אפשר להריץ XBMC על SmartTV (חדשה)?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברשותי מסך LG 60LA621Y שמחובר ב LAN לרשת הבייתית,
ודרך ה Smart Share אני יכול לצרוך את כל התוכן (סרטים, סדרות, תמונות, מוזיקה וכו')
הנמצאים על מחשב אחר ברשת הביתית,
אבל אני רוצה לחבר לטלויזיה Raspberry Pi כדי להשתמש ב XBMC,
במקום הממשק של ה SmartTV וכמובן עבור היכולות הנוספות של ה XBMC.

השאלה היא האם אין אפשרות פשוט להתקין XBMC (אולי כאפליקציה?) ישירות על הטלויזיה?

stealth
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

- אתה יכול להפעיל XBMC במחשב אחר ולשתף תכנים דרך DLNA ואז הטלויזיה תקרא אותם בממשק שלה
- אתה יכול לשים על זיכרון נייד את קובץ ההתקנה של PLEX ולהריץ ממשק של PLEX שמתחבר לשרת PLEX במחשב אחר כדי למשוך תכנים (בשונה מטלויזיות של סמסונג, ב LG אין את האפליקציה של PLEX בחנות)

לא ידוע לי על XBMC שמותקנת בדומה ל PLEX
תחביב יקר

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #3 

אין אפשרות להתקין xbmc על סמארט
רספברי פאי זה הפתרון הזול/יעיל ביותר ביחס למחיר

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

stealth כתב:- אתה יכול להפעיל XBMC במחשב אחר ולשתף תכנים דרך DLNA ואז הטלויזיה תקרא אותם בממשק שלה
...
לשתף דרך DLNA אני יכול כבר היום, כל הרעיון הוא שאני רוצה בטלויזיה את הממשק של XBMC.

stealth כתב: - אתה יכול לשים על זיכרון נייד את קובץ ההתקנה של PLEX ולהריץ ממשק של PLEX שמתחבר לשרת PLEX במחשב אחר כדי למשוך תכנים (בשונה מטלויזיות של סמסונג, ב LG אין את האפליקציה של PLEX בחנות)
...
איך נראה ממשק של PLEX? שונה מ XBMC, לא?

yuvalg85
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

לגבי השיתוף תכנים בDLNA:
נניח יש לי מחשב נוסף בבית שעליו יושב XBMC, ומריץ תוספים כמו xbmctorrent וmashup, האם את מה שיש שם אני יכול לשתף? ואם כן, כמה זה חלק? האם זה עובד טוב? ואיך אני עושה את זה דרך ה PLEX ב smart tv?

תודה!

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

yuvalg85
אתה לא יכול לעשות DLNA לתוספים.
רק לקבצים פיזית שמצאים אצלך.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

1. קח בחשבון שאם אתה מחבר RPI לטלויזיה שלך. השלט החכם של LG לא ידע לשלוט עליו.

2. מכיוון שאתה לא יכול לשתף הרחבות וידאו של XBMC אלא רק למשוך קבצים הרי שכל הענין מיותר לחלוטין.אתה פשוט מתקין על המחשבים האחרים שרת DLNA, והרצת XBMC מיותרת.
הצורה היותר אלגנטית לעשות זאת, היא לחבר דיסק לראוטר, בראוטר שלי יש שרת DLNA מובנה.

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

סמסונג_או_LG כתב:1. קח בחשבון שאם אתה מחבר RPI לטלויזיה שלך. השלט החכם של LG לא ידע לשלוט עליו.

2. מכיוון שאתה לא יכול לשתף הרחבות וידאו של XBMC אלא רק למשוך קבצים הרי שכל הענין מיותר לחלוטין.אתה פשוט מתקין על המחשבים האחרים שרת DLNA, והרצת XBMC מיותרת.
הצורה היותר אלגנטית לעשות זאת, היא לחבר דיסק לראוטר, בראוטר שלי יש שרת DLNA מובנה.
...
·1. מדוע השלט החכם של LG לא יוכל לשלוט עליו? נכתב כאן למעלה שהוא יוכל לשלוט עליו (ואם לא, אז שלט לא חכם של LG יוכל, או השלט של HOT), לא?

2. מה הכוונה "לא יכול לשתף הרחבות וידאו של XBMC"? מדוע שלא אוכל?

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

1. ניסיתי ובדקתי טוב טוב. למרבית הצער השלט החכם של LG לא יכול לשלוט על RPI. באמצעות CEC HDMI. בנוגע לשלט של הוט אין לי מושג.

2. mp3lll קבע שלא ניתן לשתף תוספים באמצעות DNLA. אני מאמין לו. הוא יודע מה שהוא אומר.

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

סמסונג_או_LG כתב:1. ניסיתי ובדקתי טוב טוב. למרבית הצער השלט החכם של LG לא יכול לשלוט על RPI. באמצעות CEC HDMI. בנוגע לשלט של הוט אין לי מושג.

2. mp3lll קבע שלא ניתן לשתף תוספים באמצעות DNLA. אני מאמין לו. הוא יודע מה שהוא אומר.
...
·1. הבנתי, אז מה האופציות שברשותי? חשוב לי שהשליטה תהיה ב RF ולא IR, האם יש שלט שמתחבר USB-RF?
ומה בנוגע לשלט לא חכם ל LG?

2. זה רלוונטי אלי?

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

1. שתי האופציות הטריוויאליות ביותר הן: שימוש בעכבר\מקלדת אלחוטי, או באנדרואיד (עם אפליקצית XBMC אן YATSE). השליטה היא דרך wifi.

