מי מזהה?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יפיפה! תתחדש
נראה שמור.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
עוד (רהיט) לנקו? 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כן... ידידנו הצעיר תום, פיתח לאחרונה, כך עושה רושם, איזושהי גישה אמביוולנטית כלפי פטפונים בעלי בסיס עץ...
אני זכיתי ממנו פעם להתייחסות במילים 'רהיטים אנגליים' בקשר לפטפונים של טורנס. אני מניח ש-'רהיט' זה דווקא כינוי חיבה.
עם זאת, לזכותו יאמר, שהוא ציין שלוש מילים וצדק בכולן. כולל ה-'עוד'. שאפו על האבחנה המדויקת! 
אני זכיתי ממנו פעם להתייחסות במילים 'רהיטים אנגליים' בקשר לפטפונים של טורנס. אני מניח ש-'רהיט' זה דווקא כינוי חיבה.
טוב זה לא היה קשה...
הפעם זכיתי לאחד במצב
מלבד שריטה במכסה ומשקולת אנטיסקייט חסרה,יש הכל,אפילו ראש של shure שאני שומר לטומי
עם מחט hi-track במצב טוב וגלגל תמך אלומיניום 5 חורים
בעיות : נראה שמישהו שינה את חיבור הארקה לחיצונית ,במקום הארקה ל מינוס ימין = יש רעשים
RCA שקעים החלפתי
גלגל תמך מפרפר=לוקח לפלטה זמן להניע ומסתובבת לאט= למתוח עוד את הקפיץ? או לנקות את תחתית הפלטה?
וכמובן הV בלוקים
הפעם זכיתי לאחד במצב
בעיות : נראה שמישהו שינה את חיבור הארקה לחיצונית ,במקום הארקה ל מינוס ימין = יש רעשים
RCA שקעים החלפתי
גלגל תמך מפרפר=לוקח לפלטה זמן להניע ומסתובבת לאט= למתוח עוד את הקפיץ? או לנקות את תחתית הפלטה?
וכמובן הV בלוקים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
רהיט ככינוי גנאי, מקורו אצלי במספר תקריות רעות במיוחד הקשורות לבסיסי DUAL השונים, שגרמו לי להעדיף לשמור את העץ לתיבות הרמקולים בלבד.
גם ברסיברים\מגברים בעלי מכסה עליון מעץ חטאו האירופאים וגם (לצערי) היפנים. מחליש מאוד את עמידות המכשירים (דוגמה בולטת היא סדרת ה-G של סנסוי).
Marantz הם היחידים שיקבלו אצלי
גדול (על אף שאין לי חיבה מיוחדת למגברים שלהם), על שימוש נכון באלומיניום מכופף ובעודף ברגים, המעניק למוצריהם כושר יוצא דופן ויכולת טלטול\הובלה, שאין כמותה.
גם ברסיברים\מגברים בעלי מכסה עליון מעץ חטאו האירופאים וגם (לצערי) היפנים. מחליש מאוד את עמידות המכשירים (דוגמה בולטת היא סדרת ה-G של סנסוי).
Marantz הם היחידים שיקבלו אצלי
תום,אתה טוען שסיבית מתפוררת אחרי 40 שנה ?! זה חדש לי
אבל ברצינות,שמתי לב שבדרום הארץ סיבית פחות מתנפחת ומתפורררת מבמרכז הארץ,לחות וכו'
אבל עדיין מדובר בחומר גלם ירוד,גם היה את המנהג דאז, לצפות בטפטים דמויי עץ ולמינציות סינטטיות למיניהן ....
היי, לפחות זה לא פלסטיק!
אבל ברצינות,שמתי לב שבדרום הארץ סיבית פחות מתנפחת ומתפורררת מבמרכז הארץ,לחות וכו'
אבל עדיין מדובר בחומר גלם ירוד,גם היה את המנהג דאז, לצפות בטפטים דמויי עץ ולמינציות סינטטיות למיניהן ....
