קניתי ds214play - הגדרות ראשוניות raid1 vs shr ו volume
אהלן,
טוב קניתי סוף סוף nas חדש - ds214play של סינולוג׳י..
חיברתי הכל (2 דיסקים 4t wd red) והתחלתי לשחק איתו.
רציתי להתייעץ עם המומחים פה על בחירת ההגדרות הראשוניות, שכן אחרי שמתחילים להפציץ אותו במידע קשה יותר לשנות אותן..
ברור לי שאין הבדל בתכלס בין raid1 ל shr עם 2 כוננים זהים.. לכן בחרתי ב raid1 כי חשבתי שעדיף תיאמות (shr נראה לי זה משהו פרטי של synology).
אבל אולי דווקא עדיף להשתמש ב shr כי אם בעתיד אני אשדרג לnas עם 4/5 כוננים יהיה יותר קל להעתיק את הנתונים?
אגב - יש סיבה (בשימוש בייתי) להשתמש ביותר מvolume בודד?
טוב קניתי סוף סוף nas חדש - ds214play של סינולוג׳י..
חיברתי הכל (2 דיסקים 4t wd red) והתחלתי לשחק איתו.
רציתי להתייעץ עם המומחים פה על בחירת ההגדרות הראשוניות, שכן אחרי שמתחילים להפציץ אותו במידע קשה יותר לשנות אותן..
ברור לי שאין הבדל בתכלס בין raid1 ל shr עם 2 כוננים זהים.. לכן בחרתי ב raid1 כי חשבתי שעדיף תיאמות (shr נראה לי זה משהו פרטי של synology).
אבל אולי דווקא עדיף להשתמש ב shr כי אם בעתיד אני אשדרג לnas עם 4/5 כוננים יהיה יותר קל להעתיק את הנתונים?
אגב - יש סיבה (בשימוש בייתי) להשתמש ביותר מvolume בודד?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
SHR יאפשר להגדיל את נפח התקן ה- NAS בצורה דינאמית במידה ותוסיף כוננים גדולים יותר. הדבר יותר רלוונטי להתקני NAS עם מספר כוננים שם הסיכוי לשדרוג כזה יותר גבוה. יש הסבר טוב ל- SHR ב- WIKI של החברה.
מומלץ לבחור ב- SHR כשיטת ניהול ה- RAID.
בהמשך כנראה שיצוצו אחד מהשאלות אשר מופיעות ב- FAQ של החברה, אז כדאי קצת לקרוא על מנת להכיר את המוצר בצורה הטובה ביותר.
מומלץ לבחור ב- SHR כשיטת ניהול ה- RAID.
בהמשך כנראה שיצוצו אחד מהשאלות אשר מופיעות ב- FAQ של החברה, אז כדאי קצת לקרוא על מנת להכיר את המוצר בצורה הטובה ביותר.