ספקות לגבי ה UA55F6400 של סמסונג בייבוא מקביל
שלום,
הזמנתי באינטרנט (הייטק-זון) מסך LED של סמסונג 55`` דגם UA55F6400 בעלות של 6,000 ש"ח.
יומיים אח"כ קיבלתי טלפון מהספק, שסיפר לי את חסרונות הטלוויזיה ביבוא מקביל לעומת זה ביבוא הרישמי (שעולה כ 2000 ש"ח יותר).
עד אותה שיחת טלפון הייתי מסופק ממעבד 200Hz, ולא הפריע לי חוסר התמיכה בעברית בדפדפן.
אבל מאותה שיחה, בדקתי עוד קצת באינטרנט וגיליתי שאיכות הפאנל שונה, שלא מסופקים משקפי תלת מימד ואין ממיר DVB.
עכשיו אני כבר לא יודע אם עשיתי בחירה נכונה (עדיין ניתן לשינוי!), אשמח לעצתכם!
הדבר שהכי מפחיד אותי הוא איכות הפאנל ביבוא המקביל, האם אהנה מהתמונה באופן כללי (ולא ביחס לדגם הרישמי)?
האם אוכל לראות תרגום בעברית בקבצי SRT?
משקפי תלת מימד אוכל לקנות בנפרד, כך שזו לא בעיה. גם ממיר ה DVB לא רלוונטי.
תודה לעוזרים!
הזמנתי באינטרנט (הייטק-זון) מסך LED של סמסונג 55`` דגם UA55F6400 בעלות של 6,000 ש"ח.
יומיים אח"כ קיבלתי טלפון מהספק, שסיפר לי את חסרונות הטלוויזיה ביבוא מקביל לעומת זה ביבוא הרישמי (שעולה כ 2000 ש"ח יותר).
עד אותה שיחת טלפון הייתי מסופק ממעבד 200Hz, ולא הפריע לי חוסר התמיכה בעברית בדפדפן.
אבל מאותה שיחה, בדקתי עוד קצת באינטרנט וגיליתי שאיכות הפאנל שונה, שלא מסופקים משקפי תלת מימד ואין ממיר DVB.
עכשיו אני כבר לא יודע אם עשיתי בחירה נכונה (עדיין ניתן לשינוי!), אשמח לעצתכם!
הדבר שהכי מפחיד אותי הוא איכות הפאנל ביבוא המקביל, האם אהנה מהתמונה באופן כללי (ולא ביחס לדגם הרישמי)?
האם אוכל לראות תרגום בעברית בקבצי SRT?
משקפי תלת מימד אוכל לקנות בנפרד, כך שזו לא בעיה. גם ממיר ה DVB לא רלוונטי.
תודה לעוזרים!
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
למיטב ידיעתי ומבדיקה שעשיתי אז עם חנויות
בייבוא המקביל של UA אין תמיכה בכתוביות עברית. הכי הרבה יש תפריטים בעברית. יש אפשרות לשדרג ל-UA מייבוא מקביל עם עברית, נדמה לי שמישהו פה כתב על זה. שכחתי את שם החנות...
ב-UE זה משהו אחר כמובן - שם יש, או לפחות אמור להיות לפי תגובות פה בפורום.
שמע, אם כתוביות בעברית דרך הטלוויזיה בפרט חשובות לך אז זו בעיה, קנה דגם שתומך. יש דרכים אחרות לראות סרטים בדמות סטרימרים ו-HTPCים וכד' אבל אם אתה רוצה שהטלוויזיה תפענח את הכתוביות אז אתה חייב דגם תומך.
כמובן שטלוויזיה כזו גם תאפשר לך גלישה נורמלית בעברית.
ב-UE זה משהו אחר כמובן - שם יש, או לפחות אמור להיות לפי תגובות פה בפורום.
שמע, אם כתוביות בעברית דרך הטלוויזיה בפרט חשובות לך אז זו בעיה, קנה דגם שתומך. יש דרכים אחרות לראות סרטים בדמות סטרימרים ו-HTPCים וכד' אבל אם אתה רוצה שהטלוויזיה תפענח את הכתוביות אז אתה חייב דגם תומך.
כמובן שטלוויזיה כזו גם תאפשר לך גלישה נורמלית בעברית.
Re: למיטב ידיעתי ומבדיקה שעשיתי אז עם חנויות
@voguemaster
תודה!
