DIY סאב-וופר (פרויקט ראשון שלי) שלב התכנון

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

כבר הרבה זמן שאני מחפש לשדרג את הסט-אפ שלי. הSUB שיש לי לא מספיק לי (או לא מספיק בכלל)
והחלטתי לעשות מעשה. אני אבנה לי אחד.

קראתי בפורום את כל הקשור לבניית רמקולים ובעיקר את השרשורים הקשורים למילות החיפוש סאב / SUB
הרבה פרויקטים מדהימים ומרשימים והמון המון ידע שממלא את הדפים.

בסופו של דבר החלטתי ללכת על:
- דרייבר של 15'' "DAYTON ULTIMAX 15 DVC" ,
- הגברה 500W עם EQ מובנה "DAYTON SPA500"
- תיבת (פורטד) צילינדר עומדת שתהיה בסביבות 110-120 ליטר מכוונת ל- 19Hz (הפורט כמובן ישונה ויכוון בהתאם).

בהתאם לכל הנתונים שמצאתי על הקומפוננטים ביצעתי סימולטור ב- WINISD ועם ה- EQ המובנה זה נראה לי בסדר.
ערכתי שרטוט כדי לראות איך הכל יושב וחשבתי שאני מוכן לפעולה.

לפני שהזמנתי את הרכיבים התחלתי לחשוב שוב ושוב והגעתי למסקנה שאני צריך את עזרתכם ועצתכם כדי להחליט וכדי להבין האם אני בכיוון נכון.
האם ההגברה מתאימה? האם הדרייבר מתאים? האם הגזמתי עם הערך שנתתי ל- EQ? האם התיבה בכל זאת תצטרך להיות יותר גדולה? האם צמר ובידוד באמת יתנו תחושה של תיבה דגולה יותר?
צריך מאוד את עזרכם.

צרפתי את השרטוט ששרבטתי וכן את הטבלה מהסימולטור.
אשמח לכל ייעוץ ותשובה.
תודה :)

בן.
שרטוט ונתונים פיזיים
 שרטוט ונתונים פיזיים
WINISD סימולטור
 WINISD סימולטור
נערך לאחרונה על ידי kagaben ב 02/07/2014 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

Re: DIY סאב-וופר 15' (פרויקט ראשון שלי) שלב התכנון

שליחה #2 

אל תזמין עדיין, יש עוד צורך בתכנון.
החברה למשל ממליצה על תיבה פתוחה בנפח של 314 ליטר מכוונת ל-17Hz. ממבט חטוף, באופן אישי לא הייתי מבצע תיבה פתוחה לדרייבר הנ"ל בנפח של פחות מכ- 180-200 ליטר.
אתה צריך פורט בקוטר 6" בשביל להמנע מרעשים, לא תוכל לחבר מהצד בשל אורכו, צריך לחבר מהפלטה העליונה.
עבוד עם תוכנה בשם Sonosub שתקל בתכנון http://www.subwoofer-builder.com/sonosub.htm

כדאי שתגדיר את נפח התיבה המקסימלי שאתה רוצה להכין ולפיו יהיה קל יותר לעזור.

בקרוב יעלה פרוייקט SUB DIY שעשיתי שיוכל לעזור לך בפרטים נוספים אם לא יענו לך עליהם עד אז (תוכנות, רכיבים, בניה וכו').

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

האם ההגברה מתאימה?
...
מומלץ להוסיף עוד קצת וללכת על ה SPA1000, ההפרש מצדיק את התוספת במחיר.
האם הדרייבר מתאים? האם הגזמתי עם הערך שנתתי ל- EQ? האם התיבה בכל זאת תצטרך להיות יותר גדולה?
...
התיבה יותר מדי קטנה (אל תשתמש ב EQ כדי לפצות על זה). הדרייבר הזה זקוק לתיבה של לפחות 200 ליטר נטו.

אפשר לשקול גם את ה Reference 18 או ה Titanic 15 MK4. שני אלו יכולים לעבוד בתיבה מעט קטנה יותר.
אתה צריך פורט בקוטר 6" בשביל להמנע מרעשים, לא תוכל לחבר מהצד בשל אורכו, צריך לחבר מהפלטה העליונה.
...
(Y)
האם צמר ובידוד באמת יתנו תחושה של תיבה דגולה יותר?
...
לא.

