Cubieboard ודומיו להקמת שרת PVR לעידן+

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
gavra פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
יש לי Minix X8-H שמריץ אנדרואיד והבנתי שזה קצת בעייתי כרגע לקלוט דרכו שידורי DVB-T.
אני רוצה לקחת איזה לוח בסגנון Cubieboard 2 להקים עליו את השרת של ה PVR לקליטת שידורי עידן+ שלבסוף יצטרך להזרים את המידע הזה למיניקס.
עכשיו העניין הוא שבסלון יש לי רק כבל רשת אחד (דרך הומ פלאג) שמתחבר למיניקס ואני מעדיף לא להוסיף שם HUB בשביל לחבר את שניהם לרשת (בגלל הגודל). לכן הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות דרך סבירה לחבר את הלוח בחיבור USB למיניקס? האם ה XBMC יכול לעבוד עם זה?
כמו כן, על איזה לוח אתם ממליצים? האם יש לוחות שבאים עם כניסה מובנית לאנטנה ככה שלא אצטרך לרכוש דונגל נוסף?
האם עדיף להזיז את כל העסק של הלוח והאנטנה לקומה השנייה ככה שיתחבר ישירות לראווטר? (ואז זה פשוט יהיה על הרשת)
או שבכלל עדיף לרכוש HUB?

אשמח לעצות ואם אפשר גם לינקים למדריכים וכד'

תודה רבה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #2 

*** סיני, לא להתקרב ל-Cubieboard לדגמיו השונים או לכל לוח מבוסס Allwinner, אני נכוותי מספיק מהחברה הזו.

ה-Cubox-i או HummingBoard של SolidRun יהיו כנראה מושלמים לכך ואם ירוץ רק שרת Tvheadend אז אפשר בשקט ללכת על הדגם הכי זול עם המעבד החד-ליבתי שזה מעל ומעבר למטרה זו.
יש מספיק מדריכים ברשת כיצד להגדיר את Tvheadend, אפשר לעשות זאת בזריזות עם OpenELEC (ואז עדיף ללכת על הדגם הדו-ליבתי) או להתקין הפצה כמו Debian או Arch Linux.

אין חשיבות למיקום שרת ה-PVR, הדבר היחיד שכן חשוב זה חיבור לאנטנה חיצונית.

gavra פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה, אבדוק.
כנראה שאשים שם switch ואז יהיה לי סלוט גם לשרת. אגב זה אמור להעמיס על הרשת הבייתית או שלא צריך להיות מורגש במיוחד?

gavra פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

ועוד דבר, לפי מה שאני מבין מדובר בלוחות בסיסיים ועל זה אני צריך להוסיף את הדונגל?
ולא ראיתי את הדגמים האלו באיביי, הם מוכרים רק באתר הרשמי שלהם או משהו?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #5 

SolidRun חברה ישראלית, רכישה דרך האתר הרשמי, משלוח חינם וכן צריך לרכוש דונגל בנפרד.
קצב הנתונים של ערוץ עידן+ הוא 1.6Mbit לשניה או 0.2MByte לשנייה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”