samsung 55" too many models?
-
YoniNesher
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם
אני בדרך לקניית 55" חכמה של סמסונג מסדרה 8000
יש כמה דגמים:
EU55F800 הארופאי
ו
EA55F800 האסיאטי (תאילנד)
לאחר המון בירורים אצל המוכרים השונים, מסתבר שכל אחד מכריז על הבדלים אחרים לגמרי ביניהם
יש כאלה שהאסייתי מגיע ללא שלט חכם, ללא וויפי מובנה ללא עברית, ללא לווין ועם פנל לא איכותי ואם שנה אחריות
יש כאלה שהאסייתי כן כולל שלט ולווין אבל ללא עברית והפנל הפחות טוב
יש כאלה שהאירופאי מגיע ללא עברית ועם פנל X (מה זה?)
יש כאלה שהאירופאי מגיע עם עברית ועם פנל IPS ואחריות של י. שלום
יש כאלה שהאירופאי מגיע עם אחריות של רטפון
בקיצור איך מ-2 דגמים רשמיים יש כל מיני תצורות של המכשיר?
ולעיניינו - מה יותר טוב פנל IPS או פנל X ולמה אין עברית במודל האירופאי והאם אפשר להתקין?
תודה לכולם ושבוע טוב!
אני בדרך לקניית 55" חכמה של סמסונג מסדרה 8000
יש כמה דגמים:
EU55F800 הארופאי
ו
EA55F800 האסיאטי (תאילנד)
לאחר המון בירורים אצל המוכרים השונים, מסתבר שכל אחד מכריז על הבדלים אחרים לגמרי ביניהם
יש כאלה שהאסייתי מגיע ללא שלט חכם, ללא וויפי מובנה ללא עברית, ללא לווין ועם פנל לא איכותי ואם שנה אחריות
יש כאלה שהאסייתי כן כולל שלט ולווין אבל ללא עברית והפנל הפחות טוב
יש כאלה שהאירופאי מגיע ללא עברית ועם פנל X (מה זה?)
יש כאלה שהאירופאי מגיע עם עברית ועם פנל IPS ואחריות של י. שלום
יש כאלה שהאירופאי מגיע עם אחריות של רטפון
בקיצור איך מ-2 דגמים רשמיים יש כל מיני תצורות של המכשיר?
ולעיניינו - מה יותר טוב פנל IPS או פנל X ולמה אין עברית במודל האירופאי והאם אפשר להתקין?
תודה לכולם ושבוע טוב!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
חשבתי לכתוב שמי שאמר לך שיש פאנל IPS במסכי סמסונג מה זה מזבל בשכל אבל ברמה. אבל אז חשבתי לשאול אותך מאיפה המידע הזה. לי זה נראה שטות מוחלטת.
הכי טוב לחפש מידע באתרים בינלאומיים כמו cnet asia לדגם התאילנדי ובאתרים אנגליים בקשר לדגם האירופאי.
הכי טוב לחפש מידע באתרים בינלאומיים כמו cnet asia לדגם התאילנדי ובאתרים אנגליים בקשר לדגם האירופאי.
-
YoniNesher
- חבר שרק התחיל

מוכר בחנות גדולה בתל אביב שהתעקש שהפנל ips בדגם האירופאי הרבה יותר טוב ונותן איכות תמונה טובה יותר. מה ליפאנים לא מגיע לראות טוב??
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
UA זה לא בהכרח דגם תיאלנדי. זה דגם אסייתי ו/או אפריקאי ו/או מזרח תיכון. גם אנחנו מקבלים אותם ביבוא הרשמי של סמליין. לא ידוע לי על יבוא רשמי של שום דגמים אירופאיים (UE) ו/או וצפון אמריקאיים (UN), רק יבואנים מקבילים מביאים אותם.
לגבי כל הסלט של מה מגיע עם שלט כזה או אחר ומה מגיע ותומך בעברית וכן הלאה - צריך לברר את זה בעיקר כשקונים מייבוא מקביל - כל אחד עושה בערך מה שבא לו ומביא איזה דגם שבא לו. כשקונים מיבואן רשמי, זה קצת יותר מסודר מה מגיע עם כל דגם.
לגבי הפאנלים - אני מכיר את רולטת הפאנלים שיש במסכי סמסונג (הם עובדים לפעמים עם פאנלים של יצרני משנה, כמו AU Optronics, כדי לעמוד בביקוש) אבל לא ידעתי שזה קיים גם בסדרות הגבוהות. לא יודע לענות לך ענייני לגבי השאלה הזו, אין לי מושג איזה פאנל עדיף על מה וכל הקטע הזה שיש הבדלי פאנלים באותו דגם הוא מגוחך לדעתי.
לגבי כל הסלט של מה מגיע עם שלט כזה או אחר ומה מגיע ותומך בעברית וכן הלאה - צריך לברר את זה בעיקר כשקונים מייבוא מקביל - כל אחד עושה בערך מה שבא לו ומביא איזה דגם שבא לו. כשקונים מיבואן רשמי, זה קצת יותר מסודר מה מגיע עם כל דגם.
לגבי הפאנלים - אני מכיר את רולטת הפאנלים שיש במסכי סמסונג (הם עובדים לפעמים עם פאנלים של יצרני משנה, כמו AU Optronics, כדי לעמוד בביקוש) אבל לא ידעתי שזה קיים גם בסדרות הגבוהות. לא יודע לענות לך ענייני לגבי השאלה הזו, אין לי מושג איזה פאנל עדיף על מה וכל הקטע הזה שיש הבדלי פאנלים באותו דגם הוא מגוחך לדעתי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- freedom_il
-
- חבר ותיק