הדבר העיקרי שמדאיג אותי היא איכות הפאנל באופן כללי. האם אתאכזב מהתמונה? או שרק בהשוואה לדגם הרישמי היא נחותה ?
לגבי העברית, אפשר להסתדר בלי...
תודה!
הדבר העיקרי שמדאיג אותי היא איכות הפאנל באופן כללי. האם אתאכזב מהתמונה? או שרק בהשוואה לדגם הרישמי היא נחותה ?
לגבי העברית, אפשר להסתדר בלי...
- voguemaster
-
- חבר ותיק

לגבי זה אין לי מושג להגיד לך
לא הקטע של ה-200 הרץ הוא מה שיהרוס לך, ממש לא. 200 הרץ זה בהחלט מספיק טוב (זמן תגובה של 5 מילי).
אולי דברים אחרים כן, אין לי מושג.
אולי דברים אחרים כן, אין לי מושג.
200 הרץ לא מתייחס לקצב רענון של המסך או לזמן התגובה של הפיקסלים, זה שם כולל לאפשרויות החלקת תנועה ואולי הורדת מריחות מסוימת.
אגב, גם אי אפשר באמת לדעת מה זמן התגובה של הפיקסלים מקצב הרענון. לכאורה עד זמן של פריים מלא היה צריך להיות המקסימום, אבל לא תמיד זה המצב לגמרי (וזה תלוי גם בשינוי הספציפי: מאיזה צבע לאיזה צבע).
אגב, גם אי אפשר באמת לדעת מה זמן התגובה של הפיקסלים מקצב הרענון. לכאורה עד זמן של פריים מלא היה צריך להיות המקסימום, אבל לא תמיד זה המצב לגמרי (וזה תלוי גם בשינוי הספציפי: מאיזה צבע לאיזה צבע).
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Slidead שים לב
גם לי ולחבר עשו את שיחת ה"עידוד" ושנינו בחרנו לשדרג (אני ל UE55H6400 והחבר ל UA55F6400 סיפור ארוך שכבר סופר באתר)
מחיר השדרוג היה יותר באזור 1000 ש"ח וכלל זוג משקפי 3D ושדרוג לשלט החכם.
כמו כן כתוביות בעברית היה נושא חשוב עבורי, אני מאוד נהנה היום מהתכונה הזאת (למרות כל אפשרויות ההזרמה השונות).
אני גם שקלתי להזמין דרך הייטק זון אבל הם ממש עושים טובה עד שהם חוזרים עם תגובה וגם המבצעים שלהם לא תמיד כדאיים (לפחות בתחום הטלוויזיות)
גם לי ולחבר עשו את שיחת ה"עידוד" ושנינו בחרנו לשדרג (אני ל UE55H6400 והחבר ל UA55F6400 סיפור ארוך שכבר סופר באתר)
מחיר השדרוג היה יותר באזור 1000 ש"ח וכלל זוג משקפי 3D ושדרוג לשלט החכם.
כמו כן כתוביות בעברית היה נושא חשוב עבורי, אני מאוד נהנה היום מהתכונה הזאת (למרות כל אפשרויות ההזרמה השונות).
אני גם שקלתי להזמין דרך הייטק זון אבל הם ממש עושים טובה עד שהם חוזרים עם תגובה וגם המבצעים שלהם לא תמיד כדאיים (לפחות בתחום הטלוויזיות)
@idanb
·
תודה, אני פחות נוטה לכיוון השדרוג. הטלוויזיה היא להורים שלי והתקציב הוא עד ה 6,000 ש"ח.
כמו שציינתי, העברית פחות קריטית ומשקפיי תלת מימד ניתן להזמין בנפרד.
החשש היחיד שלי הוא אך ורק לגבי איכות התמונה ביבוא מקביל. האם אתאכזב?
·
תודה, אני פחות נוטה לכיוון השדרוג. הטלוויזיה היא להורים שלי והתקציב הוא עד ה 6,000 ש"ח.
כמו שציינתי, העברית פחות קריטית ומשקפיי תלת מימד ניתן להזמין בנפרד.
החשש היחיד שלי הוא אך ורק לגבי איכות התמונה ביבוא מקביל. האם אתאכזב?
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הבנתי.