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חברים,
תודה רבה על התגובות (Y)

למרות שכבר תכננתי והייתי סגור על מה אני רוצה, אני לחלוטין פתוח להצעות אלטרנטיביות, ולא רק ברמת הדרייבר או גודל הסונוטוב והפורט.
אני מוכן לקבל כל צורה שאינה מעל 110 ליטר ברוטו. תיבה סגורה גם באה בחשבון, דירייברים מכל הסוגים 12", 10" רדיאטורים... , :roll: כלפי מטה, הצידה, קדימה... הכל... :מבולבל: :)
הדרישות היחידות שלי הן שלא יעבור את ה- 900$ עבור כל הקומפוננטים (כולל המשלוח ולמעט תיבה), שהסאב ירד ל- 19Hz +- , ושיוכל להוציא סאונד שלא יאכזב 8)

עניין נוסף שלא ציינתי, המיקום של הסאב יהיה מאחור וברווח (קובייה רחבה מאוד) בין שתי ספות היוצרות מעין "ר".
כל הצעה תתקבל בברכה (b)

EyalR מחכה בקוצר רוח לפרויקט שלך (f)

בן.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

הדרישות היחידות שלי הן שלא יעבור את ה- 900$ עבור כל הקומפוננטים (כולל המשלוח ולמעט תיבה)
...
איזה סוג של משלוח אתה מתכנן? אוירי או דרך הים? אל תשכח את המיסים שגם מקפיצים את המחיר.
תן תקציב לרכיבים בלבד, זה יקל.
אני מוכן לקבל כל צורה שאינה מעל 110 ליטר ברוטו.
...
במקרה הזה אתה מוגבל לדרייבר 15 בתיבה סגורה או 12 בתיבת Ported.

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

במקרה הזה אתה מוגבל לדרייבר 15 בתיבה סגורה או 12 בתיבת Ported.
...
אני אהיה בוגר וחסכוני, ואנסה להתאפק - משלוח ימי.

אל תשכח את המיסים שגם מקפיצים את המחיר. תן תקציב לרכיבים בלבד
...
בעניין הזה אני צריך להבין האם המחירים ב-parts-express הם סופיים או לא.
שעברתי לצ'קאווט- זה חישב לי משלוח ועלות מוצר. לא צוינה עלות נוספת- אני מניח שיש.

550$ קשה לי לקבוע תחום חד משמעי. אני מחפש לקבל תמורה מיטבית לכסף ולהרכיב סאב שידע לתת לי את מה שאני מחפש (לרבות לרדת לאיזור ה- 19Hz) לצורך כך אני מוכן להיות גמיש במידה - 200$ למעלה או למטה זה בסדר...

אגב אכן כפי שהצעת, נראה לי שההגברה הטובה והזולה ביותר לצורך העניין זה SPA1000.

תודה (b)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #7 

עכשיו כשאני חושב על זה, איזה סאב בדיוק יש לך כרגע שאתה לא מרוצה ממנו? אני שואל כי אולי השיפור שאתה מחפש יאפשר לך לרכוש סאב מוכן כמו של נניח SVS או HSU בעבור תוספת קטנה לתקציב ולדלג על כל הכאב ראש של DIY.

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

HazooM,
יש לי סאב ישן של SONAB 250W עם חשד כבד להיותו מוצר מדבקה של פירלס ישראל.
לדעתי כל סאב יד שניה ב- 2000 או חדש בהחל מ- 3000 יתן שיפור משמעותי.
אפילו בעבר התעניינתי ב- AAD HT300 שנמכר פה ביד שניה, וכמובן ש SVS מעניינים אותי (למשל SB2000)

יש פה שני עניינים:
1- אין כמו להרגיש הנאה ממשהו שאתה בנית בעצמך- על זה אין ויכוח
2- חשבתי שבניה עצמית תוזיל עליויות ואוכל בכפוף ליעוץ טוב לבנות משהו שיהיה ברמה גבוהה ובמחיר יחסית זול.

ההנחה הראשונה ברורה אבל אני מוכן "להתפשר" לשנות כיוון, מקסימום נצייר ציור ונמסגר תמונה כדי להרגיע את פרץ היצירה, ונוכל ליהנות מסאב קנוי 8).
אבל הפשרה לעיל תקפה כל עוד תסתור לי את ההנחה השניה...
האם אני יכול לקבל תמורה גבוה יותר ו/או שווה, במחיר שווה ו/או נמוך לזה שאני עתיד להוציא במסגרת DIY? :roll:

בן
נערך לאחרונה על ידי kagaben ב 02/07/2014 17:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #9 

סעיף 1 הוא העיקר בכל הקשור ל DIY, ואם זה חשוב לך אז זה שווה את זה. עם תמורה למחיר זה תלוי, אבל בדר"כ אתה תקבל מוצר יותר טוב בהשוואה למוצר מוכן.

