שרשור תגובות: מסך UHD מעוגל 65HU9000 של סמסונג
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
כתבה מעמיקה
1. 65HU9000 של סמסונג - זה דגם אמריקאי האם זה אותו גדם כמו 8500 האירופאי ?
האם בגלל הקופסא אין היום שוני בין ארה"ב לאירופה ?
2.
זה חזרה לאחור כמו לפני 4 שנים עם מסך 1080P .
זה לא מריח איכות לשבת 4 מטר ממסך כדי לסבול את התמונה .
3.
SD ו- HD יראו טוב יותר במסך טוב כמו H8000 .
4. לא מובן האם חיברת מחשב עם כרטיס מסך התומך ב-4K 30 HZ ?
אולי זה משפר פלאים את SDאו HD ?
5.
6.
לא מצוין ציוד בדיקה לכן שואל
7. מכל המסכים 1080P שאתה ראית האם היית לוקח עבורך מסך זה ? או מחכה שנה ?
8. אני חייב לומר חסר בתמונות צבעוניות ועומק לשחור ( מול פלזמה ST וגם מסכים רבים אחרים )
ויש הרגשה שהרזולוציה יכולה להרוס וידאו ברזולוציה נמוכה .
9.האם נראה מבחן גם ל- H8000 ?
יש כאן שאלות אולי קשות כי לא מבין וזה מעניין האם לקנות מסך 4K
אני חייב לציין שזאת הביקורת הכי רצינית שישנה בישראל
1. 65HU9000 של סמסונג - זה דגם אמריקאי האם זה אותו גדם כמו 8500 האירופאי ?
האם בגלל הקופסא אין היום שוני בין ארה"ב לאירופה ?
2.
לא מובן אתם טוענים תמיד שמסך גדול 4K צריך לשבת מטר כדי לראות איכות ועכשיו טוענים שצריך 4 מטרצפיה של 4 מטר דווקא האופציות הללו שיפרו את התמונה...
זה חזרה לאחור כמו לפני 4 שנים עם מסך 1080P .
זה לא מריח איכות לשבת 4 מטר ממסך כדי לסבול את התמונה .
3.
כלומר היום שאין חומר ב- 4K אין טעם להשקיע ולשלם יותר ולקבל פחות ?קשה להגיד שהשידורים גרועים, אבל הם בהחלט פחות חדים מאשר במסך FHD....
SD ו- HD יראו טוב יותר במסך טוב כמו H8000 .
4. לא מובן האם חיברת מחשב עם כרטיס מסך התומך ב-4K 30 HZ ?
אולי זה משפר פלאים את SDאו HD ?
5.
כלומר אדם מהשורה עם דיסק כיול יכול לכייל ?חשוב מאוד במסך זה לכייל כראוי את המסך ובייחוד את השחורים...
6.
האם הבלוריי שלך ממיר ל- 4K ?נראה מדהים עם תוכן בלוריי....
לא מצוין ציוד בדיקה לכן שואל
7. מכל המסכים 1080P שאתה ראית האם היית לוקח עבורך מסך זה ? או מחכה שנה ?
8. אני חייב לומר חסר בתמונות צבעוניות ועומק לשחור ( מול פלזמה ST וגם מסכים רבים אחרים )
ויש הרגשה שהרזולוציה יכולה להרוס וידאו ברזולוציה נמוכה .
9.האם נראה מבחן גם ל- H8000 ?
יש כאן שאלות אולי קשות כי לא מבין וזה מעניין האם לקנות מסך 4K
אני חייב לציין שזאת הביקורת הכי רצינית שישנה בישראל
נערך לאחרונה על ידי opi13 ב 07/07/2014 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
חבל שכול מרכז הכובד עבר לUHD קעור. מי שיחפש מסך שטוח FHD (משיקולי מחיר תועלת בהינתן ההיצע הלא קיים של 4K) ימצא שם את H7000 בראש הפירמידה ללא מאפיינים של ספינת דגל כגון micro dimming ultimate או evolution kit. כנראה שכדאי למהר ולהצטייד בf8000
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
איזה ביקורת,ללקק את האצבעות
תודה עופר
תודה עופר
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אכן סקירה מקיפה ויסודית ביותר אבל לא הצלחתי להבין איפה עומד המסך הזה ספציפית וכמייצג של כיוון המסכים שמצוי השנה (קרי UHD LED עם תאורה בקצוות) מול המסכים הטובים מבחינת איכות תמונה של השנה שעברה (למשל ST60 או VT60) עבור מי שרוצה לחבר את המסך לסטרימר עם HDMI ולראות סדרות/סרטים ב HD ולא מעניין אותו שליטה על הטלויזיה במיצמוץ וכו'?
