(עריכה) התלבטות בין דגמי Gaggia ודיון על הClassic שנרכשה
אחרי יותר מידי שעות בפורום הזה ואחרים, כמעט נסגרתי על שילוב Gaggia baby + מטחנה Graef CM800
היום ראיתי שיש לי אפשרות מעניינת להוזיל את המכונה לGaggia evolution מתצוגה ולהרוויח תקציב גבוה יותר למטחנה.
בכל מקום אני שומע שהכי חשוב להשקיע במטחנה טובה יותר על פני מכונה טובה יותר.
מה ההבדלים העיקריים בין השתיים? והאם שדרוג המטחנה שווה את השינמוך במכונה?
איזו מטחנה מומלצת בטווח המחירים הזה? Ascaso I-Steel/Breville BCG800?
השימוש יהיה לקפ'וצינואים כפעמיים ביום. מכונה ראשונה, אין ניסיון קודם.
מעבר לאיכות הקפה חשובה לי תחזוקה מינימלית. צריך ציוד שפשוט יעבוד.
היום ראיתי שיש לי אפשרות מעניינת להוזיל את המכונה לGaggia evolution מתצוגה ולהרוויח תקציב גבוה יותר למטחנה.
מה ההבדלים העיקריים בין השתיים? והאם שדרוג המטחנה שווה את השינמוך במכונה?
איזו מטחנה מומלצת בטווח המחירים הזה? Ascaso I-Steel/Breville BCG800?
השימוש יהיה לקפ'וצינואים כפעמיים ביום. מכונה ראשונה, אין ניסיון קודם.
מעבר לאיכות הקפה חשובה לי תחזוקה מינימלית. צריך ציוד שפשוט יעבוד.
נערך לאחרונה על ידי איגור_ר ב 15/07/2014 11:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Re: Gaggia baby + Graef CM800 או Gaggia evolution + מטחנה ב1400ש"ח?
·ממש לא נכון. יש הבדל ענק באיכות הקפה ובנוחות ההפעלה ובעקביות בין מכונה פשוטה לבין מכונות טובות יותר.
לפני שבועיים המכונה שלי היתה בתיקון והשתמשתי בזמן התיקון במכונה הקודמת שלי - מכונה פשוטה דומה למה שאתה מחפש.
סבלתי מכל רגע. הקפה היה מגעיל ולקח המון זמן להכין שני קפוצ'ינו.
במכונה פשוטה, לא תרגיש שום הבדל בין מטחנה מעולה למטחנה פשוטה. הניואנסים הללו ברורים מאוד כשעוברים למכונות טובות כדוגמת מכונות E61. שם מרגישים הבדלים בטחינה ובכיול עדין של המטחנה.
מה שכן, היום קל יותר לקנות מטחנה מעולה כמו K3, בהפרש קטן ממטחנות פשוטות יחסית שנמכרות סביב 1000 ש"ח.
כדי לעבור ממכונה פשוטה של 1000 ש"ח, למכונת אספרסו HX, צריך כבר להוסיף 6-7 א' ש"ח. או עוד 3 א' ולקנות סילביה שמוציאה כבר קפה מצויין אבל מאוד לא עקבית ועדיין צריך להמתין בין חליטה להקצפה.
לכן למרות מה שכתבתי, אני ממליץ לך מנסיון שלי לקנות כבר היום מטחנת K3 ומכונה יחסית זולה.
אם תרצה להתקדם בעתיד למכונה טובה יותר, לא תצטרך להחליף גם מטחנה. במידה ותרצה למכור את המטחנה, ירידת הערך תהיה קטנה מאוד והמטחנה תמכר דיי מהר.
במידה ואתה רציני כבר היום לגבי קפה, ממליץ לך למתוח את התקציב ולקנות מכונה רצינית ביד 2. זה יתן לך ציוד הרבה יותר טוב, קפה בליגה אחרת וגם יהיה זול יותר לאורך זמן.
·ממש לא נכון. יש הבדל ענק באיכות הקפה ובנוחות ההפעלה ובעקביות בין מכונה פשוטה לבין מכונות טובות יותר.
