עזרו לי בבקשה לקנות פטיפון. על מה אתם ממליצים? [עדכון: קניתי!]

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

הי חברים יקרים ומומחים בתחום!

בהמשך לשרשור שפתחתי לפני שבועיים, נראה לי שהבשלתי ואני מוכן לתקציב של כ-700-800 ש"ח לפטיפון.
מחפש משהו בסיסי, איכותי, שיעשה לי חשק להתקדם עוד עם הנושא.

סרקתי מודעות בלוחות ומצאתי כמה אפשרויות.
אשמח לחוות דעתכם.
מה הייתם רוכשים עבורכם, בתקציב הזה?

1. Thorens TD-145 - המחיר גבוה מאוד מהתקציב שלי, אבל אני מבין שמדובר במכשיר מצוין. הוא מוצא חן בעיני. האם המחיר הוגן? המכשיר מומלץ?

2. Lenco GL75 - מה דעתכם? איך הוא בהשוואה ל-Thorens שלמעלה?

3. ה- LENCO הזה גם מוצא חן בעיני. האם תמליצו עליו? לא צוין מחיר במודעה. מהו מחיר ריאלי למכשיר כזה? הוא קרוב אלי פיסית ויקל אלי לקפוץ לראות אותו, במידה והמחיר יהיה רלוונטי.

אופציה 3 מוצאת חן בעיני.

מה דעתכם?

תודה!
מוטי
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 16/09/2014 21:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

יש לי LUXMAN PD284 עם ראש כמעט חדש לגמרי SUMIKO PEARL MM

תמונות מהרשת
http://www.ebay.com/itm/Superbe-platine ... 5d4d5c2062

http://www.crutchfield.com/S-Fw9WbLGNEb ... Pearl.html

הפטיפון תקין מכוון, ונראה טוב. עקב תינוק הוא נמצא בתוך ארון ללא שימוש.

ישנם 2 חיסרונות משמעותיים
1. אין מיכסה
2. הראש מולחם ישירות לחוטים , וזה אומר שאם תחפוץ להחליף ראש תאלץ לחווט מחדש את הזרוע, (ראש ומחט חדשים, ספק אם סיימו הרצה)

אני מבקש עליו 900 ש"ח, גר באיזור מרכז וכמובן שאפשר להאזין.
בכוונה לא שלחתי פרטית, המחיר נראה לי הוגן אבל ניתן לחברים היקרים והמומחים להחליט

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #3 

יש לציין שאני לא מכיר את Rozshay
פעם חיפשתי לקנות לוקסמן כזה,לדעתי הדגם הזה הוא אחד היפים שיש 8) מה שהופך את החיסרון הראשון שמנית לסוג של יתרון,אין מכסה שיסתיר אותו :lol:
לגבי החיסרון השני,כמו שהוא נוצר כך גם יוסר - מלחם...לא? לא מבין למה להחליף את כל החיווט
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

פטפון מעניין. יפיוף אמתי. רק מה... ראשים לא אוהבים מלחמים. להלחים כבלים לראש זהו אחד האיסורים הכי מוכרים שיש. ובצדק.

ד"א... שוב נדפק עורך הטקסט של האתר... :עצבני: כל ה-URL'ים יוצאים מעאפן...

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

היתרון ב Lenco GL75 הוא אפשרויות השדרוג האין סופיות.
ניתן להגיע לתוצאות מדהימות, אתה מוזמן לשמוע.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי בוחר בטורנס 145 או בלנקו GL75.את הלנקו יש לבחון היטב לפני הקניה-במיוחד את תושבת ה-V הידועה לשמצה
שעליה יושבת הזרוע.לשני הפטיפונים יש כמעט אינסוף שידרוגים ושיפורים,אבל גם במצבם ה"סטוק", במידה והם תקינים ומכוונים,תוכל מאוד להנות מהם ובעתיד לחשוב על שידרוגים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #7 

Kosh כתב:את הלנקו יש לבחון היטב לפני הקניה-במיוחד את תושבת ה-V הידועה לשמצה שעליה יושבת הזרוע.
...
דווקא ה- V-blocks הם היום לא בעיה. יש שפע של ספקים שמציעים כאלו חליפיים, ואף עדיפים על המקוריים, בקלות, במהירות ובזול, וההחלפה מאוד פשוטה. לפני כמה שנים בודדות המצב היה מאוד שונה...

