התחדשתי ב PHILIPS 7109 55 - חוות דעת קצרה וכמובן שאלות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
mikee8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

מבחינת חוות דעת על הטלוויזיה - לא בטוח שאני זה שנכון לשאול אותו, העדיפות הראשונה שלי הייתה סמסונג בעיקר מנסיון טוב שיש לי עם המסכים הקודמים(לטעמי לפחות), אחרי שירדתי לעמוק והבנתי שאין לי צורך ב SMART התמקדתי ב PHILIPS (כמובן שגם הייתה לי הזדמנות לרכישה במחיר טוב וזה היה שיקול עיקרי).
אני יכול להגיד שבשעה הראשונה מ 3 מ' 55" היה נראה גדול מדי, אחרי שעה המוח התיישר ושאל מה הבא בתור... אפילו ההנהלה (שחשבה שהשתגעתי עם הגודל) לא הבינה על מה המהומה - כנראה שהמסגרת הדקה והעיצוב מול ה samsung 40B500 שהוחלפה עשו את העבודה.
התגלגלתי לטלוויזיה הזאת אחרי סאגה שנמשכת מחודש מרץ מול אלקטרה (רכשתי 6008 מתצוגה, המסך נדפק עוד בתצוגה במהלך יריד מכירות, מאז אלקטרה היו אמורים להזמין מסך אחר ולא הזמינו ובסופו של דבר הוחלף הדגם בתוספת קטנה ל 7109 מהסדרה החדשה).
מבחינת איכות התמונה, עדיין לא הצלחתי להגיע למאה אחוז ואני לא יודע להגיד אם אני חווה תופעת עעננות או אם רמת השחור מספקת. מנגנוני ההחלקה עושים עבודה טובה (אני בד"ך מבטל אותם ומעדיף תמונה טבעית אבל הפעם החלטתי לנסות להתרגל).
הטלוויזיה מחוברת למחשב ולשידורי עידן +, בעיקר סרטים וסדרות HD (בקרוב מקווה גם לשדרג את כרטיס המסך ליכולות 3D) וכמובן נשחקים.
תמונות אעלה בהמשך - הוספתי תמונה בנסיבות לא הכי נחמדות...

שאלות:
1. איכות התמונה - ניסיתי להשתמש בכלי כיול כמו ה BDMW וכו', בצפייה בסרטים וסדרותהאיכות מספקת, הבעיה העיקרית היא חדות הגופנים ב WINDOWS , בסמסונג הבעיה נעלמה כשהגרתי את שם המקור כמחשב, כאן ניסיתי להגדיר מחשב ותמונה 1:1 אבל עדיין לא חד מספיק (אולי זה בגלל מרחק הצפייה). יש עוד משהו שניתן לעשות? כלי כיול אחר?
2. חדות - יש בתפריטים שתי הגדרות חדות, אחת שנקראת פשוט חדות והשנייה שנקראת חדות וידאו. הראשונה אכן משפיעה על חדות התמונה ונמדדת בין 1-10, אצלי מוגדרת 4 כרגע. השנייה נמדדת בין 1-100 וממש לא נראה שהיא משפיע על חדות אלא על תאורה ועוד ומוגדרת אצלי כרגע 100. מה ההבדל בין ההגדרות?
3. גילוי רמת שחור ב HDMI - יש פונקציה כזאת בהגדרת התמונה (בחירה בין פעיל לכבוי), ולא הצלחתי להבין מה זה נותן אם בכלל.
4. חיבור הרסיבר והמחשב - כרגע המחשב מחובר לרסיבר onkyo 626 והרסיבר לטלוויזיה. הרסיבר והטלווייזיה מדברים בינהם יפה מאד, השאלה אם לא כדאי לחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה ואת הטלוויזיה לרסיבר (אם זה בכלל אפשרי) זה יכול לשפר את איכות התמונה או לפגוע באיכות הקול?
5. האטות בסצנות מהירות - יש לפעמים מריחות או האטות בסצנות מהירות, יכול להיות שזה קשור לכבל HDMI? או לחיבור של הרסיבר? כרגע הכבלים זה HDMI 1.3... ואני שוקל להחליף.
נערך לאחרונה על ידי mikee8 ב 09/07/2014 14:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