מסכים איתך לא מובן איפה המסך הזה עומד ? האם עדיף היום HD או מסך UHD ?מול המסכים הטובים מבחינת איכות תמונה של השנה שעברה (למשל ST60 או VT60) עבור מי שרוצה לחבר את המסך לסטרימר עם HDMI ולראות סדרות/סרטים ב HD ולא מעניין אותו שליטה על הטלויזיה במיצמוץ וכו'?...
מסך חכם , שלט חכם , דיבור עם האף , אינטרנט , ממש לא נוגע , כל מחשב ישן עושה זאת הרבה יותר טוב ומהנה .
תודה על הביקורת , לא הבנתי :
האם זה מסך לקנייה , כי לי עפ"י התמונות יש לו בעיות רבות לתת 576P 720P ברזולוציה טבעית UHD
מרגיש מאוד שזה יותר לבעלי ממון ולא חובבי וידאו .
כל התמונות של המסך מורגש העקומה על התמונה
http://www.hometheater.co.il/images/art ... H_6435.JPG
ראו בתמונה כל הפסים מעוקלים
זה לא נראה לי דרך טבעית לראות שאני טועה ?
הדגם המוצג כאן 9000 רק מוצא אותו בארה"ב
http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN65HU9000FXZA
האם הגיעו זמנים יפים שמסכים של ארה"ב טובים לישראל ?
PurColor או Auto Depth Enhancer
לא הבנתי מה תורם לתמונה ?
האם זה מסך לקנייה , כי לי עפ"י התמונות יש לו בעיות רבות לתת 576P 720P ברזולוציה טבעית UHD
מרגיש מאוד שזה יותר לבעלי ממון ולא חובבי וידאו .
כל התמונות של המסך מורגש העקומה על התמונה
http://www.hometheater.co.il/images/art ... H_6435.JPG
ראו בתמונה כל הפסים מעוקלים
זה לא נראה לי דרך טבעית לראות שאני טועה ?
הדגם המוצג כאן 9000 רק מוצא אותו בארה"ב
http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN65HU9000FXZA
האם הגיעו זמנים יפים שמסכים של ארה"ב טובים לישראל ?
PurColor או Auto Depth Enhancer
לא הבנתי מה תורם לתמונה ?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·movieman כתב:המאמר מעניין מאוד ,
2 הבעיות שאני רואה כרגע זה:
מחיר (מעריך שירד בכמה K לפחות , אחרת יישאר במחסנים של סמסונג הרבה זמן)
אפשרות תלייה על הקיר (כנראה ייפתר עם הזמן)...
אלו בדיוק הבעיות שגם אני חשבתי עליהם.
מחיר, ברור.
בעיקר כאשר אינני מתכוון לרדת מגודל המסך הנוכחי (75)
אם כבר אז להעלות.
התליה על הקיר, צפויה להוות מכשול מעיק לחובבי הסאונד.
בתליית המסך משתחרר מקום רב, עבור ציוד אודיו כבד.
·לא הבנתי מה הבעיה עם תליה על הקיר. יש חורים לברגים מאחור בשביל זה. והתקן הוא VESA שכל מתלה נורמלי יכול לקבל.movieman כתב:המאמר מעניין מאוד ,
2 הבעיות שאני רואה כרגע זה:
מחיר (מעריך שירד בכמה K לפחות , אחרת יישאר במחסנים של סמסונג הרבה זמן)
אפשרות תלייה על הקיר (כנראה ייפתר עם הזמן)...
המשפט מהכתבה לא מנוסח טוב. במקום:
היה צריך לרשום:חלקו האחורי של המסך כולל נקודות חיבור שמאפשרות התקנה על הקיר, אך כאמור העיצוב של המסך פשוט לא נראה מתאים לתליה....
או משהו כזהחלקו האחורי של המסך כולל נקודות חיבור שמאפשרות התקנה על הקיר, תומך בתקן VESA העולמי. אבל נראה לנו שבגלל הקימור זה יראה מוזר מבחינה קוסמטית....
·גם לביקורת מותר לטעותmovieman כתב:·......
ע"פ הביקורת ה-TV הקעורה אמורה להיות על מזנון ולא מתאימה לתלייה (גם לי זה מעט תמוה) .
BARIKO - איזה TV י75' ש לך כרגע ??...