לפני שבועיים המכונה שלי היתה בתיקון והשתמשתי בזמן התיקון במכונה הקודמת שלי - מכונה פשוטה דומה למה שאתה מחפש.
סבלתי מכל רגע. הקפה היה מגעיל ולקח המון זמן להכין שני קפוצ'ינו.
במכונה פשוטה, לא תרגיש שום הבדל בין מטחנה מעולה למטחנה פשוטה. הניואנסים הללו ברורים מאוד כשעוברים למכונות טובות כדוגמת מכונות E61. שם מרגישים הבדלים בטחינה ובכיול עדין של המטחנה.
מה שכן, היום קל יותר לקנות מטחנה מעולה כמו K3, בהפרש קטן ממטחנות פשוטות יחסית שנמכרות סביב 1000 ש"ח.
כדי לעבור ממכונה פשוטה של 1000 ש"ח, למכונת אספרסו HX, צריך כבר להוסיף 6-7 א' ש"ח. או עוד 3 א' ולקנות סילביה שמוציאה כבר קפה מצויין אבל מאוד לא עקבית ועדיין צריך להמתין בין חליטה להקצפה.
לכן למרות מה שכתבתי, אני ממליץ לך מנסיון שלי לקנות כבר היום מטחנת K3 ומכונה יחסית זולה.
אם תרצה להתקדם בעתיד למכונה טובה יותר, לא תצטרך להחליף גם מטחנה. במידה ותרצה למכור את המטחנה, ירידת הערך תהיה קטנה מאוד והמטחנה תמכר דיי מהר.
במידה ואתה רציני כבר היום לגבי קפה, ממליץ לך למתוח את התקציב ולקנות מכונה רצינית ביד 2. זה יתן לך ציוד הרבה יותר טוב, קפה בליגה אחרת וגם יהיה זול יותר לאורך זמן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גאג'ה פיור היא עם דוד נירוסטה שיותר קל לתחזוקה אבל ניא מוציאה קפה פחות טוב מהאבולושן.
אני מסכים שעדיף להשקיע יותר במונה כי היא משפיעה מאוד על טעם הקפה אבל זה אומר לעלות ל K3 לפחות ולא ללכת לאסקסו שבנויה די זהה לגראף.
אני מסכים שעדיף להשקיע יותר במונה כי היא משפיעה מאוד על טעם הקפה אבל זה אומר לעלות ל K3 לפחות ולא ללכת לאסקסו שבנויה די זהה לגראף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הוזמנו Gaggia baby, מטחנה Graef cm800 וכד הקצפה מקדמה
התחלתי מכיוון של super automatic של saeco ובזכות/אשמת הפורום נחתתי בעולם המכונות הידניות.
תודה למגיבים כאן ובשרשור השני.
עכשיו נשאר tamper, וכמובן הקפה עצמו
התחלתי מכיוון של super automatic של saeco ובזכות/אשמת הפורום נחתתי בעולם המכונות הידניות.
תודה למגיבים כאן ובשרשור השני.
עכשיו נשאר tamper, וכמובן הקפה עצמו
עדכון:
מסתבר שקדמה מפרסמים מוצר שלא נמצא במלאי כבכר יותר משנה, במחיר נמוך וכשמישהו "קונה אותו" הם מנסים לדחוף מכונות אחרות (בעיקר מתצוגה או יד2). שיטה מוכרת של מתווכי דירות.
בסופו של דבר הלכתי על הצעה אטרקטיבית מSapore גבעתיים: Gaggia Classic (שתמיד רציתי) ומטחנה Ascaso i-mini ב3000 ש"ח.
המכונה מרגישה מעולה, וכרגע הדבר העיקרי שצריך להשתדרג זו יכולת ההכנה שלי.
מסתבר שקדמה מפרסמים מוצר שלא נמצא במלאי כבכר יותר משנה, במחיר נמוך וכשמישהו "קונה אותו" הם מנסים לדחוף מכונות אחרות (בעיקר מתצוגה או יד2). שיטה מוכרת של מתווכי דירות.
