מה ההיתרון בהרכבת NAS?
היי,
אני מעוניין ברכישת NAS והאמת שרציתי לרכוש את "Western Digital My Cloud EX2" ללא דיסקים.
כיוון שאינני רוצה להשקיע יותר מידי כסף יש לי 2 דיסקים בבית של 2T שיספיקו לי בשלב הראשוני.
אני שם לב שיש כאלו שמרכיבים NAS ורציתי לדעת במידה וארכוש את החלקים בעצמי ואתקין האם המחיר ייצא זול יותר?
מה ההיתרונות בהרכבה על פני רכישה של מוצר מוכן כמו זה שתואר מעלה?
האם התוכנות המוצאות היום לשוק ואותם אתם מזכירים יוכלו לאפשר לי העלאת תמונות מהסמארטפון לשרת?
הדרישות העיקריות שלי:
אפשרות העלאה מהסמארטפון.
שקט.
אפשרות להרחבה עתידית של הנפח לפחות 8T (אם יותר מה טוב)
מהירות.
תודה
אני מעוניין ברכישת NAS והאמת שרציתי לרכוש את "Western Digital My Cloud EX2" ללא דיסקים.
כיוון שאינני רוצה להשקיע יותר מידי כסף יש לי 2 דיסקים בבית של 2T שיספיקו לי בשלב הראשוני.
אני שם לב שיש כאלו שמרכיבים NAS ורציתי לדעת במידה וארכוש את החלקים בעצמי ואתקין האם המחיר ייצא זול יותר?
מה ההיתרונות בהרכבה על פני רכישה של מוצר מוכן כמו זה שתואר מעלה?
האם התוכנות המוצאות היום לשוק ואותם אתם מזכירים יוכלו לאפשר לי העלאת תמונות מהסמארטפון לשרת?
הדרישות העיקריות שלי:
אפשרות העלאה מהסמארטפון.
שקט.
אפשרות להרחבה עתידית של הנפח לפחות 8T (אם יותר מה טוב)
מהירות.
תודה
על UNARID אפשר להתקין OWNCLOUD, BTSYNC, מערכת הפעלה וירטואלית עם איזה תוכנה שאתה רוצה.DoME כתב:האם התוכנות שמותקנות על ה NAS מאפשרות גיבוי דרך הסמארטפון?
האם זה יהיה כדאי לבנות NAS בתקציב של 1500 ש"ח +- או שכדאי ללכת על NAS מוכן?...
לגבי כדאיות זה עניין של כמה נפח/כוננים אתה צריך/רוצה/ עכשיו/בעתיד? וכמה כסף אצה רוצה להוציא (על החומרה - ללא הכוננים)?
- abeksis
- חבר ותיק

- תגובות: 1433
- שם מלא: אבי אבקסיס
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 115 פעמים
לא ברור השאלה שלך אבל אנסה להסביר.DoME כתב:האם התוכנות שמותקנות על ה NAS מאפשרות גיבוי דרך הסמארטפון?
האם זה יהיה כדאי לבנות NAS בתקציב של 1500 ש"ח +- או שכדאי ללכת על NAS מוכן?...
גם אני הייתי באותה הדילמה שלך והחלטתי ללכת על מחשב ( בדיוק עשיתי שדרוג למחשב של הבן והחלטתי ליצור עימו nas ). רכשתי מארז, הרד-דיסק של 1 טרה, היה לי בבית 2 טרה + שתי הרדיסקים של 500. רכשתי ספק כח שיאפשר לעמוד בצפיה של מחשב שדולק שעות וימים, סה״כ התקציב 1500 פלוס מינוס. אפשר לרכוש דברים נוספים כמו כרטיס רייד ועוד אפשרויות ( אבל הכל תלוי בתקציב שלך ).
המחשב עובד ומתפקד בצורה נפלאה. התקנתי עליו את התוסף Btsync שמאפשר לי לשמור את התמונות סרטונים ישירות מהנייד ( אייפון ) ישירות לשרת מכל מקום שאני נמצא. בנוסף, התקנתי את Transmission ואני מוריד סרטים בכיף וצופה בהם במערכת הקולנוע הביתית בצורה נוחה וללא בעיות.
תעשה את השיקולים שלך ותראה מה מתאים לך. במידה ואתה לא רוצה להתברבר ולקנות הכל מוכן תקנה nas מוכן של חברה ידועה, לא חסר פה המלצות. ובמידה ואתה אוהב להתעסק בלבנות ולהכין על הכל תרכוש מחשב או שתשתמש במה שקיים לצורך בניית משהו אישי.
סרטון זה יעזור לך להחליט מה כדי ( בהמלצה כמובן )
אוקיי, לאחר לבטים החלטתי שההרפתקה בשלב זה לא משתלמת לי.