מסכים שצריך לבדוק כל מכשיר משומש בזהירות. בלנקו צריך לבדוק שהצלחת מסתובבת חלק, ושה- idler לא מרעיש או יוצר רעידות.
אצל הטורנס, צריך לבדוק שהציר הראשי חלק וחפשי, ושציר המנוע לא עקום (יש לצלחת נטייה להחליק ולעקם את הציר של המנוע, כשמנסים להסיר אותה).

הפטיפון השלישי הוא לא באותה רמת שהוציאה ל- Lenco את שמה הטוב, והייתי נמנע ממנו לחלוטין
נערך לאחרונה על ידי nkorah ב 02/07/2014 23:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אני שמעתי שמועה שה-Lenco GL75 כבר לא כל-כך אקטואלי...

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

עדכון:

קניתי אתמול וקיבלתי היום את ה-Dual CS505 שטומי המליץ עליו כאן.
היות והמוכר גר בנהריה ואני במרכז, לא יכולתי לראות את המכשיר לפני שקניתי אותו, ופשוט סמכתי עליו שהכל תקין. הוא נשמע אמין וחביב מאוד והחלטתי להמר. הוא שלח לי את הפטפון עם כץ משלוחים (95 ש"ח למשלוח ע"י שליח).

המכשיר הגיע כשהוא ארוז נהדר בקופסא שכתוב עליה זהירות שביר... אבל החאפרים האלו הפכו אותו בתוך המשאית ולצערי המכסה נשבר.
מעבר לכך, הפטפון עצמו תקין ועובד נהדר וכבר שמעתי כמה תקליטים ראשונים :)

אמצא פיתרון למכסה. ראיתי שיש אפשרות לייצר מפרספקס בארץ או להזמין מחו"ל. לא נורא.

בשורה התחתונה: אני מאוד מרוצה, סופסוף אחרי תהליך חיפוש של כמה שבועות ארוכים הגעתי למשהו טוב שיאפשר לי להכנס לתחום הזה.

אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי כאן בפורום, קיבלתי הרבה עזרה ומידע מהרבה אנשים טובים. מחמם את הלב, תודה רבה.
באופן אישי אני רוצה לומר שאין לי מספיק מילים כדי להודות לטומי על העזרה שלו. טומי, כמות הידע שיש לך היא מדהימה בכל קנה מידה, אבל עוד יותר מכך, הנכונות שלך לעזור ולענות על שאלות של הדיוט כמוני - זה משהו שאי אפשר לקחת כמובן מאליו. אני יודע שהרבה מהשאלות האלו חוזרות שוב ושוב, והיכולת שלך באמת להושיט יד ולעזור מקצה אל הקצה - זה משהו שלא יסולא בפז. תודה רבה רבה! עזרת לי המון, גם בפורום וגם בהודעות פרטיות, אפילו בטלפון ובחיבור לאנשים נהדרים אחרים שהסכימו להושיט יד ולעזור בנושא. תודה טומי!!!

יאללה, הולך להתחיל עם דייר סטרייטס ושלום חנוך. בחזרה לילדות! :)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #10 

תהנה (Y)
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #11 

תתחדש מוטי
וחבל שהחברה המובילה לא במאמת יודעת להוביל אם נישבר לך המכסה
וזה באמת מעצבן
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

תתחדש !
כמה הערות:
  • אסור לשלוח פטיפון עם חברת שליחויות, אלא אם הוא באריזה המקורית שלו כמו שיצא מבית החרושת.
  • מכסה מפרספקס עולה לייצר 400-500 ש"ח, וחשוב שיתאים במדויק לצירים של המכסה המקורי.
  • ככלל, ה-505 מבוסס על מתלה קפיצי, אלא שהוא לא ממש אפקטיוי, ומצריך הרבה עזרה מבחוץ כדי לבודד הפרעות סביבתיות (למשל להניח אותו על פלטה משיש).
  • הזרוע שלו מאד קלה, וחשוב מאד לשים עליו ראשים שמוגדרים High Compliance, למשל סדרת ה-OM של אורטופון.
  • החצי-אוטומט של ה-505 מצריך גירוז ושימון אחת לכמה שנים, על מנת לתפקד כמו שצריך.
סה"כ - אחלה פטיפון ותמורה מצויינת למחיר. (Y)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

תתחדש ותהנה מהכניסה המחודשת לסאונד האנלוגי. (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

yairf כתב:
  • מכסה מפרספקס עולה לייצר 400-500 ש"ח, וחשוב שיתאים במדויק לצירים של המכסה המקורי.
  • ככלל, ה-505 מבוסס על מתלה קפיצי, אלא שהוא לא ממש אפקטיוי, ומצריך הרבה עזרה מבחוץ כדי לבודד הפרעות סביבתיות (למשל להניח אותו על פלטה משיש).
...
רק שתי הערות:

1. מכסה פרספקס עולה הרבה פחות אם לא מחברים אותו בכלל לצירים, אלא משתמשים בו רק כמכסה. לי אישית, זה גם יותר נוח לשימוש כך.

