סרט תיעודי קצר על חורבן המוזיקה בעידן הדיגיטלי - The Distortion of Sound

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #1 

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

צפיתי, ולדעתי מדובר בסרטון מאד "צבוע". הם מדברים על MP3 ופורמטים דומים וכמה שזה הורס את המוזיקה או הסאונד, אבל באותו הזמן כל האמנים שם מוציאים את האלבומים/פסקול שלהם עם טווח דינמי כל כך מקומפרס ונוראי (Loudness Wars) ששום פורמט היי רז או מערכת ברמה גבוהה לא יכולים לעקוף.

הם משמיעים שם דוגמא לסאונד דחוס ולא דחוס (בזמן ש youtube דוחס את האמא של הסרט הזה), ומשתמשים בדחיסה מאד אגרסיבית, כאשר בפועל היום יש הרבה יותר מודעות לדחיסה בביט רייט גבוה שכמעט, אם בכלל, לא ניתן להבחין בהבדל בינם ל CD וכדומה. שלא נדבר על זה שלפני 15 שנים אנשים היו מאזינים לקלטות (Tape) מסריחות עם Ear buds עוד יותר מסריחות, והיום לפחות הם שומעים קבצים באיכות הרבה יותר גבוה דרך אוזניות IEM ברמה הרבה יותר גבוהה.

אקיצר, סרטון קשקוש שכנראה בא להכין את המצע לאיזה משהו פרסומי שיחשף בקרוב.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

רמת הסאונד בהתאם לרמת המוזיקה היום
רוב המוזיקה זה פח אשפה.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

איתי, אתה כנראה צודק - חפרתי קצת על הסרט והוא כנראה מהווה בסיס לטכנולוגיית שחזור סיגנל חדשה בשם Clarify של Sean Olive מ-Harman. :?

stive
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב: שלא נדבר על זה שלפני 15 שנים אנשים היו מאזינים לקלטות (Tape) מסריחות עם Ear buds עוד יותר מסריחות, והיום לפחות הם שומעים קבצים באיכות הרבה יותר גבוה דרך אוזניות IEM ברמה הרבה יותר גבוהה.
...
·לא כל כך מסכים אתך.
עשיתי בשעתו הקלטות על טייפ קלטות באיכות סאונד ששום דבר דיגטלי לא יתקרב אליו.
כמו כן, גם מרבית האוזניות שמוכרים היום הם ***. וזאת בהשוואה לאלו שהיו 'אז'.
וזו לא נוסטלגיה.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

stive כתב:
...
...
·לא כל כך מסכים אתך.
עשיתי בשעתו הקלטות על טייפ קלטות באיכות סאונד ששום דבר דיגטלי לא יתקרב אליו.
כמו כן, גם מרבית האוזניות שמוכרים היום הם ***. וזאת בהשוואה לאלו שהיו 'אז'.
וזו לא נוסטלגיה.
...
אני מצטער, אבל זאת כמעט בוודאות אך ורק נוסטלגיה. :oops:

טכנולוגיית הטייפ בשיא שלה נתנה טווח דינמי של 48-72dB (כתלות בטייפ ובשאר הציוד), וגם זאת עם נתוני רעש ועיוות של 1-3%. CD בסיסי מגיע בתקן לטווח דינמי של 96dB (ועד 120dB אפקטיבי), תוך שמירה על נתוני רעש/עיוות של עשיריות האחוז...

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

epony כתב:
...
...
אני מצטער, אבל זאת כמעט בוודאות אך ורק נוסטלגיה. :oops:

טכנולוגיית הטייפ בשיא שלה נתנה טווח דינמי של 48-72dB (כתלות בטייפ ובשאר הציוד), וגם זאת עם נתוני רעש ועיוות של 1-3%. CD בסיסי מגיע בתקן לטווח דינמי של 96dB (ועד 120dB אפקטיבי), תוך שמירה על נתוני רעש/עיוות של עשיריות האחוז...
...
·איך אני 'מת' על השימוש הזה בנתונים טכניים.
כנ"ל תוכל להגיד על ההבדל בין תקליט וייניל ל סי די.
לא יודע על איזה מערכות אתה שומע , אבל אני קונה ללא היסוס סאונד של כל תקליט על פני כל סי די.
מזכיר לי שבשעתו אנשים התפתו לרכוש מערכות קול על סמך נתוני הספק, תחום תדרים ורמת עיוותים, שזה ממש לא העיד על איכות הסאונד.
חבר, יש דברים נוספים בסאונד, מעבר לנתונים יבשים.
אבל אני מתאר לעצמי שלא נגיע להסכמה בעניין זה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

