התלבטויות של רגעים אחרונים לקראת רכישת מערכת סטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
התייעצתי כאן כבר לא מזמן בנוגע לרכישת רמקולים והחלטתי שאני ארכוש את הA5+.
עכשיו כשאני קרוב לרכישה אני בודק כל מיני אופציות מהמשומשים ונראה כאילו אני אוכל הרכיב מערכת יותר טובה מה A5+.
יש לי תקציב של 4000 ש"ח עם אפשרות של חריגה למקרה ששווה את זה. אבל אני בהחלט אשמח לשלם פחות מזה.
אני מאזין בעיקר לרוקאנרול, בלוז וג'אז.
ראיתי שכאן בלוח מישהו מוכר את המורל סינצ'ור ב3500 ש"ח וזה בעיקר מה שערער אותי. מחיר נורא זול לאחלה רמקול!
הבעיה נכנסת בהגברה, יש לי כרגע RXV595 אבל אני רוצה משהו עם איכות מוזיקלית גבוהה, יש לי עדיפות לרסיבר כי אני מעדיף להחליף את ה595 ולא להוסיף עליו, אני אוכל להתפשר על מגבר סטריאו במידה ואני אוכל להתחבר אליו בצורה אופטית, או אנלוגית ללא צורך ב DAC + שיהיה לו pre-out.
חשבתי על הRXV995, אני חושב שהוא מתאים לי.
סייג- מכיוון שהמערכת תמוקם בחדר שינה, במידה ואני אכל לרכוש את הסיינצ'ור זה יהיה קצת overkill לא? אני מניח גם שראוי לשדך להם הגברה איכותית.

בקיצור אני נורא מבולבל, אני צריך עזרה להרכיב מערכת בתקציב הנ"ל, יד2 מתקבל בברכה.

תודה רבה לעוזרים (Y)

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

תראה
לי יש הרבה חלקים במערכת מיד2...
קניתי מערכת והרכבתי לי מערכת שבחיים לא הייתי קונה בתור יד1...
מחירים של חצי בערך וקניתי הרבה יותר וקיבלתי הרבה יותר תמורת אותה עלות של כסף..
לפני כן הייתה לי מערכת פשוטה יותר אמנם, אבל בסיסית מאוד (נקנתה בתור חדשה כשעברתי לדירה לפני כ-5 שנים)
ועכשיו אחרי שהחלפתי את כל החלקים כמעט ביד2 יש לי מערכת הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממה שהיה לי קודם וגם בהתייחס למה שהייתי קונה כרגע כחדש באותה עלות

מה שכן, סאב לדוגמא לא הצלחתי למצוא במחיר סביר בארץ, גם לא ביד2.. .אז הזמנתי מחו"ל SVS...

נו שוין, חייב שיהיה משהו חדש, לא?
מה גם שכולם כאן ממליצים עליהם, אז אדרבא... חברי הפורום כאן רק עזרו לי ואני מרוצה מכל רגע ומכל שנייה על כל מה שאני סופג ולומד מכאן

בהצלחה!
רמי

justdoit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

היי,

המורל באמת רמקולים איכותיים וברמה גבוהה , מדוייקים שכמעט אפשר לחשוב שהגעת לטופ !

לדעתי, שווה להשקיע בפריט ולהשיג את הרמה הכי גבוהה שאפשר- הכי איכותית שאפשר מאשר להתפשר על כמה חלקים בינוניים ומטה, ז"א: תקנה חלק איכותי, תשקיע צעד צעד ולאט תבנה את המערכת המושלמת עבורך, זה "המשחק" ,
נכון שהמטרה לקנות וזהו, אך לא כך ,
זה היופי (הכיף- לאודיופיל) שתמיד אפשר להחליף חלק בסט, להתנסות ולנסות לשפר - במטרה להגיע למשהו טוב/מיוחד חדש יותר מהקיים.. (מומחים יכנו זאת נגיף "אודיופיליה" )

אז אפשר לדעתי כדאי להשקיע בחלק אחד שיהיה ברמה גבוהה ולחכות(לחסוך) לחלק הבא, תקנה רמקולים, ואח"כ הגברה טובה,
ה 995-YAMAHA, מגבר נחמד וטוב, ישלו הגברה טוב שיכולה להזיז רמקולים גדולים.. אך משם הדרך לעלות ולהשתפר תמיד פתוחה, (ההשקעה ב955 היא לא גבוהה, ולמכור אותו לדעתי לא תהיה בעיה ,וגם ההפרש ממכירתו לא תיפול כמו על פריט יקר שתקנה ב5-6K חדש..

שוק היד-שניה מלא היצע ומגוון, צריך רק לחפש .
*אפשר לשקול גם פריטים מתצוגה במצב חדש במחיר מוזל.

בהצלחה!