עדיין אני לא מאמין שיש שם פאנל IPS. נשמע לי כאילו המוכר למד איזה מושג והוא מחרטט איתו אנשים. בארץ מוכרים אומרים הרבה שטויות (חפש דיונים פה על 8 ו 10 ביט לדוגמא). עזוב את המוכרים באמת אין להם מושג. ברצינות, אנשים שמבלים פה מספיק זמן בפורום ומתעמקים טיפה יכולים ללמד את רוב המוכרים.
תחפש בכל מקור מוויקיפדיה ועד פורומים ולא תמצא איזכור אחד לזה שסמסונג משתמשת במסכי IPS. בוא נוסיף לזה שמסכי ה IPS שמיוצרים לטלויזיות היי אנד (כמעט אקסלוסיבית ע"י LG) באים מראש עם פילטרים ל 3D פאסיבי מודבקים עליהם.
בוא תוסיף לזה את זה שזה סופר לא הגיוני שסמסונג תרכוש מסכים מהמתחרה הכי גדולה שלהם LG.
בנוסף, עם 3D אקטיבי של סדרה 8000 צריך קצב רענון אמיתי טבעי של המסך של 200 הרץ או במונחים של זמן של 5 מילי שניות.
אין היום מסך IPS לטלויזיות בגודל הזה עם הנתון הזה (LG טוענים לנתון כזה בחלק מהמסכים שלהם אבל החישוב שלהם מכפיל את הקצב האמיתי באיזה תירוץ). רק מסכי VA (יש כמה סוגים ויצרנים) מתהללים בנתון הזה.
תחפש בכל מקור מוויקיפדיה ועד פורומים ולא תמצא איזכור אחד לזה שסמסונג משתמשת במסכי IPS. בוא נוסיף לזה שמסכי ה IPS שמיוצרים לטלויזיות היי אנד (כמעט אקסלוסיבית ע"י LG) באים מראש עם פילטרים ל 3D פאסיבי מודבקים עליהם.
בוא תוסיף לזה את זה שזה סופר לא הגיוני שסמסונג תרכוש מסכים מהמתחרה הכי גדולה שלהם LG.
בנוסף, עם 3D אקטיבי של סדרה 8000 צריך קצב רענון אמיתי טבעי של המסך של 200 הרץ או במונחים של זמן של 5 מילי שניות.
אין היום מסך IPS לטלויזיות בגודל הזה עם הנתון הזה (LG טוענים לנתון כזה בחלק מהמסכים שלהם אבל החישוב שלהם מכפיל את הקצב האמיתי באיזה תירוץ). רק מסכי VA (יש כמה סוגים ויצרנים) מתהללים בנתון הזה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
למיטב ידיעתי הסדרות הגבוהות של סמסונג לא מגיעות עם פנלים תחליפיים ובטח שלא עם IPS. לסמסונג יש תחליף ל IPS שנקרא PLS והם מייצרים אותו אבל זה הולך לטלפונים, טאבלטים וכדו' ולא לטלוויזיות.
הסדרות הגבוהות ב 2013 אמורות להגיע עם פאנל S-PVA עם טכנולוגית PSA (ויתכן שבגדלים שלא מיוצרים ע"י סמסונג כמו 60" פנל של שארפ מהסדרות הגבוהות).
http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5% ... post589588
הסדרות הגבוהות ב 2013 אמורות להגיע עם פאנל S-PVA עם טכנולוגית PSA (ויתכן שבגדלים שלא מיוצרים ע"י סמסונג כמו 60" פנל של שארפ מהסדרות הגבוהות).
http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5% ... post589588
-
YoniNesher
- חבר שרק התחיל

ובאותו נושא
יש טעם לעבור ל 4K במחירים הנוכחיים לדעתכם?
האם יש שיפור באיכות התמונה גם בתכנים שהם full HD בלבד?
האם יש שיפור באיכות התמונה גם בתכנים שהם full HD בלבד?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

עכשיו יצאה כתבה פה באתר על CEA והסטנדרט של 4K.
אם יש מסך שתומך בסטנדרט אז אולי. לדעתי, תלוי במרחק שלך מהמסך. 55" במרחק של 3 מטר זה בערך הגבול שבו לא תבחין בתוספת רזולוציה באופן מובהק.
מצד שני, יש מצב שמסך 4K כמו פיליפס 7809 שאני לא יודע אם הגיע לארץ, בטח ימכר בסדר גודל של 12-14K כשיגיע, לפי המחיר שלו באירופה. אז זה כבר באמת גבולי. למרות שהוא לא תומך ב 4K ב 60p (לפי הסטנדרט החדש) אלא רק עד 30p, וללא HDMI 2.0 יש מצב ששווה ללכת על משהו כזה בכל זאת.
אם יש מסך שתומך בסטנדרט אז אולי. לדעתי, תלוי במרחק שלך מהמסך. 55" במרחק של 3 מטר זה בערך הגבול שבו לא תבחין בתוספת רזולוציה באופן מובהק.
מצד שני, יש מצב שמסך 4K כמו פיליפס 7809 שאני לא יודע אם הגיע לארץ, בטח ימכר בסדר גודל של 12-14K כשיגיע, לפי המחיר שלו באירופה. אז זה כבר באמת גבולי. למרות שהוא לא תומך ב 4K ב 60p (לפי הסטנדרט החדש) אלא רק עד 30p, וללא HDMI 2.0 יש מצב ששווה ללכת על משהו כזה בכל זאת.