האם הם שווים לפחות כמו שהם נראים (ונשמעים) לפחות בטיונר וינטג׳ היפיפה והחם הזה?
תראו תראו מה מצאתי
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
השניים לא יזכו בפרס העיצוב (יסכימו איתי?) - אך מדובר בהגברה לא רעה מבחינה קולית ויש לציין שמדובר בדרגה סופית בעלת 4 טרנסיסטורים ולא STK.
הפיצ'ר החריג או המיוחד ביותר כאן הוא ה-VU מטר הפלורסנטי במגבר ( מדובר בשפורפרת VFD בעלת גוון כחול).
שורה תחתונה : מראה לא מבריק, אך מפתיע לטובה בתחום האודיו - אין לזלזל - כולל דגמי Grundig V שהיו העתקים של אותה סדרה של סאניו.
הייתי ממליץ להפוך את סדר הערימה - כיוון שהמגבר זקוק לקירור והטיונר - כמעט ולא.
הפיצ'ר החריג או המיוחד ביותר כאן הוא ה-VU מטר הפלורסנטי במגבר ( מדובר בשפורפרת VFD בעלת גוון כחול).
שורה תחתונה : מראה לא מבריק, אך מפתיע לטובה בתחום האודיו - אין לזלזל - כולל דגמי Grundig V שהיו העתקים של אותה סדרה של סאניו.
תתחדש דווקא נחמד מה שמצאת
ד.א תום אשמח להסבר למה הרבה אנשים לא אוהבים את STK.
ד.א תום אשמח להסבר למה הרבה אנשים לא אוהבים את STK.
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
תום,נדמה לי שתרמת סט שכזה לא מזמן...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הייתי מנסה. לא בטוח שרסיבר מודרני ישמיע את הפטיפון טוב יותר.BronzeR כתב:קלעת בולוכן כבר הפכתי ביניהם שכן המגבר בעל פתחי האוורור מלמעלה. היית מחבר אליו פטיפון או משאיר את הפטיפון מחובר לרסיבר מודרני?
...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
סדר בערימה
הפוך גוטה הפוך
נכון : המגבר זקוק לקירור ולכן עליו לעמוד בתחתית הערימה.
קירור מגבר שלו שני פתחים, מלמטה ומלמעלה נעשה בצורה הבאה:
חום הרכיבים גורם לאויר להתחיל לעלות למעלה ולצאת דרך הפתח העליון. כתוצאה מכך נישאב אויר טרי וקריר מהפתח התחתון.
אם מתחת למגבר תהיה קופסא אחרת כל שהיא שגם מתחממת ( וגם טיונר מתחמם) יכנס למגבר אויר חם יותר מטמפרטורת החדר וקרור המגבר יפגם.
אם רוצים לשמור על אוורור וקרור טוב של הרכיבים יש להעמידם בניפרד .
קיץ קריר לכולם
הפוך גוטה הפוך
נכון : המגבר זקוק לקירור ולכן עליו לעמוד בתחתית הערימה.
קירור מגבר שלו שני פתחים, מלמטה ומלמעלה נעשה בצורה הבאה:
חום הרכיבים גורם לאויר להתחיל לעלות למעלה ולצאת דרך הפתח העליון. כתוצאה מכך נישאב אויר טרי וקריר מהפתח התחתון.
אם מתחת למגבר תהיה קופסא אחרת כל שהיא שגם מתחממת ( וגם טיונר מתחמם) יכנס למגבר אויר חם יותר מטמפרטורת החדר וקרור המגבר יפגם.
אם רוצים לשמור על אוורור וקרור טוב של הרכיבים יש להעמידם בניפרד .
קיץ קריר לכולם
נערך לאחרונה על ידי capten ב 11/07/2014 13:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
·זו המצאה של סאניו (Sanyo Transistor Kit???) שהמטרה שלה לחסוך בעלויות ייצור. הרעיון הוא שכל מעגל ההגברה, כולל המקבילה של הטרנזיסטורים הסופיים, יושבים בתוך מארז של מעגל משולב (IC או מה שנקרא 'צ'יפ' או 'ג'וק') אחד אטום שמיוצר כמקשה אחת. זה חוסך מהיצרן שמשתמש ברכיב ה-STK תכנון ובנייה של מעגל דחיפה \ הגברה נפרד והסתמכות על טרנזיסטורים סופיים חיצוניים - יקרים יחסית.noam3039 כתב:למה הרבה אנשים לא אוהבים את STK....