בסופו של דבר הלכתי על הצעה אטרקטיבית מSapore גבעתיים: Gaggia Classic (שתמיד רציתי) ומטחנה Ascaso i-mini ב3000 ש"ח.
המכונה מרגישה מעולה, וכרגע הדבר העיקרי שצריך להשתדרג זו יכולת ההכנה שלי.
האבולושן היא צעצוע, גם במראה החיצוני וגם בפנימי. למרות שהקפה שהיא מכינה הוא קפה טוב, עדיין לטעמי חשוב מאוד מראה ואיכות בנייה.איגור_ר כתב:עדכון:
המכונה מרגישה מעולה, וכרגע הדבר העיקרי שצריך להשתדרג זו יכולת ההכנה שלי....
כתחליף זול הייתי מתפשר על הפיור או הקולור, גם נראות טוב וגם הקפה לא רע בכלל, כנל לגבי הבייבי (או עם מאמץ קטן הטווין בייבי בעלת דוד כפול), איתן אפשר היה לחבר מטחנה ברמה גבוהה יותר.
בסופו של דבר אני שמח בשבילך שהכפלת תקציב ולקחת משהו ברמה אחרת לגמרי, איכות ואמינות של שנים הביאו את הקלאסיק למה שהיא היום. הדבר המעצבן היחיד בה, הוא הגובה שמוגבל לכוסות אספרסו בלבד ולא להפוך לסוגיו.
תודה
הגובה אכן מוגבל וחבל.
retrofit, האבולושן מעולם לא הייתה אופציה אלא בייבי, והתקציב לא הוכפל, סה"כ גדל בכ40%.
הבעיה שלי עכשיו היא כיוונון המטחנה.
החנות "כיוונה" לי אותה אבל לא בצורה מוצלחת במיוחד (שוטים מהירים מידי של ~12-15 שניות). ובורג הכיוון הרציף וחסר המספרים+חוסר ניסיון שלי=המון קפה מבוזבז.
הגובה אכן מוגבל וחבל.
retrofit, האבולושן מעולם לא הייתה אופציה אלא בייבי, והתקציב לא הוכפל, סה"כ גדל בכ40%.
החנות "כיוונה" לי אותה אבל לא בצורה מוצלחת במיוחד (שוטים מהירים מידי של ~12-15 שניות). ובורג הכיוון הרציף וחסר המספרים+חוסר ניסיון שלי=המון קפה מבוזבז.
·איגור_ר כתב:תודה
הגובה אכן מוגבל וחבל.
החנות "כיוונה" לי אותה אבל לא בצורה מוצלחת במיוחד (שוטים מהירים מידי של ~12-15 שניות). ובורג הכיוון הרציף וחסר המספרים+חוסר ניסיון שלי=המון קפה מבוזבז....
אתה רשמת בהודעה המקורית שאתה מתלבט עם האבולושן.... והתקציב גדל מ1400 ל3000, לא?
ההתעסקות עם מטחנה סטפלס אכן מתישה, תמיד כמה מאות גרם קפה ילכו לפח (סכום הקרבה אקוטי של עשרות שקלים ביחס למחיר המערכת כולה).
- ShacharSasson
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
שאלה לאיגור
היי איגור,
אני גם מתעניין בגאג'יה קלאסיק.
הייתי שמח לשמוע את התרשמותך.
בעיקר חשובה לי הדעה לגבי איכות ההקצפה.
אם למישהו יש עוד דעות או המלצות למכונות אחרות בטווח המחירים של הקלאסיק אשמח לשמוע.
אני גם מתעניין בגאג'יה קלאסיק.
הייתי שמח לשמוע את התרשמותך.
בעיקר חשובה לי הדעה לגבי איכות ההקצפה.
אם למישהו יש עוד דעות או המלצות למכונות אחרות בטווח המחירים של הקלאסיק אשמח לשמוע.
שחר, אני מתחיל מוחלט בתחום, לכן לא יכול לחוות דעה בתחום ההקצפה או טעם הקפה.
מה שאני יכול להגיד בינתיים זה שהמכונה בנויה מצויין. הכפתורים נראים כאילו יחזיקו שני עשורים.
