קצת רקע...
כבר כמה שנים שאני קורא, מאזין ואוסף חוויות מתחום האיי-אנד... כמו הרבה חברה ישראלים צעירים, אני נווד

, בן 27, גרתי בצרפת, ועכשיו גר בפרייבורג שבגרמניה, מאורס ולומד מקצוע... נגרות. (בגרמניה אם ברצונך להיות נגר אתה חייב ללמוד ולעשות התמחות במשך 3 שנים). זו השנה הראשונה שלי במסגרת זו.
בתחום האיי-אנד...
יצא לי להאזין למערכות שעולות כמו דירה ברמת גן לעומת מערכות לכל כיס (כמעט כל כיס-יאנו לא הכיס שלי). פוקל אוטופיה אם, סונוס פאבר סטאדיבארי,ווילסון אודיו ולאחרונה גם האולטימט 3 של מג'יקו. מכל המערכות הבנתי דבר אחד, מחיר המערכת לא נותן אינדקציה לטיבה, 30,000 אירו סטראדיבארי מול 500.000 אירו מאג'יקו... הכל עניין של טעם, פילוסופיה, דעות, ובעיקר אינטרס אישי
בכל מקרה אין ברשותי את הממון לרכוש מפלצת שכזו, ולכן עלתה ההחלטה לעשות זאת בעצמי.
את הקרוס אני לא עשיתי ולא תיכננתי, חבר טכנאי עשה את הקרוס, אני חישבתי נתונים ובניתי את "התיבה" בתקווה שזו תיהיה אופטימלית.
ברור לי שברגע שאחבר את כל הרכיבים יחלו ים של שינויים... לקרוס, דריבריים, אולי גם לתיבה עצמה. הרי מדידות נותנות לנו מושג על הסאונד, לא יותר.
ההשראה כמובן מסונוס amati וממאג'יקו מיני (המבנה הפנימי של המטריקס).
חומרים-
MDF- לתיבה, 40mm
Eiche- או בעברית, עץ אלון ל"כנף" מאחורה ולפורניר מקדימה 10mm
Plywood- לפלטה הקדמית 40mm
היום, מתכונן לפיניש אחרון, ומתחילה לה עבודת "הפרך" של צבע

[imgbig]
http://i1074.photobucket.com/albums/w40 ... 4f5c96.jpg[/imgbig] " alt="" id="__mcenew" />
שוב, תודה על התגובות והפירגון!
אמשיך לעדכן