הביקורת המרכזית על 'ההמצאה' הזו היא שעל אף העובדה שהמארז גדול יחסית, בעיקר ביחס למעגלים משולבים אחרים, הוא עדיין קטן מידי בשטחו בכדי לאפשר פיזור חום יעיל של כל הרכיבים הפנימיים. זו הבעיה המרכזית של רכיבי STK שחייבים להיות מהודקים כמו שצריך לגופי קירור גדולים יחסית ושאינם מגיבים טוב לתנאי קיצון כמזג אוויר חם במיוחד, חוסר איורור או בעיות פנימיות אחרות במכשיר, שגורמות לחימום נוסף של היחידה.
עקב כך, רוב רכיבי ה-STK מצויים ביחידות דלות הספק, שמידת התחממותן מוגבלת מראש, ושממילא תוכננו להיות מוצרי צריכה זולים יותר, באיכות נמוכה יחסית למקבילות שאינן עושות שימוש ב-STK. המארז לא מאפשר 'שדרוגים' שונים, או תיקון במקרה של כשל.
במהלך השנים צצו גם זיופים לרכיבים המקוריים של סאניו שממילא לא היו אהודים על טכנאי שירות ואלקט', משום שכל בעיה בהם חייבה הזמנה של מארז STK מדגם זהה. כיום, כאשר הטכנולוגיה ארכאית ומיושנת, קשה כפליים להשיג רכיב STK הולם ואותנטי והמאמץ ממילא שנוי במחלוקת משום שהיחידה שלה הוא נדרש, נופלת, ברוב הפעמים, בקטגוריה הלא איכותית של ציוד וינטאז' זול והמוני.
תודה על ההסבר הניפלא טומיtnsilver כתב:·זו המצאה של סאניו (Sanyo Transistor Kit???) שהמטרה שלה לחסוך בעלויות ייצור. הרעיון הוא שכל מעגל ההגברה, כולל המקבילה של הטרנזיסטורים הסופיים, יושבים בתוך מארז של מעגל משולב (IC או מה שנקרא 'צ'יפ' או 'ג'וק') אחד אטום שמיוצר כמקשה אחת. זה חוסך מהיצרן שמשתמש ברכיב ה-STK תכנון ובנייה של מעגל דחיפה \ הגברה נפרד והסתמכות על טרנזיסטורים סופיים חיצוניים - יקרים יחסית.......
הביקורת המרכזית על 'ההמצאה' הזו היא שעל אף העובדה שהמארז גדול יחסית, בעיקר ביחס למעגלים משולבים אחרים, הוא עדיין קטן מידי בשטחו בכדי לאפשר פיזור חום יעיל של כל הרכיבים הפנימיים. זו הבעיה המרכזית של רכיבי STK שחייבים להיות מהודקים כמו שצריך לגופי קירור גדולים יחסית ושאינם מגיבים טוב לתנאי קיצון כמזג אוויר חם במיוחד, חוסר איורור או בעיות פנימיות אחרות במכשיר, שגורמות לחימום נוסף של היחידה.
עקב כך, רוב רכיבי ה-STK מצויים ביחידות דלות הספק, שמידת התחממותן מוגבלת מראש, ושממילא תוכננו להיות מוצרי צריכה זולים יותר, באיכות נמוכה יחסית למקבילות שאינן עושות שימוש ב-STK. המארז לא מאפשר 'שדרוגים' שונים, או תיקון במקרה של כשל.
במהלך השנים צצו גם זיופים לרכיבים המקוריים של סאניו שממילא לא היו אהודים על טכנאי שירות ואלקט', משום שכל בעיה בהם חייבה הזמנה של מארז STK מדגם זהה. כיום, כאשר הטכנולוגיה ארכאית ומיושנת, קשה כפליים להשיג רכיב STK הולם ואותנטי והמאמץ ממילא שנוי במחלוקת משום שהיחידה שלה הוא נדרש, נופלת, ברוב הפעמים, בקטגוריה הלא איכותית של ציוד וינטאז' זול והמוני....