עוצמת הקיטור נראית חזקה (למרות שאין לי עם מה להשוות) והמעבר בין טמפרטורת חליטה לטמפרטורת הקצפה (קיטור) מספיק מהיר (מקציף אחרי כ10-20 שניות). גם חימום ראשוני מספיק קצר. עד שטוחנים את הקפה ומארגנים כוסות, היא כבר מוכנה לפעולה.
כמו שכתבו קודם, הכוסות חייבות להיות נמוכות מאד וחבל. כרגע אני מעביר מכוס האספרסו לספל.
מה שכן לגבי הקצפה, אולי החבר'ה פה יוכלו לייעץ:
בחנות קיבלתי טיפ להשתמש בtip הפלסטיק המחודד להקצפה ולא בפנרלו. הוא מאד קצר ולא מאד נח (גם לא מתנקה בקלות בגלל שלל זויות, הברגה, גומיה וכו').
ניסיתי להקציף רק עם הצינורית מתכת בלי התוסף. לא הלך טוב. אולי בגללי ואולי לא.
החלטתי ללכת על מוד החלפת הצינורית לצינורית של Silvia.
מה שאני יכול להגיד בינתיים זה שהמכונה בנויה מצויין. הכפתורים נראים כאילו יחזיקו שני עשורים.
עוצמת הקיטור נראית חזקה (למרות שאין לי עם מה להשוות) והמעבר בין טמפרטורת חליטה לטמפרטורת הקצפה (קיטור) מספיק מהיר (מקציף אחרי כ10-20 שניות). גם חימום ראשוני מספיק קצר. עד שטוחנים את הקפה ומארגנים כוסות, היא כבר מוכנה לפעולה.
כמו שכתבו קודם, הכוסות חייבות להיות נמוכות מאד וחבל. כרגע אני מעביר מכוס האספרסו לספל.
מה שכן לגבי הקצפה, אולי החבר'ה פה יוכלו לייעץ:
בחנות קיבלתי טיפ להשתמש בtip הפלסטיק המחודד להקצפה ולא בפנרלו. הוא מאד קצר ולא מאד נח (גם לא מתנקה בקלות בגלל שלל זויות, הברגה, גומיה וכו').
ניסיתי להקציף רק עם הצינורית מתכת בלי התוסף. לא הלך טוב. אולי בגללי ואולי לא.
החלטתי ללכת על מוד החלפת הצינורית לצינורית של Silvia.
אני חושב שבגלל שאין לך מדד לטיב הקפה, אתה לא מודע לכמה דברים חשובים.
המעבר בין הטמפ' נשמע לי קצר, אתה בטוח שאתה מגיע למצב שנורית ההקצפה נכבית?
בנוסף החימום הראשוני חייב להיות ארוך יותר, כי גם אם נורית הדוד נכבית, למערכת עצמה דרוש עוד זמן מה כדי להתחמם באופן מלא. בדרך כלל זה מעל רבע שעה ומגיע במכונות גדולות גם לחצי שעה.
לגבי המקציף, הוא נוראי בכל מצב. גם עם המכסה הקדמי, גם בלעדיו וגם עירום לגמרי. זה נח למי שרוצה קצף סבוני מהיר ללא טכניקה, אבל גרוע למי שמחפש להשקיע או להגיע ללאטה ארט כלשהו.
הבחירה הנכונה היא להחליף למקציף של סילביה, ללא היסוס בכלל.
בהצלחה.
המעבר בין הטמפ' נשמע לי קצר, אתה בטוח שאתה מגיע למצב שנורית ההקצפה נכבית?
בנוסף החימום הראשוני חייב להיות ארוך יותר, כי גם אם נורית הדוד נכבית, למערכת עצמה דרוש עוד זמן מה כדי להתחמם באופן מלא. בדרך כלל זה מעל רבע שעה ומגיע במכונות גדולות גם לחצי שעה.
לגבי המקציף, הוא נוראי בכל מצב. גם עם המכסה הקדמי, גם בלעדיו וגם עירום לגמרי. זה נח למי שרוצה קצף סבוני מהיר ללא טכניקה, אבל גרוע למי שמחפש להשקיע או להגיע ללאטה ארט כלשהו.
