בקשר למשהו שנכתב ב"מבחן האוזניות הגדול לשנת 2014" לגבי הATH-M50

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Eargasm פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 109
שם מלא: נועם
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברשותי M50 בנות שנתיים, מוד כבל מתנתק שעשיתי ויצא פשוט מושלם, ופאדים של HM5 כשמתחתם הספוגים של הפאדים המקוריים אחרת הטרבל פשוט מפוצץ את האוזניים, וככה הן נשמעות הכי טוב לטעמי.

בסיקור נכתב: "הן נותנות תמורה יותר ממצוינת למחירן והן בעלות פוטנציאל לשיפור בעזרת מודינג של שיכוך בעזרת "בלו-טאק" וצמר גפן המרגיע את הבאס המעט מודגש שלהן."

אשמח להסבר לגבי המודים, אולי אעשה אותם...
אשמח להסברים מפורטים מהדפיי או משהו פשוט אין לי מושג איך בדיוק עושים את המוד של הבלו טאק ומאיפה הכי כדאי לקנות...

תודה רבה :)

Eargasm פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #2 

ברצינות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

ממליץ שתזכיר את @beta וכך הוא ישים לב שאתה מתייחס למאמר שלו.

Sven
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

זה מוד מאד נפוץ בעיקר לאזניות סגורות, אני לא יודע איזה חומר יש בארץ עם אותן סגולות כמו לבלו-טאק ומעולם לא עשיתי את המוד הזה בעצמי.
בעבר קראתי עליו מספר פעמים, בעיקר עם k81/k518 של AKG, אבל אני לא מוצא את הדיונים הספציפיים שראיתי אז.
מחיפוש מהיר בגוגל אפשר למצוא הרבה מאד תמונות ודיונים העוסקים בנושא, אמנם לא עם M50, אבל אני מניח שאתה תבין מהם את הרעיון הכללי.
F2k -> Schiit Bifrost MB -> Schiit Jotunheim -> Focal Elear / ZMF Atticus
Samsung S10e -> Alclair Reference Triple

Eargasm פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #5 

Sven כתב:זה מוד מאד נפוץ בעיקר לאזניות סגורות, אני לא יודע איזה חומר יש בארץ עם אותן סגולות כמו לבלו-טאק ומעולם לא עשיתי את המוד הזה בעצמי.
בעבר קראתי עליו מספר פעמים, בעיקר עם k81/k518 של AKG, אבל אני לא מוצא את הדיונים הספציפיים שראיתי אז.
מחיפוש מהיר בגוגל אפשר למצוא הרבה מאד תמונות ודיונים העוסקים בנושא, אמנם לא עם M50, אבל אני מניח שאתה תבין מהם את הרעיון הכללי.
...
תודה רבה, לא עשיתי חיפוש על המוד כי לא הגעתי לזה עדיין וחשבתי שלמישהו פה תהיה תשובה טובה ומהירה ללא הצורך של חפירה בגוגל... :)
אחכה לתגובה מכותב הכתבה ואזמין את הבלוטאק, זה עולה גרושים באיביי

Eargasm פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

אני עדיין מחכה לתגובתך @beta
בבקשה תראה לי שאתה יודע על מה אתה מדבר ולא סתם כתבת כדי לצאת יותר "מקצועי" או "מבין" - אני באמת רוצה להבין מה למה וכמה וליישם את המוד על הזוג שלי.
תודה :)

בנתיים קיבלתי בפורום אחר את התמונה הזאת ממישהו שראה את האשכול בפורום הזה ושלח לי שם כי אין לו פה משתמש:
[img2=1024x768]http://cdn.head-fi.org/4/45/45dbe440_i-F7gtVPX-XL.jpeg[/img2]

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

ראשית, מתנצל על התגובה המעט מאוחרת. אילוציי מערכת בשל המצב הביטחוני קצת עיכבו אותי והזמן הפנוי שלי.