אני מאוד מרוצה מהדגם שלי וגם מה UA55F6400 המשודרג (בדקתי אצל החבר עד כמה שאפשר)
לא ראיתי את הדגם UA הבסיסי. אני אופתע אם יש הבדל מאוד מסיבי. אי אפשר לראות אותה באיזו תצוגה של חנות ?
אגב הזמנתי משקפיים תלת מימד של סמסונג דרך EBAY (כבר הגיע ועובד מצויין) באזור 65 שקלים לזוג כולל משלוח (שהיה בחינם)
אני מאוד מרוצה מהדגם שלי וגם מה UA55F6400 המשודרג (בדקתי אצל החבר עד כמה שאפשר)
לא ראיתי את הדגם UA הבסיסי. אני אופתע אם יש הבדל מאוד מסיבי. אי אפשר לראות אותה באיזו תצוגה של חנות ?
אגב הזמנתי משקפיים תלת מימד של סמסונג דרך EBAY (כבר הגיע ועובד מצויין) באזור 65 שקלים לזוג כולל משלוח (שהיה בחינם)
אם אין לך בעיה עם יבוא מקביל אז עשית אחלה בחירה.
כמו שפעם מישהו כתב פה, זה לא שמסכים האלה מישהו מרכיב בעזה. 6400 זה עדיין 6400. אין לך מה לחשוש מכל הקישקוש של פאנלים. אם לא היית יודע תהיה בטוח שלא היית מבחין בשום שינוי בין פאנל לפאנל ואני מבטיח לך ש99% מהסופר מומחים גם לא יבדילו.
כמו שפעם מישהו כתב פה, זה לא שמסכים האלה מישהו מרכיב בעזה. 6400 זה עדיין 6400. אין לך מה לחשוש מכל הקישקוש של פאנלים. אם לא היית יודע תהיה בטוח שלא היית מבחין בשום שינוי בין פאנל לפאנל ואני מבטיח לך ש99% מהסופר מומחים גם לא יבדילו.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

כן, טוב
·jtk כתב:200 הרץ לא מתייחס לקצב רענון של המסך או לזמן התגובה של הפיקסלים, זה שם כולל לאפשרויות החלקת תנועה ואולי הורדת מריחות מסוימת.
אגב, גם אי אפשר באמת לדעת מה זמן התגובה של הפיקסלים מקצב הרענון. לכאורה עד זמן של פריים מלא היה צריך להיות המקסימום, אבל לא תמיד זה המצב לגמרי (וזה תלוי גם בשינוי הספציפי: מאיזה צבע לאיזה צבע)....
פעם באמת ציינו את זמן התגובה של הפיקסלים ואני זוכר שלפני שהפסיקו לדבר על זה היינו רואים מספרים של 2, 3 ו-5 מילי.
בכל מקרה - אם הטלוויזיה מסוגלת לרענן את התצוגה באמת 200 פעמים בשניה זה אומר שיש חסם עליון של 5 מילי לזמן התגובה. הוא יכול להיות נמוך יותר, אבל לא גבוה יותר. שוב, כל זאת כל עוד המסך יכול לרענן את עצמו 200 פעם בשניה
(בלי קשר לתוכן כרגע, אני יודע שהתוכן בד"כ בא ב-23.97..)
אני לא בטוח שאפשר לסמוך על זה שהפיקסלים משתנים כולם תוך עד פריים אחד.
תראה את זה לדוגמא (אמנם מלפני כמה שנים, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר), מסך מחשב 120Hz. בחלק משינויי הצבע של הפיקסלים הזמן שלוקח להם להגיע לצבע הסופי הנכון הוא 25ms, שזה רק 40Hz. תראה כאן בגרף האנימציה האחרון:
http://www.xbitlabs.com/articles/monito ... rz_10.html
זו גם חלק מהסיבה, אם כי לא הגורם היחיד, למריחות בתנועה במסכי LCD.
תראה את זה לדוגמא (אמנם מלפני כמה שנים, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר), מסך מחשב 120Hz. בחלק משינויי הצבע של הפיקסלים הזמן שלוקח להם להגיע לצבע הסופי הנכון הוא 25ms, שזה רק 40Hz. תראה כאן בגרף האנימציה האחרון:
http://www.xbitlabs.com/articles/monito ... rz_10.html
זו גם חלק מהסיבה, אם כי לא הגורם היחיד, למריחות בתנועה במסכי LCD.