·
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
·RAMIRAMI68 כתב:תום,נדמה לי שתרמת סט שכזה לא מזמן......
לא. תרמתי סט של סוני שנחשב ליוקרתי יותר עם מגבר בעל ספק כוח ממותג ,נטול שנאי מלופף (מהראשונים שהיו בשימוש בסטריאו). 50WRMS לערוץ, שישה טרנסיסטורים.
[img2=550x432]http://www.avx.hu/forum/uploads/monthly ... 666880.jpg[/img2]
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
הי
בהחלט מזכיר נשכחות!!
בשנות השיבעים בנינו מגברים מבוססי STK של SANKEN היפנית. הם לא היו חזקים במיוחד (10-15 וואט) אך סבירים במחיר ובאיכות ונתנו פתרון קסום, מהמקום ש"צ'יפ" כזה, עם כמה רכיבים נותן לך מגבר הספק (או אינטגריטד - LINE LEVEL) בשעה עבודה.
הייתי בטוח שהפטנט הזה הוא המצאה שלהם (של SANKEN) אבל אני רואה שלא כך הוא
אז תודה על ההסבר המפורט!
כן. ה STK זקוק לקירור טוב ו ל HEATSINK בריא ובמקום שישנה הולכת חום טובה, הדורות השניים והשלישיים (80-90) למיטב ידיעתי
כבר לא סובלים מבעיות אמינות וניתן להקביל את ה MTBF שלהם לדרגה טרנזיסטורית דומה שאינה מבוססת HYBRID.
כך גם חושבים כאן וכאן . גם בערכים של מקום מועט ו VFM הם מספקים תשובה לא רעה בכלל!
הטכנולוגיה צעדה במקביל לכיוון ה SMD כך שמגוון הפתרונות עלה, אמינותם טובה יותר ובאיזה מקום ה STK נשאר מאחור...
כאמור, ה STK מלווה את האודיו מאז (כ 40 שנה) ומהימים שבהם "חימם את החדר" כאשר התבקש לספק 10 וואט לערוץ, הפך לפיתרון מקובל אצל יצרנים יפאנים מובילים, גם במכשירי סטריאו וגם בק"ב...למשל: פישר, מרנץ, ימאהה, קנווד ועוד הרבה אחרים
לאחרונה שמעתי סט-אפ עם POWER של פישר מבוסס STK, שנשמע מרשים מאוד בייחס ל SPECS שלו בן ה 60 W לערוץ.
ניתן היום להשיג גם צ'יפים בני 100 W ויותר אך כאמור - הזהרו מזיופים...
הצ'יפים המודרנים כבר מכילים סטיריאו (שני מגברים) וגם יותר ערוצים (ראיתי 5.1) ע"ג צ'יפ יחיד וכן יישומים מודרניים אחרים לאלקטרוניקה שימושית..
סאניו מייצרת STK עד היום והם מספקים כאמור פתרונות למעגלי בקרה והגברה לא רק "קלאס AB".
גם מגברים דיגיטאליים ובקרי מתח שונים עם לא מעט פתרונות ראו כאן .
פתרונות אלו מאפשרים לייצרן להוריד הרבה שעות פיתוח, התאמה R&D וכיו"ב ו"לשתול" מגבר (או בקר) מוכן, עם נתוני ביצוע ו SPECS מוכחים ומוגדרים מראש.. בסוף זה ROI לא?
אני מצרף תמונה אחת (יש הרבה על הרשת) לאלה שרוצים לראות איך זה נראה מתחת למכסה...
כאמור - לא שונה ממעגל אלקטרוני של מגבר טרנזיסטורי
תודה!
בהחלט מזכיר נשכחות!!
בשנות השיבעים בנינו מגברים מבוססי STK של SANKEN היפנית. הם לא היו חזקים במיוחד (10-15 וואט) אך סבירים במחיר ובאיכות ונתנו פתרון קסום, מהמקום ש"צ'יפ" כזה, עם כמה רכיבים נותן לך מגבר הספק (או אינטגריטד - LINE LEVEL) בשעה עבודה.
