Pro-Ject RPM 9.1X ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

היי,

ברצוני לקנות את הפטיפון Pro-Ject RPM 9.1X.

Pro-Ject RPM 9.1x

האם לדגם הזה יש 'תעודת יושר' ? :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

הפורום הזה משמש יותר ויותר לאחרונה כתחליף לחיפוש בגוגל. אם אתה רוצה לקנות משהו - תקנה. אם אתה רוצה להתייעץ בקשר להפעלת שיקול דעת צרכני נבון, שזו לדעתי מטרה נעלה יותר של פורום מסוג זה, המינימום שהייתי מצפה זה שתעשה קצת סקר שוק ומחקר עצמאי ותפרוש כאן נימוקים מינימליים שמהווים בסיס לדיון אמתי. בדיון ציבורי על רכישת פטפון חדש בקטגוריה של $1500 אמור להיות קצת יותר תוכן מאשר ה'שגר ושכח' של הודעות מסוג זה. אף אחד לא אמור לחפש במקומך. הכן את שעורי הבית שלך - בעצמך.

נקודת תחילה טובה לסקר כזה יכולה להיות חיפוש של הערך "Best new turntable for under $1500"

בקטגוריה הזו של מחיר יש עשרות של מתמודדים. לפני שאתה שואל שאלה כזו כאן, שאל את עצמך ראשית, אם אתה מעוניין בכלל להוציא כזה סכום בעבור פטפון. האם אתה דווקא מעוניין בפטפון חדש, או לחליפין, בשדרוגים שעשויים להיות משמעותיים מאוד בטווח המחיר הזה, לפטפון משומש\ישן. האם יש לך ראש הולם לפטפון ברמת המחיר הזו? האם יש לך ציוד אחר (פרה\פונו) שמתאים לפטפון ברמת המחיר המדוברת ולראש הולם? האם הפטפון המדובר בכלל שווה את רמת המחיר הזו? האם הפטפון ידוע באמינותו? האם המוכר ידוע באמינותו? האם הוא ידוע בשירותו וביכולת לטפל בבעיות בלתי צפויות בעוד כמה שנים (אחריות)? אלה שאלות שהייתי מצפה לראות התייחסות אליהן בפנייה ציבורית מסוג זה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

לא שמעתי את הדגם העדכני. בהחלט שמעתי את הדגם הקודם - RPM-9.
הדגם הקודם היה פטיפון נהדר.

אני מניח שהדגם החדש לא נופל מהקודם ואם כך המצב, מדובר (לדעתי) בתמורה נהדרת לכסף, ובפטיפון מצויין. גם במחיר המקורי ובוודאי במחיר הקיים.

(f)

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

טומי ידידי הוירטואלי,

אקדים כי מאז ומתמיד, עוד מתקופת העברית "המיוחדת" שלך :) אהבתי לקרוא את הודעותיך המשכילות והמעניינות.
הפעם התאכזבתי מעט מסדרת השאלות, אין בעיה מותר לי לפעמים גם להתאכזב :).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

חוני כתב:הפעם התאכזבתי מעט מסדרת השאלות
...
קרא בין השורות. אני מבטיח לך שלא תתאכזב. עשה שעורי בית והתרחק מחוות דעת עדריות. עדיף שתתאכזב ממני ולא מפטפון ב-$1500.

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

tnsilver כתב:
...
...
קרא בין השורות. אני מבטיח לך שלא תתאכזב. עשה שעורי בית והתרחק מחוות דעת עדריות. עדיף שתתאכזב ממני ולא מפטפון ב-$1500.
...
קראתי את השורות ולא את מה שביניהם :)

ראשית, אם אתה מעוניין בכלל להוציא כזה סכום בעבור פטפון.
בתנאי שהערך שאקבל מהפטיפון שווה את ההשקעה.

האם אתה דווקא מעוניין בפטפון חדש, או לחליפין, בשדרוגים שעשויים להיות משמעותיים מאוד בטווח המחיר הזה, לפטפון משומש\ישן.
עדיפותי היא לחדש, אין לי יכולת טכנית לשדרג משומשים.

האם יש לך ראש הולם לפטפון ברמת המחיר הזו?
אורטופון: 2M Bronze, הולם ?

האם יש לך ציוד אחר (פרה\פונו) שמתאים לפטפון ברמת המחיר המדוברת ולראש הולם?
בהחלט.

