משמעות משך ואורך הקליה
קראתי על חשיבות הארכת טווח הזמן שבין פיצוץ ראשון לשני. עם זאת, לא נתקלתי בהתייחסות לזמן הקליה הכללי. הרי אם עובדים על חום נמוך יותר, הקליה מתארכת ואני מתאר לעצמי שיש לזה איזושהי השפעה על התוצאה. השאלה שלי היא מהי ההשפעה.
על איזה טמפרטורת קליה אתה מדבר ?.
קליה בטמפרטורה נמוכה תגרור באופן טבעי את הקליה לזמן קליה כללי ארוך יותר, אבל יש להזהר שלא להגיע למצב שהפולים נאפים כמו עוגה, לדעתי טמפרטורה פחות מ-210 מעלו אינה מומלצת בגלל הבעיה שציינתי, וגם אז זה קצת בעייתי, לכן כדאי לבצע קדם חימום.
לדעתי ספירת הזמן צריכה להעשות החל מתחילת הפיצוץ הראשון ולא מתחילת הקליה,
קליה בטמפרטורה נמוכה תגרור באופן טבעי את הקליה לזמן קליה כללי ארוך יותר, אבל יש להזהר שלא להגיע למצב שהפולים נאפים כמו עוגה, לדעתי טמפרטורה פחות מ-210 מעלו אינה מומלצת בגלל הבעיה שציינתי, וגם אז זה קצת בעייתי, לכן כדאי לבצע קדם חימום.
לדעתי ספירת הזמן צריכה להעשות החל מתחילת הפיצוץ הראשון ולא מתחילת הקליה,
קצת שיחקתי ולא תיעדתי במדוייק. מין פרופיל משוגע...
הלכתי על 200 מעלות למשך 10 או 11 דקות בערך. אחר כך העליתי ל-225 ובתחילת פיצוץ ראשון 235 ובסיומו הנמכתי שוב ועצרתי באמצע שני לקירור של דקה ואז עצירת חירום.
סה״כ התארכה לדעתי בכשלוש דקות.
טרם טעמתי.
הלכתי על 200 מעלות למשך 10 או 11 דקות בערך. אחר כך העליתי ל-225 ובתחילת פיצוץ ראשון 235 ובסיומו הנמכתי שוב ועצרתי באמצע שני לקירור של דקה ואז עצירת חירום.
סה״כ התארכה לדעתי בכשלוש דקות.
טרם טעמתי.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
טעם אפוי או שטוח יקרה בגלל ירידת טמפ' הפולים באופן עקבי מפיצוץ 1 ועד סוף הקלייה.
אפילו אם אחרי 1 טמפ' הפולים תעלה במשך כמה דקות ואז תרד בצורה עקבית למשך כמה דקות (לא יודע להגדיר כמה), תקבל טעם אפוי.
שים לב שהורדת טמפ' בג'ין מכבה את גוף החימום כליל בעוד האיוורור ממשיך לעבוד כך שאוויר קר מקרר את הפולים במהירות (אלא אם אני טועה)
כך שהורדת חום דרסטית תביא לקירור הפולים ולאפייתם.
בהצלחה
אפילו אם אחרי 1 טמפ' הפולים תעלה במשך כמה דקות ואז תרד בצורה עקבית למשך כמה דקות (לא יודע להגדיר כמה), תקבל טעם אפוי.
שים לב שהורדת טמפ' בג'ין מכבה את גוף החימום כליל בעוד האיוורור ממשיך לעבוד כך שאוויר קר מקרר את הפולים במהירות (אלא אם אני טועה)
כך שהורדת חום דרסטית תביא לקירור הפולים ולאפייתם.
בהצלחה
·זה נכון שגוף החימום כבה אבל קשה להגדיר את האוויר "קר" כיוון שגוף החימום עדיין לוהט והאויר שנכנס למיכל עדיין חייב לעבור דרכו. גם חצי שעה אחרי כיבוי הג'ין לא ניתן לגעת בגוף החימום באצבע.NEGRO כתב: שים לב שהורדת טמפ' בג'ין מכבה את גוף החימום כליל בעוד האיוורור ממשיך לעבוד כך שאוויר קר מקרר את הפולים במהירות (אלא אם אני טועה)
...
אני ממליץ לך לעשות שתי קליות קיצוניות, האחת ארוכה מאוד, חצי שעה, השנייה 4 דקות, ולהביא אותם לאותו צבע, ההבדל יהיה אסטרונומי מבחינת הטעם וגם המראה יהיה שונה מבחינת גודל בפולים וכך תתנסה בשתי הכיוונים.
לאחר מכן לנסות לכוון לאמצע, זה ניסוי מעניין וממחיש המון.
לאחר מכן לנסות לכוון לאמצע, זה ניסוי מעניין וממחיש המון.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il