רוצה לעשות חדר אקוסטי חייב עזרה פרטים בפנים קצת מסובך . תודה לעוזרים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
KobiLaniado פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
רציתי לדעת יש לי בית 2 קומות שבנוי בצורת "בנייה קלה"
כרגע אני עם מערכת בחדר של 3500RMS אני לא מפעיל אותה בגלל "פחד" מסדקים בבית
הבית הוא בית ישן והרצפה של החדר שהמרקולים נמצאים בו הוא מעל בויידם והתקרה למטה לא תהיה מסוגלת לעמוד ברעידות של סאב חזק הטיח מתפורר
השאלה שלי היא כזאת
במידה ואני רוצה לעשות חדר אקוסטי שיתן לי אופציה לשים ווליום ולאמץ את המערכת בלי לגרום נזק למבנה
אפשרי לעשות חדר אטום לגמרי (4 קירות+רצפה + תקרה + דלת +2 חלונות
אם יש אפשרות בכלל לעשות דבר כזה ושהסאונד ישאר בחדר בלי לגרום רעידות לבית ולהגיע למצב של בידוד מוחלט מבחוץ ולבחוץ
גודל החדר הוא 3.5 על 3.5 +/- כמה סנטימטרים
אם אפשרי דבר כזה מה סדר הגודל של העלות לדבר כזה? לא אכפת לי להקטין כמה שצריך את החלל אבל חשוב שגם בשעות הלילה המאוחרות יהיה אפשר לשמוע בחדר מוזיקה ולראות סרטים בידיעה שאני לא מפריע לאף אחד אם זה בבית או מחוץ לבית...
אשמח לתשובה
תודה
קובי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לצערך לא ניתן לבצע את מה שאתה רוצה.
הדבר היחיד שניתן זה להחליף למערכת אחרת וללמוד להאזין למוזיקה בעוצמה סבירה, להבין את המוזיקה, להקשיב למה שיוצר כתב והתכוון במוזיקה ולא ליפול לנתונים אסטרונומים ולא מובנים כמו מס' כמו 3500RMS...

שום מערכת (אפילו PA) לא יכולה למות גג בית.

סתם בשביל לדעת, על איזו מערכת מדובר?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

KobiLaniado פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

PANASONIC SCMAX770

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אתה בהחלט יכול לעשות חדר אטום לגמרי, רק שהמידות שלו יהיו חצי מטר על חצי מטר, ועוד כמה סנטימטרים.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

לא קשור לשיקולי אקוסטיקה אלא חוזק מבנה - כמעט בלתי אפשרי לבנות "חדר בתוך חדר" בדירה ישראלית ממוצעת בקומה שאינה קרקע, לא כל שכן בבית ישן שמתפרק רק מעוצמת הקול.
חדר בתוך חדר שיאפשר "האזנה בכל תנאי - בכל שעה - ובכל מחיר" מציב עומס עצום על המבנה, עומס שעלול למוטט את המבנה. בבנינים ישנים יש להכניס חיזוקים לרצפה ולתקרה בצורת ריילסים ממתכת שמזכירים פסי רכבת. האתגר ההנדסי אינו פעוט ומחייב מהנדס מבנה וחוזק (קונסטרוקטור), אישורים מיוחדים, ארכיטקט לתכנון ופיקוח ועוד. מבנים שלכאורה נראים סבירים מבחוץ עלולים להתגלות לא מתאימים או מורכבים מאד לפרויקט מסוג זה וביניהם בניני דירות בכל הארץ שגילם עולה על 25-30 שנה.
במידה ומתגברים על כל המכשולים המבניים ומתפשרים מעט בהגדרות הבידוד אפשר להשלים פרויקט מסוג זה בהצלחה. תיאום ציפיות יהיה אחד המרכיבים החשובים ביותר בשלב התכנון ומדידת הביצוע.
וכמובן, תמיד יש את היוצאים מהכלל.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

KobiLaniado פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Sync תודה על התשובה . זה מה שאמרו לי לפני פשוט רציתי להיות בטוח בסדר לא נורא נעבור דירה תיכף בינתיים אני ישמע בדעות נורמליים בווליום נורמלי ויתאפק. תודה על התשובות חברים אפשר לנעול את הנושא

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”