2. אפשר לשפר פלאים פטיפונים בעלי מתלים קפיציים, אם משלבים במתלים ספוגים. כמה חתיכות ספוג בדחיסות שונה (זול מאוד, אם לא מצליחים להשיג שאריות מאיזה רפד בחינם), משחקים קצת עם הדחיסות של הספוג, וכמות הספוג שמכניסים למתלה, ולא יאומן השיפור!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כשטורנס דחפו את הספוגים האלה לקפיצים שלהם כל העולם הרים גבה. אנשי מדע האודיופיליה כתבו 'מאמרים' מלומדים והיו וויכוחים אין ספור. כולה חתיכת סמרטוט בקפיץ - ביג דיל! :lol:

אח"כ, בעידן האינטרנט, Analog Department נתנו לזה קצת יותר תשומת לב ובסוף טענו שאין לזה שום השפעה חיובית. להפך. בחלק מה'עצות' שלהם, הם ממליצים לזרוק משם את הספוגים המקוריים. בהמשך, אפילו נטען שזה רעיון גרוע במיוחד ושהספוג בעצם מסייע בהעברת ויברציות בין שני חלקי השלדה. זה כמובן, קומם עליהם את החבר'ה שקודם לכן נשבעו באמא שלהם שהספוגים האלה הם הדבר הכי טוב שקרה לאנושות מאז הגלגל...

כבר ציינתי כאן בעבר, שנושא השלדות התלויות, קריטי יותר כשמדובר ברצפות עץ 'צפות' כמו בפרברים האמריקאים ובאירופה. על רצפות הבטון הישראליות - זה בד"כ חסר משמעות לחלוטין. הניואנסים האלה משחקים תפקיד שונה במערכות תלויות (hung) בעלות 4 קפיצים ומערכות נשענות (sprung) בעלות שלושה קפיצים.

מעולם לא עלה בידי להבחין בהבדל. אני נוטה לבצע מה ש-Analog Department המליצו ופשוט לבטל את הספוגים בכלל. לאו דווקא בגלל ההמלצה הנחרצת. הם פשוט בדרך כלל מסמורטטים כאלה ובולטים בין הקפיצים ועלולים להיתקע על הציר ולהפריע לסגירת הבורג על כל ה'שייבות' שלו פלוס כל מיני שטויות מעצבנות כאלה. אבל בעקבות תשומת הלב המחודשת... אני אנסה שוב ואדווח :)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

תודה על המידע המועיל, חברים (Y)

אני חושב שאבחר במכסה חלופי שלא מחובר לצירים. אין לי אפשרות לפתוח את המכסה, גם ככה (תוכלו לראות בתמונה שעומק הפטפון הוא כמעט כעומק המדף, ניסיתי להרים את המכסה השבור כשהוא מחובר למכסים שלו, והוא נתקע בקיר).

מצאתי כמה מקומות שמתעסקים בפרספקס. יש המלצה על מקום מסוים?

אני מקווה שאוכל למצוא מעט זמן מחר בבוקר ואקפוץ לרכוש מברשת לניקוי תקליטים ואולי כמה תקליטים ראשונים, מעבר ל-Fame ובארי וואייט שיש לי בבית ;)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #17 

אין בכרח צורך במכסה חדש, במידה ויש ברשותך את כל החלקים השבורים.
ישנו חומר שיעזור בהדבקת פרספקס. הוא נקרא "כלורופורם" ולמעשה ממיס חלק משטח ההדבקה ויוצר ריתוך קר.
לכל יצרן/מוכר פרספקס צריך להיות זמין. שמור על כללי בטיחות כיוון שזהו חומר נדיף ורעיל.

http://www.tnt-audio.com/clinica/lidrepair_e.html

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

tnsilver כתב:אפילו נטען שזה רעיון גרוע במיוחד ושהספוג בעצם מסייע בהעברת ויברציות בין שני חלקי השלדה.
...
אין ספק שיש ויכוח לגבי התועלת שהספוגים מביאים. בכל דבר אנלוגי (למעשה, בכל דבר נקודה) יש וויכוח :o

מכל מקום, ספוג הוא אלמנט משכך וככזה, אין לו יכולת להעביר ויברציות, היות ואין לו רזוננס, והוא גם אינו קשיח.

