנתונים שציינת באים לידי ביטוי במשחקי מחשב וכל יישום העושה שימוש בכוח העיבוד הגרפי של הכרטיס .
בעת העברת אות A/V לרסיבר הכרטיס אינו עושה שום עיבוד גרפי ולכן אין שום שימוש במשאבי החומרה של הכרטיס.
לי יש במחשב כרטיס עלוב שעולה 100 שקל היום , ATI 5450HD . וזה מספיק , לא תראה שום הבדל באיכות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

על פי נתוני הרסיבר שלך, אין לו פענוח אודיו מ-HDMI, אלא רק מיתוג של הכניסות:
איזה דגם לוח אם יש לך? אתה בטוח שאין לו יציאת SPDIF? יש הרבה לוחות אם שיש להם יציאת SPDIF בלוח האם עצמו (לא חיצוני אלא header פנימי).
לכן, אין לך ברירה אלא להסתפק כרגע בחיבור אופטי.[left]HDMI v1.3a video switching with deep color support (no audio)[/left]...
איזה דגם לוח אם יש לך? אתה בטוח שאין לו יציאת SPDIF? יש הרבה לוחות אם שיש להם יציאת SPDIF בלוח האם עצמו (לא חיצוני אלא header פנימי).
אכן אם הרסיבר שלך לא מקבל אודיו דרך HDMI , וממילא אין לו את הפורמטים החדשים , עליך להשתמש בSPDIF . בדקתי ונראה שיש לך חיבור פנימי כזה על לוח האם, אתה צריך לקנות מתאם פשוט שיתחבר לג'מפר על לוח האם מצד אחד , ויוציא את האות דרך מחבר אופטי או קואקסיאלי בצד השני שנראה כמו תושבת של כרטיס הרחבה רגיל שמרכיבים מאחורי המארז . אני בזמנו אילתרתי משהו ללא עלות מחיבור של לחצן הפעלה/נורת לד במארז , שהוספתי לו חיבור בננה בצד השני .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה clip99, לא שמתי לב שהוא כבר ציין את דגם לוח האם.
אכן, נראה שיש לך יציאת SPDIF בלוח האם, שבשקלים בודדים אפשר להכין לבד כבל SPDIF COAX (האיכות זהה לחלוטין לחיבור אופטי):
http://www.avsforum.com/forum/76-htpc-l ... acket.html
או לרכוש מתאם מוכן מאיביי. דוגמא:
http://www.ebay.com/itm/251494629912
אכן, נראה שיש לך יציאת SPDIF בלוח האם, שבשקלים בודדים אפשר להכין לבד כבל SPDIF COAX (האיכות זהה לחלוטין לחיבור אופטי):
http://www.avsforum.com/forum/76-htpc-l ... acket.html
או לרכוש מתאם מוכן מאיביי. דוגמא:
http://www.ebay.com/itm/251494629912