ניקוי אבנית במכונת HX ללא פירוק
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ושוב אכתוב: לא ממליץ.
זה אפשרי, אבל עדיף לנקות במעבדה. הבעיה העיקרית היא שאתה לא באמת מרוקן את הדוד ממים עם חומר ניקוי, אלא רק מוהל את העסק.
כדי לנקות את הדוד צריך לרוקן אותו מלמטה. באניטה החדשה, למשל, יש כזה בורג תחתון (כמו של שמן מנוע ברכב).
במקרה כזה, הרבה יותר קל לנקות את הדוד.
ובכל אופן, עדיף למנוע מראש ע"י שימוש בפילטר.
זה אפשרי, אבל עדיף לנקות במעבדה. הבעיה העיקרית היא שאתה לא באמת מרוקן את הדוד ממים עם חומר ניקוי, אלא רק מוהל את העסק.
כדי לנקות את הדוד צריך לרוקן אותו מלמטה. באניטה החדשה, למשל, יש כזה בורג תחתון (כמו של שמן מנוע ברכב).
במקרה כזה, הרבה יותר קל לנקות את הדוד.
ובכל אופן, עדיף למנוע מראש ע"י שימוש בפילטר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אז יהיה לך טעם מלוח וחמוץ למים, שילך וידעך עם הזמן. זה כמו סדרה הנדסית 
אם תעשה הרבה שטיפות, הוא יעלם בסופו של דבר, כמובן.
זה לא רעיון רע לעשות ניקוי כזה בעצמך, אלא שאני פשוט אומר שעדיף להמנע מראש (ואז בטח שלא צריך לנקות פעם ב-3 חודשים, זה מיותר לגמרי), ואם כבר עושים ניקוי לבד, אז לפחות שזה יהיה במכונה שמאפשרת את זה בקלות.
אגב, אם יש הרבה אבנית במכונה, אז יכולים להווצר גם גושים של אבנית כשהיא מתפרקת, ואז לסתום חלק מהצנרת במכונה.
גם את זה צריך לקחת בחשבון...
אם תעשה הרבה שטיפות, הוא יעלם בסופו של דבר, כמובן.
זה לא רעיון רע לעשות ניקוי כזה בעצמך, אלא שאני פשוט אומר שעדיף להמנע מראש (ואז בטח שלא צריך לנקות פעם ב-3 חודשים, זה מיותר לגמרי), ואם כבר עושים ניקוי לבד, אז לפחות שזה יהיה במכונה שמאפשרת את זה בקלות.
אגב, אם יש הרבה אבנית במכונה, אז יכולים להווצר גם גושים של אבנית כשהיא מתפרקת, ואז לסתום חלק מהצנרת במכונה.
גם את זה צריך לקחת בחשבון...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לדעתי יש הצטברות של אבנית גם כשמשתמשים במרכך, אני רואה את זה בקומקום שם אני משתמש גם כן במים מרוככים.
כמות האבנית במים בארץ פשוט מטורפת, מדדתי מעל 250 עם סטיק.
אם לא מטפלים במכונה באופן קבוע, אכן יצטברו גושים של אבנית ואז זאת באמת בעיה רצינית לנקות.
במידה ועושים ניקוי אבנית תקופתי, כמו שהוא מציע בסרטון, אז מנקים בכל פעם כמות קטנה של אבנית עם סיכוי קטן מאוד לגושים.
לגבי שטיפה של הדוד, נכון שריקון עדיף, אבל גם הרבה יותר מסובך ויקר. שטיפה עם מספיק מים תרוקן את רוב רובו של החומר ועם הזמן יצאו גם כל השאריות. השיטה של להוציא את חיישן גובה המים, מכריחה את המכונה למלא את הדוד עד הסוף, כך שיש תחלופה טובה מאוד של מים.
כמות האבנית במים בארץ פשוט מטורפת, מדדתי מעל 250 עם סטיק.
אם לא מטפלים במכונה באופן קבוע, אכן יצטברו גושים של אבנית ואז זאת באמת בעיה רצינית לנקות.
במידה ועושים ניקוי אבנית תקופתי, כמו שהוא מציע בסרטון, אז מנקים בכל פעם כמות קטנה של אבנית עם סיכוי קטן מאוד לגושים.
לגבי שטיפה של הדוד, נכון שריקון עדיף, אבל גם הרבה יותר מסובך ויקר. שטיפה עם מספיק מים תרוקן את רוב רובו של החומר ועם הזמן יצאו גם כל השאריות. השיטה של להוציא את חיישן גובה המים, מכריחה את המכונה למלא את הדוד עד הסוף, כך שיש תחלופה טובה מאוד של מים.
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
מנסיוני .
יחד עם תחילת השימוש במכונת הקפה ,יש גם קומקום חשמלי חדש. ואני משתמש באותם מים מטופלים.
אין שום סימני הצטברות של אבנית בקומקום ,אין ,נאדה ,נקי לחלוטין .
אצלי בסטיק נמצאים בדרגה של סביבות האפס עד 45
יחד עם תחילת השימוש במכונת הקפה ,יש גם קומקום חשמלי חדש. ואני משתמש באותם מים מטופלים.
אין שום סימני הצטברות של אבנית בקומקום ,אין ,נאדה ,נקי לחלוטין .
אצלי בסטיק נמצאים בדרגה של סביבות האפס עד 45