היי, לפחות זה לא פלסטיק!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא ציפו שהדברים האלה יחזיקו 40 שנה. המכסים עשויים ממה שנקרא plywood שזה סנדוויץ' דיקט. דגמי ה-TOTL זכו לציפוי פורניר (veneer) אמתי. הדגמים בסדרות הנמוכות יותר זכו לציפוי ויניל (למינציה). חומר הגלם לא מגיב טוב ללחות, זה נכון, אבל הוא חזק יחסית. חלק מהפטפונים הורכבו מבסיסי 'particle board' שזה דומה יותר לסיבית. בשנות ה-70' זה נחשב לחומר 'אודיופילי'. גם יצרני רמקולים השתמשו בו לתיבות. היתרון הוא שאת כל התוצרים האלה קל מאוד לשפץ ולהחליף אם צריך. בכל זאת 40 שנים... זה פשוט המון זמן! איכות הבניה הירודה של ה-'G', אגב, לא נגמרת במכסים שלהם ולא לחינם זו נחשבת סדרה שמסמלת את תחילת שקיעת החברה.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש!
כמה לנקויים יש לך?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
בעיית המהירות נפתרה,ניקוי של תחתית הפלטה ומתיחת הקפיץ עשו את זה
הארקה חוברה לימין,ואין רעשים
נשאר רק לטפל בזרוע,תיקון החלק האחורי הנפול,עם חוט דנטלי ודבק שלוש שניות(או ויאגרה
)
ו ה V בלוקים
הארקה חוברה לימין,ואין רעשים
נשאר רק לטפל בזרוע,תיקון החלק האחורי הנפול,עם חוט דנטלי ודבק שלוש שניות(או ויאגרה
ו ה V בלוקים
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מה לגבי קצת 'פורנו' לחבר'ה?
טוב נו...
לפני זה כמה הגיגים
מה הקטע הזה שהכפתור הדלקה יושב בקרבה כה ''מסוכנת'' לראש ולמחט שהזרוע על משענתה?
ופעם ראשונה שיש לי את השטיחון המקורי,שמתי לב שכלוחצים עליו עם או בלי תקליט הוא יורד לשקערורית שבמרכז הפלטה ויוצר וואקום כמו קלאמפ,מכירים?
לפני זה כמה הגיגים
מה הקטע הזה שהכפתור הדלקה יושב בקרבה כה ''מסוכנת'' לראש ולמחט שהזרוע על משענתה?
ופעם ראשונה שיש לי את השטיחון המקורי,שמתי לב שכלוחצים עליו עם או בלי תקליט הוא יורד לשקערורית שבמרכז הפלטה ויוצר וואקום כמו קלאמפ,מכירים?
-
- הפעם זה נישאר
-
- אפילו אבק לא היה
-
- tnsilver
- חבר מביא חבר

my my, hey hey... איזו יפיפיה אמיתית! בטח מוטי אוכל את הלב עכשיו... מצב מדהים!!!
מיקום המתג, לדעתי, תרומה הנדסית איטלקית... באמת קצת מטופש, אבל אופייני. ביער השחור, זה לא היה קורה.
הואקום... איך אגדיר זאת... זה יותר bug מאשר feature אבל שיהיה... אני לא חושב שמישהו שקל אז Suction של ויניל ברצינות. לא יודע... אולי האיטלקים שוב?
מה גורם לבן אדם לרצות למכור דבר כזה? בחייך raniburg... בטח דיברת אתו - לא? מה הוא אמר?
נ.ב. עוד goldring אחד ואני מתחיל לכנות אותך 'שר הטבעות'
מיקום המתג, לדעתי, תרומה הנדסית איטלקית... באמת קצת מטופש, אבל אופייני. ביער השחור, זה לא היה קורה.
הואקום... איך אגדיר זאת... זה יותר bug מאשר feature אבל שיהיה... אני לא חושב שמישהו שקל אז Suction של ויניל ברצינות. לא יודע... אולי האיטלקים שוב?
מה גורם לבן אדם לרצות למכור דבר כזה? בחייך raniburg... בטח דיברת אתו - לא? מה הוא אמר?
נ.ב. עוד goldring אחד ואני מתחיל לכנות אותך 'שר הטבעות'