האם הפטפון המדובר בכלל שווה את רמת המחיר הזו?
נו, מה אתה אומר ?

האם הפטפון ידוע באמינותו?
כנ"ל.

האם המוכר ידוע באמינותו?
כמדומני שכן, בעבר קניתי אצלו כמה וכמה מוצרים.

האם הוא ידוע בשירותו וביכולת לטפל בבעיות בלתי צפויות בעוד כמה שנים (אחריות)?
כנ"ל.
נערך לאחרונה על ידי חוני ב 07/07/2014 22:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

רכשת בסוף את ה-2M Bronze?

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אכן כן.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

יפה! עדכון בשרשור שלך היה נחמד לטובת אלה שהתייחסו - לא? אז זה משאיר לך בסביבות 6500 ש"ח לפטפון. נקי. אין צורך בראש...

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

בהחלט, אשים שם קישור לכאן כי כאן זה החשוב יותר.
בהנחה שיתפתח כאן דיון בונה ומשכיל.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #11 

אם קנית את הברונז אז מה הבעיה ? קח אותו לאייל ותשמע איך זה עובד יחד. לא לכולם יש את הפריבילגיה הזו בזמן קניה.
מבין הפטיפונים החדשים שיש הוא בהחלט מהטובים למחירו (המחיר שהוצע לך).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

מבין הפטיפונים החדשים שיש הוא בהחלט מהטובים למחירו
...
לא נכון! ה-RPM 9.1 הוא אמנם לא פטפון ברמת כניסה (בהגדרת היצרן) והוא אכן יותר איכותי מה-Carbon למיניהם. אבל לא ממש בהרבה. אני לא יודע על מה מסתמכות ההמלצות של אלה ששמעו ונהנו כל כך, ולמה השוו את החוויה - אבל חלק מהביקורות מציינות במפורש שמדובר בפטפון עם בעיה בממד העומק ונטייה להדגיש כלים מוזיקליים מסוימים.

בסך הכל, מדובר בפטפון ללא מערכת שיכוך זעזועים, עם פלטה אקרילית שמהותה והרכבה (למרות עובייה המרשים) נולדו רק משום שייצורה זול יותר מהמקבילה המתכתית. הפטפון בעל זרוע הנופלת משמעותית מזרועות שמציגים המתחרים כ-VPI ו-Merill ואם כבר הזרוע... המשקולת המאזנת שלה זולה למראה ומעוררת תהיות לגבי האיכות הכוללת. בכלל, מישהו מוכן להסביר למי בדיוק מיועד ה-fingerlift הזה?

לתינוקות? קוסמטיקאיות עם פינצטות? למי בדיוק תכננו את זה?

תמונה

מכל וכל - אין זה מפליא שפטפונים בסגנון הזה גרמו לפריחת ענף חדש במדעי האודיופיליה, ענף הקשור באיכותם המשתנה של קרשים ולוחות למיניהם הממולאים במשככים נדירים מפולימרים מתחכמים שאמורים לבודד את הפטפון החצי מתוכנן מסביבתו. קרשי הרזוננסים עצמם נמכרים לציבור ההדיוטות במאות יפות של דולרים למרות שהמרכיב העיקרי שבהם, הוא בדרך כלל... אוויר. :wtf:

דבר נוסף שנשגב מבינתי הוא איך אפשר להציב את המנוע מחוץ למתחם הפטפון כאשר כל מה שמחבר ביניהם הוא גומייה... ראיתי זאת במספר דגמים אצל מספר יצרנים בעבר וזה לא מפסיק לעורר אצלי תהיות... כל העסק לא זז ממקומו כשמכבים ומדליקים את המתג? מה נראה לכם? מה למשל קורה אם מברשת נוגעת בטעות בגומייה, בתנועה לא זהירה דיה של פיזור אבק? הנה לכם ניסוי מעניין...

האם זה מספיק יציב? אגב, איך מחליפים מהירות ל-45 RPM? משנעים את הגומייה למסילה המתאימה - באצבעות השומניות? מממ... אלגנטי מאוד! בכלל... האם זה נראה כמו פטפון ב-$1500? לי לפחות, קשה להתחמק מתחושת 'הפלסטיק' הזולה. מה אתכם?