1. בפיליפס אל תגדיר מחשב. זה מבטל את מנגנוני החידוד ועוד כל מיני דברים.
2. תוריד את החדות למינימום. 1 או 2. לא יודע מה זה הפרמטר השני.
3. זה אומר שאם המקור מוציא טווח צבעים מלא 0-256 או חלקי 16-235 הוא יבין לבד ויתאים את המסך לעבוד עם זה. בד"כ מחשב מוציא טווח מלא ונגנים מסויימים מוציאים את הטווח החלקי.
4. אין לך מה לחבר את המחשב לטלויזיה ישירות. הרסיבר שלך תומך 3D ו ARC. תשתמש בזה. אחרת בעידן+ וסמארט (למשל יוטיוב) מהטלויזיה אם תרצה להשתמש ברסיבר לאודיו תצטרך לחבר עוד כבל אופטי מהמסך לרסיבר. כמו שאמרתי, זה מיותר - תשתמש ב ARC.
5. המריחות זה בגלל החלקת התמונה. תדאג לסנכרן את קצב המוצא של הוידאו מהמחשב לקצב של התוכן (בד"כ 24 או 23.976) ותכבה את החלקת התמונה. בקשר לכבל, אין משמעות לגרסה של כבל כל עוד הוא תקין. מדריך למה שכתבתי נמצא כאן: http://www.avsforum.com/forum/26-home-t ... guide.html תחת Display modes.
יש גם מדריך בפורום HTPC פה באתר איך לעשות את זה ב XBMC. תחפש אם אתה משתמש ב XBMC.
אגב, אני בפיליפס 7108 משתמש בהחלקת תמונה רק ב 3D.

אה, ותתחדש. נראה אחלה מסך (Y)

mikee8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

דרור - תודה רבה!!!
אני כבר עובד ב ARC תודה רבה, אגב משום מה כשהרסיבר מנגן סאונד מהטלוויזיה העוצמה חלשה משמעותית וצריך להגביר ל50+ כדי לשמוע בעוצמה סבירה, ככה זה עובד? (כששומעים מהמחשב ב VOL של 40 זה כבר חזק מאד).
אני אבדוק את נושא ההחלקות וסנכרון האות (עובד רק עם XBMC).
כבלים אני אחליף בכל מקרה כשיהיה לי מקור שיוכל לשדר 3D, כרגע אני עם כרטיס מסך HD5800 שלא מאפשר.

מישהו אחר מכיר אותי את הפרמטר - "חדות וידאו" בפיליפס?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אצלי אין את הפרמטר "חדות וידאו", יש מצב שזה משהו חדש בדגמי 2014. תנסה להעביר את התפריטים לאנגלית ולראות איך קוראים לזה שם, אולי זה דומה למשהו אחר אצלי.
כמו שאמרתי, אין לך צורך להחליף כבלים.
בקשר לעצמת אודיו, תבדוק אם יש פרמטרים של יציאת האודיו מהמסך כמו ווליום ו pass through (שוב, תחליף לאנגלית).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #5 

freedom_il כתב:1. בפיליפס אל תגדיר מחשב. זה מבטל את מנגנוני החידוד ועוד כל מיני דברים.
...
אני לא מכיר את המסך, אבל להוסיף קונטרסט בצורה מלאכותית כדי לפתור בעית הגדרות אחרת לא נשמע כמו מה שצריך לעשות כדי לקבל תמונה בלי עיבודים מהמחשב.

mikee8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

עברית שפה קשה, באנגלית זה video contrast . עכשיו מה ההבדל בין זה לבין סתם contrast
לגבי האודיו, מצאתי את ההגדרה ותיקנתי.

Jtk - לא הבנתי מה שכתבת, אם תוכל להסביר פשוט...