כמו שאמרתי, כל הCurved של סמסונג תומכות (ממש לא במפתיע) בתקן VESA. אין שום בעיה לתלות אותם.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
תודה על הביקורת המקצועית. אחת המקיפות שראיתי באתר בשנים האחרונות..
אך, מאכזב אותי לגלות שבמסך שמהווה ספינת דגל של היצרן הכי בכיר בענף יש כזה חוסר דיוק בצבעים ובטמפ' צבע והוא צריך לעבור כיול מקצועי.
שנית, נושא העננות שציינת בפינות גם מאכזב ונושא צבירת התמונה (וכן, מצליחים לראות את זה בבירור בתמונה) נראה ממש תמוה.
דבר נוסף, בתור גיימר, זמן התגובה שלו במצב GAME MODE פשוט גרוע ואכן לא מומלץ לגיימרים רציניים כפי שצוין בביקורת. ראוי אולי רק להוסיף את הנקודה הזו בסיכומים בסוף: זמן תגובה לגיימינג: 5
שוב, תודה על הביקורת.
אחכה למסכי 4K זולים וטובים ממנו.. (ומי בכלל צריך מסך קעור?? לא הבנתי בכלל את היתרון פה)
אך, מאכזב אותי לגלות שבמסך שמהווה ספינת דגל של היצרן הכי בכיר בענף יש כזה חוסר דיוק בצבעים ובטמפ' צבע והוא צריך לעבור כיול מקצועי.
שנית, נושא העננות שציינת בפינות גם מאכזב ונושא צבירת התמונה (וכן, מצליחים לראות את זה בבירור בתמונה) נראה ממש תמוה.
דבר נוסף, בתור גיימר, זמן התגובה שלו במצב GAME MODE פשוט גרוע ואכן לא מומלץ לגיימרים רציניים כפי שצוין בביקורת. ראוי אולי רק להוסיף את הנקודה הזו בסיכומים בסוף: זמן תגובה לגיימינג: 5
שוב, תודה על הביקורת.
אחכה למסכי 4K זולים וטובים ממנו.. (ומי בכלל צריך מסך קעור?? לא הבנתי בכלל את היתרון פה)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
oferlaor
- מנהל

לא כתבתי שאי אפשר לתלות את המסך. זה פשוט פחות מתאים לתליה מאשר מסך שטוח שיהיה מקביל לקיר שעליו הוא תלוי. כשהוא עומד על שולחן זה לא מטריד שהוא מובלט מהקיר...
@opi13
· לא יודע לענות האם עדיף HD או UHD - האם עדיף אופנוע על רכב פרטי? לכל אחד יתרונות וחסרונות. כל אחד צריך להחליט לבד מה מתאים לו.
לגבי מרחק. לא יודע מי קבע שאתה אמור לצפות ממרחק של מטר... פרקטית, מרחק צפיה הוא לרוב 3-4 מטר ולכן העובדה שעשו את הקוטר של המסך 4.2 מטר זה דבר טוב. בקיצור, זה המרחק האידאלי שבו אתה לא תרגיש שהמסך מעוגל.
מבחינת מקור - מקורות HDMI שבדקתי היו 1080P בלבד. לא בדקתי עם מחשב ב-4K. המסך עצמו נותן לך למשוך תוכן מהרשת (או מ-USB) של 4K וזה התוכן שנבדק ב-4K. אם המחשב משפר פלאים את ה-SD או את ה-HD - אין לי מושג, אך מנסיון העבר אין הבדל דרמטי, אך עם מעבד תמונה טוב (upscaler) תמיד אפשר לשפר ממה שמובנה במסך.
לגבי השוואה עם מסכי 1080P. צריך להשוות אחד מול אחד. לא הכל זה רק רזולוציה - קונטרסט עושה בעיני הבדל הרבה יותר גדול. אם הייתי צריך לבחור מחר בבוקר מסך, כנראה שהייתי הולך על מסך OLED עם Ful HD. מצד שני, למי שבשוק למסך גדול מ-55", מסך 4K בהחלט ישפר את התמונה במרחק צפיה לא גדול.
@opi13
· לא יודע לענות האם עדיף HD או UHD - האם עדיף אופנוע על רכב פרטי? לכל אחד יתרונות וחסרונות. כל אחד צריך להחליט לבד מה מתאים לו.
לגבי מרחק. לא יודע מי קבע שאתה אמור לצפות ממרחק של מטר... פרקטית, מרחק צפיה הוא לרוב 3-4 מטר ולכן העובדה שעשו את הקוטר של המסך 4.2 מטר זה דבר טוב. בקיצור, זה המרחק האידאלי שבו אתה לא תרגיש שהמסך מעוגל.