לא יודע על איזה מערכות אתה שומע , אבל אני קונה ללא היסוס סאונד של כל תקליט על פני כל סי די.
...
אתה צודק ולא צודק. מה שאתה אוהב זה לא את הסאונד של התקליט אלא את הסאונד של ההקלטה ששמו על התקליט (או מאסטר או איך שתקרא לזה). מה לעשות שבמקום לשים מאסטר דומה על ה CD, בוחרים לשים גרסה עם טווח דינמי ממש גרוע? נאשים את הפורמט? ברור שלא, נאשים את אלו שממשיכים לעשות זאת.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

HazooM כתב:
...
...
אתה צודק ולא צודק. מה שאתה אוהב זה לא את הסאונד של התקליט אלא את הסאונד של ההקלטה ששמו על התקליט (או מאסטר או איך שתקרא לזה). מה לעשות שבמקום לשים מאסטר דומה על ה CD, בוחרים לשים גרסה עם טווח דינמי ממש גרוע? נאשים את הפורמט? ברור שלא, נאשים את אלו שממשיכים לעשות זאת.
...
·פה אני מסכים עם מרבית דבריך, כי ללא ספק יש חשיבות מרבית למקור, אם זה המאסטר, ולדעתי גם השימוש החוזר שעושים היום במאסטרים להדפסת תקליטים חדשים אינו באותה איכות כשהייתה בעת ההקלטה , פרטים הולכים לאיבוד עם הזמן ( וכאן אולי היתרון של הדיגטלי) אבל עם זאת אני אישית מעדיף סאונד אנלוגי על פני דיגטלי .
אני מודע ליתרונות של הפורמט הדיגיטלי על פני האנלוגי, ובהחלט שומע את זה גם באוזן, ועם זאת כאמור מעדיף את האנלוגי, על כל חסרונותיו.
לאוזניים שלי ( ואני מכבד כל מי שחש אחרת ) הסאונד הדיגיטלי, על דיוקו , בהשוואה לאנלוגי, יש בו יובש מסוים וחסרים בו החום, האווריריות ותחושת הטבעיות שקיימים באנלוגי, ושנמצאים במציאות הממשית- החיים הם אנלוגיים, אין מה לעשות .

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

אז אתה אוהב את הסאונד שלך פגום. שיבושם לך. :wink: (f)

oren1219
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

אני חושב שהמסר בסרט הזה נכון, אם כי ההשוואות קצת מוגזמות.
לאנשים אין מודעות לגבי הנושא וגם אם הם כן מבינים, יש כאלו שזה לא אכפת להם, הם מעוניינים בקצב הכללי מהמוזיקה שהם מאזינים לה ולא יותר מכך.
למען האמת זה ממש מפריע לי משום מה.
המצב בחו"ל עוד מעט יותר טוב כי שם הם רוכשים את המוזיקה, הרוב אצלנו פשוט מוריד דרך יוטיוב באיכות הכי מעפנה שיכולה להיות.
לאחרונה יש גם את התופעה של ההזרמה באיכות ירודה שאותה בכלל אני שונא.
לאנשים שאומרים לי שזה נשמע להם טוב אני תמיד אומר- זה תמיד טוב, עד שאתה חווה טוב יותר.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

epony כתב:אז אתה אוהב את הסאונד שלך פגום. שיבושם לך. :wink: (f)
...
אני אוהב אותו טבעי וקרוב ככל הניתן למציאות בה הוא הוקלט.
כשאתה הולך להופעה, או אפילו בהקלטה באולפן, לא "מנקים" לך דברים מהסאונד .
יש רעשים מסביב, האומנים והכלים זזים, נושמים, יש תחושת אוייר מסביב וכדו'.
אבל זה היה לי ברור שנישאר לא מסכימים, אז יאללה, העיקר שנהנה מהמוסיקה. :)
·

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”