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-Pn4p ... m9.1xb.jpg[/img2]

במקום שבו מייצרים את ה-RPM בצ'כיה, מיוצרים גם הדגמים של Music Hall. נראה שמדובר באותם תהליכי ייצור ושיתוף של חלקים שיורדים מאותם קווי ייצור. משום מה, אין למותג הזה נציגות רעשנית ומייחצנת בישראל אך ביקורות ברשת מצביעות על כך שדגמי ה-MMF יותר איכותיים מהדגם המקביל של Pro-Ject. אני שואל - אם כדי למצוא תוצרת איכותית מזו של Pro-Ject מספיק לפנות לאגף אחר באותו מפעל, מה יניבו חיפושים קצת יותר נרחבים ברחבי העולם?

Music Hall MMF 9.1 - זה, לפחות בעיני, כבר נראה כמו שפטפון ב-$1500 אמור להראות - לא כך?

תמונה

אם בודקים לא חסרים פטפונים ברמת מחיר של $1500 ורבים מהם מציגים אלטרנטיבה טובה יותר. חלקם אפילו כוללים מכסה ואף אחד מהם לא נשען על ה-SpeedBox לטיפול באספקת הכח וייצוב המהירות... הם פשוט עובדים בלי זה. נכון. עדיין לא דיברנו על הקופסה המחוכמתו. אז הנה, הזכרתי אותה כרגע. תשאלו את המוכר. ולא! זה לא כלול במחיר אבל סביר שיספרו לכם על יתרונותיה של הקופסה - לאחר הרכישה.

הנה כמה דוגמאות אחרות שקצת מערערות על ההנחה הפותחת. ה-VPI Traveler הוא הבחירה הראשונה שלי (כמובן, אילו הייתי נאלץ, באיומי אקדח, לרכוש פטפון חסר מע' שיכוך) אבל ה-Merrill ES-R1 שמגיע עם זרוע מצוינת מסוג Jelco SA-250, בעלות כוללת של $1495, הוא אלטרנטיבה מעניינת מאוד. ל-ClearAudio יש את ה-Concept שחברות אחרות משדרגות ומוכרות במחירים של עד פי שלוש, ול-SOTA יש דגמים מעולים שנכנסים לקטגוריה. דגמי האמצע של Rega מתמודדים לא רע בקטגוריה הזו - ולדעתי לא קשה למצוא אותם.

השאלה העיקרית היא מה מבין הדגמים האלה, זמין בשוק הישראלי? האמת היא שאין לי מושג! עם זאת, לפי מה שאני רואה בפורומים האחרים, כמו ק"ב למשל, יותר ויותר ישראלים רוכשים באינטרנט מספקים בינ"ל וחוסכים אלפי שקלים. אז הנה קצת חומר למחשבה ולבדיקות נוספות:
ולסיום, עניין של טעם אני מניח... אך מי בתמונה הזו נראה יותר כמו פטפון ששווה $1500?

[img2=550x353]https://lh5.googleusercontent.com/-1Mwj ... stem_G.jpg[/img2]

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

טומי - "קרא בן השורות" תמיד מזכיר לי שורה מסרט (בהומור כמובן):

[img2=441x248]http://i.imgur.com/lxODaUzl.png[/img2]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

School of Rock סרט חמוד - אבל הנוסחה שלי אומרת:

Jack Daniels + Jack White > Jack Black

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #15 

(Y)

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

tnsilver כתב:
...
...
אני לא יודע על מה מסתמכות ההמלצות של אלה ששמעו ונהנו כל כך, ולמה השוו את החוויה - אבל חלק מהביקורות מציינות במפורש שמדובר בפטפון עם בעיה בממד העומק ונטייה להדגיש כלים מוזיקליים מסוימים.
...
תגיד, בכלל שמעת את הפטיפון לפני שכתבת את הדיסרטציה הזו?
אני שמעתי את הקודם, שלא שונה משמעותית בתכנון מהנוכחי, והוא נשמע מצויין!