בחזרה ל DIY - עם התנאים שאתה מציב אתה יכול ללכת על משהו בסגנון של ה TC Sounds Epic 12 בתיבת Ported במקסימום הנפח שציינת, יחד עם המגבר המקורי שרשמת בראש השרשור. לא יקרה כלום אם תלך על המגבר החזק יותר, זה יכול להועיל אם תרצה לשדרג בעתיד אבל לשמור את ההגברה.

אופצייה נוספת היא ללכת על ה Dayton Audio 18 Reference HO בתיבה סגורה של באיזור ה 100 ליטר, לשדך לו את המגבר החזק יותר ולפצות עם ה EQ המובנה.

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ערכתי סימולציה עם הדרייברים שהצעת, בשניהם לא קיבלתי תוצאות טובות והוספתי את ה- EQ לתיקון.
יכול להיות שהזנתי ערכים לא נכונים ...

ראה גרף מצורף.

נראה לי ה- EPIC עם תיבת פורטד עדיף בנסיבות העניין. אבל אין אלטרנטיבות טובות יותר?
תודה :)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #11 

ערכתי סימולציה עם הדרייברים שהצעת, בשניהם לא קיבלתי תוצאות טובות והוספתי את ה- EQ לתיקון.
יכול להיות שהזנתי ערכים לא נכונים ...
...
משהו בהדמיות שאתה עושה לא נראה בסדר, אבל בלי קשר אל תסתמך על זה יותר מדי.
תדר הכיוון שבחרת ל Epic הוא נמוך מדי, יותר מתאים כיוון באיזור ה 22Hz (זה עדיין יהיה אפקטיבי לתדרים שאתה רוצה), כאשר האורך של ה Precision Port בקוטר 4 אינץ' יהיה מספק.
ה Reference 18 עם 6dB ב 20Hz (שזה מה שהמגבר מאפשר) ירד ל 20Hz, ובחדר מגורים אפילו יותר נמוך.

אישית הייתי הולך על ה 18. קודם כל מדובר בתיבה סגורה אז קל לבנות את זה, לא קורה כלום אם יש סטיה בנפח, לא צריך להוציא כסף על Port, ומעל ל 25Hz (שזה גם ככה התחום שמשחק הכי הרבה תפקיד), ה 18 יחריב את ה Epic עם תיבה באותו הגודל. אם אתה רוצה אתה יכול לרכוש EQ חיצוני שיאפשר לך לכייל איזו עקומה שבא לך בשביל ה 18.

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

זה היה נוקאווט משכנע.
18 אינץ' איט איז...
אני אבדוק עוד כמה דברים ואתחיל לחשוב איזה תיבה תתאים לי לסלון
(מבחינה עיצובית)

אעדכן בהמשך
(Y)

kagaben פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

סקיצות עיצוב ל- סאבוופר 18" תיבה סגורה

שליחה #13 

אהלן,
בניתי איזה סקיצה של תיבה שתתאים לסאב 18" סביבות ה- 105 ליטר נטו.
ערכתי אותה ב- google SketchUp. מצ"ב כמה תמונות מסך...

אני מזמין את הקומפוננטים היום בערב8)

יש המלצות איך לבנות כזאת תיבה :?:
בסוף אני אלך לנגר וזהו..
אגב מה המחיר של לוחות פורניר וגימור שכזה?

תודה (b)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

התיבה נראית מדליק, אבל עם תכנון כזה כדאי שתכין את עצמך להוצאה גדולה למדי, מה שקצת סותר את הרעיון שעומד מאחורי כל הפרויקט הזה...

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #15 

לקחת בחשבון חיזוקים פנימיים ואת הנפח שלהם? תחפש subwoofer bracing בגוגל לדוגמאות.
התיבה יפה מאוד אבל כמו שאיתי אמר, קבל קודם הצעת מחיר כי זה עלול להיות יקר (מה גם שבעצם חוץ מלהבריג פנימה את הדרייבר והמגבר לא נשאר הרבה DIY).

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”