נגן בלו ריי מול טורנטים
שלום חברים
רציתי להעלות קושייה בנוגע לאיכות התוכן בכל הנוגע לסרטים ב FHD .
נכון להיום אני צופה בסרטים של 1080p אותם אני צורך דרך טורנטים ומזרים אותם דרך סטרימר של 1080p
ושאלתי היא האם קיים הבדל מהותי בין תכנים אילו שאני מוריד לבין תכנים של בלו ריי אותם מנגנים דרך נגן בלו ריי יעודי.
תודה מראש .
עידו.
רציתי להעלות קושייה בנוגע לאיכות התוכן בכל הנוגע לסרטים ב FHD .
נכון להיום אני צופה בסרטים של 1080p אותם אני צורך דרך טורנטים ומזרים אותם דרך סטרימר של 1080p
ושאלתי היא האם קיים הבדל מהותי בין תכנים אילו שאני מוריד לבין תכנים של בלו ריי אותם מנגנים דרך נגן בלו ריי יעודי.
תודה מראש .
עידו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
רק להוסיף שגם ב MKV יש הבדל בין גרסאות. לא כל הקבצים שווים באיכות..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בגדול כן.עידו2 כתב:הדבר נכון גם לגבי remux ?...
בפרטים, זה תלוי בסוג ה remux. אם זה רק remux שהורידו ממנו את ה 3D וחלק מפסי הקול כדי לכווץ אותו אז כן, זה כמו Bluray, מן הסתם.
מצד שני, במבחן סובייקטיבי שעשיתי לעצמי, נגן טוב מקונפג הייטב עם תוכן 1080p ריפ h264/x264 איכותי מאוד קשה להבחין בהבדלים ממנו ל Bluray וזה כבר תלוי בנגן מי יראה יותר טוב (נגני Bluray ל PC הם לא משהו מאלה שניסיתי - PowerDVD ו TotalMedia).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

עשית פה סלט שלם של רזולוציות.
רזולוצייה של סרט בבלו-ריי מלא (דיסק או ISO) זהה לרזולוצייה של הסרט ב- rip ב- MKV. מה ששונה בין כולם זה הביט-רייט (קצב העברת הנתונים).
כשאתה צופה ב- rip ברזולצייה של 1920x800 זה לא אומר ששינו את הרזולוצייה שלו בשביל ה- rip. זה אומר שזו הרזולוצייה בה שוחרר הסרט. רוב סרטי הקולנוע מצולמים ביחס של 2.35:1 (קרוב ל- 21:9) ולא ביחס של 1.78:1 (שזה היחס של מסכים רחבים - 16:9) לכן, טבעי שנשארים "אזורים שחורים" מעל ומתחת לסרט, הסרט פשוט צולם ביחס רחב יותר מהיחס של המסך, בהתאמה למסכי קולנוע ולא למסכים הביתיים הסטנדרטיים. יש רק שתי אפשרויות בהן אתה יכול לצפות בסרט מבלי שיהיו את הפסים השחורים האלו:
1) לקנות מסך קולנוע ביתי ביחס של 21:9. כן, יש בעולם כמה כאלו.
2) לוותר על חלק מהתמונה (ימין ושמאל) ולמתוח את התמונה על כל המסך באמצעות זום. (גם אם יכוונו לי אקדח לראש אני לא אסכים לצפות ככה בסרט)
לגבי מה להוריד ומה מומלץ - תתנסה בעצמך ותחליט מה שנראה לך. דעה של אחרים זה בדיוק מה שזה - דעה של אחרים.
מנסיון אישי שלי - עשיתי לא מעט השוואות בין ריפים שונים ובהשוואה לדיסק בלו-ריי מקורי. עם משווים לריפ איכותי, ההבדל ברוב המקרים די מינורי עד זניח. במיוחד כשלא מדברים פה על ציוד היי-אנד רפרנס שמותקן ומכוייל לפי הספר.
רזולוצייה של סרט בבלו-ריי מלא (דיסק או ISO) זהה לרזולוצייה של הסרט ב- rip ב- MKV. מה ששונה בין כולם זה הביט-רייט (קצב העברת הנתונים).