מנסיוני, כל מנכנון ספיגת זעזועים על-ידי קפיץ, יוצא נשכר מתוספת שיכוך למערכת (כמובן שיכוך במידה). ספציפית, היו לי תוצאות טובות מאוד על-ידי שינוי השיכוך לטורנס TD160, על ידי שימוש בספוגים צפופים יותר מהמקוריים.

קיים דיון לגבי LENCO, האם עדיף לבטל את השיכוך על ידי קיבוע הפטיפון בגוף מסיבי ובלתי קפיצי בטיבעו (כמו עץ), או לשפר מאוד את המתלים המקוריים. יש לי נסיון טוב מאוד עם קיבוע בעץ - זו גם הדרך המקובלת לפרוייקטים של LENCO.

אני מתכוון בעתיד הקרוב לנסות גם פרוייקט עם מתלים ולהשוות.

(f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

tomyeshuah כתב:ישנו חומר שיעזור בהדבקת פרספקס. הוא נקרא "כלורופורם" ולמעשה ממיס חלק משטח ההדבקה ויוצר ריתוך קר. לכל יצרן/מוכר פרספקס צריך להיות זמין. שמור על כללי בטיחות כיוון שזהו חומר נדיף ורעיל.
http://www.tnt-audio.com/clinica/lidrepair_e.html
...
האמת היא שניסיתי את הטריק הזה. זה עבד מבחינת 'ריתוך' של הפרספקס ברמה המולקולרית. אני די בטוח שהשבר חזק כרגע כאילו לא היה קיים. מצד שני... אם טיפה אחת קטנה של החומר משתחררת מהסדק ונוזלת לאורך המכסה, היא 'מאכלת' אותו מיד. זה לא מים ומתח הפנים של הנוזל חלש מאוד. אין כמעט סיכוי שזה לא ינזל. לא צריך לציין שלא הצלחתי לבצע עבודה יפה. המכסה עכור, מעוות ולמעשה - ויתרתי עליו.

כלורופורם הוא מטשטש נדיף מאוד ובעבר הרחוק השתמשו בו להרדמה רפואית, עד שגילו שהוא בעצם מסרטן. הוא ידוע לשמצה כחומר שבו משתמשים מרגלי משטרים אפלים כדי לחטוף קרבנות לצורכי חקירה ויש ערים בעולם שיש להן מסורות היסטוריות לבביות ומרעננות הקשורות בכלורופורם ואונס. יש מקומות שבהם החומר נמצא תחת בקרה של רשויות האכיפה. אפשר להשיג כלורופורם ב-eBay אבל אי-אפשר להוציא אותו מחוץ לארה"ב. אני די בטוח שגם רכישות פנים מדליקות נורות אדומות איפה שצריך והמוכרים דורשים בד"כ הסברים מנומקים והזדהות לפני שיסכימו לבצע מכירה של כלורופורם.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #20 

nkorah כתב:
...
...
אין ספק שיש ויכוח לגבי התועלת שהספוגים מביאים. בכל דבר אנלוגי (למעשה, בכל דבר נקודה) יש וויכוח :o

מכל מקום, ספוג הוא אלמנט משכך וככזה, אין לו יכולת להעביר ויברציות, היות ואין לו רזוננס, והוא גם אינו קשיח.

מנסיוני, כל מנכנון ספיגת זעזועים על-ידי קפיץ, יוצא נשכר מתוספת שיכוך למערכת (כמובן שיכוך במידה). ספציפית, היו לי תוצאות טובות מאוד על-ידי שינוי השיכוך לטורנס TD160, על ידי שימוש בספוגים צפופים יותר מהמקוריים.

קיים דיון לגבי LENCO, האם עדיף לבטל את השיכוך על ידי קיבוע הפטיפון בגוף מסיבי ובלתי קפיצי בטיבעו (כמו עץ), או לשפר מאוד את המתלים המקוריים. יש לי נסיון טוב מאוד עם קיבוע בעץ - זו גם הדרך המקובלת לפרוייקטים של LENCO.

אני מתכוון בעתיד הקרוב לנסות גם פרוייקט עם מתלים ולהשוות.

(f)

בלנקו חד משמעית - קיבוע !
ועדיף פלטה תחתונה עם שיכוך לדוגמא: VIBRAPODS

...
·

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”