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

freedom המליץ לגבי שאלה מספר 1 לא להגדיר את הכניסה כמחשב כי זה מבטל הוספת sharpness מלאכותית. אני משער שאתה מתכוון שמשהו מטשטש את הפונטים, כמו זה: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=167428

אם זה העניין, הוספת sharpness מלאכותית היא לא פתרון לבעיה, והגדרה כ"לא מחשב" סביר יותר שלא תאפשר לראות את התמונה המקורית מהמחשב. צריכה להיות הגדרה שמאפשרת לראות את התמונה כפי שנשלחה מהמחשב.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Video contrast זה בגדול כמות התאורה של המסך. contrast זה כמה להבדיל בין החלקים החשוכים למוארים.

בקשר למצב מחשב, יכול להיות ש jtk צודק וזו התופעה. אני פשוט ממליץ לא להשתמש במצב מחשב. אני לא מבין מה המשמעות שלו בפיליפס והכל עובד מצויין בלעדיו. כרטיסי המסך יודעים להוציא סיגנל שטלויזיות (ספציפית פיליפס) "אוכלות" מצויין במצב רגיל ללא מצב מחשב.
אם אתה רוצה Lag נמוך יותר, תשתמש ב Game mode.
אם תשים לב, המלצתי קודם לשים Sharpness ב 1 או 2, זה לטעמי מספיק (קצת הוספת חידוד מלאכותי זה לא רע אם האלגוריתם עשוי הייטב). יש לפיליפס גם פיצ'ר שנקרא advanced sharpness והוא עובד ממש לא רע ודי בלי ארטיפקטים.

mikee8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

jtk כתב:freedom המליץ לגבי שאלה מספר 1 לא להגדיר את הכניסה כמחשב כי זה מבטל הוספת sharpness מלאכותית. אני משער שאתה מתכוון שמשהו מטשטש את הפונטים, כמו זה: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=167428

אם זה העניין, הוספת sharpness מלאכותית היא לא פתרון לבעיה, והגדרה כ"לא מחשב" סביר יותר שלא תאפשר לראות את התמונה המקורית מהמחשב. צריכה להיות הגדרה שמאפשרת לראות את התמונה כפי שנשלחה מהמחשב.
...
·

למיטב הבנתי ההגדה שאתה מדבר עליה היא בהתאמת גודל התמונה - והגדרתי 1:1 כי הבנתי שזה אידיאלי למחשב ומונע תופעת OVERSCAN.
יכול להיות שזה עוד קצת עניין של כיוונים כדי לקבל תמונה חדה גם מבחינת הגופן.

כשאני מכוון את ה BRIGTNESS וה CONTRAST בעזרת מערכת בדיקה, לאיזה CONTRAST מתכוונים במשחק בין שחור ללבן, ל VIDEO CONTRAST או ל CONTRAST?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

לא מדובר על רזולוצית תמונה אלא על הרזולוציה של מידע הצבע (בנפרד מהבהירות):
תמונה

תסתכל מקרוב על פונטים צבעוניים, כמו התמונה בדיון המקושר, ותבדוק אם הצבע "נמרח" החוצה. זה אמור להיות "חד" לגמרי:
תמונה

אם זה לא, זה עניין של הגדרות כלשהן.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

פשוט תבטל את המצב מחשב הזה. אני לא מבין מה הבעיה? אם משהו לא עובד טוב למה להתעקש להשתמש בו בגלל שקוראים לו "טוב"?

mikee8 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני לא משתמש במצב מחשב.
לא הצלחתי להגיע לפונטים חדשים, נמשיך להתעקש או להמתין שהמסך יתחיל לתפוס תאוצה ואנשים יעול הגדרות שלהם.

יותר ויותר נראה לי כאילו הלבן לא מספיק לבן, ולא הבנתי אם כשאני מכוון את הגדרות הבהירות והניוגידות אני משנה את ה video contrast או את ה CONTRAST כדי להגיע להתאמה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לבן לא מספיק לבן זה תלוי בטמפ' צבע. זה הדבר שהיה לי הכי קשה לכוון וזו החיסרון הכי גדול של פיליפס. תנסה להתחיל ב Warm ולהוסיף כחול. או להתחיל ב normal ולהוריד קצת כחול.

אני גם מציע לך לקחת מכשיר שנראה לך מדוייק בצבעים. נגיד iPad, לשים על אותה תמונה בשני המכשירים ולנסות להגיע לאותם צבעים. משם זה כבר שינויים ממש בקטנה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”