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #17 

אחת הבעיות של טומי היא עודף מידע שקשה לעכל .................. :lol:
יש פטיפונים ב 20K שהביקורות לא טובות ולמה צריך להפעיל את המנוע עם היד וכו' וכו'.
כמו שאמרתי לפני זה ............. אם יש ראש ביד ופטיפון בחנות אפשר לחבר ביניהם ולהתרשם מהסאונד.
במחיר המלא שלו שווה לבדוק עוד אחרים אבל במחיר המוצע הוא לדעתי הזדמנות לא רעה לסאונד מצוין.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

nkorah כתב:תגיד, בכלל שמעת את הפטיפון לפני שכתבת את הדיסרטציה הזו?
...
"הדיסרטציה"... אתה מתקשה? זו בדיוק התגובה האוטומטית של כל אלה ששאפו יותר מדי חומר שיווקי ועונים אמן אחר כל נפיחה אודיופילית של היבואן בפורומים של dtown. כולכם חושבים ש'יצירות המופת' האלה של Pro-Ject עומדות למכירה ברחבי העולם אך ורק בחנויות יוקרה לאניני טעם ובעלי ממון בעוד שבפועל הן מצויות לכל דורש ועומדות בתצוגה בהמון חנויות תקליטים, ציוד אודיו ורשתות מוצרי חשמל זולים. זו לא משימה קשה לשמוע Pro-Ject. עד לא מזמן עמדו לפחות שלושה RPM 9.1 כאלה מוכנים להאזנה לכל דורש בכל מרכז מסחרי בכל עיר גדולה בארה"ב. פשוט החליף אותם הדגם החדיש יותר של Pro-Ject ה-10.1 שמכונה 'Evolution'. זה שמנקנקים אתכם במחירים של המוצר הירוד הזה - לא הופך אותו למוצר יוקרה. יצא לי להאזין ליחידת הפלסטיק הזו, יותר פעמים ממה שהתכוונתי והיא נשמעה לי מתה, אנמית, וחסרת דינמיות באותה מידה בכל פעם עד שאני באמת תוהה מהיכן מגיעים הסופרלטיבים שנשפכים כאן. 'מצויין'. מה עוד שמעת? על מה גדלת בכלל - על Reloop?
אחת הבעיות של טומי היא עודף מידע שקשה לעכל ..................
...
נסו... לאט לאט. קראו משפט אחר משפט, שימו לב לסימני הפיסוק, ועקבו אחר הקישורים. אם התמונות מבלבלות אתכם, אני אנסה להקטין אותן, ובפעם הבאה אני גם אכתוב בניקוד מלא.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

קראתי בעיון, מספר פעמים, ולהבנתי (יכול להיות שאני מתקשה בעברית, וגם באמת אין ניקוד) - לא שמעת את הפטיפון מימיך

שתי הערות בלבד:

א. מעולם לא קראתי, וגם לא התעניינתי לקרא חומר שיווקי של Project . את הדעה שלי אני מבסס על 3-4 מכשירים של החברה ששמעתי בפועל.
ב. יש רק סוג אנשים אחד שגרוע מאלו שממליצים/מגנים על ציוד שלא שמעו על בסיס חומר שיווקי - אלו שעושים את זה על בסיס גיבוב נתונים טכניים חסר רלונטיות...

(f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

שלושה או ארבעה? לא כדאי שתחליט מה כולל הרפרטואר העשיר שלך לפני שאתה קורא לי שקרן? אז מה אומר? שלושה? ארבעה? יופי. אכן ניסיון עשיר - ב'פועל'. חוצפן! אנשים שמסווגים אנשים אחרים שייכים בעצמם לסוג מסוים. היבואן של Pro-Ject נהג גם הוא לסווג כאן אנשים. הוא הועף מכאן לשמחתי אבל הדמיון בסגנון מטריד מאוד. הצעתי כאן אלטרנטיבות לדגם המדובר. אלטרנטיבות שאני מניח כלל לא מוכרות לך שמספקות ערך רב יותר, נשמעות טוב יותר, ומצדיקות את המחיר שלהן. אני אגב, מכיר את כולן היטב. חלקן אפילו ברמה האינטימית של פירוק, שדרוג והרכבה. אם קראת את ההפניות שלי, כפי שציינת, לא יכול להיות שלא שמת לב לעובדה שאין שם נתונים טכניים - פשוט משום שלא עסקתי בכך. זאת בעיקר משום שהרושם שאני מקבל הוא שהעדר של dtown שזולג לכאן לאטו, ממילא לא מבין אותם. אבל למה לי להתעקש על עובדות זניחות כאשר יש לך שתי הערות בונות וחשובות שכאלו והן מלוות בפרח חינני וכנה?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”