כמו שקודמיי ציינו, הרעיון של המוד מתבסס על מוד הבלו-טאק שמאוד מפורסם ב-K518 של AKG. הרעיון הוא להקטין את חלל הכוס של האוזניה ושיכוך (מכונה "דאמפינג" באנגלית) של החזריי הגלים בחלל האוזניה הגורמים לרוב להקטנת הבאס ושינוי קל של אופי הסאונד, זה משתנה בהתאם לחומרים בהם תשתמש. יש עוד כל מיני חומרים דמויי פלסטלינה (שברח לי שמם כרגע) שמשתמשים בהם לרוב בתחום של אודיו לרכב לשיכוך חללים וכד'.

לצורך הפרוטוקול לא נתקלתי בעבר במוד שכזה לדגם הזה ספיציפי, אבל ההליך הנ"ל פשוט, מוכר וידוע וזהה בכלל האוזניות הסגורות. תשחק עם זה ותראה מה יוצא לך בסוף ואם אתה מרוצה. מדובר בהליך הפיך, כך שאם אתה לא מרוצה אתה יכול תמיד לחזור למקור. אל תשכח לנסות להשתמש בחומרים שונים. אני באוזניות שיצרתי (ראה מוד אודיו טכניקה SJ3 מאלומניום שפירסמתי כאן לפני חצי שנה בערך) ביצעתי שיכוך עם פאדים מצמר גפן להסרת איפור (זה מה שהיה בבית). לרעיונות נוספים תשוטט בהד-פיי ותקבל השראה לכל מיני ג'וקים שמשוגעים לדבר עושים.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

Eargasm פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #8 

Beta כתב:ראשית, מתנצל על התגובה המעט מאוחרת. אילוציי מערכת בשל המצב הביטחוני קצת עיכבו אותי והזמן הפנוי שלי.

כמו שקודמיי ציינו, הרעיון של המוד מתבסס על מוד הבלו-טאק שמאוד מפורסם ב-K518 של AKG. הרעיון הוא להקטין את חלל הכוס של האוזניה ושיכוך (מכונה "דאמפינג" באנגלית) של החזריי הגלים בחלל האוזניה הגורמים לרוב להקטנת הבאס ושינוי קל של אופי הסאונד, זה משתנה בהתאם לחומרים בהם תשתמש. יש עוד כל מיני חומרים דמויי פלסטלינה (שברח לי שמם כרגע) שמשתמשים בהם לרוב בתחום של אודיו לרכב לשיכוך חללים וכד'.

לצורך הפרוטוקול לא נתקלתי בעבר במוד שכזה לדגם הזה ספיציפי, אבל ההליך הנ"ל פשוט, מוכר וידוע וזהה בכלל האוזניות הסגורות. תשחק עם זה ותראה מה יוצא לך בסוף ואם אתה מרוצה. מדובר בהליך הפיך, כך שאם אתה לא מרוצה אתה יכול תמיד לחזור למקור. אל תשכח לנסות להשתמש בחומרים שונים. אני באוזניות שיצרתי (ראה מוד אודיו טכניקה SJ3 מאלומניום שפירסמתי כאן לפני חצי שנה בערך ) ביצעתי שיכוך עם פאדים מצמר גפן להסרת איפור (זה מה שהיה בבית). לרעיונות נוספים תשוטט בהד-פיי ותקבל השראה לכל מיני ג'וקים שמשוגעים לדבר עושים.
...
קודם כל תודה על התגובה
שנית כל - חיפשתי, כל מה שמצאתי הוא מאוד ישן וכל התמונות כבר נמחקו...
אבל הבנתי את העיקרון - אני ממלא את הקאפ בזה (מצפה את הבפנים) ומצפה את המסגרת של הדרייבר שיושבת בתוך הקאפ, ושם צמר גפן בין שניהם וסוגר. כמו בתמונה הזו:
http://cdn.head-fi.org/4/45/45dbe440_i-F7gtVPX-XL.jpeg
רק שפה לא ציפו את הקאפ מבפנים.
בסדר, הבלו טאק בדרך נסתדר...
גם באין איר אני משתמש בכפולים וראיתי את זה שזה יכול להיות נחמד:
http://www.head-fi.org/t/392525/silicon ... h-blu-tack

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”