הבחירה הנכונה היא להחליף למקציף של סילביה, ללא היסוס בכלל.
בהצלחה.
shiko תודה, אנסה לתת לה יותר זמן להתחמם. גם ככה עד שאני מכין את הדברים יוצא שאני מחכה יותר ממה שרשמתי.
תמיד טוב לשמוע עידוד לאחר מעשה (בנוגע למקציף).
הדבר הבא שאני חייב שכבר יגיע אליי הוא הטמפר. זה שמגיע עם המכונה הוא פשוט נוראי וצריך לפטר מייד את המהנדס שנתן לזה לקרות.
לא מספיק שהוא לא מתקרב לקוטר הרצוי (לא קרוב ל58ממ, נראה יותר לכיוון 54ממ), בנוסף הם החליטו לייצר אותו עם פס פלסטיק בחלק התחתון שמשאיר חריץ.
בקיצור, מחכה בקוצר רוח ל:
טמפר, נוק בוקס, מקציף של סילביה.
אגב, הייתם ממליצים על כזה דבר?
http://www.ebay.com/itm/181206584341
תמיד טוב לשמוע עידוד לאחר מעשה (בנוגע למקציף).
הדבר הבא שאני חייב שכבר יגיע אליי הוא הטמפר. זה שמגיע עם המכונה הוא פשוט נוראי וצריך לפטר מייד את המהנדס שנתן לזה לקרות.
לא מספיק שהוא לא מתקרב לקוטר הרצוי (לא קרוב ל58ממ, נראה יותר לכיוון 54ממ), בנוסף הם החליטו לייצר אותו עם פס פלסטיק בחלק התחתון שמשאיר חריץ.
בקיצור, מחכה בקוצר רוח ל:
טמפר, נוק בוקס, מקציף של סילביה.
אגב, הייתם ממליצים על כזה דבר?
http://www.ebay.com/itm/181206584341
- ShacharSasson
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
איגור תודה על התשובה קודם כל
שאלה נוספת: האם ניסית להקציף חלב לשתי כוסות בבת אחת? אם כן, האם יש מספיק קיטור להקצפה טובה לכמות גדולה של חלב?
וחוץ מזה, איך אתה מתרשם מהמטחנה?
שיקו, במידה ומחליפים את הסיטמר לזה של הסילביה, האם באמת איכות ההקצפה משתפרת?
זה לא תלוי בעוצמת הקיטור של המכונה עצמה?
וחוץ מזה, איך אתה מתרשם מהמטחנה?
שיקו, במידה ומחליפים את הסיטמר לזה של הסילביה, האם באמת איכות ההקצפה משתפרת?
זה לא תלוי בעוצמת הקיטור של המכונה עצמה?
הקיטור מספיק להרבה זמן - אני מפסיק כשהחלב מתחיל להתקרב לטמפרטורה שמעבר לה הוא כבר יישרף. לא נראה שהקיטור נחלש עד שלב זה.
לגבי כמות, בינתיים ניסיתי מספיק חלב לשתי כוסות קפה גדולות.
לגבי המטחנה - קשה לכיוון. בורג הכיוונון חסר סקלה ואיטי (דרוש יותר מסיבוב כדי שיורגש הבדל).
חוץ מזה טוחנת יפה, מצליחה להגיע לטחינה דקה מידי למכונה, שזה טוב.
דיי רועשת. בלילה כשכולם ישנים, לא נעים להכין. לא יודע אם אחרות שקטות יותר.
לגבי כמות, בינתיים ניסיתי מספיק חלב לשתי כוסות קפה גדולות.
לגבי המטחנה - קשה לכיוון. בורג הכיוונון חסר סקלה ואיטי (דרוש יותר מסיבוב כדי שיורגש הבדל).
חוץ מזה טוחנת יפה, מצליחה להגיע לטחינה דקה מידי למכונה, שזה טוב.
דיי רועשת. בלילה כשכולם ישנים, לא נעים להכין. לא יודע אם אחרות שקטות יותר.