העמקתי קצת יותר והחלטתי לרכוש שרת SYNOLOGY.
ההתלבטות היא DS214+ או DS214play.
ראיתי באמאזון שהמחירים דיי זהים (330$-$350 )
מה ההבדל בינהם העיקרי בינהם?
ע"פ מה שראיתי playDS214 מהיר יותר, צורך פחות חשמל לא באופן משמעותי וכניסת רשת אחת.
האם בהפרש נמוך כזה כדאי לרכוש DS214PLAY?
האם יש המלצה אחרת?
האם synology מוכרת את מוצריה גם באילת וכך אחסוך את המע"מ?
העמקתי קצת יותר והחלטתי לרכוש שרת SYNOLOGY.
ההתלבטות היא DS214+ או DS214play.
ראיתי באמאזון שהמחירים דיי זהים (330$-$350 )
מה ההבדל בינהם העיקרי בינהם?
ע"פ מה שראיתי playDS214 מהיר יותר, צורך פחות חשמל לא באופן משמעותי וכניסת רשת אחת.
האם בהפרש נמוך כזה כדאי לרכוש DS214PLAY?
האם יש המלצה אחרת?
האם synology מוכרת את מוצריה גם באילת וכך אחסוך את המע"מ?
·אם אקח את היעוץ שבניית NAS משתלמת כאשר צריך 6 סלוטים להרדיסק לפחות אני אגלוש לתקציב גבוה מעבר למה שתיכננתי.cobraf כתב:סרטון נוראי שלא מדבר על פתרונות של בניה עצמית,כל הNASים המוכנים מוגבלים בתכונות שלהם ובהרחבה שלהם,יקרים מאוד לקניה לאומת פתרון של בניה עצמית...
האם תוכל להרכיב NAS במחיר נמוך יותר שייתן תמורה טובה יותר?
חשוב לי שה NAS יהיה קטן.
מינימום 2 BAY רצוי ליותר.
עם תמיכה עתידית ללפחות 8T
השאלה הנשאלת כאן היא מה הדרישה שלך מNAS, איזה סוג של מידע אתה הולך לשמור עליו,אם מדובר בשרת מדיה בלבד
אפשר בקלות לקחת מחשב ישן ומארז ולבנות ממנו NAS עם אפשרויות הרחבה בעתיד הכל תלוי בתקציב ומה שאתה מנסה להשיג
אפשר בקלות לקחת מחשב ישן ומארז ולבנות ממנו NAS עם אפשרויות הרחבה בעתיד הכל תלוי בתקציב ומה שאתה מנסה להשיג
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@DoME
·
מה הכוונה ב"שרת מדיה"?
אם זה שיתוף ספריות, אתה לא צריך שרת, אפשר עם כל מחשב.
לגבי סינכרון של סמארטפון תסתכל באתר של Bittorrent Sync, גם במקרה זה לא ממש צריך שרת.
·
מה הכוונה ב"שרת מדיה"?
אם זה שיתוף ספריות, אתה לא צריך שרת, אפשר עם כל מחשב.
לגבי סינכרון של סמארטפון תסתכל באתר של Bittorrent Sync, גם במקרה זה לא ממש צריך שרת.
אני צריך נפח אחסון גדול לכל המדיה, כרגע אוכל להסתדר עם מעט אך בעתיד כנראה אצטרך יותר.
רוצה לבצע גיבויים לחלק מהדברים שלי.
זאת הדיבה שבגללה אני שוקל לרכוש NAS.
ה HTPC אחראי להורדות ולכן לא אצטרך להשתמש ב NAS כמקור לתוכנת ההורדה.
רוצה לבצע גיבויים לחלק מהדברים שלי.
זאת הדיבה שבגללה אני שוקל לרכוש NAS.
ה HTPC אחראי להורדות ולכן לא אצטרך להשתמש ב NAS כמקור לתוכנת ההורדה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@DoME
·
אם כך אתה לא ממש זקוק לNAS,
אולי למארז עם יותר כוננים לשיתוף ברשת.
NAS טוב במידה ואתה מחפש יתירות וזמינות המידע 24/7 לריבוי של קליינטים. בפרט במידה ואתה רוצה שיהיה דלוק 24/7 בזמן ששאר הקליינטים לא.
·
אם כך אתה לא ממש זקוק לNAS,
אולי למארז עם יותר כוננים לשיתוף ברשת.
NAS טוב במידה ואתה מחפש יתירות וזמינות המידע 24/7 לריבוי של קליינטים. בפרט במידה ואתה רוצה שיהיה דלוק 24/7 בזמן ששאר הקליינטים לא.