2. זה רלוונטי מאד אליך, כי זה אומר שאין לך צורך בXBMC כדי לראות סרטים ממחשבים ברשת הביתית. LG עושה את זה נח יותר (אך כהרגלה - ללא התאמה בין הקול לתמונה). גם ממיר עידן + הפנימי שלה עובד באופן מפתיע ללא באגים בכלל.
מאידך גיסא אם אתה רוצה את XBMC כדי להתחבר לגוזלן ושאר תופינים ש XBMC מציעה אז RPI הוא פתרון ראוי.

אני לכשלעצמי קצת מצטער שרכשתי את RPI ולא השקעתי כמה מאות שקלים נוספים במחשב זריז יותר. לעיתים האיטיות שלו ממש מעצבנת.

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

לי יש טלויזיה מדגם LN570 שלט שלה נראה ככה : http://wsale.co/230-thickbox_default/lg ... ull-hd.jpg
והוא לא מצליח לשלוט על RPI. באמצעות CEC המכונה בLG בשם simplink.
אולי בדגמים אחרים זה כן עובד.

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

סמסונג_או_LG כתב:1. שתי האופציות הטריוויאליות ביותר הן: שימוש בעכבר\מקלדת אלחוטי, או באנדרואיד (עם אפליקצית XBMC אן YATSE). השליטה היא דרך wifi.

2. זה רלוונטי מאד אליך, כי זה אומר שאין לך צורך בXBMC כדי לראות סרטים ממחשבים ברשת הביתית. LG עושה את זה נח יותר (אך כהרגלה - ללא התאמה בין הקול לתמונה). גם ממיר עידן + הפנימי שלה עובד באופן מפתיע ללא באגים בכלל.
מאידך גיסא אם אתה רוצה את XBMC כדי להתחבר לגוזלן ושאר תופינים ש XBMC מציעה אז RPI הוא פתרון ראוי.

אני לכשלעצמי קצת מצטער שרכשתי את RPI ולא השקעתי כמה מאות שקלים נוספים במחשב זריז יותר. לעיתים האיטיות שלו ממש מעצבנת.

...

1. אני לא רוצה מקלדת ועכבר, זה מאסיבי ולא נוח, אני רוצה שלט,
בנוסף, אני מעדיף שלט RF ולא WiFi, אבל העיקר לא IR, מה מומלץ?

2. אני לא אוהב את הממשק של LG הוא לא נוח, אני רוצה את הממשק של XBMC,
ובעזרתו להציג את כל סוגי המדיה (סרטים, סדרות, מוזיקה, תמונות וכו') בממשק של XBMC,
ובנוסף להשתמש לצפייה ישירה ש XBMC מציעה.

סמסונג_או_LG כתב:לי יש טלויזיה מדגם LN570 שלט שלה נראה ככה : http://wsale.co/230-thickbox_default/lg ... ull-hd.jpg
והוא לא מצליח לשלוט על RPI. באמצעות CEC המכונה בLG בשם simplink.
אולי בדגמים אחרים זה כן עובד.
...
כן, זה בדיוק השלט שיש לי.

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הקפצה, אשמח להתייחסות לתגובתי הקודמת, תודה.

tom10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

שלום...

אני כמוך בדיוק... הייתי מחפש דרך כלשהי כדי להזרים או להפעיל שידורים ישירים מ- XBMC ישירות לטלוויזיה אבל ככל הנראה איך דרך או פיתרון מלבד השימוש במכשיר נוסף כגון מחשב... כמובן שבשיתוף קבצים ותכנים אחרים השמורים באופן מקומי במחשב או על גבי דיסק קשיח אין כל בעייה ...

אני אישית מחבר מחשב נייד לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI (עדיין לא ניסיתי RPI או התקן דומה)..

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני כאמור משתמש באנדרואיד כשלט רחוק באמצעות אפליקצית YATSE.
לא ניסיתי אופציות אחרות. אני מניח שחיפוש בגוגל יעלה לך עוד אופציות של שלט RF USB המתאים לRPI.

סמסונג_או_LG
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

tom10 כתב:שלום...

אני כמוך בדיוק... הייתי מחפש דרך כלשהי כדי להזרים או להפעיל שידורים ישירים מ- XBMC ישירות לטלוויזיה אבל ככל הנראה איך דרך או פיתרון מלבד השימוש במכשיר נוסף כגון מחשב... כמובן שבשיתוף קבצים ותכנים אחרים השמורים באופן מקומי במחשב או על גבי דיסק קשיח אין כל בעייה ...

אני אישית מחבר מחשב נייד לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI (עדיין לא ניסיתי RPI או התקן דומה)..
...
·אני גם הייתי רוצה לעבור למחשב נייד מהסיבה שRPI איטי מדי לטעמי.
אני יכול להקצות מחשב נייד ישן לצוורך הענין, אני רק מוטרד מנושא ההתחממות וצריכת חשמל.
ברגע שאני מחבר את הספק של המחשב הנייד לחשמל 24/7 אני כבר משלם בצריכת זרם. אם המחשב עצמו יעבוד 24/7 סביר להניח שהוא לא יאריך ימים. אז אני צריך בכל פעם שאני רוצה לצפות בטויזיה לטרוח לגשת אליו, להעיר אותו לחכות שיתאושש מהשינה.. ובסוף הצפיה להרדים אותו.
לעומת זאת RPI עובד 24/7 בצריכת חשמל נמוכה למדי.

iChrist
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #18 

tomer953 כתב:אין אפשרות להתקין xbmc על סמארט
רספברי פאי זה הפתרון הזול/יעיל ביותר ביחס למחיר
...
·לא חושב שמישהו שקנה סמארט יתפשר על RPI :)

ofird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1047
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

PLEX אופציה לא רעה בכלל

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

iChrist כתב:
...
...
·לא חושב שמישהו שקנה סמארט יתפשר על RPI :)
...
·

יש לי Smart ואין בכלל מה להשוות מול XBMC.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”