מבחינת מקור - מקורות HDMI שבדקתי היו 1080P בלבד. לא בדקתי עם מחשב ב-4K. המסך עצמו נותן לך למשוך תוכן מהרשת (או מ-USB) של 4K וזה התוכן שנבדק ב-4K. אם המחשב משפר פלאים את ה-SD או את ה-HD - אין לי מושג, אך מנסיון העבר אין הבדל דרמטי, אך עם מעבד תמונה טוב (upscaler) תמיד אפשר לשפר ממה שמובנה במסך.
לגבי השוואה עם מסכי 1080P. צריך להשוות אחד מול אחד. לא הכל זה רק רזולוציה - קונטרסט עושה בעיני הבדל הרבה יותר גדול. אם הייתי צריך לבחור מחר בבוקר מסך, כנראה שהייתי הולך על מסך OLED עם Ful HD. מצד שני, למי שבשוק למסך גדול מ-55", מסך 4K בהחלט ישפר את התמונה במרחק צפיה לא גדול.
צודקדבר נוסף, בתור גיימר, זמן התגובה שלו במצב GAME MODE פשוט גרוע ואכן לא מומלץ לגיימרים רציניים כפי שצוין בביקורת. ראוי אולי רק להוסיף את הנקודה הזו בסיכומים בסוף: זמן תגובה לגיימינג: 5
שוב, תודה על הביקורת. פרח
אחכה למסכי 4K זולים וטובים ממנו.. (ומי בכלל צריך מסך קעור?? לא הבנתי בכלל את היתרון פה)...
זמן תגובה של סמסונג מאוד לא טוב , למה זה קורה ? ( יש להם מעבד מרובע ליבות )
לא עושה רושם איכות המסך הזה , אבל המסך הזה מדורג כטוב ביותר Upscaling
אז אם סמסונג לא נותן תוצאה מעולה ,אז שום מסך אחר וזול יותר לא יתן תוצאה טובה יותר לא השנה
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
·לא ידעתי שמוכרים מסכי OLED בצורה סדרתית. מסכים איתך לגבי הקונטרסט ולכן שאלתי.oferlaor כתב:לא כתבתי שאי אפשר לתלות את המסך. זה פשוט פחות מתאים לתליה מאשר מסך שטוח שיהיה מקביל לקיר שעליו הוא תלוי. כשהוא עומד על שולחן זה לא מטריד שהוא מובלט מהקיר...
@opi13
לגבי השוואה עם מסכי 1080P. צריך להשוות אחד מול אחד. לא הכל זה רק רזולוציה - קונטרסט עושה בעיני הבדל הרבה יותר גדול. אם הייתי צריך לבחור מחר בבוקר מסך, כנראה שהייתי הולך על מסך OLED עם Ful HD. מצד שני, למי שבשוק למסך גדול מ-55", מסך 4K בהחלט ישפר את התמונה במרחק צפיה לא גדול....
מכיוון שהמסך הזה הוא הטופ של סמסונג היה מעניין להשוות את איכות התמונה שלו בסרטי בלוריי מול דגם הטופ של פלאזמה של פאנאסוניק או סמסונג (אח דמול אחד) בכדי להבין איפה אנחנו נמצאים היום באיכות תמונה?
נראה שהלכנו אחורה בגלל ה 4K (שאין לו ממש תוכן). השאלה כמה אחורה הלכנו?
-
oferlaor
- מנהל

jacko-il
היתרון של מסך מעוגל הוא בשיפור בהחזרי האור. זה מורגש מאוד לטובה.
היתרון של מסך מעוגל הוא בשיפור בהחזרי האור. זה מורגש מאוד לטובה.
המסך מעוגל אך לא קעור. בקרוב גם זה יגיע. מלבד שיפור בהחזרי אור, הקעירות של המסך באה במטרה לתת תחושת עומק טבעית, שכן צורת העדשה בעין שלנו היא כדור, אך שמסך בעל צורה קעורה (ולא רק עגולה) נותן אפקט טבעי יותר. המסים המעוגלים מעוגלים רק בכיוון אחד. בקרוב יצאו מסכים המעוגלים בשני צירים אנכי וורטיקאלי, ז"א צורת דופן פנימית של ספירה. חוץ מזה הוא לא תומך ב תמונה 120P (120 פריימים פרוגרסיבים בשנייה), אך שהוא לא כזה אטרקציה... אולי בעוד שנה הדברים יתחילו לזוז...