כשאתה צופה ב- rip ברזולצייה של 1920x800 זה לא אומר ששינו את הרזולוצייה שלו בשביל ה- rip. זה אומר שזו הרזולוצייה בה שוחרר הסרט. רוב סרטי הקולנוע מצולמים ביחס של 2.35:1 (קרוב ל- 21:9) ולא ביחס של 1.78:1 (שזה היחס של מסכים רחבים - 16:9) לכן, טבעי שנשארים "אזורים שחורים" מעל ומתחת לסרט, הסרט פשוט צולם ביחס רחב יותר מהיחס של המסך, בהתאמה למסכי קולנוע ולא למסכים הביתיים הסטנדרטיים. יש רק שתי אפשרויות בהן אתה יכול לצפות בסרט מבלי שיהיו את הפסים השחורים האלו:
1) לקנות מסך קולנוע ביתי ביחס של 21:9. כן, יש בעולם כמה כאלו.
2) לוותר על חלק מהתמונה (ימין ושמאל) ולמתוח את התמונה על כל המסך באמצעות זום. (גם אם יכוונו לי אקדח לראש אני לא אסכים לצפות ככה בסרט)
לגבי מה להוריד ומה מומלץ - תתנסה בעצמך ותחליט מה שנראה לך. דעה של אחרים זה בדיוק מה שזה - דעה של אחרים.
מנסיון אישי שלי - עשיתי לא מעט השוואות בין ריפים שונים ובהשוואה לדיסק בלו-ריי מקורי. עם משווים לריפ איכותי, ההבדל ברוב המקרים די מינורי עד זניח. במיוחד כשלא מדברים פה על ציוד היי-אנד רפרנס שמותקן ומכוייל לפי הספר.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 08/07/2014 6:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9462
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מנסיון אישי לא וידאופילי אני יכול לומר שברוב המקרים קשה להבחין בהבדלים ורק להוסיף שכמו שיש ריפים טובים יותר וטובים פחות - שמתי לב שיש גם דיסקים של בלו-ריי ברמות שונות של איכות תמונה
ההבדל המהותי הוא דווקא הסאונד.
ריפ מלא יכיל לרוב סאונד בפורמט המתקדם ביותר dts-hd master ואילו הריפים יכילו רק את פורמט ה dts.
לגבי התמונה כבר ענו לך, אם תוריד 1080p לא תרגיש בהבדל אל מול בלורי אמיתי שכן הרעיון בקידוד הוא שהביט רייט משתנה כתלות בצורך. קטעים עמוסי תזוזה יהיו בביטרייט גבוה וקטעים סטטאטים בביט רייט נמוך וזה אל מול בלו רי מלא שם הביט רייט תמיד גבוה.
ולכן :
הופעות או סרטים לשמירה מורידים בשאיפה ריפ מלא 25-40 גיגה. ואז צריך ורצוי להחזיר nas עם כמה טרות....
סרט לצפיה , כתלות באמצעי התצוגה שלך 720p כמו במקרה שלי בשל המקרן או 1080p אם אני צופה בטלויזיה ולא במקרן.
ריפ מלא יכיל לרוב סאונד בפורמט המתקדם ביותר dts-hd master ואילו הריפים יכילו רק את פורמט ה dts.
לגבי התמונה כבר ענו לך, אם תוריד 1080p לא תרגיש בהבדל אל מול בלורי אמיתי שכן הרעיון בקידוד הוא שהביט רייט משתנה כתלות בצורך. קטעים עמוסי תזוזה יהיו בביטרייט גבוה וקטעים סטטאטים בביט רייט נמוך וזה אל מול בלו רי מלא שם הביט רייט תמיד גבוה.
ולכן :
הופעות או סרטים לשמירה מורידים בשאיפה ריפ מלא 25-40 גיגה. ואז צריך ורצוי להחזיר nas עם כמה טרות....
סרט לצפיה , כתלות באמצעי התצוגה שלך 720p כמו במקרה שלי בשל המקרן או 1080p אם אני צופה בטלויזיה ולא במקרן.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
·kobbi כתב:ההבדל המהותי הוא דווקא הסאונד.
ולכן :
סרט לצפיה , כתלות באמצעי התצוגה שלך 720p כמו במקרה שלי בשל המקרן או 1080p אם אני צופה בטלויזיה ולא במקרן....
כמה אחוז מתוך הטורנטים משוחררים בקידוד variable bitrate? אני הייתי תחת הרושם שהרוב הם CBR.
זה אומנם קצת יותר בזבזני אבל מצד שני זה מקל מאוד על חישובי קידוד ו-transcoding.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי YIFI - לפי דעתי אין להם מקום בסצינה הזו. איכות ירודה.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
איזה באסה שסגרו את PublicHD, אה?