בקשת סיוע בהגדרת רשת ביתית לאחר התקנת פיירבוקס של הוט
שלום,
אתמול התקינו לי פיירבוקס של הוט ומכיוון שאני מעוניין להשתמש בכל השירותים שלו, הוא מוגדר כרגע כראוטר (בנוסף להיותו מודם כמובן).
מצורף התרשים הנוכחי של הציוד בביתי.
הבעיות שלי:
1. הראוטר הישן WR1043ND משמש כעת כסוויץ' קווי למחשבים נייחים וכן עבור הגברת ה- wifi לקומת הקרקע.
המתקין של הוט התעקש שה- SSID של הפיירבוקס ושל ה- WR1043ND צריך להיות שונה. אני כמובן מעדיף שזה יהיה seamless, כלומר מעבר אלחוטי חלק בין המכשירים.
אתמול בערב ניסיתי להגדיר SSID זהה לשניהם על ערוצים שונים עם אותה סיסמא, אך לא הצלחתי אח"כ להתחבר ל WR1043ND.
2. מצלמת הרשת היתה מחוברת לפני השינוי עם IP קבוע לראוטר WR1043ND בכדי שאוכל להתחבר אליה מרחוק.
כעת אני כמובן שלא רואה אותה. איך כדאי להגדיר אותה? להבנתי הפיירבוקס לא יודע להקצות IP קבוע.
3. בקומה השנייה נמצא wifi repeater שהוגדר כ- AP ומחובר בכבל רשת לראוטר WR1043ND .
איך מומלץ להגדיר אותו כעת?
תודה מראש למסייעים.
אתמול התקינו לי פיירבוקס של הוט ומכיוון שאני מעוניין להשתמש בכל השירותים שלו, הוא מוגדר כרגע כראוטר (בנוסף להיותו מודם כמובן).
מצורף התרשים הנוכחי של הציוד בביתי.
הבעיות שלי:
1. הראוטר הישן WR1043ND משמש כעת כסוויץ' קווי למחשבים נייחים וכן עבור הגברת ה- wifi לקומת הקרקע.
המתקין של הוט התעקש שה- SSID של הפיירבוקס ושל ה- WR1043ND צריך להיות שונה. אני כמובן מעדיף שזה יהיה seamless, כלומר מעבר אלחוטי חלק בין המכשירים.
אתמול בערב ניסיתי להגדיר SSID זהה לשניהם על ערוצים שונים עם אותה סיסמא, אך לא הצלחתי אח"כ להתחבר ל WR1043ND.
2. מצלמת הרשת היתה מחוברת לפני השינוי עם IP קבוע לראוטר WR1043ND בכדי שאוכל להתחבר אליה מרחוק.
כעת אני כמובן שלא רואה אותה. איך כדאי להגדיר אותה? להבנתי הפיירבוקס לא יודע להקצות IP קבוע.
3. בקומה השנייה נמצא wifi repeater שהוגדר כ- AP ומחובר בכבל רשת לראוטר WR1043ND .
איך מומלץ להגדיר אותו כעת?
תודה מראש למסייעים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אצלי בבית הקונפיגורציה העקרונית די דומה - נתב ראשי ושתי נקודות גישה המחוברות הכבל לנתב. אצלי כל נקודות הגישה פועלות עם אותו SSID ועם אותה סיסמא ורק הערוצים שונים. זה מאפשר, כפי שכתבת, סוג של ROAMING בין ה-AP השונים וחוסך זכירת סיסמאות שונות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
הSSID עם שם זהה+ערוץ שונה בהחלט אמור לעבוד ואני משתמש בזה גם כן, עם אותה חומרה
ביום שני יותקן אצלי הפייברבוקס במקום ההוטבוקס, ואני אנסה גם אצלי
כדי לוודא שאתה הגדרת את ה1043 בצורה נכונה כסוויצ'
קרא את החלק "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי" במדריך של @NetCHEIF
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
למשל תוודא שכיבית את הDHCP של 1043, ושההגדרות ההצפנה של הWIFI זהות לחלוטין כמו בפייבר
לגבי הWIFI REPEATER אין כל-כך מה להגדיר בו, אם הוא עובד נכון, הוא יגדיל את הטווח של הסוויצ'
ביום שני יותקן אצלי הפייברבוקס במקום ההוטבוקס, ואני אנסה גם אצלי
כדי לוודא שאתה הגדרת את ה1043 בצורה נכונה כסוויצ'
קרא את החלק "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי" במדריך של @NetCHEIF
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
למשל תוודא שכיבית את הDHCP של 1043, ושההגדרות ההצפנה של הWIFI זהות לחלוטין כמו בפייבר
לגבי הWIFI REPEATER אין כל-כך מה להגדיר בו, אם הוא עובד נכון, הוא יגדיל את הטווח של הסוויצ'
טוב, המצב הוא כזה:
את הראוטר הצלחתי להגדיר עם אותו ssid
הבעיות כרגע:
1. הגדרתי את ה wifi repeater שישמש כ AP ואני מצליח להתחבר אליו אלחוטית. הבעיה שאין אינטרנט במכשיר שמחובר אליו. כאילו שהוא לא משדר.
2. הבעיה היותר גדולה שלי היא שאת מצלמת הרשת אני מצליח לראות כאשר היא מחוברת חוטית אבל לא כשהיא מחוברת אלחוטית.
אשמח לעצות. תודה
את הראוטר הצלחתי להגדיר עם אותו ssid
הבעיות כרגע:
1. הגדרתי את ה wifi repeater שישמש כ AP ואני מצליח להתחבר אליו אלחוטית. הבעיה שאין אינטרנט במכשיר שמחובר אליו. כאילו שהוא לא משדר.
2. הבעיה היותר גדולה שלי היא שאת מצלמת הרשת אני מצליח לראות כאשר היא מחוברת חוטית אבל לא כשהיא מחוברת אלחוטית.
אשמח לעצות. תודה
ישששש!
לאחר כמעט יומיים הצלחתי בשעה טובה לחבר את מצלמת הרשת ל wifi.
הפיירבוקס לא אשם בכלום. מסתבר שהיה צורך לשדרג את גרסת ה firmware של המצלמה שמשום מה הצליחה להתחבר עם הגרסא הישנה לראוטר הישן.
מזל, כי כבר הייתי קרוב להעביר את הפייר למצב ברידג'...
לאחר כמעט יומיים הצלחתי בשעה טובה לחבר את מצלמת הרשת ל wifi.
הפיירבוקס לא אשם בכלום. מסתבר שהיה צורך לשדרג את גרסת ה firmware של המצלמה שמשום מה הצליחה להתחבר עם הגרסא הישנה לראוטר הישן.
מזל, כי כבר הייתי קרוב להעביר את הפייר למצב ברידג'...