הייתי בטוח שהפטנט הזה הוא המצאה שלהם (של SANKEN) אבל אני רואה שלא כך הוא
כן. ה STK זקוק לקירור טוב ו ל HEATSINK בריא ובמקום שישנה הולכת חום טובה, הדורות השניים והשלישיים (80-90) למיטב ידיעתי
כבר לא סובלים מבעיות אמינות וניתן להקביל את ה MTBF שלהם לדרגה טרנזיסטורית דומה שאינה מבוססת HYBRID.
כך גם חושבים כאן וכאן . גם בערכים של מקום מועט ו VFM הם מספקים תשובה לא רעה בכלל!
הטכנולוגיה צעדה במקביל לכיוון ה SMD כך שמגוון הפתרונות עלה, אמינותם טובה יותר ובאיזה מקום ה STK נשאר מאחור...
כאמור, ה STK מלווה את האודיו מאז (כ 40 שנה) ומהימים שבהם "חימם את החדר" כאשר התבקש לספק 10 וואט לערוץ, הפך לפיתרון מקובל אצל יצרנים יפאנים מובילים, גם במכשירי סטריאו וגם בק"ב...למשל: פישר, מרנץ, ימאהה, קנווד ועוד הרבה אחרים
לאחרונה שמעתי סט-אפ עם POWER של פישר מבוסס STK, שנשמע מרשים מאוד בייחס ל SPECS שלו בן ה 60 W לערוץ.
ניתן היום להשיג גם צ'יפים בני 100 W ויותר אך כאמור - הזהרו מזיופים...
הצ'יפים המודרנים כבר מכילים סטיריאו (שני מגברים) וגם יותר ערוצים (ראיתי 5.1) ע"ג צ'יפ יחיד וכן יישומים מודרניים אחרים לאלקטרוניקה שימושית..
סאניו מייצרת STK עד היום והם מספקים כאמור פתרונות למעגלי בקרה והגברה לא רק "קלאס AB".
גם מגברים דיגיטאליים ובקרי מתח שונים עם לא מעט פתרונות ראו כאן .
פתרונות אלו מאפשרים לייצרן להוריד הרבה שעות פיתוח, התאמה R&D וכיו"ב ו"לשתול" מגבר (או בקר) מוכן, עם נתוני ביצוע ו SPECS מוכחים ומוגדרים מראש.. בסוף זה ROI לא?
אני מצרף תמונה אחת (יש הרבה על הרשת) לאלה שרוצים לראות איך זה נראה מתחת למכסה...
כאמור - לא שונה ממעגל אלקטרוני של מגבר טרנזיסטורי
תודה!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- harel
- חבר ותיק

ערב טוב
עוד דוגמה של STK = דרגת הספק מתוך רסיבר של פיוניר..
נראה לא רע...
http://www.ebay.com/itm/PIONEER-SX650-R ... 1015727791
נראה לא רע...
http://www.ebay.com/itm/PIONEER-SX650-R ... 1015727791
·היי הראלharel כתב:ערב טוב
נראה לא רע...
http://www.ebay.com/itm/PIONEER-SX650-R ... 1015727791...
שאלה לי בבקשה
הSTK האלו יש בעייה למצוא אותם היום או שהם נדירים
- harel
- חבר ותיק

הי
לדעתי ניתן למצוא אותם די בקלות מה גם שהיום ישנם מגברי "היבריד" hybrid רבים נוספים לא רעים בכלל
כולל מגברים דיגיטלים וקלאס D.
יש עשרות (אם לא מאות) דוגמאות באיביי... (גם של STK)
צריך להזהר מזיופים...
לדעתי ניתן למצוא אותם די בקלות מה גם שהיום ישנם מגברי "היבריד" hybrid רבים נוספים לא רעים בכלל
כולל מגברים דיגיטלים וקלאס D.
יש עשרות (אם לא מאות) דוגמאות באיביי... (גם של STK)
צריך להזהר מזיופים...