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי, תודה על התגובה.
המורל נמכרו כבר למישהו אחר(לא מפתיע) אז שוב אני חוזר לנקודת ההתחלה.
הבעיה שלי שרוב המוכרים של המשומשים וחנויות האודיו נמצאים באיזור המרכז. אני מאיזור ירושלים ולא נייד כ"כ.
מחר אני מתכנן לקפוץ לאבי יפה ולראות אולי הם יוכלו להציע לי משהו טוב. מישהו יכול להמליץ על פריטים מהמלאי של אבי יפה?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

ציינת שמדובר במערכת בחדר שינה.
לא מכיר את הרגלי האזנה שלך אבל אם אתה מתכנן להאזין בחדר השינה (בשעות הלילה?) בווליום נמוך משמעותית מזה שאתה רגיל להאזין בסלון בשעות היום, אז כדאי לך לקחת בחשבון איך רמקול נשמע בווליום נמוך יחסית.

ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

oren1219 כתב:מחר אני מתכנן לקפוץ לאבי יפה ולראות אולי הם יוכלו להציע לי משהו טוב. מישהו יכול להמליץ על פריטים מהמלאי של אבי יפה?
...
http://www.aviyaffe.com/category_list/6 ... -Pre-Owned

מהרשימה הזאת הייתי הולך על המגבר סטריאו של QUAD.

אבל בינינו - אם יש לך את הסכום הזה ואתה רוצה לטפס למשהו יותר טוב מה-+A5, אז לך על מוניטורים מוגברים איכותיים ב-4,000 ש"ח, במקום לפזר את הסכום הזה על מגבר + רמקולים רגילים. הנה כמה אופציות: KRK Rokit 8, אייקון ICON PX-T8A2, ברינגר TRUTH B3031A או M-AUDIO M3-8...
במקרה והדגמים של ה-8 אינץ' גדולים לך, אתה יכול ללכת על דגמים איכותיים עם אלמנט של 5-6 אינץ', כגון: M-AUDIO Studiophile CX5 או ESI uniK 05.

zoozoo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

oren1219 כתב:היי, תודה על התגובה.
המורל נמכרו כבר למישהו אחר(לא מפתיע) אז שוב אני חוזר לנקודת ההתחלה.
הבעיה שלי שרוב המוכרים של המשומשים וחנויות האודיו נמצאים באיזור המרכז. אני מאיזור ירושלים ולא נייד כ"כ.
מחר אני מתכנן לקפוץ לאבי יפה ולראות אולי הם יוכלו להציע לי משהו טוב. מישהו יכול להמליץ על פריטים מהמלאי של אבי יפה?
...
·אם אתה ירושלמי אתה יכול לגשת לאודיו פידלטי ( איל פור) שגם נימצאית בירושלים.כנס לאתר, יש שם היצע רב ...

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ארז וחני,
אתה צודק, וככל שאני חושב על זה - עדיף מוניטור אקטיבי, כי זה בחדר שינה ואני מאזין יחסית קרוב לרמקול. אבל החסרון הוא שברגע שארצה להשתדרג אני אאלץ להחליף את כל המערכת ולא רק רמקולים או מגבר.

epony,
המגבר של קוואד יחסית יקר ומחסל סכום נכבד מהתקציב, בנוסף אני חושב שהוא לא משולב ואז צריך להוסיף עוד כסף.
אתה עוזר לי לחזק את הנטייה שלי למוניטור מוגבר, אני אבדוק את הדגם שהצעת. אבל- מוניטור לא יהיה שקוף מידי?
תודה על הייעוץ.

zoozoo,
תודה על העצה, לא הכרתי את החנות (Y)

הציעו לי
מגבר קיימברידג' אודיו 350A
רמקולים TSX 220 של פולק אודיו.
ב4K.
מה דעתכם?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

מה זה "שקוף מדי"? תשמע, תחליט...
חוצמזה, שעם רוב המוניטורים יש לך משחק גם עם הטרבל וגם עם הבאס, אז אתה יכול לכוון את גוון הסאונד כך שיתאים להעדפות שלך. (i)

לגבי הקוואד, אני בטוח שזה לא מחיר סופי, ואני די בטוח שזה מגבר משולב.

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

חבר'ה,
תודה רבה על העזרה.
אתמול הלכתי לאייל פור, התייעצתי איתו, שמעתי כל מיני קומבינציות ובסוף הצלחנו להרכיב סט שעונה בול על הדרישות שלי.
רכשתי רמקולים - advance acustic k3 kubik line.
מגבר - advance acustic x i60.
רכשתי סה"כ בפחות מ 3K.
נורא מרוצה ומאושר.
שבת שלום!

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #11 

תתחדש ותהנה !

פנק אותנו בתמונות :)

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בכיף:) *יש לכלוך על העדשה של המצלמה*
[imgbig]http://i.imgur.com/epKPvbA.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/r0Q8r89.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/8mjwAJL.jpg[/imgbig]

ועל הדרך הנה מגבר אוזניות שקיבלתי השבוע Bravo Audio V2 - סאונד מהמם.
[imgbig]http://i.imgur.com/1QKOIxT.jpg[/imgbig]

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

תתחדש ותהנה! (Y) 8)

avirez
חבר פעיל במיוחד